Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Septembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Vremea
Varful Gruiu
Muntii Calimani
#879  Inapoi  (1) ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... (44) Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Alegere cort (879)

jadeasp
jadeasp

Mulțumesc pentru recomandări! Din toate cel mai mult mă tentează F10 Xenon UL. Față de Hannah e mai spațios și mai durabil și ca dezavantaj pentru mine e că are interiorul din pânză și nu din plasă. O să mă gândesc între cele două.

Pe celelalte le văzusem aproape pe toate dar nu sunt ce caut eu din diverse motive: au o singură intrare laterală, ceea ce înseamnă că un ocupant trebuie să sară peste celalalt când iese, au tavanul jos în zona capului, au peste 2kg sau durabilitate incertă în cazul celui Forclaz.

Marți, 26 iulie 2022 - 22:15

dxxx
dxxx
Caraba

Cu placere.

Hai sa lamurim:

Daca stii Hannah de mult OK, dar uita-te si la Ferrino, ca sa vezi ce inseamna vechime. Dar ce este important este cate unitati au vandut de la inceputul activitatii...
Spre exemplu Vango nu este extrem de vechi, dar a vandut foarte mult.

Xenon modelul "F10 Xenon UL" (vezi ca este diferit fata de xxx UL+ care este mai mare si greu). Cantareste 1,9kg (masurat real) si cu schimbarea cuielor cu unele de titaniu ajungi la 1,75kg ... (Deci probabil ai gasit modelul UL+).
Nici pretul nu este chiar atat: https://www.4camping.ro/p/stan-f10-xenon-ul-2/#verde

Uite alte modele pe care ti le pot recomanda, pentru ca vad ca nu le gasesti singur:
https://www.nootkasport.ro/corturi/corturi-ultrausoare--46/cort-ferrino-lightent-pro-
2--155865.htm
https://www.4camping.ro/p/cort-robens-chaser-2/#verde-inchis
https://www.decathlon.ro/p/cort-tarp-trekking-mt900-2-persoane/_/R-p-324534?mc=861230
0
https://www.alpinstore.com/en/200314-ferrino-force-2-tent-olive-green.html
https://www.sportisimo.ro/vango/nevis-200/207468/
Mesaj modificat de autor!

Marți, 26 iulie 2022 - 20:10

jadeasp
jadeasp

Multumesc dxxx! Intre timp ti-am citit articolul si alte comentarii. Multumesc de informatii, erau multe aspecte acolo de care nu stiam.

M-am uitat la Vango Xenon si imi place, in afara de pret - 415EUR si greutate 2310g, care imi depasesc bugetul.

Mi-as asuma riscul cu imbinarile multiple. Ati auzit sa se strice rapid? Iar Hannah e o firma veche, o stiu de cel putin 15 ani. Am avut si un rucsac de la ea care a fost excelent.

M-am uitat la vreo 10 magazine din Romania plus Bergfreunde si nu am gasit alte corturi de 2 persoane sub 2kg si 1500 RON. Decat poate cu alte defecte evidente.

Marți, 26 iulie 2022 - 11:26

dxxx
dxxx
Caraba

1. Deja am zis... si este evident "la prima privire", repet:
"Trim DSL daca doresti un model total NErecomandat... ma rog, alegerea ta."

2. Incearca sa renunti la modelul ala (comun de altfel) cu schelet unic, cu imbinari multiple (Warg + Hannah). Poti gasi ceva similar ca volum/confort pe o geometrie clasica, cu arcurile scheletului independente intre ele - solutie mai fiabila, in timp ce punerea cortului nu este semnificativ mai dificila.
Spre exemplu Vango Xenon.

3. Incearca sa eviti firme "noi" / fara mare istorie. Cateodata o nimeresc bine (sansa este mare, de acord) dar daca gresesc ceva o fac in mod dramatic, ceea ce o fima consacrata nu face. Uita-te la Vango sau Ferrino.

Deci din selectia ta... eu as sugera niciunul, poate gasesti alte variante sa-ti placa si comentam si la ele.

Marți, 26 iulie 2022 - 10:54

jadeasp
jadeasp

Salutare! As vrea sa va cer parerea despre 3 corturi care ma tenteaza. Vreau sa stiu in special daca sunt cat de cat durabile si daca au nevoie de protectie la sol. Se mai intampla sa pun cortul pe iarba uscata tepoasa sau pietricele. Nu conteaza rezistenta la UV ca nu le las pe timpul zilei.
https://www.4camping.ro/p/cort-hannah-tercel-2-light/#verde
https://www.4camping.ro/p/cort-warg-midi-2/#verde-1
https://www.himalaya.ro/cort-himlite-dsl.html?campaignid=17745774622&adgroupid=&conte
nt=&keyword=&device=c&gclid=EAIaIQobChMI8fuDw9yT-QIVQoFQBh1frguJEAQYASABEgI_jvD_BwE

Apreciez si alte sugestii. Caut un cort:
- de 2 persoane
- pana in 2kg si 1500 RON cu tot cu protectia la sol daca e nevoie
- cu plasa de insecte
- spatios pe verticala sa ma pot ridica in fund sa umblu prin chestii. Deci cel putin 90-100cm pe verticala
- cu absida
- durabil si cat de cat rezistent la vant si la abraziune. Nu il folosesc pe zapada.

Luni, 25 iulie 2022 - 12:23

dxxx
dxxx
Caraba

1. Citeste articolul meu despre cum alegi un cort. (da, este lung si necesita concentrare si repetarea lecturii ca sa intelegi).
2. Lista ta imi pare foarte dispersata. Ai unele f bune, altele jalnice.
Dubitez ca gasesti vreun TerroaNova bun la bugetul tau... ce ai pus acolo este WildCountry (diviziunea ieftina) si este un model pe care nu pot sa-l recomand.
3. Vango SCAFELL 200 si Robens Arch 2 sunt alegeri foarte OK, adauga si Vango Nevis sau Ferrino Lightent Pro.
4. Trim DSL daca doresti un model total NErecomandat... ma rog, alegerea ta.

Miercuri, 20 iulie 2022 - 09:54

pprs
pprs

Salutare tuturor,

Doresc achizitionarea unui cort de 2 persoane de maximum 3kg pentru campare pe munte care sa fie rezistent la intemperiile naturii, cu exceptia viscolului. Sunt incepator in ale campatului pe munte, asadar toate sfaturile sunt bine-venite. Tin sa mentionez ca mai mult de 2 nopti nu voi campa, cel putin nu acum Carpati.org.

Criterii de indeplinit:
-de preferat sa fie pana in 2,5 kg. Facem si exceptii pana in 3 kg daca vor compensa celelalte caracteristici.
-sa aiba o rezistenta foarte buna la apa si vant;
-sa aiba spatiu pentru depozitat rucsacuri;
-sa nu fie extrem de ingramadi;
-buget de 900, max. 1000 lei. Sunt dispus si pentru variante mai ieftine daca se preteaza cerintelor mele Carpati.org.

Din ce informatii am cules de pe aici, cred ca mi s-ar potrivi urmatoarele:
-Wild Country by Terra Nova Foehn 2
-Vango SCAFELL 200
-Robens Arch 2
-TRIMM PIONEER-DSL

Toate cele bune,
Stefan

Marți, 19 iulie 2022 - 20:49

militaru
militaru

Daa, asa este, făcusem mult research înainte.
Și la sport guru se vinde între 900 - 1000.

Îmi plac și mult produsele de la Salewa.

Joi, 26 mai 2022 - 19:41

dxxx
dxxx
Caraba

Intamplator am dat de un Salewa Micra, pret listat (cu reducere) putin peste 1000 lei - asta confirma faptul ca ai prins un pret foarte bun:
https://www.4camping.ro/p/cort-salewa-micra-ii/#verde-deschis

Joi, 26 mai 2022 - 19:32

militaru
militaru

Da, este off-topic, nu mi-am dat seama.

Da, existau alternative mai ușoare, dar pentru 1 persoana. Eu am vrut pentru 2 pers, "sa fie acolo", sigur voi mai ieși cu altcineva.

Da, un buget mai mare pentru ghete pentru ca le voi purta aproximativ săptămânal, sau un 2-3 zile, față de cort unde s câteva ieșiri pe an.

Joi, 26 mai 2022 - 10:06

dxxx
dxxx
Caraba

Daca 2,2kg este OK pentru tine, atunci te vei descurca bine. Insa daca mergi singur existau alte solutii mai usoare, suficiente pentru o persoana si nu mult mai scumpe.

In rest, ma bucur ca faptul ca nu te-am trecut in categoria incepatori este corect.

Joi, 26 mai 2022 - 09:56

militaru
militaru

Vă super mulțumesc pentru răspunsurile detaliate, comparatiile și exemplele făcute.

Eu sunt nou pe grup, dar nu și nou pe munți, ca să nu se facă o greșeală.

Știam de site de mulți ani, dar tocmai acuma m-am înscris și sunt foarte mulțumit, nu mă așteptam la așa dedicație și ajutor. Mulțumesc !

Ca sa revin puțin la cort, l-am cumpărat la suma de 550lei. Mi-a și ajuns acasă, mulțumim și chiar încăpător pentru 2 pers, ohoo. 2,2kg(cântărit pe cântarul de bucatarie, fără kit-ul de reparatie) și foarte compact. Inițial vreau să parcurg creasta Făgăraș(cred ca singur) și cautam ceva ușor - compact - verde - o firma serioasa- și bugetul respectiv.

Joi, 26 mai 2022 - 09:23

dxxx
dxxx
Caraba

Stai putin... aici este forum - deci discutam.

O discutie colaterala nu este off-topic, atat timp cat nu se incearca deturnarea topicului.

In al doilea rand cu cateva postari inainte discutam cu tine despre ce cort ti s-ar potrivi, ne-ai spus de problema ta claustrofobic-like. Ultimul meu comentariu evident ca se referea la TINE, defapt toata postarea se refera la ce ai spus tu.

Zici ca este incepator colegul (eu nu stiu asta) - cu atat mai mult nu trebuie sa-i induci conceptii gresite.
Deci:
- cort de doua persoane poate sa fie uzual intre 1,00 si 1,4m utilizabili pe latime.
- Salewa Micra cu 1,2m este un cort de 2 persoane normal, defapt cam la 1,2 m ar fi granita dintre mic si mare.

Observatie: cota utilizabila este egala cu foot-print-ul cortului numai cand peretii pleaca vertical si continua astfel mai mult de 30-35cm, in caz contrar utilizabilul poate fi cu mult mai mic.

In rest sunt total de acord cu tine.
Am insa observatia ca nu stiu cat de imbatabil este pretul.
Depinde ce pretentii de calitate ai, se poate sa nu-l vrei nici gratis daca nu-ti satisface necesitatile.
Ce pot spune este ca DACA modelul Salewa Micra i se potriveste, atunci pretul de 550 lei este foarte bun.

Sâmbătă, 21 mai 2022 - 22:35

cipicernat
cipicernat
(admin)

As zice ca iesi in off-topic rau de tot. Nu vad cu ce l-ar ajuta pe colegul nostru ultima replica.

In plus, as zice ca citatul in engleza apartinand producatorului este mai calificat decat orice parere a noastra. Pe el m-am bazat in evaluarea cortului.

In ceea ce ma priveste, vad lucrurile in felul urmator: daca colegul nostru iese des in ture de 3 persoane atunci merita din start un cort mai incapator. La fel, daca sta des cateva zile la rand, atunci merita sa isi puna problema ca se va inconjura de lucruri (ca doar nu toata lumea este atat de obsesiv de ordonata incat sa puna fiecare lucrusor in rucsac in fiecare seara). Iarasi, daca este incepator, un cort mai mare l-ar ajuta mai mult sa se indragosteasca de statul la cort decat unul excesiv de "strans".

Pana la urma, lumea si nevoile fiecaruia sunt diferite. Si nu exista o solutie universala de echipament. Daca nu ar fi asa, nu ar exista o piata pentru corturi dom, tunel, geodezic... de o persoana, de doua persoane etc.

Eu zic sa il lasam pe noul nostru coleg sa ne spuna de ce are nevoie inainte de a ii propune alternative. Poate ca tocmai a primit imboldul necesar pentru a cumpara Micra. Un cort care, teoretic, este cu un raport pret / calitate imbatabil.

Sâmbătă, 21 mai 2022 - 21:00

dxxx
dxxx
Caraba

Cipriane, eu inteleg pozitia ta personala de a dori un cort cu volum real si resimtit mare ... dar conditia ta nu este deloc media populatiei utilizatoare de cort in conditii de carat in spate.
Retine ca nu ma refer la campatul fix pe care il sugerezi tu si nu ma refer la camparea langa masina.

Recunosc ca discutia devine un pic filozofica...
In conditiile in care cari echipamentul in spate devine deplin valabil "MINIMALISMUL ASUMAT"
Asta inseamna ca iti stabilesti destul de precis pentru toate obiectele parametrii minimi acceptabili / apoi ii respecti / pe tot parcursul resimti ca necesara si dorita aceasta restrangere (asta inseamna "asumat").

Minimum acceptabil va fi o notiune strict subiectiva si sigur va varia in timp... dupa o anumita varsta cortul din tinerete iti va parea automat mic si incomod, este ceva normal.

Revenind la concret:
- multe corturi sunt CORECT clasificate ca de 2 persoane avand latimea de 100cm, daca versantii laterali pleaca vertical si daca se poate "sa te impingi" un pic in peretii laterali fara sa lipesti cortul intern de cel extern.
- si mai concret Vango Soul 200 are 120cm latime intr-un singur punct, dar latimea medie este sub 100cm. Si este un cort mic dar de 2 persoane. Nici nu il recomand, nici nu doresc sa repet experienta, dar l-am folosit in 2 persoane pe munte... si de ambele dati companionul meu era ca si mine de sex masculin si heterosexual, ca sa nu incepi cu ideea de "indragostire". Nu a fost prea lejer, dar nici nu a fost o pacoste, mai ales ca nu s-a intamplat sa fim blocati la interior de vreme.
- si nici nu este exemplul cel mai drastic, vezi modelul "de tortura" tot de la Vango (seria Force10) Helium 2 UL, care tot intr-un punct are 120cm, dar nu in zona utila a umerilor ca Soul, ci exact la mijloc.
- un cort ca Ferrino Sling are teoretic dimensiuni similare cu Soul, tot 120cm maxim, dar ingustarea spre cap si picioare nu este cu acelas gradient, deci pe undeva latimea medie este ceva mai mare ... mie spre exemplu mi s-a parut total acceptabil pentru 2 persoane, respectand asumarea minimalismului.
- un cort de 130cm si peste nu mai este deloc minimalist, este chiar exagerat pe munte. Vezi citatul pe care l-am pus mai inainte al colegului @jimb... cu care sunt total de acord.

Salewa Micra cu 120 cm pe toata lungimea este chiar un cort de 2 persoane normal spre spatios.
In plus 60cm (maxim) pe absida pusa pe lungimea cortului face absida chiar mare, de asemenea.
Deci este un cort spatios, cel putin la inaltime lejer are 10cm peste necesar (vezi TerraNova Starlite 2).

Asta nu inseamna ca pentru tine personal, chiar un cort cu volumul intern cel mai mare pentru un cort de 2 persoane cum este Vango Xenon/Scafell, nu poate sa fie sub limita ta de acceptare... chiar daca asta nu este minimalism ci exagerare pentru 95% din cei in situatia de a campa la munte cu caratul in rucsac al echipamentului.

Sâmbătă, 21 mai 2022 - 14:21

cipicernat
cipicernat
(admin)

O sa raspund oarescum teoretic pentru ca nu am folosit cortul.

Micra, asa cum ii spune numele este un cort mic. Salewa il descrie ca fiind un cort ideal pentru o persoana dar folosibil si de catre doua (as zice eu - indragostite) daca bagajul este redus ("Great for one person, but big enough for two if you are carrying less gear."):

https://m.youtube.com/watch?v=6Nlr6NMBREQ

Altfel, un cort cu specificatii decente in ceea ce priveste rezistenta la umezeala (iar Deuter nu este tocmai firma care sa puna dupa ureche specificatii).

As mai adauga aici faptul ca are o singura intrare - ceea ce il face foarte compact in ceea ce priveste asezarea in locuri de cort de dimensiuni reduse.

In ceea ce ma priveste, l-as alege daca as cauta un cort micut ("de creasta") pentru ture mai tehnice.

Daca esti mai la inceput si cauti un cort care sa iti permita sa stai doua-trei nopti in camping (pe langa o cabana, de exemplu) ar trebui sa te orientezi spre un cort ceva mai incapator.

Tine minte, totusi, ca un cort raspunde (ca si orice alta piesa de echipament) unor nevoi specifice (cate persoane vor dormi in el? unde il voi intinde (am loc sau risc sa fiu nevoit sa ma multumesc cu un spatiu redus)? cat de des il voi utiliza? cate nopti consecutive? cat de mult trebuie sa il car? cat de dispus sunt sa dorm sub cerul liber pe vreme instabila?). Ar trebui sa "cantaresti" toate aceste intrebari inainte sa alegi un cort (sau sa primesti un sfat util).

Vineri, 20 mai 2022 - 22:57

dxxx
dxxx
Caraba

Aha, acum inteleg - ai cautat si ai gasit un pret foarte bun. Este chiar reducere reala.
Este un moment de inflatie, preturile variaza si de multe ori ofertele sunt defapt false...

Pentru banii astia cortul respectiv merita dpdv financiar. Dar numai atat.

Daca ai pretentii de ceva mai bun va trebui sa mergi spre cost mai mare... probabil. La un cost mai mare vei gasi multe variante mai bune.

Exista spre exemplu si corturi outer-first chiar si mai ieftine dar nu vor fi de la o firma comparabila, si probabil vor cantari mai mult pentru ca vor fi din clasa ieftina, cu schelet din fibra de sticla. Spre exemplu asta:
https://www.wintermag.ro/cort-easy-camp-spirit-200-2p-verde.html

Vineri, 20 mai 2022 - 17:31

militaru
militaru

În prezent este la prețul de 550lei la hervis sport, la reducere.

Atunci la prețul respectiv, îmi puteți recomanda ceva mai bun? Mulțumesc.

Îmi place ca este ușor și compact în primul rand pt drumeții mai lungi de 2,3 zile.

Vineri, 20 mai 2022 - 14:59

dxxx
dxxx
Caraba

Micra 2 este un cort.
Cam asta ar fi raspuns concis la intrebarea ta concisa.

Dar presupun ca nu asta asteptai, deci:
- nu este remarcabil prin nimic, nici pozitiv nici negativ.
- Salewa face unele corturi remarcabile, dar nu asta.
- fara sa ne spui si cat te costa este greu ca sa-ti explic ce variante mai bune exista... sau sa-ti recomand ceva la acelas pret dar mai bun.

CRED ca pretul nu este chiar atat de mic si sunt convins ca indiferent care ar fi pretul vei gasi si un cort outer-first la un pret apropiat, cu avantaje mari si fara sa depaseasca 2,5kg cat inteleg ca are asta.

De ce anume acest cort?, care este ratiunea pentru care te-ai oprit specific la el?
Nu este un model frecvent disponibil, altfel probabil ca as putea intui cam la ce pret se invarte.
De obicei cine cauta ceva fie gaseste exact ce doreste.... deci nu mai intreaba / Fie gaseste 2-3 modele si intreaba care ar fi recomandat.

Vineri, 20 mai 2022 - 14:45

militaru
militaru

Salutare.

Ce părere aveți de cortul de la Salewa Micra 2?

Vineri, 20 mai 2022 - 11:01

Afisari: 98,088

#879  Inapoi  (1) ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... (44) Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0858 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org