Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Septembrie 2023
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Octombrie 2023
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Vremea
Varful Vacarea
Muntii Iezer-Papusa
#879  Inapoi  (1) ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... (44) Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Alegere cort (879)

ciobic
ciobic

Buna ziua oameni buni,

Am nevoie de un sfat, vreau să îmi achiziționez un cort de doua persoane care să aiba anumite caracteristici.
1. Să fie în jur de 2- 2.5 kg, menționez că vreau sa îl iau în ture de 1-2 săptămâni pe tot parcursul anului
2. Sa poată fi achiziționat din țară
3. Să aibă inner fabric, sa nu fie plasa de țânțari
4. Material de la 60D in sus
5. Când vine vorba de coloana de apa, nu știu dacă un 3000mm pt outer este ok și 6000 pentru folia de jos
6. Rezistența la vânt sa fie ok, nu știu vreun parametru aici

Mă orientasem spre un Robens arch 2 sau un robens starlight 2, al doilea fiind cel mai potrivit pentru mine desi spațiul este considerabil mai mic, aștept păreri și cu siguranță și alte corturi pe care sa le iau în considerare. Vango soul 200 nu știu dacă s-ar preta pentru o vreme mai ploioasă.

Mulțumesc!
Mesaj modificat de autor!

Joi, 3 martie 2022 - 15:30

dxxx
dxxx
Caraba

Se remarca instant ca Mircea a studiat problema, si oricum a ales NUMAI variante pe care le consider si eu foarte potrivite (eu as avea oarecare ezitare numai la pret).
Si sunt sigur ca stie particularitatile cortului outer-first.

Insa exact ce doreste el ... nu stiu sa gaseasca referinte decat pentru Xenon UL+ de la tine, si despre Xenon UL (simplu, fara plus) de la Jimb si de la mine.

Cat despre varianta 1...1,5 persoane versus varianta 2 persoane full - aici este numai alegerea lui.
Daca doresti flexibilitatea cu 1 sau 2 persoane in confort va trebui sa accepti macar 200 grame in plus (poate spre jumatate de kg).
Daca esti insa sigur ca mergi NUMAI singur, atunci merita economia de greutate, vei profita intotdeauna de ea.

Joi, 20 august 2020 - 10:05

victoranica
victoranica
Coarda

Da, Renato, confirm ca F10 Xenon UL 2+ este un super cort. Inainte sa-l iau, chiar discutam cu Mircea, in urma cu un an si jumatate, despre variante similare; retin ca avea o lista foaaarte lunga si bine documentata despre alternative.

Il salut cu ocazia asta pe @jimb, stiam ca foloseste Suzuki, de Vango habar n-aveam Carpati.org

"Confortabil/încăpător pentru o singură persoană + rucsac;", aici pierzi , si nu doar greutate Carpati.org

Joi, 20 august 2020 - 01:25

dxxx
dxxx
Caraba

OK, daca partea pretului si modalitatea de achizitie sunt rezolvate iti recomand fie sa mergi pe Helium, unde obtii un pret bun / fie in mod contrar eu as merge pe Nordisk.

Concret pot sa-ti dau detalii pe "pipaite" numai despre gama F10/Vango care in mare parte sunt OK, de buna calitate.
Poti sa ceri o parere si da la colegii VictorAnica si Jimb, care folosesc si ei cort F10, sunt convins ca-ti vor da opinii sincere.
Nu stiu cine are experienta directa cu celelalte firme.

Poti eventual sa te uiti si la mmsport, scumpe dar usoare ... dar daca doresti "outerfirst" - nu au asa ceva. Presupun ca ai clara notiunea si avantajele, deci nu te intereseaza varianta, eu zic ca pe buna-dreptate.

Daca banii nu sunt problema, vezi si la Hilleberg.

Paranteza:
- eu gasesc multe detalii micutze la F10 care nu imi plac deloc.
- insa sunt numai detalii, iar eu sunt capabil sa fac modificari incat sa le corectez. Totusi cortul ramane bun si fara modificari - tine cort ca eu sunt foarte pretentios.
- nu garantez ca acelas tip de mici detalii nu m-ar enerva la Nordisk sau TerraNova - foarte posibil sa nu fie mai breze nici ele...

Miercuri, 19 august 2020 - 23:29

irbis21
irbis21

@dxxx, mulțumesc pentru răspunsul prompt și rândurile scrise.

Să le luăm pe rând:
1. Da, știu exact cât costă fiecare din ele și de unde pot să le comand.

2. Am verificat deja dimensiunile, sunt asemănătoare (mă refer în special la înălțimea în punctul maxim). Din păcate nu am avut ocazia să le testez pe viu, iar filmulețele și review-urile de pe net spun doar o parte a poveștii... De asta am și întrebat dacă sunt posesori ale vreunui model din acea listă.

Aștept și alte opțiuni care se potrivesc descrierii, iar apoi putem discuta despre avantaje/dezavantaje și raportul preț/calitate. Dacă ai observat, prețul nu este unul din criteriile principale. Poate există variante mult mai accesibile care totuși se potrivesc.

P.S.
Am exclus ramura de „ultralight” și corturi gen zpacks. Nu asta caut.
Și încă ceva: poate am omis un cuvânt important din descrierea mea: „calitate”. Speram să se înțeleagă cumva din punctul 4.

Miercuri, 19 august 2020 - 21:49

dxxx
dxxx
Caraba

Salut.
Lista ta este oarecum heterogena... foarte...

1
Din lista nu cred ca gasesti in Ro decat pozitia B (Vango helium).
Tu ai verificat cat costa C,D siE ? - iti spun eu, sunt FOARTE scumpe; si trebuie sa le comanzi in afara tarii.
Starlite (E) este pe la 600 lire/GBP fata de Helium (B) care este sub 200 binisor...

2
A, B, C sunt foarte asemanatoare, dar trebuie sa verifici daca poti sa stai in sezut in zona cea mai inalta, altfel cortul este extrem de incomod, ca idee verifica cotele date de producator.
Daca iti permiti varianta Nordisk, care pare cea mai buna, te felicit si astept impresii.

3.
D si E sunt corturi de 2 persoane, mari, chiar comode in doi - adica altceva fata de primul grup.
Extrem se scumpe, ia-l pe oricare daca iti permiti - din informatia pe care o am ambele par sa fie foarte bune, sunt produse premium din categoria light (fara ultra).

PS
Sunt si alte optiuni in discutie, unele mai accesibile la pret.

Miercuri, 19 august 2020 - 21:16

irbis21
irbis21

Salutare!

A fost dat în urmărire generală următorul specimen:
Răspunde la apelativul de „cort lightweight”, deși i-ar plăcea să fie strigat „ultralight”.
Semnalmente:
1. Confortabil/încăpător pentru o singură persoană + rucsac;
2. „Outer first”, adică nu-i este frică de ploaie;
3. Atent la siluetă, cu greutatea între 1 kg și 1.6 kg;
4. Rezistent capriciilor vremii de pe plaiurile mioritice măcar pentru 3 din 4 anotimpuri.

Pe lista preliminară a suspecților au apărut următoarele intrări:
a. Vaude Lizard Seamless 1-2P
b. Vango F10 Helium UL2
c. Nordisk Telemark 2.2
d. Nordisk Halland 2 LW
e. Terra Nova Starlite 2

Dacă aveți lucruri utile de spus, ați cunoscut direct pe vreunul din personajele mai sus-amintite sau cunoașteți altele care s-ar potrivi descrierii sunteți așteptați cu dragă inimă pentru a oferi informații.
„Serviciul Internațional de Plasare a Corturilor deocamdată fără Stăpân” vă este recunoscător în avans.

Miercuri, 19 august 2020 - 20:05

ultraviolet
ultraviolet

Am mers pe recomandarea dvs si am comandat un Hannah Tycoon 2. Sper sa fie un cadou apreciat si foarte util.
Oare pot capata si o recomandare pentru un sac de dormit? Multumesc!

Joi, 23 iulie 2020 - 14:26

cipicernat
cipicernat
(admin)

Imi cer scuze. De obicei sunt atent la aceste aspecte.

Hannah mai are obiceiul de a schimba de la an la an denumirea si anumite mici detalii ale corturilor.

https://www.nootkasport.ro/corturi/corturi-pentru-drume%C8%9Bie-si-camping--124/cort-
hannah-tycoon-2--54117.htm

Acest cort este echivalent ca dimensiuni si performante teoretice.

Cam in aceeasi gama de pret si caracteristici:

https://www.decathlon.ro/cort-arpenaz-freshblack-3-p-id_8357355.html

O sa ma rezum la a spune ca nu am folosit corturile acestea, m-am orientat doar spre a oferi o alternativa cortului propus de colegul nostru. Inca mai folosesc Hannah, nu cu mare satisfactie din pacate, dar cortul meu are o anumita varsta si poatr, intre timp, au revenit la calitatea care ii caracteriza.

Miercuri, 22 iulie 2020 - 21:26

ultraviolet
ultraviolet

Multumesc, le gasisem si eu dar pe emag scrie clar ca stocul e epuizat iar pe celalat site e specificat ca nu mai face parte din portofoliul lor si nu se poate cumpara... De aceea doream o alta recomandare.

Miercuri, 22 iulie 2020 - 21:00

cipicernat
cipicernat
(admin)

https://www.nootkasport.ro/corturi/corturi-pentru-drumetie-si-camping--124/cort-hanna
h-fest-2--7361.htm

Dar e doar un exemplu. Si pe emag apare vandut de un reseller (nu de emag):

https://m.emag.ro/cort-pentru-2-persoane-hannah-fest-2-kaki-03hn116073a4053/pd/DDL3C5
BBM/

Miercuri, 22 iulie 2020 - 20:38

ultraviolet
ultraviolet

Va mulțumesc pentru răspuns. Am cautat sa cumpăr cortul recomandat de dvs dar nu îl găsesc pe nicăieri. O alta recomandare, vă rog?!

Miercuri, 22 iulie 2020 - 18:58

icenroc
icenroc

@ultraviolet
Hannah Fest 2. Este un cort de 2 spre 3 persoane (la nevoie incap 3) destul de mare, cu un buget de aprox 450 ron. Rezista bine la plaoie, mai putin la vant (dar avand in vedere utilizarea lui nu vor fi probleme). Nu e cel mai usor din gama lui insa isi face treaba bine, mai ales la festivaluri.

Miercuri, 22 iulie 2020 - 15:34

ultraviolet
ultraviolet

Buna ziua!

Doresc sa achizitionez un cort pt.fiul meu, pt.a-l folosi cand merge la concerte rock prin tara.
Imi puteti recomanda ceva bun pt.acest tip de eveniment? Doresc cort de 2 persoane, sa aiba loc si pt.niscai bagaje..
Am specificat pt.ce ii trebuie fiindca nu e cazul de recomandari de corturi montane, de iarna, dar sa fie rezistent totusi in cazul ploilor. Totodata mi-as dori sa ma ajutati si cu un sac de dormit de calitate, bun.
Va multumesc!

Miercuri, 22 iulie 2020 - 13:20

rovid
rovid
Caraba

slavsquat9009 ,recomand un cort cu 2 intrari ,sunt foarte utile in special pe timp de noapte.Caldarile nu sunt ferite de vant,am prins vant foarte puternic in caldarile Caltun si Balea.Am Phantom II, si un Salewa Siera Leone II mai vechi,de peste 20 ani,ambele iglu,fac fata cu brio la vanturi serioase.

Joi, 11 iunie 2020 - 20:35

dxxx
dxxx
Caraba

Pentru cineva care nu are experienta pot sa zic ca m-a surprins faptul ca ce ai spus este in cea mai mare parte corect, atat in ce ai exprimat direct, cat si in ce se subintelege.

Din ce spui tu:

- Salewa are si varianta usoara cu "PRO" desi este inca si mai scumpa. Este un cort foarte bun si rezistent, dar daca stai in caldari este overkill.
In plus marea problema este absida minuscula, nu prea ajunge pentru rucsaci si incaltari
- Ferrino este OK, insa este ceva mai sensibil la vanturi mai puternice... dar este o buna alegere si cu pret corect.
- Vango Soul 3 poate fi cea mai buna alegere, mai ales daca nu mergi foarte multe nopti in perioada prognozata de exploatare.
Desi este ieftin, este foarte OK.
De asemenea absida este mica.
Trebuie insa sa-i aduce ceva upgrade-uri daca doresti sa-i scazi greutate... PARTEA BUNA este ca daca finalizezi asa ceva poti sa-l aduci sub 2Kg, asta pot sa garantez.

TIPS & TRICKS - ai o colectie intreaga in topicul care descrie exact modificarea unui Vango Soul (modelul mai mic, de 2 persoane) vezi aici:
https://www.carpati.org/articol/atelier_-_ep.1_imbunatatire_cort_vango_soul_de_la_bas
ic_spre_premium_/1238/

Alte idei gasesti in acest articol:
https://www.carpati.org/articol/_r%C4%83%C5%A3u%C5%9Fca_cea_ur%C3%A2t%C4%83_..._ateli
er_-_ep.2_ferrino_ardeche3/1242/

Daca doresti ceva ajutor practic trimite-mi un PM.

Joi, 11 iunie 2020 - 18:50

slavsquat9009
slavsquat900..

Salut, as vrea sa cumpar primul meu cort de munte si nu stiu exact ce ar trebui sa aleg, asa ca am sa cer cateva sugestii aici pentru ca vad ca am deaface cu experti in domeniu.

Vreau sa il folosesc in principal pe muntii din Romania, vara primavara si toamna, campand in caldari.
Cateva lucruri care ma intereseaza:

As avea nevoie de un cort de 3 persoane dar poate fi si mai inghesuit, suntem 3 persoane subtirele.
Sa aiba un material mai degraba mai gros, nu 20D, ma gandesc ca asta i-ar conferi rezistenta mai mare la vant si ar tine mai bine caldura daca temperaturile scad sub 0 grade.
Sa fie cat mai usor posibil, in jur de 2.5 kg si daca se poate si mai putin.
Pretul nu e batut in cuie dar as fi dispus sa iau ceva cu aprox 700 de lei. Daca aveti si recomandari cv mai scumpe sau ieftine sunt binevenite atata timp cat nu depasesc aprox 1000 de lei.
Structura cu cat mai rezistenta cu atat mai bine, am vazut ca unii nu recomanda schelet cu imbinari in forma de Y.

Corturi la care m-am uitat pana acum:
Vango Soul 300 - suna bine dar nu stiu daca se mai poate scadea din greutate, daca stiti tips n tricks ajuta
Ferrino Phantom 3 - Tentant dar are plasa de tantari in loc de material mai gros la camera interioara - nu stiu daca e ok in conditii cu temperaturi sub 0 grade
Salewa Litetrek III - Luxos dar probabil a bit of an overkill, pretul e cam mare si nu stiu daca are rost pentru campat in caldari

Orice alta recomandare e binevenita.

Miercuri, 10 iunie 2020 - 19:13

bogdan.t
bogdan.t
Coarda

@olivian, daca eram in locul tau, as fi mers pe recomandarea pe care ti-a facut-o @cristi.iliescu. Pentru ce ai ales tu e valabil raspunsul pe care ti l-a dat @rovid. La un vant mai zdravan, in gol alpin / pe creasta unde poti prinde un vant de nu stii ce sa mai faci, s-ar putea sa incepi sa fredonezi " I believe I can fly" in cortul ala. Daca inca nu l-ai cumparat, eu te-as sfatui sa te mai gandesti nitel. Asta doar ca sa nu ai surprize neplacute! Carpati.org Ce ai ales tu e pentru vara, iesiri usoare si fara vantoase prea puternice. Bafta si poteci cu soare!

Vineri, 8 mai 2020 - 11:10

dxxx
dxxx
Caraba

Ma bucur ca ai rezolvat...

INSA inteleg ca ai renuntat la TOT ce doreai initial:
- evitare sustinere in bete trekking
- ultralight - numai ultralight nu este la 1,2-1,3kg fara catarge...
- de iarna - fusta care nu coboara la sol si ancorarea deficitara certifica ca nu este deloc de iarna, orice zice chinezu'
- montare rapida - nu ca ar fi complicat, dar trebuie sa te pricepi mult mai mult decat la unul cu schelet elastic.

...

Te rog sa verifici bine daca incapi in el, mie mi se pare ca daca ai peste 1,60m ai probleme cu lungimea (din ce date am gasit).
In rest un cort foarte asemanator, chiar un pic mai mic in toate cotele necesita 16 puncte de prindere, vorbesc de varianta de vara nu cea de iarna, deci sunt sigur ca rezistenta la vant este mica.

Joi, 7 mai 2020 - 11:36

rovid
rovid
Caraba

Pentru iarna in conditii de ceva viscol,moderat nu tare,nu m-as baza pe el.

Miercuri, 6 mai 2020 - 20:29

Afisari: 93,454

#879  Inapoi  (1) ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... (44) Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,1222 secunde

GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2023) www.carpati.org