Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Septembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Vremea
Saua Bucurei
Muntii Retezat
#879  Inapoi  (1) ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... (44) Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Alegere cort (879)

pauless
pauless

@kiss, uita-te sa aiba antreu de 40-50 cm macar, de la tenda exterioara la cort. N-au ce sa caute rucsacii in cort, plus ca daca prinzi ploaie poti sa mai faci un ceai, o ciorba in antreul ala. Fara antreu, esti captiv in cort. N-am gasit nici eu inaltimea la Trimm Phantom, dar nu cred sa aiba mai mult de 100-120 cm in zona mai inalta. Dar daca vrei confort stai la pensiune Carpati.org Riscul sa prinzi o mocaneasca de minim 2 zile e destul de mare, mai ales daca o sa mergi frecvent pe munte, iar atunci o sa vezi avantajele de a avea o mini-veranda la cort.

Fa-ti o lista cu prioritati, bifeaza 2-3 mai importante si urmeaza-le pe alea. Pentru ca produsul ideal nu prea exista. Stiu ca suna corporatist, dar te poate ajuta.

Luni, 6 aprilie 2015 - 16:38

kiss
kiss

Eu imi facusem un calcul estimativ. Cortul are o lungime interioara de 335 cm, amândoi avem o inaltime de 175 cm. Nu stiu ce capacitate au rucsacurile, dar al meu are o inaltime de 65 cm iar al ei de 55 cm. Astfel exista o varianta de a le tine ori in spatiul de la picioare, ori deasupra capului.
Va dati seama ca eu am facut acest calcul fara sa tin seama de alte variabile pe care nu le cunosc din cauza lipsei de experienta.

Luni, 6 aprilie 2015 - 16:10

yo6ial
yo6ial
Coarda

În cazul în care antreul e prea mic sau inexistent, rucsacii pot fi folosiți pe post de perne.
Iar, fiind vorba de doi oameni într-un cort, dacă doi oameni se înțeleg cum trebuie, încap și într-un cort de o persoană.

Luni, 6 aprilie 2015 - 15:35

midan
midan
Rucsac

Daca vrei să bagi și rucsacii într-un un cort de două persoane o să fie "distractiv".
în buget ar fi Eureka® Wabakimi 2, pare și destul de spatios.

Luni, 6 aprilie 2015 - 15:19

kiss
kiss

Imi era frica sa aud asta...asta inseamna ca pana in momentul de fata singura alternativa ar mai fi MSR Elixir 2, care depaseste bugetul cu prea mult.
In conditiile acestea voi reveni la cautari.

Luni, 6 aprilie 2015 - 14:29

c_ceauca
c_ceauca

Iti faci viata grea daca vrei intr-un cort de 2 persoane sa bagi peste noapte 2 rucsaci si sa si dormiti 2 oameni in el.

Luni, 6 aprilie 2015 - 14:22

kiss
kiss

Planurile mele sunt legate de iesiri cat mai dese (mi-am propus sa ies cam de doua ori pe luna, voi vedea daca si reusesc) si tocmai de aceea si caut sa investesc banii intr-un cort de calitate.
Intr-adevar antreurile mici de la Spitfire reprezinta singura mea problema. Am zis ca spatiul acela il voi folosi pentru bocanci iar rucsacurile aveam de gand sa le depozitez in interior.

Luni, 6 aprilie 2015 - 13:10

c_ceauca
c_ceauca

Salut, daca chiar vrei sa te tii de treaba cu mersul pe munte impreuna cu prietena ta, fie si pentru 2-3 zile doar, o sa vezi ca vei evolua, iar pretentiile vor mai creste. Un primus mai usor, o oala de calitate pentru gatit, haine mai usoare si mai de calitate, un rucsac construit mai bine etc. Asa ca daca vrei sa iei un cort si de care vrei sa tragi zdravan in urmatorii 5 ani macar, merita sa dai un ban in plus, chiar daca in principiu te descurci si cu un cort de 400 RON prin muntii nostri. Nu da bani multi pe un cort daca nu ai de gand sa il "forjezi", sa il testezi in diferite situatii. Am intalnit oameni care, din cauza ca dadusera bani multi pe echipament, erau impulsionati sa mearga des pe munte, replica lor fiind "daca am dat atatia bani pe lucrul asta, macar sa trag de el" Carpati.org

Intr-o noapte de vara la Lacul Caltun, mai multe corturi de multe milioane au fost rupte de vant din cauza ca nu au fost intinse suficient de bine, asa ca a da multi bani pe un cort, nu-i totul. Totusi, ma intreb daca intr-un cort de 400 RON stateam linistit la Bucura cand cortul meu se "scalda" in doua degete de apa din cauza ploii torentiale din timpul noptii. A "durut" un pic cand am luat MSR Hubba Hubba (ceva similar cu Elixir 2 din cate imi dau seama, ba chiar mi se mai fain Elixir-ul fiindca are aerisiri), dar m-am bucurat de fiecare data cand au fost conditii nasoale. Nu e foarte incapator pentru 2 persoane, se putea si mai rau (gen Husky Flame, a dat cineva recomandare mai jos - nu-ti lua asa ceva, ala-i cort pentru ceea ce nu vrei tu sa faci...inca Carpati.org ). I-am mai cumparat niste cuie suplimentare, fiindca in pachetul standard primesti 6 doar, adica strictul necesar. Nu am inteles de ce pe unele review-uri am citit ca nu-i stabil. Oamenii sunt subiectivi, iar cunostintele unora despre cum sa pregateasca un cort pentru vant puternic lasa de dorit.

Teorie despre corturi exista foarte multa si ar fi greu sa cuprind toate aspectele.

Am vazut ca te atrage cortul de la Eureka. Super brand, recunoscut in lume, folosit in expeditiile de altitudine, deci de calitate este fara dubiu. Totusi, pe mine modelul Spitfire Duo XT nu imi place din cauza antreurilor mici. Un rucsac de 45+10 il vad incapand cam greu in el, ar sta inghesuit (nu-i nimic cand e vreme buna, dar daca ploua, ar trebui sa fie un pic de loc intre el si partea de jos a tendei), iar gatitul pe langa el probabil e imposibil.

Luni, 6 aprilie 2015 - 11:33

kiss
kiss

Nu am gasit ce inaltime interioara are modelul de la trimm si fiind un model relativ nou nu se gasesc prea multe informatii despre el.
In schimb ma uitam si eu la Eureka® Spitfire Duo XT. Pare destul de interesant si parerile sunt bune despre el, singura mea grija e daca am loc suficient pentru rucsacuri.

Duminică, 5 aprilie 2015 - 19:18

rovid
rovid
Caraba

Kiss ai Msr ,vezi mai jos pe pagina al4-lea produs.

Vineri, 3 aprilie 2015 - 18:57

victoranica
victoranica
Coarda

greseala mea. imi cazusera ochii pe a doua varianta de pe pagina - Eureka® Spitfire Duo XT

Vineri, 3 aprilie 2015 - 18:38

pauless
pauless

Phantom ala nu-ti place, de la Trimm? Cat despre meritat sau nu, fiecare face ce vrea cu banutii lui, nu e o regula. Dar la ture de 3 zile parca e prea mult un pret mai mare de 1000 de lei.

Vineri, 3 aprilie 2015 - 15:09

kiss
kiss

Omul cat traieste invata si imi asum greseala despre care nu stiam pana in acest moment.
Reformulez: merita sa platesc 1125 pe un MSR® Elixir™ 2 ?

Vineri, 3 aprilie 2015 - 14:57

boarescuvlad
boarescuvlad..

Auzim des expresii ca “se merită să faci …”, “oferta … se merită”, “se merită să mergi la …” etc. Totuși, în limba română nu există verbul “a se merita”, iar utilizarea frecventă a unei greșeli nu o face corectă. Situațiile în care verbul “a merita” poate fi reflexiv sunt exclusiv de tipul “se merită unul pe altul”. Așadar, rețineți, merită să vorbiți corect!

Vineri, 3 aprilie 2015 - 14:48

kiss
kiss

rovid mi-a dat link catre MSR® Elixir™ 2...pe acea pagina sunt mai multe modele.
Cred ca întrebarea daca se merita banii a fost foarte corect pusa (din punctul de vedere al cuiva lipsit de experienta).

Vineri, 3 aprilie 2015 - 14:44

victoranica
victoranica
Coarda

Cel recomandat mai jos de rovid arata foarte atractiv si se incadreaza optim in pretentiile tale (2 intrari, rezistent, usor ,in buget) . Daca vrei tu sa dai dublu pe un msr elixir, ca e pe trend, n-ai decat Carpati.org

Apropo, merita sa nu scrii 'se merita' !
Mesaj modificat de autor!

Vineri, 3 aprilie 2015 - 14:32

kiss
kiss

Nu stiu ce sanse am sa imi conving prietena sa dam banii pe un MSR® Elixir™ 2...parerea voastra sincera: se merita sau nu?

Vineri, 3 aprilie 2015 - 14:22

rovid
rovid
Caraba

Vrei
MSR® Elixir™ 2? http://www.mmsport.ro/excursie-corturi-p1.htm
Mesaj modificat de autor!

Vineri, 3 aprilie 2015 - 12:29

kiss
kiss

La cele doua intrari nu renunt cu siguranta. Detin un cort Vango Alpha 400 si stiu ce inseamna o singura intrare.

Vineri, 3 aprilie 2015 - 11:30

boarescuvlad
boarescuvlad..

Ce parere aveti de vango banshee 300??
Eu vreau unul ca ma duc cu caunele si dormim amandoi si sa avem loc. Dar pentru doua persoane cred ca ar fi ok si banshee 200.

Vineri, 3 aprilie 2015 - 10:54

Afisari: 98,092

#879  Inapoi  (1) ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... (44) Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,1126 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org