Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Aprilie 2025
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Mai 2025
LMMJVSD
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Vremea
Varful Lespezi
Muntii Fagarasului
#879  Inapoi  (1) ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... (44) Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Alegere cort (879)

silviu79sv
silviu79sv

Noroc!

Citeste te rog discutiile de aici de mai jos, cateva pagini macar, nu e nevoie chiar toate, si ai sa stii singur cum sa-ti alegi un cort, dupa ce criterii, la ce detalii sa te uiti. Dupa ce alegi vreo 2, 3, 4 modele care-ti plac si se incadreaza in banii tai, vii si ne intrebi care ar fi cel mai potrivit dintre ele.

Spor!

Luni, 20 aprilie 2015 - 09:48

claudiu2k
claudiu2k

Salutare! As vrea sa organizez un traseu de creasta pe Muntii Rodnei in iulie. Ce corturi de 3-4 persoane imi recomandati intr-un buget de 200-400 lei. Va multumesc!

Duminică, 19 aprilie 2015 - 21:28

boarescuvlad
boarescuvlad..

eu unul m-am hotarat.
asta: http://www.cascadedesigns.com/msr/tents/experience-series/mutha-hubba-nx/product
sau asta: http://www.cascadedesigns.com/msr/tents/experience-series/elixir-3/product.
ca si suprafata interioara (1.70x2.10 asta e suprafata minima)este destul de mare si cred ca incap eu cu mandra si cainele. faptul ca au doua intrari este super ca nu trebui sa ne calarim unul pe altul ca sa intram sau sa iesim din cort. Singurele considerente care le mai gandesc sunt greutatea si banii si cred ca o sa astept pana o sa am banii necesari sa il cumpar pe cel mai usor.

Duminică, 12 aprilie 2015 - 08:20

kiss
kiss

Am dat ieri o fuga in Decathlon sa verific Quickhiker-ul. Nu mi-a placut sistemul de ancorare de pe la laterale, care nu iti permite sa intinzi tenda bine, astfel ca l-am eliminat de pe lista.

Sâmbătă, 11 aprilie 2015 - 13:30

mihael1
mihael1

Fac si eu o propunere pentru cort rezistent la toate... Carpati.org
dar in primul rand la vant de pana la 90 km/h
E ceva...
Nordisk
http://www.amazon.co.uk/dp/B00BFP88MQ/ref=wl_it_dp_o_pd_S_ttl?_encoding=UTF8&colid=3T
71DBF1FYRH2&coliid=I196D2TXVX0JOB&psc=1

Pretul e cat se poate de bun.
Succes!

Sâmbătă, 11 aprilie 2015 - 12:02

teo_dora
teo_dora

eu cand merg cu cortul ma intereseaza doar sa pot dormi confortabil, adica sa nu ma ploua si sa nu ma bata vantul... oricum de obicei sunt asa de obosita ca adorm imediat, nu mai conteaza daca incap in picioare sau stand in sezut... important e sa ma pot odihni si sa pot continua a doua zi Carpati.org

Vineri, 10 aprilie 2015 - 11:53

lauramatei
lauramatei
(admin)

Observatii:
- Al meu are tot 105 inaltime, eu am 1,73 si 80 cand stau jos si n-am nici o problema, stau bine mersi in orice colt al cortului. Nu uita, cu cat e mai inalt, e mai instabil la vant.
- Pe munte NU iei kitul cu tine, normal ca nu, ce-ar fi sa iei kitul de reparatie la toate echipamentele, ca doamne feri, se rupe ceva? Al meu n-are nici un kit, ar insemna sa nu mai plec la drum, ca n-am kit? Carpati.org Daca chiar se intampla ceva, il repari acasa. Pana ajungi, improvizezi ceva.
- Sincer, mai nou nu mai iau nici husa si-am descoperit ca un cort se cara mult mai bine risipit in bucati prin rucsac. Si ca volum, si ca distributie a greutatii. Daca plec cu el ud, pun partile ude pe rucsac si nefiind in husa, tocmai bine, se usuca.
- Diferenta dintre 2,5 si 3,5 este enorma, atunci cand cari cortul singur!!! Daca-l imparti cu colegul de cort, e mai putin importanta, dar tot e. Daca-l cara prietena ta, e si mai bineCarpati.org. Cand ai un rucsac de-o zi, de doar cateva kg, nu-i mare chestie cand adaugi un kg. Dar cand esti la limita greutatii pe care o poti duce, tocmai acel 1 kg in plus aplicat la tot ce ai e ala care te doboara. Simti si cand umpli sticla cu apa. Pentru ca tinzi sa-ti depasesti limita puterilor.
- Da, e perfect adevarat ca se aduna kilograme bune de colo de colo; nu trebuie sa le neglijezi. Iar un rucsac mai bun sau alte chestii cu care ti se recomanda sa compensezi faptul ca e cortul mai greu, si astea tot bani costa, nici astea nu-s pe gratis.
- Probleme cu spatele? O fi bine sa cari rucsac cu cort si sac de dormit si toate cele? Sanatatea e cea mai importanta. Daca nu ai o problema foarte serioasa, ai voie si chiar vrei sa mergi destul de mult cu cortul si vrei sa minimizezi riscurile, cauta sa faci cele mai bune alegeri, chiar daca ele presupun un plus de efort financiar. Si da, ia-ti si un rucsac bun! Cand ma uit cum se duc banii in dreapta si-n stanga ori de cate ori intru intr-un magazin sa-mi iau doar un iaurt, imi dau seama ca as putea face economie serios, cu un pic de vointa, dar nu ma straduiesc; si sa ma apuce economia tocmai cand e vorba de sanatatea si siguranta mea??? Nu e ok sa ma bag in banutii tai, dar ma gandesc ca poate o fi si la tine tot ca la mine. Scuza-ma daca gresesc!

Joi, 9 aprilie 2015 - 22:35

odin
odin
Rucsac

Da... si tot ce este mai usor este si mai scump.
Nu face rabat de la calitate la bocanci, cort, primus sac de dormit si rucsac. In rest in functie de cat ai, cat poti cheltui, etc. Faci si tu un compromis intre greutatea banilor si a obiectelor, mai putin ce ziceam mai sus.
Mesaj modificat de autor!

Joi, 9 aprilie 2015 - 13:29

kiss
kiss

La acest lucru m-am gandit si eu când m-am decis sa nu depaseasca 3kg cortul. Fiecare lucru adaugat in spate contribuie la greutatea totala.

Joi, 9 aprilie 2015 - 13:11

rivas
rivas
Caraba

si legat de greutate stiti cum este : 100 de gr. de aici de la saltea , 400 de gr . de acolo de la cort mai cîntăreste si rucsacul vreo 1,5 kg si ceva haine + mîncarea + trusa sanitara etc. uite asa se face rucsacul de greu de nu poti sa-l ridici de jos ! si atunci îti va parea rău că nu ti-ai luat un cort cu macar 500 de gr. mai usor , un izopren de 300 de gr. , un rucsac de 1 kg , un sac de dormit mai usor ...

Joi, 9 aprilie 2015 - 12:09

rivas
rivas
Caraba

atentie la înaltimea interioară a cortului ! Eu am luat plasă cu un cort : pe site în descriere era data o înaltime de 95 de cm (cea interioara ) , m-am masurat si am zis ca ma încadrez si cînd colo ating cu capul pînza cînd stau în fund . Din pacate la magazinele de la noi nu poti sa vezi cortul montat sa-ti faci o idee despre spatiu, volum , materiale , mod de ancorare etc. Exceptia o face decathlon în sezonul cald cînd monteaza corturile afara la expozitie să zic asa. Nu mai pui ca la greutate una este trecută în descriere si pe husa cortului si alta este în realitate ( în mod sigur mai mare ) : de ex. husky bret pe husa scrie max. 2,7 kg dar cîntărit de mine la magazin are 3,14 kg ! ( am un cîntar electronic pescăresc ). Vînzatorul zicea ca este si husa , si kit-ul de reparatie care trag la cîntar , dar pe munte nu iei si kit-ul cu tine ? deci sfatul meu mergi la magazin cu un cîntar !

Joi, 9 aprilie 2015 - 12:00

silviu79sv
silviu79sv

Dar, daca-l vrei mai inalt, automat va avea peste 3 Kg. Dupa cum vezi, nu le poti avea pe toate si nu exista o varianta "perfecta". Linkul catre outdorrgearlab ti l-am dat si ca sa vezi ca inclusiv la corturi Hilleberg sunt minusuri, unele chiar problematice.

Ca sa ajungi totusi la o concluzie si sa-ti cumperi cortul, eu as renunta la cerinta ta legata de greutate. Repet, intre 2.5kg si 3.5 kg e o diferenta doar in mintea ta.

"Ultralight" = materiale foarte sensibile, betze mai subtiri si tot felul de compromisuri.

Daca ai probleme cu spatele mai bine bagi bani intr-un rucksac de calitate, niste bete de trecking samd. Si daca problemele cu spatele sunt serioase orice om normal la cap ti-ar recomanda sa nu cari un rucksac prin munti pentru ca le vei agrava si dai in treburi mai nasoale dupa aia, una dintre ele fiind hernia de disc

Joi, 9 aprilie 2015 - 11:51

kiss
kiss

Avand 175 inaltime, când stau jos ajung la o inaltime de 85 cm, adica ar mai ramane 20 cm. Pe hartie pare ca ramane suficient spatiu, dar pana nu il vad practic nu pot sa il scot din calcul.

Joi, 9 aprilie 2015 - 11:44

silviu79sv
silviu79sv

Hannah Rider - inaltime 105 cm
(daca e adevarat), pentru mine cel putin, inacceptabil

Joi, 9 aprilie 2015 - 11:33

pauless
pauless

Hannah Rider arata foarte misto si pare ca se intinde bine. E de pus pe lista scurta. Doar ca nu vad a doua intrare, ei zic ca sunt doua.
kiss, mi se pare ca Laura la cortul de la Decathlon face referire cand zice ca "forma sa nu permita panzei sa tinda la orizontala pe unele portiuni, ca sa nu acumuleze apa cand ploua" sau "ancore multe si musai pe betze".

Joi, 9 aprilie 2015 - 11:21

kiss
kiss

Nici nu aveam pretentia ca altcineva sa aleaga in locul meu. Propuneri au fost multe, dar decizia finala depinde strict de mine si tocmai de aceea nu m-am decis si nu pentru ca 5 oameni nu au facut aceeasi recomandare.

Joi, 9 aprilie 2015 - 11:12

victoranica
victoranica
Coarda

Un cort foarte apropiat de cel pe care ti-l recomanda Laura - http://www.demunte.ro/corturi-2-persoane/hannah/rider_1550 . Are doua iesiri, e relativ usor, grad de impermeabilitate ridicat, antreu, e bine ventilat si destul de inalt cat sa poti sta rezonabil in el. Si se incadreaza perfect si in pretul propus de tine initial.

* In principiu, cand postezi intr-un topic legat de echipament, o faci ca sa primesti cateva optiuni din care sa poti alege (daca nu ai deja un shortlist), sau pentru a iti forma o idee. Nu te astepta ca oamenii care posteaza aici sa se puna ei intre ei de acord asupra unei variante si apoi sa ti-o confirme cu totii. Cred ca la momentul de fata s-au adunat suficiente pareri pentru a te decide.

Pe langa cort o sa iti doresti inca vreo cateva zeci de piese de echipament. In ritmul asta nu vei mai apuca sa le si folossti pe munte Carpati.org *

Bafta inca o data !

Joi, 9 aprilie 2015 - 10:57

kiss
kiss

Nici nu am luat in calcul posibilitatea de a merge la mare cu viitorul cort, pentru ca pentru noi muntele bate marea de departe.
Iti multumesc in numele meu si al celor care vor mai avea nevoie de informatiile din acest topic, pentru ca ai facut un rezumat foarte bun al conditiilor pe care ar trebui sa le indeplineasca un cort, pentru a iti oferi un nivel de protectie si confort mai mult decat acceptabil.
Citind toate informatiile grupate imi dau seama ca MSR Elixir ar fi singurul cort care ar intruni o buna parte din aceste conditii. Din pacate pretul destul de mare ne opreste in a lua o decizie, asa ca vom cauta mai departe si vom vedea din ce puncte de vedere putem face concesii.
Trebuie neaparat sa ajung sa vad acel Quickhiker de la Decathlon si sa vad cum e cu spatiul interior.

Joi, 9 aprilie 2015 - 10:52

lauramatei
lauramatei
(admin)

De vreo 60 si ceva de postari, kiss se chinuie sa-si aleaga un cort. Urmaresc si eu discutia, ca sa stiu si eu ce corturi bune se mai pot achizitiona, pentru viitor, cand se va pensiona cortul meu actual. Imi sta mintea in loc, ce complicat pare!

Kiss, pe munte si pe plaja nu poti folosi acelasi cort, daca vrei sa ai confort si siguranta si daca tii la banii tai. Sunt nevoi diferite si prioritati diferite. Eu practic cu placere ambele "sporturi". Ia-ti un cort bun pentru munte si nu-l pune si pe plaja, il strici de la soare si sare sau ti-l strica hotii care ti-l taie, din pacate. Acolo ia-ti ceva ieftin si aerisit, nu-l cari in spate, nu e o tragedie daca se uda, il ingropi in nisip si pietre si vantul nu ti-l ia, nu prea tre sa-ti pese de el.

Pe munte, e treaba serioasa si priroritatile sunt, dupa mine, urmatoarele:
1) rezistenta la ploaie si stabilitatea la vant: cu cat e mai mare si mai inalt, e mai putin stabil la vant; ancore multe si musai pe betze; forma sa nu permita panzei sa tinda la orizontala pe unele portiuni, ca sa nu acumuleze apa cand ploua; sa se intinda foarte bine; nu-ti trebuie podea de rafie ca sa reziste la suvoiul care curge pe sub tine (de regula, evit sa pun cortul pe unde ar curge apa, dar m-a prins asta vara potopul lui Noe si curgea apa peste tot, stateam pe perna de apa, era chiar placut, si apa nu mi-a intrat in cort, decat foarte putina umezeaala sub izopren, iar cortul meu Hannah are panza impermeabilizata pentru 7000 mm, nu rafie);
2) greutatea!!!!
3) confortul minim, necesar doar in zilele si serile cu vreme rea, ca in rest, la naiba, pui izoprenul afara si stai la soare sau la stele si luna si gatesti si te odihnesti si faci ce vrei, in cort intri doar sa dormi. Ai nevoie de:
a) o veranda:
- sa pui bocancii murdari si uzi si hainele ude daca te-a plouat, precum si rucsacii, tot daca sunt uzi, caci altfel, se desfac, continutul se imprastie pe marginile cortului, pe rucsacul gol dormi cu picioarele si in felul asta nu-ti ocupa loc;
- sa gatesti daca e vreme rea, dar neaprat cu mare grija!!!
b) inaltime cat sa poti sta in fund in cort, cu tot corpul inauntru si cu fata spre iesire, de aceea nu recomand corturile de tip sicriu, in care se doarme cu capul spre iesire si in care nu poti sta in fund;
c) o intrare larga, pe lungimea cortului, nu pe latime. Daca nu e un cort exagerat de mic, e suficienta cat sa incapa doi oameni, sa stea in fund in usa amandoi, sa se descalte, sa umble prin lucruri in cort etc. Problema cu iesirea unul peste altul mi se pare minora, incat nu merita, dupa parerea mea, un plus de volum si greutate a cortului. Sa fim seriosi, de cate ori iesi noaptea din cort? Ziua, se face loc pentru iesire, ca nu-i nimeni lipit de cort. Cel care stie ca iese de regula noaptea, poate dormi la margine, eu personal nu ies niciodata noaptea si nu cred ca sunt eu o mare exceptie norocoasa. Si-apoi daca chiar trebuie, nu e o tragedie ca sari peste vecinul sau il ocolesti un pic si nici aluia nu-i cade rangul ca ai sarit peste el;
d) plasa de insecte (in muntii nostri te mananca de viu musculitele in iunie-iulie, la altitudini mai mici, nu glumesc!!)
e) aerisire, dar:
- nu in zilele calduroase ai nevoie de aerisire la cort pe munte, pentru ca in zilele calduroase si frumoase esti fie pe traseu, fie lenevesti langa cort, deci nu stai in el;
- daca noaptea ti-e cald pe munte, dormi cu intrarea deschisa, inchizi doar plasa de insecte;
- condens faci nu cand e cald afara, ci cand e frig si vreme rea, deci cand oricum nu poti tine intrarile deschise, chiar si daca ai avea doua, deci le-ai avea degeaba.

Eu am de vreo 6 ani un Hannah lighter de 2 persoane in care la mare nevoie incap si trei, cu o intrare si o veranda, foarte spatios, de doar 2kg, 4000mm tenda, 7000 mm podeaua, de care sunt foarte multumita si pe care l-am plimbat prin toti muntii, in toate conditiile (mai putin iarna, nu a fost nevoie, dar cred ca in locuri ferite de vant face fata cu succes). E foarte rezistent, in perfecta stare, dar am grija mare de el, niciodata nu l-am pus la mare, nici macar in locuri gen Macin, Plaiul Foii etc, locuri unde ma pot duce si cu un cort mai slabut, pentru a-l pastra pe cel bun. Din pacate, am impresia ca acest model nu se mai fabrica, asa ca nu ti-l pot recomanda, dar am vrut sa stii cam cum ar putea sa arate ceea ce cauti.

Modelul ti-l alegi tu, eu doar am vrut sa-ti dau cateva sfaturi in privinta pretentiilor pe care e bine sa le ai de la cortul tau pentru munte. Numai bine!

Joi, 9 aprilie 2015 - 10:22

kiss
kiss

Tocmai de aceea si vreau sa merg sa il vad, pentru a imi face o imagine exacta despre cum se va sta inauntru.
Posibil sa fi fost un client ideal, dar cum nu il ai la vanzare Carpati.org...

Joi, 9 aprilie 2015 - 10:20

Afisari: 101,146

#879  Inapoi  (1) ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... (44) Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0998 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org