Cam greu de impacat si capra si varza. Un cort cu doua intrari nu va putea avea o forma de tunel, care l-ar face mai rezistent la vant puternic. Pe de alta parte, un cort tunelar inseamna mai putin spatiu, dar si greutate teoretic mai mica. Acum depinde in ce parte vrei sa inclini balanta.
Ia-ti un flame - http://www.dimisport.ro/echipament-munte/Corturi/corturi-doua-persoane-grupa/cort-hus
ky-flame2.htm
. In principiu, Husky e o firma bunicica pentru corturi.
@kiss
De asta ce zici?
http://www.himalaya.ro/ro/produs/cort-phantom-d--2108/
Si mie imi plac alea cu doua intrari, mai ales pentru zilele calduroase. Iar daca vrei sa mergi si la mare cu el, doua intrari e ceva aproape obligatoriu. Greutatea iar e importanta, deja daca te apropii de 4 kg il simti in spate. Rezistenta la vant la fel, trebuie sa aiba ancore pe toate partile.
Hai sa raspund la intrebari:
-inaltime : 1,75 (si eu si prietena)
-obligatoriu 2 intrari
-turele vor fi prin muntii nostri si nu cred ca vor fi mai lungi de 2-3 zile
-legat de confort e putin mai greu...presupun ca toti cautam confort, dar in masura in care se poate.
Am putina experienta pe munte si pana in acest moment nu am avut parte decat de vreme buna (nu am prins nici macar o ploaie), deci nu stiu la ce sa ma astept si de aceea caut un cort care sa nu ma lase la greu.
In legatura cu greutatea, as prefera sa car 3kg si sa am loc pentru altceva in bagaj.
M-am uitat si dupa MSR Elixir 2 dar nu l-am gasit la nici un magazin pe la noi, iar pe Amazon costa in jur de 240 dolari, ceea ce inseamna ca m-ar costa aproximativ 1300-1400 lei cu tot cu taxe, ceea ce depaseste bugetul cu mult.
Eu ți-aș recomanda în primul rând să îți iei un cort de 3 persoane dacă mergeți 2. Poate acum zici că nu ai nevoie de spațiu dar ai să vezi după ceva vreme de ce...
Pentru a-ti recomanda, sa ne spui (noua, celor de pe forum de aici) cateva chestii:
- ce inaltime ai
- cat de important e confortul in cortul ala (ca sa vezi - cauti un cort mai inalt sau unul mai putin inalt si - de multe ori mai rezistent la vant)
- probabil vrei sa aiba 2 intrari, pe laterale? (ajuta noaptea cand unul vrea afara la baie - nu-l trezeste si pe celalalt, ventilatie mai buna vara etc.)
- in ce fel de ture mergi? pe la noi prin munti? mergi in ture mai lungi sau e o chestie de 2-3 zile (weekend warrior)
Per ansamblu - nu te crampona foarte tare in legatura cu numerele, milimetri, greutate (chiar crezi e un capat de lume daca cortul are 4 kg in loc de 3Kg? Mai ales ca merg 2 deci unul cara o parte altul alta. Si chiar daca cari tu totul ca mergi cu prietena si vrei sa fii gentleman, tot nu e prea important (poate fi doar la ture lungi unde trebuie sa cari automat mai multe cu tine, acolo da, se aduna) - de asta am si intrebat daca mergi prin munti in weekend sau stai pe coclauri mai mult (7 - 10 zile)
Cautarea asta pe net mai are o problema - nu vezi produsul, nu vezi executia.
Eu ti-as "recomanda" (am pus ghilimele pentru ca nu-l am dar eu pe asta mi l-as lua daca n-as avea deja cort) MSR Elixir 2, desi e peste bugetul de care ai vorbit. Singurul lucru ciudat (desi e faina) e culoarea - striga de la 100km lucru de calitate, scump, vino si fura-ma. Si pe la noi prin munti trebuie sa fii foarte atent si la chestia asta.
Sa dau 700 de lei pe un cort la care sa se ude podeaua la orice ploaie, mi se pare destul de mult...de fapt chiar sunt foarte multi bani.
Stiu ca unii vor spune ca pot cumpara o protectie pentru podea sau chiar o folie, dar ma gândesc ca acelasi lucru ar fi valabil si la un cort la jumatate de pret...
pai nu-mi amintesc sa fi fost chiar potop...si s-a umezit...acuma nu chiar asa cat sa balteasca apa-n cort, dar totusi...
in legatura cu fluturatul, eu am remarcat ca e chiar bun sistemul de prindere atat a cortului interior cat si a foliei exterioare si in plus are si un sistem bun de ancorare si intindere...
l-am folosit aproape 2 ani destul de intens si podeaua umeda e singurul punct negativ pe care il pot mentiona
mentionez ca nu sunt un fan al corturilor ultralight din cauza de lipsa de spatiu si mai ales a (impresiei, cel putin) materialelor cam prea fragile...
toate bune!
Am eu un Salewa Denali 2 si sunt tare multumit de el. Podeaua se mai umezeste cateodata, dar nimic grav...oricum treaba se poate rezolva cu o folie sau un footprint. In rest, la vant si ploaie se comporta minunat...e spatios si nici foarte greu: 2.9 kg real
Am un Husky Bizam, am prins ceva ploi si vanturi cu el dar nu in creasta. S-a comportat decent. in nici un caz nu m-a plouat în el, la vant se clatină că deh, nu e de beton.
Să explic, "bine ancorat" înseamnă că a fost cu toate cuile bine înfipte în sol si toate sforile legate corect, nu are nevoie de ancoră de vant că nu barcă
Ia-ti un flame - http://www.dimisport.ro/echipament-munte/Corturi/corturi-doua-persoane-grupa/cort-hus
ky-flame2.htm
. In principiu, Husky e o firma bunicica pentru corturi.
Vineri, 3 aprilie 2015 - 10:53