Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Septembrie 2023
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Octombrie 2023
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Vremea
Varful Gruiu
Muntii Calimani
#879  Inapoi  (1) ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... (44) Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Alegere cort (879)

ionescuadrian
ionescuadria..
Cort de expeditie

A folosit cineva Naturehike PRO One Person ? goo.gl/c6PVmh

Marți, 21 noiembrie 2017 - 12:55

alek
alek

Salut Andrei!
Am fost si eu intr-o asemenea dilema primavara trecuta, insa cu un cort de 2 persoane. Din ce m-am documentat eu, Pinguin au scazut calitatea la produse in ultima vreme. Astfel, eu am ales Robens. materialele sunt de calitate, rezista bine la vant, e gandit sa fie foarte practic. Pinguin-ul are avantajul ca este mai usor, si poti renunta la cortul interior (din ce vad in specificatii), fapt ce il face si mai usor. Robens-ul nu stiu daca are aceasta optiune, dar poate pe tine nu te impresioneaza aspectul acesta.
Inca o chestie care merita cercetata e aerisirea: la Starlight cred ca o poti inchide de tot, fapt ce il face potrivit pentru vreme mai proasta, insa poate nu e asa bun in zone mai joase, iar Echo pare mai aerisit.

Vineri, 17 noiembrie 2017 - 10:23

andrei_b
andrei_b

Salut!
Intre Robens Starlight 1 si Pinguin Echo 1 care ar fi mai ok?Pinguin nu specifica rezistenta la vant(km/h).Daca mai stiti si alte corturi tip tunel cu rezistenta buna la vant as fi recunoscator si pret pana in 800 lei.

https://www.proalpin.ro/cort-robens-starlight-1-1-persoana.html
https://www.mormota.ro/pinguin-cort-echo-1.html

Vineri, 17 noiembrie 2017 - 06:00

alcatraz
alcatraz

Salut!

A folosit cineva pana acum cortul The North Face Stormbreaker 2: https://www.himalaya.ro/produs.php?crt=6901&id=63&categ=63

Pareri, sfaturi?

Eu as vrea sa-l folosesc in locuri precum Cabana Malaiesti, Babele, Cabana Curmatura. In general am auzit lucruri bune despre echipametele de la North Face, avantajul cel mai mare la acest cort fiind greutatea 2.6 Kg.

Multumesc.

Sâmbătă, 22 aprilie 2017 - 23:18

vladluncanu
vladluncanu

maiaoutdoor.ro/cort-pinguin-arris-extreme este o alegere foarte buna. Este usor si foarte bine aerisit.

Joi, 9 martie 2017 - 16:15

rares
rares

vreau sa-mi cumpar un cort si nu stiu pe care sa-l iau trimm delta d dau pinguin arris extreme.vreau un sfat.multumesc

Duminică, 26 februarie 2017 - 16:54

micro
micro
Caraba

Fara nici o ezitare, primul. Are betele pe exterior si antreu generos pentru gatit.

Vineri, 24 februarie 2017 - 11:27

yahym85012
yahym85012

Salut, ce sa aleg?

GEERTOP 4-season 2 persoane
https://www.amazon.co.uk/d/j39/GEERTOP-4-season-2-person-Lightweight-Backpacking-Camp
ing-Hiking/B016XI77WQ/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1487926535&sr=8-1&keywords=geertop+tent
sau
https://www.amazon.co.uk/GEERTOP%C2%AE-4-season-2-person-Waterproof-Backpacking/dp/B0
16QS5NEC/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1487926535&sr=8-2&keywords=geertop+tent
ambele cu
https://www.amazon.co.uk/OUTAD-Mattress-Groundsheet-Windproof-Moistureproof/dp/B018V4
OUFW/ref=cts_sp_2_vtp?pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_p=1212178027&pf_rd_r=7TF12XRAVF9FF
3CCQ7WV&pd_rd_wg=qOENE&pf_rd_s=desktop-detail-softlines&pf_rd_t=40701&pd_rd_i=B018V4O
UFW&pd_rd_w=MP3fZ&pf_rd_i=desktop-detail-softlines&pd_rd_r=7TF12XRAVF9FF3CCQ7WV&_enco
ding=UTF8
sau
http://www.trimm.cz/en/catalog/delta-d-c1658.htm

Multumesc!

Vineri, 24 februarie 2017 - 11:01

yo6ial
yo6ial
Coarda

Dacă bate vântul tare, ancorarea se face la fel de serios pentru orice fel de cort.
Un igloo slab ancorat va fi strivit sau sfâșiat la fel sau mai abitir decât un cort tunel. Am fost martor la adevărate numere de magie cu vânt și igloo-uri Carpati.org ca ingrediente și nu vorbesc de corturi de supermarket.

Phantom-ul l-am văzut la vreo 600lei și mi se pare un preț mai corect decât ~1000.
Nu-l dețin dar l-am luat de model pentru cortul meu.

Luni, 2 ianuarie 2017 - 19:08

vaeghar
vaeghar

Luasem in calcul si varianta tunel, dar din ce am inteles, ancorarea unui astfel de cort necesita o mai mare atentie si ma gandeam ca, decat un cort tunel slab ancorat, mai bine unul tip iglu.
Referitor la corturi tunel, ceva experiente cu Trimm Phantom D din partea vreunui proprietar?

Joi, 29 decembrie 2016 - 16:00

drumetu71
drumetu71
Busola

Daca vantul e principala ta grija ia un cort tip tunel. Acestea sunt mai rezistente la vant, dar duc lipsa de spatiu. Corturile tip iglu sunt mai spatioase ( ca si cel pe care ai pus ochii ) dar din cauza inaltimii mai mari fata de sol nu sunt la fel de rezistente la vant. Si in plus, daca vrei sa faci Piatra Craiului, singurele locuri de cort sunt pe langa refugii dar nici acelea nu sunt prea mari, deci tot un tunel cu amprenta de sol mai mica e mai bun.

Miercuri, 28 decembrie 2016 - 23:58

vaeghar
vaeghar

Salutare!
Intentionez a-mi procura cat de curand un cort de 2 persoane, dar am nevoie de cateva sfaturi, sugestii, pareri.
Cortul va fi utilizat in perioada iunie-septembrie, expus la vant destul de puternic, la altitudini in jur de 2000 m, in creasta Pietrei Craiului, in incercarea de a strabate creasta Fagarasului, pe malul Bucurei in Retezat, etc.
Vantul ar fi principala mea grija, apoi greutatea, care sa fie maxim 3,5 kg, preferabil sub 3.
Pana acum, mi-au atras atentia Trimm Alfa D, pe care cred ca l-am gasit redus la vreo 600 si ceva de lei, si cateva modele de la Ferrino, care sunt cam peste buget, Phantom, Spectre sau Nemesi.
Nu ma intereseaza numarul de intrari sau o absida mai mare, am stat in conditii mult mai rele.
Inca nu mi-s lamurite foarte bine avantajele si dezavantajele corturilor tip iglu vs tip tunel, asa ca daca cineva considera ca m-ar avantaja vreun alt soi de cort decat cele propuse de mine, este liber sa-l aduca in discutie

Miercuri, 28 decembrie 2016 - 22:48

dragos_suma
dragos_suma

Ola,

Vreau sa va multumesc pentru sugestii si raspunsuri Carpati.org Am achizitionat modelul Eureka! Wabakimi 2 Carpati.org si am fost si sunt mega multumit de el.

Dupa ce l-am achizitionat l-am luat cu mine la fiecare tura si astfel a inlocuit cu success cabanele. Mi-a oferit posibilitatea ca sa campez in locuri extraordinare ( langa Moldoveanu) sau merg pe plaje pustii si in general sa imi fie casa departe de casa. Nu am avut placerea de a prinde vreme naspa cu el doar niste vantoase pe la Caltun dar cu ceva pietre pe tenda am avut parte de un somn linistit.

Carari cu soare,
Dragos.
Mesaj modificat de autor!

Joi, 3 noiembrie 2016 - 15:33

nano
nano

Eu zic sa te uiti si la MSR Elixir2. Costa putin peste 1000. Incap in el 2 persoane cu 2 rucsace. In momentul asta este cel putin unul pe stoc la magazinul ce le comercializeaza in Buc.

Duminică, 17 iulie 2016 - 00:30

jidanu
jidanu

ca sfat iti spun ca daca vrei cort montan sa reziste la ploaie si vant, sa te poti baza pe el trebuie sa aiba 3-4 bete nu 2 bete sau 2 bete jumate.

daca vrei si ceva confort alege capacitatea cortului mai mare cu o persoana (daca stati 2 in cort alege un cort de 3 persoane, daca stai singur alege un cort de 2 persoane)

un cort cu multe bete e si greu dar poti cauta sa renunti la alte lucruri care nu sunt atat de vitale pe munte

Cat despre marca cortului fa si limiteaza-te strict la producatorii de top chiar daca spui ca platesti doar firma.

dintre toate care le-ai postat tu acesta Eureka! Wabakimi 2 mi se pare cel mai ``performant``. din 2 bete cate are cortul face 2 noduri ceea ce il face destul de sanatos

Sâmbătă, 16 iulie 2016 - 17:09

dragos_suma
dragos_suma

Hello dragi motomani ...

Cred ca am sa reiterez problema dar am vazut ca acest post are cele mai multe raspunsuri asa ca imi permit sa va cer o parere referitoare la alegerea unui cort.

Short recap: bete dural , tenda 3000+ ( asta pt carpati) -- asta am inteles ca sunt cerintele minime pentru un cort care se respecta.

My short description: Proaspat urcacios pe munte ( prima urcare 2015 , urmate de inca 5 ture usurele 2016( un pic de Piatra Craiului , un pic de Bucegi , un pic de Iezer si o plimbare pe 7 Scari) )

Constrangeri: Vine perioada festivalurilor si trebuie sa imi iau cort. Acum stiu ca o sa imi sariti in cap si sa imi spuneti ca sa te balacesti in namol la Electric Castle e bun si un cort de metro / decathol, numai ca nu pt festival imi iau cort ci pentru munte. Acum ca se suprapun asta e more pressure more chances of actually buying one.

Cum am mai folosit cortul : Cand eram mic cu ai mei , si in prezent pentru masina + "remote basecamp" cu un pinguin taifun 3 imprumutat ( cam greu pt carat in spate singur sau in 2 )

Cum vreau sa folosec cortul: Pai asa cum trebuie folosit il legi de rucsac si te cari cu el pe munte fie singur fie cu prietena. Il pui sus pe pasune / creasta sau la baza muntelui in seara dinaintea urcarii.

Acum ca am trecut peste faza introductiva sa trecem la corturi Carpati.org

Ce ma intereseaza la un cort ( in ordinea importantei ) : greutate , durabilitate si pe ultimul loc dar nu neimportant pretul. Sunt constient ca nu pot sa le am pe toate dar nici nu as vrea sa imi iau un cort care sa faca mai multe decat stiu eu sa fac cu el sau voi face in viitorul appropiat ( so no MSR Hubba Bubba sau Cuben )

Si acum lista de corturi:

1. Eureka! Spitfire Duo XT // Eureka! KeeGo 2 // Eureka! Wabakimi 2 -- la limita superioada a bugetului ( max 1000 ron) dar am inteles ca sunt foarte trainice ( plus am obs ca exista un Wabakimi 2 sh de vanzare pe Bursa)

2. Black Diamond Mesa - sh pe OLX ( 800 ron / 200 eur) -- echivalent MSR Hubba ??

3. North Face Pheonix 2 - sh pe OLX ( 950 ron -- cam scump dar cred ca platesc firma)

4. Vango Tempest 200 - sh pe OLX ( 800 ron) cam greu pt carat singur pe munte are 3 kg

5. Ferriono Leaf 2 / Phantom 2 / Chaos 2 ( 700-800 noi ) -- singura intrebare pe care o am este daca sa am sau nu incredere in betele complexe cu imbinari -- am vazut ca si MSR Hubba tot un bat complex are.

5.1 Trimm Alfa D / Delta D ( 700-900 ron ) depinde de magazin (am vazut si sh la 600 dar a disparut anuntul)

5.2 Salewa Denali II - 900 ron -- 3kg si cred ca platesc si firma

5.3 Cort Marmot Ajax 2P -- 700-800 ron.

6. Cort Pinguin Summit 2 -- sh pe OLX 650 ron -- 3 bete dural dar cam greu - 3600 kg ??

7. Marmot Cort Traillight 2P -- 500 ron nou. Am inteles ca modelul nu se mai fabrica. Am citit tot aici pe forum ca se pot gasi piese de schimb ( tenda cu o impermeabilitate mai mare , cort interior mai gros , tunning pt cort Carpati.org )

8. Kelty Cort Salida 2 - 500 ron nou.

9. Trimm Bivak -- 500 ron nou - sg dezavantaj pe care il vad este structura cu un sg bat.

10. Ferrino ARDECHE 2 - 500 ron nou - sg dezavantaj pe care il vad este structura un bat si unul mai mic care sa ii dea volum. Bonus are fusta so... cu niste bolovani eu zic ca sta pe pozitie.

Cam lung postul nu ?? There is more.

Acum discutia despre materiale.

Tenda :Cat de importanta este densitate materialului din care este facuta tenda / cortul interior ?? Am vazut ca unii producatori ( cei cehi + Eureka!) folosesc materiate dense 70D/75D pe cand "firmele" prefera tesaturile mai putin dense ( Marmot am vazut 40D pentru tenda , NorthFace 50D si presupun ca si Ferrino tot pe acolo sunt )

Afecteaza impremeabilitatea sau durabilitatea ? Sincer nu vreau sa imi cumpar un cort la 3 ani dar nici nu planuiesc sa il las mostenire Carpati.org

Bete :Nu am sa deschid inca un topic aluminiu vs fibra de sticla , dar am obs ca nimeni nu zice nimic de fibra de carbon ?

Impermeabilitate -- exista Superhydrophobic coating deci problema rezolvata ... numai sa mai si respire cortul dupa.

Nu stiu cum sa inchei acest post decat prin a va multumi anticipat pentru timpul petrecut citind si pentru raspunsuri.

Sâmbătă, 16 iulie 2016 - 12:25

robertl
robertl

Prea tarziu ca sa mai editez...
Am uitat de Alfa D tot de la Trimm , ceva mai spatios ... si probabil mai vulnerabil la vant puternic..
La greutate sta bine (2.8kg) avand in vedere ca este un cort de 2-3 persoane.

Marți, 12 iulie 2016 - 01:06

robertl
robertl

Zice bine Odin, acum depinde unde vrei sa il pui, pe creasta sau in zone mai protejate..

Trimm face corturi relativ bune ( comparativ cu marcile high-end )

Daca il folosesti mai mult pe creasta atunci o structura tunel este cea mai indicata ex: Trimm PHANTOM D
(Am pe aici un catalog de la Trimm si producatorul chiar specifica ca nu ofera/promite confort insa este foarte practic)

Daca il folosesti mai mult in zone protejate atunci Trimm DELTA D (chiar daca este mai micut, structura de tip dom este mai vulnerabila la vant)

Primul este mai lat , putin mai inalt si mai greu al doilea este mai ingust, mai scund si mai usor.

Ambele au aceleasi materiale ( sunt materiale de buna calitate pentru segmentul din care fac parte)

Trimm Phantom D nu ar fi o alegere proasta..

Daca vrei sa bagi rucsacii in cort atunci unu de 3 persoane ar fi mai indicat... ( fara rucsaci, mancare in cort in zonele unde ursii sunt "invatati" cu mancarea data de oameni)

Ma gandesc ca nu il cari singur...

Marți, 12 iulie 2016 - 00:58

odin
odin
Rucsac

Trimm si Ferrino part ok, au luat colegii si nu a scos niciunul cortul la bursa Carpati.org
Legat de inaltime, pare sa fie cort de adapost, de dormit nu de petrecut timpul prin el. Fireste ca dormi pe orizontala si inaltimea te poate incomoda cand intri in el, nu si cand dormi. Nici nu prea e expus vantului.
Acum hotareste tu cu ce poti trai, de ce te poti lipsi...la cat costa mai gasesti si alte modele, nu te arunca din prima ca e nasol sa fii nemultumit apoi. Mai cauta pe net , sunt destule la nemti si aia au tunele foarte ok.
Nu stiu cum faci tu, dar la mine prioritatea e sa stea in picioare la vreme rea apoi restul, confortul, etc.

Luni, 11 iulie 2016 - 23:50

pauless
pauless

Exact, vrabia Mihai Viteazu Carpati.org

Acuma, la 800 de lei nu e chiar cheap si n-am nici eu pretentii sa incapa in buzunar. Am mai gasit discutii vechi despre Trimm Delta D si niste Ferrino, mai studiez...

Luni, 11 iulie 2016 - 18:34

Afisari: 93,385

#879  Inapoi  (1) ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... (44) Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,2131 secunde

GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2023) www.carpati.org