Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Noiembrie 2023
LMMJVSD
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Decembrie 2023
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Vremea
Varful Piscul Negru
Muntii Fagarasului
#879  Inapoi  (1) ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... (44) Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Alegere cort (879)

yo6ial
yo6ial
Coarda

Poliesterii se topesc pe la 200 și ceva de grade, iau foc pe la 400 dar dacă sunt tratați cu ceva, nu iau foc dar se topesc. Zic și băieții de la Robens asta: The fabric does not burn but melts.

Flacăra arzătorului e pe la vreo mie de grade. La câțiva centimetri de arzător, temperatura scade drastic pentru că gazele arse se amestecă cu aerul ambiental. La vreo 20cm deasupra cratiței deja poți să ți mâna, câteva minute nu secunde, fără se te arzi (60C). Dacă tu nu suferi arsuri, nu suferă nici pânza aia.

Deci astea nu înseamnă că am ceva împotriva acelui Robens V.2. Deloc.
Gătește liniștit în antreu, indiferent de cort, dar nu-i da foc. Carpati.org

Luni, 29 ianuarie 2018 - 22:00

andreiboblea
andreiboblea..

https://www.proalpin.ro/cort-robens-voyager-2-2-persoane.html
Aici scria de cort ignifug. Sa inteleg ca e doar o exagerare.

Luni, 29 ianuarie 2018 - 21:38

yo6ial
yo6ial
Coarda

Cort ignifug? Eu n-aș paria nici dacă scrie pe etichetă.

În antreul cortului poți găti dar cu evidenta grijă de a nu incendia cortul. Adică flacăra și gazele fierbinți ce rezultă să nu atingă pânza. La distanța la care poți ține mâna deasupra cratiței și a flăcării poate să fie și tenda. Poate plus o palmă (distanța) de siguranță. Scutul anti-vânt rămâne util ca să nu-ți sufle vântul flacăra sau gazele prea fierbinți pe pânză.

Cu un arzător pe gaz n-ar trebui să ai probleme niciodată. Doar să nu-l răstorni aprins pe pânză, să nu-l folosești înăuntru și la o distanță de bun simț de pânze.

Corturile de azi sunt fabricate din materiale sintetice ca poliester, poliamidă, nylon...
Doar pe vremuri erau din bumbac sau amestec de bumbac cu sintetice. Azi ar fi considerate absurd de grele.
Bumbacul este foarte rezistent la temperaturi mari iar sintetice care ar rezista la temperaturile alea există dar sunt (foarte) sensibile la ultraviolete și iară n-am făcut nimic ignifug.

Luni, 29 ianuarie 2018 - 21:23

andreiboblea
andreiboblea..

Nici nu stiam ca se poate gati in antreu. Cortul este cumva ignifug? La cel de la robens preciza asta. Am 1,75, iar prietena mea are cam 1,50, si suntem destul de slabi(nu anorexici) amandoi, cred ca o sa avem loc amandoi cu sacii de dormit. Acum m-ai facut curios. In antreu se poate gati la primus intr-un vas mic? Adica sa incalzesc apa pentru 2 supe instant sa zicem, sau apa pt orez prefiert?

Luni, 29 ianuarie 2018 - 20:01

cosmin2685
cosmin2685

Încă o sugestie, antreul de la bret este cam mic, asta având în vedere dacă dorești să gătești in el. Interior este suficient de încăpător pentru două persoane cu tot cu rucsaci. În cazul în care ești mai înalt de 1.80 sar putea să fie cam incomod dacă dormi lungit. În cazul în care dormi mai adunat nu o să ai probleme. Acesta mica problema cred că este valabilă pentru toate corturile la care betele sunt in X.

Luni, 29 ianuarie 2018 - 16:15

andreiboblea
andreiboblea..

Iti multumesc frumos, mi-ai fost de mare ajutor!

Luni, 29 ianuarie 2018 - 14:31

cosmin2685
cosmin2685

Flame este un cort foarte bun ptr viscol, spatiu mic ca su suprafata, foarte bun pentru creasta, zapada insa se aduna in triunghiul care se formeaza datorita constructiei, chiar in partea de sus. Foarte inghesuit pentru 2 persoane. Ca si sac de dormit, am folosit cu success pana la temperature negative (-1, -2 grade) pinguind trekking, dupa care am trecut pe saci de puf, care au si avanataje dar si dezavantaje

Luni, 29 ianuarie 2018 - 14:14

andreiboblea
andreiboblea..

Cred ca o sa raman la husky bret, iti multumesc mult. Inca ceva, ce sac de dormit imi recomandati pana in 350 de lei, pe care sa il pot folosi din mai pana in octombrie?

Luni, 29 ianuarie 2018 - 14:07

andreiboblea
andreiboblea..

http://www.alpinexpe.ro/camping-si-drumetii/corturi/cort-husky-flame-2-22667.html#pre
ttyPhoto
Acesta ar fi mai potrivit pe timp de zapada?

Luni, 29 ianuarie 2018 - 13:37

andreiboblea
andreiboblea..

Sa inteleg ca un Husky Bret ar fi suficient de bun pentru campat in caldarile de pe creasta, ca rezista la ploi si vant destul de bine. Imi pare ceva mai ieftin decat Robens Voyager la care ma gandisem eu. Deci sa raman la Husky?

Luni, 29 ianuarie 2018 - 13:34

cosmin2685
cosmin2685

Salutare,

personal detin 2 corturi ambele de la Husky, un Husky Bret si un Husky Fighter. Bret respire mult ma bine datorita faptului ca tenta nu merge pana jos, poate si este un pic scurta. Sunt corturi si mai usoare de 2 personae dar eu sunt foarte multumit de el. Fighter este un cort bun, sta foarte bine in vant, am iesit cu el iarna, daca ii lasi tenta ridicata macar in 2 locuri si aerisirile deschise nu ai problem cu, condensul. Daca ninge cumva peste noapte sufficient de mult sa acopere aerisirile de jos incepe sa faca condens, si mai cade cate un strop. Aceste doua corturi au materiale identice cu privire la tenta, sunt mai groase, de aici si greutatea mai mare la Bret. Cu privire la Zajo, am avut ocazia sa vad cu Zajo Oland 2, foarte frumos, incapator, destul de mare ca suprafata, materiale mai noi ca si tehnologie, foarte subtiri si foarte usoare. Doar lucruri bune, inca dupa o noapte de vant, tenta s-a intins in zona in care a fost umflata de vand si a ramas deformata, adica nu mai sta intinsa, nu stiu cat de mult. Sper ca te ajuta cu ceva aveste informatii

Luni, 29 ianuarie 2018 - 12:50

andreiboblea
andreiboblea..

Pentru deal, mai am un cort, dar multumesc frumos de ajutor. Daca imi mai poate spune cineva cateva pareri ar fi minunat, sunt incepator si incerc sa invat cat mai multe pt a face alegerea cat mai ok

Luni, 29 ianuarie 2018 - 12:37

alek
alek

Ma refer ca daca doresti sa ai un singur cort in care nu o sa dormi numai in creasta, nu o sa fie comod. In creasta e ok, nu face condens mai deloc zic eu, insa la deal, adica in zone joase, face foarte mult. Chiar la munte, vara, prin Apuseni nu il prea folosec fiindca toata noaptea e zapuseala inauntru.

Luni, 29 ianuarie 2018 - 12:30

andreiboblea
andreiboblea..

La ce te referi prin folositul la deal? Eu as dori sa il folosesc sa dorm in el pe creasta. Cele de la Quechua nu prea imi inspira incredere la ploaie si vant...De zajo stie cineva ceva?

Luni, 29 ianuarie 2018 - 12:24

alek
alek

Salut Andrei, am eu un cort Robens. Ca si calitate mi se pare destul de bun, rezista bine la apa, la vant si e si usor. Am dormit si iarna cu el si s-a comportat bine. Condens face cu galeata daca nu il folosesti pentru ce a fost gandit, datorita faptului ca nu are o ventilatie grozava. De folosit la deal ca sa zic asa oricum nu e potrivit, e scund si nu prea poti sta comod in el multa vreme, dar pentru asta e foarte ok de avut si un cort Quechua.
Mesaj modificat de autor!

Luni, 29 ianuarie 2018 - 10:42

andreiboblea
andreiboblea..

Multumesc frumos, dar as prefera ceva ce se poate cumpara din tara

Sâmbătă, 27 ianuarie 2018 - 23:02

ionescuadrian
ionescuadria..
Cort de expeditie

Am comandat recent și am primit prin posta un cort Naturehike.

Adresa fara taxe postale este goo.gl/WyMJ3 sau goo.gl/kvwTCA

Weight:

. 1300g(20D Silicon fabric)(do not include the nails and ropes),
. 1500g(210T checked fabric)(do not include the nails and ropes)

Pentru o greutate mai mica poti sa faci unele modificari. Poti sa schimbi cuiele de aluminiu cu unele din titan sau poti sa nu folosesti materialul suplimentar de pus sub cort.

Sâmbătă, 27 ianuarie 2018 - 21:19

andreiboblea
andreiboblea..

Salutare, sunt nou in tot ce tine de expeditii montane, am facut doar o tura pe Parang de 2 nopti si as vrea sa imi cumpar un cort, si as avea nevoie de cateva pareri daca se poate si eventual sugestii de cort nou pana in max 1000 lei.
Initial ma gandeam la acesta
https://www.proalpin.ro/cort-robens-voyager-2-2-persoane.html
Are cineva de la firma Robens si imi poate spune daca sunt rezistente, cum stau cu condensul, daca se merita banii?
Apoi cautand pe net am dat si de acesta
https://www.zajo.net/ro/de-exterior/lapland-2-tent-poinciana.p4986-4.html#material
Ideea e ca imi pare dubios de ieftin comparativ cu Robens si la specificatiile trecute ar parea materiale mai impermeabile si mai rezistente.
De altfel am auzit pareri bune despre Hannah si Husky.
https://www.mormota.ro/corturi/husky-cort-bright-4.html
Nu prea stiu ce sa aleg, iar eu am nevoie de un cort pe care sa il folosesc de prin aprilie pana noiembrie, sa fie de 2 persoane, sa reziste foarte bine la vant puternic pe creasta si la ploaie, o singura intrare. Totodata ce forma imi recomandati pentru o rezistenta cat mai mare, si ce dezavantaje ar fi pentru cele tip tunel, in afara inaltimii reduse?
Ce parere aveti si ce imi recomandati? Va multumesc!

Sâmbătă, 27 ianuarie 2018 - 19:50

ionescuadrian
ionescuadria..
Cort de expeditie

Din cate stiu, cea mai mare rezistenta la vant o au corturile cu structura X.

Mai sunt corturile:

- tunel, cu structura dublu-arc
- cu structura dublu Y
- cu structura Y - goo.gl/7dvAW3 pentru 4 sezoane.

Am vazut chiar un cort cu un singur bat, batul de trekking.

Am cumparat recent de pe ebay.com un cort cu structura dublu Y - goo.gl/c6PVmh. Astept sa soseasca prin posta.

Dincolo de structura, un alt element care face un cort mai usor este tipul de supratenta. Cele care au al doilea strat din ripstop sunt mai usoare. In plus, sunt calitati diferite de rispstop: 20 D, 40 D...

Elementele unui cort pot fi cumparate separat si ansamblate, in functie de preferinte.

Problema la care nu am gasit un raspuns satisfacator este tehnica de siliconare, prin care folosesti silicon dupa ce cosi doua bucati de ripstop.

Sâmbătă, 25 noiembrie 2017 - 18:04

drumetu71
drumetu71
Busola

M-am uitat si eu la acel tip de corturi, dar tinand cont ca fabricantul e necunoscut pe la noi si ca le gasesti pe e-bay sau aliexpress, am niste mari indoieli. Chiar sunt curios daca foloseste cineva.

Miercuri, 22 noiembrie 2017 - 21:52

Afisari: 94,408

#879  Inapoi  (1) ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... (44) Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0900 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2023) www.carpati.org