Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Septembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Vremea
Varful Nemira Mare
Muntii Nemira
#879  Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... (44) Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Alegere cort (879)

midan
midan
Rucsac

Salut,
Poate te inspira

https://www.outdoor-magazin.com/zelte/die-zehn-besten-zweipersonenzelte/
https://www.outdoor-magazin.com/zelte/praxistest-robens-boulder-2/

Duminică, 14 mai 2023 - 14:24

dxxx
dxxx
Caraba

Nu este problema sa discutam si aspecte oarecum "puerile" pe un astfel de topic.

Inteleg ca nu ai mai avut cort, situatie in care la un moment dat s-a aflat absolut toata lumea. Oricum pana la un nivel de pricepere rezonabil trebuia sa ajungi la numere cu doua cifre in privinta posesiei de corturi ca numar.

Deci:
1.
- o parte din raspunsuri la afli pe articolul meu : https://www.carpati.org/articol/_imi_cumpar_cort_divagatii_despre_corturi_-_episodul_
1_/1284/
2.
- autoasustinere: intr-adevar modelul de Salewa este cu autosustinere perfecta, adica absolut toate colturile sunt intinse de catre schelet. Foarte putine modele fac asa-ceva si in mare parte merita trasatura pentru corturi "tehnice".
- ce te ajuta autosustinerea: poti sa iei cortul de "varf" si sa il muti. Absolut atat pentru cort normal si turist normal, deoarece pentru a rezista corect oricum trebuie fixat in sol si eventual exista cordeline de fixare suplimentara. Nu vorbesc de corturi de expeditie etc, trebuie sa ma repet.
- deci sa renunti la autosustinere egal cu zero.
3.
- recunosc ca asta cu lungimea o aud prima data.
- doresti sa-l parchezi in vreun loc stramt?
- exista geometria cu absida pe dimensiunea lunga (lateral... impropriu) cum sunt modelele Nevis si Lightent Pro de care ti-am spus. Asta face cortul scurt, dar mai lat si un pic mai greu, pentru ca aria este mai mare.
- avantaj: nu stiu, poate pentru tine care esti interesat de lungime.
- dezavantaje:
a-absida si intrarea pe lateral inseamna o absida cu lungimea ~2,2m ceea ce este excedentar, nu iti aduce confort tie ca ai arie mai mare de bagaje.
b-cortul nu are o fata mai mica pe care sa o pui in vant pentru ca din orice parte are cam aceeasi arie.
c-cand stai pe partea fara usa ai acces dificil, daca exista o singura absida. Daca sunt doua, este un lux care nu te ajuta extraordinar, dar ai niste grame in plus de carat si probabil costa mai scump.

In concluzie fie ai cortul mai lung dar mai ingust fie este cam la fel de lat ca de ingust - in caz de loc limitat o sa ai avantaj cu unul din formate in locul particular, dar situatia se va inversa si statistic cam tot pe acolo cazi.
4.
Ia linistit Scafell, am folosit cortul respectiv, este confortabil, relativ mare. Fata de Nevis este cu un format mai clasic, cu doua arce fata de unul singur. O sa fac si un review despre Scafell, are o singura problema minora la fixarea firelor de ancorare... dar cort fara probleme minore nu gasesti, sunt mult mai multe la corturi semnificativ mai scumpe.
Daca preferi Robens, ceva mai greu si mai stramt - este OK, nu am folosit dar le cunosc.
Mesaj modificat de autor!

Duminică, 14 mai 2023 - 12:59

manuel88
manuel88

@ruxandrav

Da, interesantă ideea de testare, totuși am început să înclin spre Nevis dar 300 nu 200, poate ne mai spune @zet cum se comporta cortul și dacă într-adevăr are probleme de ventilație 🙂

Duminică, 14 mai 2023 - 11:28

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

Vango Nevis si Salewa Litetrek au spatiu similar, deci daca incapi in unul o sa incapi si in celalalt. Intr-adevar, is 120cm nu 140, deci 2 oameni lati in umeri pot sa aiba probleme. Dar in cort de 140 am dormit 3 oameni de multiple ori, deci se poate. Acum, voi stiti cat de tare vreti sa va labartati noaptea Carpati.org

Poti sa faci un test pe covorul din sufragerie: masori o suprafata cat suprafata interioara a cortului, pui cutii teancuri de carti etc ca sa ai o limita cat de cat, instalezi saltelele si sacii de dormit acolo, dormiti o noapte, vedeti cum se simte.

Duminică, 14 mai 2023 - 08:51

manuel88
manuel88

@ cipicernat

Confortul nu ma interesează atât de mult cât greutatea mai redusă de ex, cortul o sa fie folosit primăvara-toamna in locuri gen Bucura și de ce nu și in creasta ocazional.

@ dxxx

Cele doua de la Vango mi-au făcut cu ochiul doar ca pe lângă ca nu-s self supporting (sa zicem ca pot sa renunț la aspectul asta) Scafell mi se pare foarte lung, are undeva la 3,25m și ma gandeam ca poate sa încurce treaba asta iar Nevis mi-a plăcut și mai mult (varianta 200) doar ca toată lumea pe YouTube spune ca nu încap doua persoane in el 😂 asta m-a descurajat un pic … a avut cineva ocazia sa chiar intre într-unul și sa vada cât spațiu ar fi in el?

Sâmbătă, 13 mai 2023 - 21:03

dxxx
dxxx
Caraba

Vango Scafell sau Nevis ar terbui sa le gasesti sub 1000 lei, sunt de firma consacrata si sub 2,5kg - tip tunel, deci nu au autosustinere, dar nu vad nici o problema... pentru ca si cele cu autosustinere tot necesita ancorari suplimentare. Numai daca ai merge iarna ar face diferenta, si vad ca zici 3 sezoane.
Alte varianate asemanatoare Ferrino Lightent PRO / robens Arch2, mai usoare, daca conteaza.
Cele de la Vango sunt mai flexibile si mai confortabile ca varianta Salewa.

Sâmbătă, 13 mai 2023 - 20:48

cipicernat
cipicernat
(admin)

Si totusi, ce iti doresti de la cort? In ce conditii l-ai folosi? Salewa-ul acela e un "alpine tent" - genul de cort pe care sa il pui seara pe singura bucatica de iarba dintre stanci si sa nu ai pretentii de confort.

Sâmbătă, 13 mai 2023 - 19:49

icenroc
icenroc

Un lucru care îl trage în jos, din punctul meu de vedere, este absida foarte mica la Salewa LiteTrek

Sâmbătă, 13 mai 2023 - 10:47

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

Cam la acelasi pret ca LiteTrek-ul, si nu outer-first. As vota pt LiteTrek aici

Sâmbătă, 13 mai 2023 - 10:25

icenroc
icenroc

Arunca un ochi la Hannah Hawk2

Sâmbătă, 13 mai 2023 - 09:53

manuel88
manuel88

Buna dimineața tuturor,

Am ajuns și eu in punctul in care trebuie sa îmi cumpăr un cort, am citit cred, ultimile 20 pagini de aici și am văzut destule info utile.

Pe mine m-ar interesa un cort de tip self-supporting, 3 sezoane, 2 persoane și de preferat cu o greutate decenta, adică pana in 2,5 kg. Din ce am văzut in recomandările voastre cam singurul care se încadrează in cerințele astea ar fi Salewa Litetrek II, momentan s-ar găsi la ~1500 lei pe site-urile de la noi.

Mai puteți recomanda și alte modele de genul poate chiar la un preț mai bun? 😃

Mulțumesc!

Sâmbătă, 13 mai 2023 - 09:29

cipicernat
cipicernat
(admin)

Avand in vedere "tintele", as fi atent la culoare. Carpati.org Numa' zic. (Tent racism at it's best!Carpati.org)

Miercuri, 11 ianuarie 2023 - 09:12

razi
razi

@zet - si eu cred ca betele ajuta, iar fara tenda nu m-as risca sa merg indiferent de vreme.
asa poate er fi de preferat doar tenta + bete ... Carpati.org

Miercuri, 11 ianuarie 2023 - 09:04

razi
razi

@cipicernat - cortul va fi folosit si la alte tresee, gen: via fracigena, via de la plata, frances, posibil via transilvanica, nu stiu sincer daca va fi ok pentru TMB

Miercuri, 11 ianuarie 2023 - 08:50

cipicernat
cipicernat
(admin)

Din cate am studiat la un moment dat, Camino-ul acela de 800 de km nu e asa uscat, e unul din motovele pentru care se preteaza la campare (ma rog, asta si faptul ca e mai putin umblat in comparatie cu Frances).

Dincolo de asta: tema de gandire. Ce faci cu cortul la finalul turei? Se preteaza pentru turele viitoare sau va fi vandut? Daca va mai fi folosit, raman valabile aceleasi considerente?

Miercuri, 11 ianuarie 2023 - 08:43

midan
midan
Rucsac

Marmotul indicat de @Rovid pare cea mai bună varianta dintre cele prezentate până acum.

Despre folosirea corecta a betelor de trekking puteți citi aici http://www.dinumititeanu.ro/Sfaturi-pentru-mersul-pe-munte

Marți, 10 ianuarie 2023 - 18:23

zet
zet

Eu sunt pro bete, am mers si cu si fara si am vazut ca fara bete e mult mai greu de mers, cel putin pentru mine sunt de un real ajutor la 1 80/100.
Ma gandesc ca ai putea merge fara bete, daca ai de mers majoriotar pe trasee drepte, cu portiuni rare de urcus sau coborare, cat si trasee fara pietre si alte chestiuni incomode.

Daca vrei ultra-light tre sa te gandesti si unde mergi si ce conditii ai pe acolo ... poate mergi pe o varianta fara tenda, mai ales daca ai zis ca o sa fie destul de cald si in caz de ploaie parca spuneai ca dormi in alta parte...

Marți, 10 ianuarie 2023 - 14:54

rovid
rovid
Caraba

https://edelweiss-shop.ro/cort-marmot-superalloy-2p/
Am cumparat diverse de aici,magazin serios.

Marți, 10 ianuarie 2023 - 11:24

razi
razi

Vango F10 Helium UL2 - are real 1.42 kg?
l-a testat/avut cineva?

Marți, 10 ianuarie 2023 - 10:24

razi
razi

ok, se pare ca nu prea am de ales si trebuie sa fac o concesie, max 1.5 kg, apoi vad eu de unde mai elimin 0.5 kg,
si pana la urma nu o draq atat de mare cu 0.5 kg in plus, dar maxim sa fie Carpati.org

Marți, 10 ianuarie 2023 - 08:49

Afisari: 98,081

#879  Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... (44) Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,9109 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org