Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Martie 2025
LMMJVSD
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Aprilie 2025
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Vremea
Varful Peleaga
Muntii Retezat
#879  Inapoi  (1) ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... (44) Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Alegere cort (879)

c_ceauca
c_ceauca

Nu trebuie neaparat sa-ti fie cald pentru a se face condens in cort. Poti face in orice anotimp condens, iar asta depinde de multi factori. Pana la urma, chiar si daca nu ai aerisiri la cort, poti improviza sa zicem. Asa cum mai zicea cineva pe aici, compromisuri sigur vei face in unele privinte. Chiar si la corturile scumpe.

Parerea mea despre Quickhiker: ca forma mi s-ar fi parut foarte reusit daca din toate unghiurile era aerodinamic. Daca era asa, chiar ar fi semanat cu un cort specializat (gen Husky Flame). O alta chestie: cat de mult iti convine ca poti sa stai in el in fund impreuna cu prietena ta doar intr-o zona a cortului? (cea inalta). Eu cu cine mai merg pe munte stam fata in fata, pe diagonala, ne-am lovi umar in umar daca am sta amandoi doar intr-o zona a cortului.

P.S. : intr-o vreme imi pusesem la vanzare MSR-ul Hubba Hubba la pretul de 700 RON. Sincer mi se parea o afacere buna pentru cine era interesat Carpati.org Dar negasind ceva mai bun care sa ma satisfaca, am renuntat sa-l vand. Acum mi se pare ca ai fi fost clientul ideal Carpati.org

Joi, 9 aprilie 2015 - 09:48

kiss
kiss

Presupun ca pe munte noptile sunt destul de racoroase incat sa nu imi fie cald.

Joi, 9 aprilie 2015 - 09:20

midan
midan
Rucsac

Problema ar putea fi aerisirea dacă are doar o intrare. Nu e un capăt de țară dar în zilele călduroase...

Joi, 9 aprilie 2015 - 06:12

kiss
kiss

Quickhiker este singurul pe care am zis ca ma voi duce sa il vad sigur, pentru ca tot am un Decathlon aproape de mine si e pacat sa nu il vad.

Miercuri, 8 aprilie 2015 - 16:30

micro
micro
Caraba

Referitor la Quickhiker, spui "iar cel de 3 are un antreu cu 2 intrari pe el, ceea ce inseamna o singura intrare de fapt".

Nu are importanta ca e una singura, atata timp cat nu sariti unul peste celalalt pentru a o folosi. Decat 2 intrari mici in care nu poti face mare lucru, mai bine una mare cu antreu in care poti si gati in siguranta (fara sa arzi cortul) pe vreme nefavorabila.

Betele DAC de aluminiu de 9.6 mm sunt foarte solide, iar greutatea este foarte mica pentru un cort de 3 persoane. Eu zic sa mergi intai sa-l vezi pe acesta, profita de faptul ca nu trebuie sa-l cumperi de pe net.

Miercuri, 8 aprilie 2015 - 16:26

kiss
kiss

Nu iti poti imagina cat astept eu sa ma vad cu un cort cumparat si sa il pun in practica.
Prin magazine as umbla, dar nu m-am hotarat la nici un model pana acum si asta e partea cea mai grea. Voi incerca sa dau o tura prin magazine si sa vad fizic ce si cum, dar tot trebuie sa ma decid la cateva modele.

Oricum, va multumesc pentru toata rabdarea pe care o aveti cu mine.

Miercuri, 8 aprilie 2015 - 16:04

drumetu71
drumetu71
Busola

in privinta podelei, cam asa e ! Fiind noapte am pus cortul intr-un loc prin care se scurgea apa de pe panta si cand a inceput ploaia am avut surpriza sa constat ca nu mai aveam nevoie de saltea pt ca aveam una de apa, dar podeaua fiind din polipropilena sau cum se numeste rafia aia impregnata apa nu a intrat deloc in cort. Sunt tare curios daca o salta cu podea de panza impermeabila ar fi facut fata.
Si in privinta spatiului suplimentar sunt de acord cu rucsacul tinut in cort pt ca din tenda am avut surpriza sa mi se fure. Traim in Romania si asta ... ne fura totul

Miercuri, 8 aprilie 2015 - 15:24

pauless
pauless

Abia astept sa-ti iei cort Carpati.org
Eu il am pe asta: http://www.freetime-fr.com/en/our-products/tents/desert-2dlx. Nu se mai gaseste in Romania (din pacate oferta la noi nu e foarte variata).
Daca nu ar avea 4 kg, ar fi cortul ideal pentru mine, e stabil, rezistent la apa, spatios, arata intr-un anume fel... Chiar daca o sa-l schimb, dupa 10 ani de folosinta, stiu ca n-o sa gasesc unul la fel dar mai usor. Trebuie sa accepti sa mai lasi de la tine. Du-te in magazine si vezi-le cum arata, cat de incapatoare sunt, cat de usor se monteaza/demonteaza etc.
Mai uita-te la un aspect: rezistenta la apa a podelei. Cauta sa aiba 10000 mm, pentru ca am vazut ca aici se vorbea de corturi cu 3000 mm, la alea sa nu te mire cand se inunda dupa 1-2 zile de ploaie. Dar asta vine la pachet cu ceva sute de grame in plus, asta e, nu pti sa le ai pe toate.

Miercuri, 8 aprilie 2015 - 14:48

kiss
kiss

Pare destul de bun si are si review-uri bune, dar greutatea de 3,3 kg e destul de mare. Pe distante mai lungi posibil sa imi puna probleme.
Deja am ajuns intr-un punct in care nu stiu ce sa mai fac...caut calitate maxima cu cheltuiala minima, lucru care se vede foarte clar ca nu se poate.

Miercuri, 8 aprilie 2015 - 14:03

florin75
florin75

Iti sugerez sa te uiti si la Robens Lodge 2, desi e destul de greu la 3,3 kg conform sustinerilor producatorului. Dar are doua abside, bete metalice, pret de 200 euro si o calitate buna.

Miercuri, 8 aprilie 2015 - 13:14

kiss
kiss

Parerile generale sunt destul de bune. Atat ca intre modelul de 2 persoane si cel de 3 sunt diferente de constructie. Cel de 2 persoane are 2 intrari laterale, iar cel de 3 are un antreu cu 2 intrari pe el, ceea ce inseamna o singura intrare de fapt.

Marți, 7 aprilie 2015 - 15:04

midan
midan
Rucsac

Găsesti aici o recenzie pentru varianta de doua locuri, folosit de o singura persoana :
http://www.diaconescuradu.com/casa-de-parte-de-casa-quechua-ultralight-2

Marți, 7 aprilie 2015 - 14:17

kiss
kiss

Tot la o firma de genul acesta am apelat pentru un calcul si de la 210$ ajungea sa ma coste 290$.
In alta ordine de idei, ce parere aveti de QuickHiker Ultralight 3 de la QUECHUA ?

Marți, 7 aprilie 2015 - 13:44

jadeasp
jadeasp

Corectie, geaca era $ 160

Marți, 7 aprilie 2015 - 13:35

jadeasp
jadeasp

În caz că e prea scump transportul poți folosi http://transporturi-sua.ro/. Eu mi am comandat o geacă de ex. Era vreo 0 Și a fost 100-150 lei transport plus taxe vamale.

Marți, 7 aprilie 2015 - 13:29

kiss
kiss

Stai calm ca nu imi faci deloc rau. Acolo ma uitasem cu mult inainte de a incepe sa postez aici. Ma si hotarasem la un Mountain Hardwear Optic 2.5, dar când am vazut cat ma costa cu tot cu transportul pana aici, m-am hotarat sa caut un cort pe la noi.
Acel sleeping bad pare ca isi si merita banii. Ceva asemanator aveam pe lista de cumparaturi, dar nu in acest moment (si nici prea curând, tinand cont de preturi Carpati.org ).

Marți, 7 aprilie 2015 - 08:58

silviu79sv
silviu79sv

Ok, atunci hai sa-ti fac mult rau, kiss *ranjet*

http://www.outdoorgearlab.com/

cu sectiunea: http://www.outdoorgearlab.com/Backpacking-Tent-Reviews

si acolo sunt masurate o gramada de bunataturi pentru astia ca noi, si masurate in toate felurile, e drept, marci preponderent din SUA, Canada si.. (la corturi) Suedia Carpati.org

Ideal ar fi sa ai pe cineva care viziteaza SUA si sa poata sa ti-l aduca sau sa vezi cat te-ar ajunge sa-l comanzi de acolo. Daca se aliniaza planetele poti prinde discounturi mari (eu am un Mountain Hardwear Hammerhead de 3 persoane pe care am dat 150$, vreo 500 lei la vremea aia). Desi acum dolarul e scump, nu prea faci mare afacere cumparand din SUA...

Ti-am zis de varianta asta nu ca sa te incurc si mai tare in cautarea asta a ta ci pentru ca poate fi o cale prin care-ti iei ceva foarte bun la un pret mic (desi sunt multi daca: daca scade $, daca are cine sa ti-l aduca si astfel nu platesti vama si transportul, daca-l prinzi la discount)

Si ca sa te impulsionez sa-ti gasesti un serviciu platit in aur, uite asa ceva iti recomand din toata inima: http://www.outdoorgearlab.com/Sleeping-Pad-Reviews/Therm-a-Rest-NeoAir-All-Season

Marți, 7 aprilie 2015 - 00:45

boarescuvlad
boarescuvlad..

Si eu am problene cu spatele si am si un caine doberman si m-am gandit ca mai bine mai incestesc ceva in cort si imi iau un cort de trei persoane si usor astfel incat sa ii pun si cainelui pe spate o bucata de cort si mie la fel. M-am hotarat lana acum la un msr (imi scapa restul numelui) de trei persoane si e undeva la 2-2.5kg la 1350 ron. Acuma mai stau sa mai studiez putin piata si sa mai citesc putin dar la dimensiunile interioare de 220x180cm cred ca pentru 3 persoane e super.

Luni, 6 aprilie 2015 - 18:10

kiss
kiss

Experienta la cort am...doar ca am carat cortul cu masina. Stiu ce inseamna sa dormi la cort, stiu cum sa ancorez cortul, cum sa il intind. Si daca nu imi placea si nu aveam de gand sa ma bucur de fiecare clipa petrecuta la cort, cu siguranta nici nu imi puneam problema de a cumpara unul bun. Inca detin un Vango Alpha 400 de care ma voi bucura in continuare.

Sincer si eu m-as simti mult mai sigur sa stiu ca lucrurile de valoare sunt inchise in cort, langa mine.

Problema cu un cort de 3 persoane este greutatea suplimentara. Pentru noi chiar conteaza fiecare gram in plus adaugat in spate. Avem ceva probleme cu spatele, dar la munte nu avem de gand sa renuntam prea curand, asa ca ne orientam dupa solutii.

Luni, 6 aprilie 2015 - 17:15

silviu79sv
silviu79sv

kiss, vrei spatiu mai mult, ia-ti cort de 3 persoane (pe care-l vor folosi 2). Eu tot asa am facut (dupa o patanie nefericita acu' multi ani nu mai folosesc veranda cortului decat pentru depozitat gunoi, ceaun si chestii de genu, never ever rucksackul sau bocancii sau chestii de valoare.

Eu ti-as mai spune un lucru la care sa te gandesti: (desi sunt adeptul cumpararii a cator mai putine lucruri si a unei calitati cat mai bune). Nu stiu daca sa te arunci din prima la ceva foarte bun/scump. Fara sa-ti dau exemple pe care le-am trait si m-au adus la concluzia asta, fac doar urmatoarea analogie: nu-ti cumpara Ferrari imediat ce ti-ai luat carnetul, chiar daca iti place condusul. Ia-ti un cort "normal" ca pret si caracteristici, mergi cu el prin munti 1 an, invata sa-l folosesti, unde sa-l pui, unde nu, vezi daca hobbyul te tine sau poate e ceva trecator si dupa experienta asta te apuci si-ti cumperi naveta spatiala. Si (vad ca esti sau traiesti in Bucuresti) mergi prin magazzinele mari, ca slava Domnului in Bucuresti ai asa ceva si vezi cortul - daca ai putina experienta in utilizarea unui cort asta e de multe ori mai important decat orice review sau sfat de pe net.

Luni, 6 aprilie 2015 - 16:47

Afisari: 100,685

#879  Inapoi  (1) ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... (44) Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0860 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org