Eu am o folie de plastic banala pt protectia fundului de cort. Este subtire dar are o suprafata mare si o pun in 4. O folie de plastic e utila in multe cazuri : protectie de ploaie (imediat improvizezi un cort cu betele de treking), o pun pe jos cand stau, in anumite cazuri e buna si ca folie de supravietuire etc
Am observat ca partea de jos a cortului e foarte subtire, ma gandeam la o prelata din rafie ca e mai rezistenta sau folie mai groasa.
Sper sa isi faca treaba cu bine acest cort hannah compact 3. Daca nu o sa fiu multumit de acest hannah compact 3 o sa cumpar ceva mai profi un husky fighter si stiu ca nu o sa imi faca probleme la ploaie si vant desi iarna nu o sa il folosesc, deocamdata
Eu am de vreo 5 ani un HANNAH COMPACT 2. Nu mi-a făcut niciodată probleme la ploaie. Condens face, dar, dacă-l întinzi bine, picăturile nu vor ajunge în interior. Cât despre vânt... la fel: rezistă OK atâta timp cât e bine întins și ancorat. Al meu a luat ceva vânt puternic pe creasta Builei, la Bucura, dar și prin Făgăraș. S-a ales cu un băț ușor îndoit (aproape insesizabil), dar a rezistat. Recomand o folie sub cort, pentru protecție. Poți să-ți improvizezi tu din ceva. N-o să mai fi stresat că se va găuri podeaua.
Buna ziua!
Doresc sa stiu cum se comporta la vant si in ploaie cortul HANNAH COMPACT 3
Il vine un amic, cortul e ca nou, folosit de 2-3 ori.
Imi doresc un cort care sa il folosesc la munte, uneori si pe creasta dar nu iarna. Astept parerile celor care cunosc acest model de cort si au experienta cu el.
Va multumesc!
Am citit postari anterioare si m-am gandit la 5 optiuni pentru 3-4 persoane care sa se incadreze in bugetul meu de 300-450 lei:
http://www.basecamp.ro/corturi/corturi-4-persoane/cort_montan_trimm_hudson
http://www.decathlon.ro/cort-arpenaz-xl-3-albastru-3-persoane-id_8293541.html
http://www.emag.ro/easy-camp-cort-meteor-300-easycamp-cort-meteor-300/pd/DVZ5WBBBM/
http://www.incort.ro/product_info.php?products_id=1831&utm_source=shopmania&utm_mediu
m=cpc&utm_campaign=direct_link
http://www.basecamp.ro/corturi/corturi-3-persoane/cort_montan_husky_bird
Ce mi-ati recomanda dintre acestea sau poate si altele. Astept raspuns si va multumesc f mult!
Citeste te rog discutiile de aici de mai jos, cateva pagini macar, nu e nevoie chiar toate, si ai sa stii singur cum sa-ti alegi un cort, dupa ce criterii, la ce detalii sa te uiti. Dupa ce alegi vreo 2, 3, 4 modele care-ti plac si se incadreaza in banii tai, vii si ne intrebi care ar fi cel mai potrivit dintre ele.
Salutare! As vrea sa organizez un traseu de creasta pe Muntii Rodnei in iulie. Ce corturi de 3-4 persoane imi recomandati intr-un buget de 200-400 lei. Va multumesc!
eu unul m-am hotarat.
asta: http://www.cascadedesigns.com/msr/tents/experience-series/mutha-hubba-nx/product
sau asta: http://www.cascadedesigns.com/msr/tents/experience-series/elixir-3/product.
ca si suprafata interioara (1.70x2.10 asta e suprafata minima)este destul de mare si cred ca incap eu cu mandra si cainele. faptul ca au doua intrari este super ca nu trebui sa ne calarim unul pe altul ca sa intram sau sa iesim din cort. Singurele considerente care le mai gandesc sunt greutatea si banii si cred ca o sa astept pana o sa am banii necesari sa il cumpar pe cel mai usor.
Am dat ieri o fuga in Decathlon sa verific Quickhiker-ul. Nu mi-a placut sistemul de ancorare de pe la laterale, care nu iti permite sa intinzi tenda bine, astfel ca l-am eliminat de pe lista.
Fac si eu o propunere pentru cort rezistent la toate...
dar in primul rand la vant de pana la 90 km/h
E ceva...
Nordisk
http://www.amazon.co.uk/dp/B00BFP88MQ/ref=wl_it_dp_o_pd_S_ttl?_encoding=UTF8&colid=3T
71DBF1FYRH2&coliid=I196D2TXVX0JOB&psc=1
eu cand merg cu cortul ma intereseaza doar sa pot dormi confortabil, adica sa nu ma ploua si sa nu ma bata vantul... oricum de obicei sunt asa de obosita ca adorm imediat, nu mai conteaza daca incap in picioare sau stand in sezut... important e sa ma pot odihni si sa pot continua a doua zi
Observatii:
- Al meu are tot 105 inaltime, eu am 1,73 si 80 cand stau jos si n-am nici o problema, stau bine mersi in orice colt al cortului. Nu uita, cu cat e mai inalt, e mai instabil la vant.
- Pe munte NU iei kitul cu tine, normal ca nu, ce-ar fi sa iei kitul de reparatie la toate echipamentele, ca doamne feri, se rupe ceva? Al meu n-are nici un kit, ar insemna sa nu mai plec la drum, ca n-am kit? Daca chiar se intampla ceva, il repari acasa. Pana ajungi, improvizezi ceva.
- Sincer, mai nou nu mai iau nici husa si-am descoperit ca un cort se cara mult mai bine risipit in bucati prin rucsac. Si ca volum, si ca distributie a greutatii. Daca plec cu el ud, pun partile ude pe rucsac si nefiind in husa, tocmai bine, se usuca.
- Diferenta dintre 2,5 si 3,5 este enorma, atunci cand cari cortul singur!!! Daca-l imparti cu colegul de cort, e mai putin importanta, dar tot e. Daca-l cara prietena ta, e si mai bine. Cand ai un rucsac de-o zi, de doar cateva kg, nu-i mare chestie cand adaugi un kg. Dar cand esti la limita greutatii pe care o poti duce, tocmai acel 1 kg in plus aplicat la tot ce ai e ala care te doboara. Simti si cand umpli sticla cu apa. Pentru ca tinzi sa-ti depasesti limita puterilor.
- Da, e perfect adevarat ca se aduna kilograme bune de colo de colo; nu trebuie sa le neglijezi. Iar un rucsac mai bun sau alte chestii cu care ti se recomanda sa compensezi faptul ca e cortul mai greu, si astea tot bani costa, nici astea nu-s pe gratis.
- Probleme cu spatele? O fi bine sa cari rucsac cu cort si sac de dormit si toate cele? Sanatatea e cea mai importanta. Daca nu ai o problema foarte serioasa, ai voie si chiar vrei sa mergi destul de mult cu cortul si vrei sa minimizezi riscurile, cauta sa faci cele mai bune alegeri, chiar daca ele presupun un plus de efort financiar. Si da, ia-ti si un rucsac bun! Cand ma uit cum se duc banii in dreapta si-n stanga ori de cate ori intru intr-un magazin sa-mi iau doar un iaurt, imi dau seama ca as putea face economie serios, cu un pic de vointa, dar nu ma straduiesc; si sa ma apuce economia tocmai cand e vorba de sanatatea si siguranta mea??? Nu e ok sa ma bag in banutii tai, dar ma gandesc ca poate o fi si la tine tot ca la mine. Scuza-ma daca gresesc!
Da... si tot ce este mai usor este si mai scump.
Nu face rabat de la calitate la bocanci, cort, primus sac de dormit si rucsac. In rest in functie de cat ai, cat poti cheltui, etc. Faci si tu un compromis intre greutatea banilor si a obiectelor, mai putin ce ziceam mai sus.
Mesaj modificat de autor!
si legat de greutate stiti cum este : 100 de gr. de aici de la saltea , 400 de gr . de acolo de la cort mai cîntăreste si rucsacul vreo 1,5 kg si ceva haine + mîncarea + trusa sanitara etc. uite asa se face rucsacul de greu de nu poti sa-l ridici de jos ! si atunci îti va parea rău că nu ti-ai luat un cort cu macar 500 de gr. mai usor , un izopren de 300 de gr. , un rucsac de 1 kg , un sac de dormit mai usor ...
atentie la înaltimea interioară a cortului ! Eu am luat plasă cu un cort : pe site în descriere era data o înaltime de 95 de cm (cea interioara ) , m-am masurat si am zis ca ma încadrez si cînd colo ating cu capul pînza cînd stau în fund . Din pacate la magazinele de la noi nu poti sa vezi cortul montat sa-ti faci o idee despre spatiu, volum , materiale , mod de ancorare etc. Exceptia o face decathlon în sezonul cald cînd monteaza corturile afara la expozitie să zic asa. Nu mai pui ca la greutate una este trecută în descriere si pe husa cortului si alta este în realitate ( în mod sigur mai mare ) : de ex. husky bret pe husa scrie max. 2,7 kg dar cîntărit de mine la magazin are 3,14 kg ! ( am un cîntar electronic pescăresc ). Vînzatorul zicea ca este si husa , si kit-ul de reparatie care trag la cîntar , dar pe munte nu iei si kit-ul cu tine ? deci sfatul meu mergi la magazin cu un cîntar !
Dar, daca-l vrei mai inalt, automat va avea peste 3 Kg. Dupa cum vezi, nu le poti avea pe toate si nu exista o varianta "perfecta". Linkul catre outdorrgearlab ti l-am dat si ca sa vezi ca inclusiv la corturi Hilleberg sunt minusuri, unele chiar problematice.
Ca sa ajungi totusi la o concluzie si sa-ti cumperi cortul, eu as renunta la cerinta ta legata de greutate. Repet, intre 2.5kg si 3.5 kg e o diferenta doar in mintea ta.
"Ultralight" = materiale foarte sensibile, betze mai subtiri si tot felul de compromisuri.
Daca ai probleme cu spatele mai bine bagi bani intr-un rucksac de calitate, niste bete de trecking samd. Si daca problemele cu spatele sunt serioase orice om normal la cap ti-ar recomanda sa nu cari un rucksac prin munti pentru ca le vei agrava si dai in treburi mai nasoale dupa aia, una dintre ele fiind hernia de disc
Avand 175 inaltime, când stau jos ajung la o inaltime de 85 cm, adica ar mai ramane 20 cm. Pe hartie pare ca ramane suficient spatiu, dar pana nu il vad practic nu pot sa il scot din calcul.
Eu am comandat de pe ebay si am reusit sa fac doua parazapezi sub 50 de grame (ambele).
http://goo.gl/a5YANN
Marți, 25 august 2015 - 23:25