Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Decembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Ianuarie 2025
LMMJVSD
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Vremea
Varful Oslea Romaneasca
Muntii Godeanu
#31  Inapoi 1 2 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Alegere bocanci 3 sezoane pt. femei (31)

midan
midan
Rucsac

Daca tot am deviat de la subiect.
http://www.meindl.de/english/technik/index.asp?seite=2
http://www.meindl.de/english/technik/index.asp?seite=3

Bocanci cu talpa Mulaz se vand si in Romania, stiu ca au avut la Himalaya modelul asta:
http://www.raichle.ch/raichle/katalog.asp?view=detail&did=64&dart=4&tid=54711&sid=2

In alte tari pentru Raichle Mt. Crest GTX se plateste pana la 170 de euro

Poate e nevoie de un topic separat.

Miercuri, 20 august 2008 - 14:02

mihaitzateo
mihaitzateo
Coarda

Problema nu este cu Vibramul ci cu tipul de talpa.
Vibram cred ca face 20 de tipuri de talpi sau chiar mai multe.

Raichle foloseste maximum 4 tipuri - MT Trail,Hiking de 2 tipuri,Multi-sport,Mulaz.
Mulaz insa nu are niciun rost sa fie vandute in Romania ca alea sunt pentru via ferrata si prin muntii nostri asa ceva nu se gaseste.
Oricum Raichle se remarca prin pielea si interiorul excelent.
Am studiat cu atentie talpa de la adidasii adidas original care ii am si care au super grip pe stanca uda si uscata si a ghetelor Raichle.
La adidasi gripul e obtinut printr-un strat de cauciuc natural pus peste talpa si prin niste striatii foarte fine.

Exista si bocanci de munte de au talpa cu insertii de cauciuc natural si aia au super grip da nu cred ca ii gasesti la 250-300 Ron.

http://en.wikipedia.org/wiki/Rubber

Probabil si cei de la Vibram au talpi care folosesc cauciucul natural dar nu o sa le gasesti puse la bocanci de costa 300 ron la noi.

Daca vrei talpa super adeziva de la Vibram cauta bocanci cu talpi de le zice "Vibram Lug" (astea sunt din cauciuc natural) - vezi ca e non-oil resistant.

O sa imi caut si eu in Romania o pereche de bocanci de astia da nu cred ca sunt sanse sa ii gasesti la sub 5 milioane.
Se pare ca Lowa face bocanci cu talpi Vibram Lug.
http://www.shoebuy.com/vibram-mens-lug-sole-boots-sort-by-price-low-to-high/p2.htm

Miercuri, 20 august 2008 - 13:29

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac

http://www.vibram.com/index.php/us/VIBRAM/About-Us/The-Company

Miercuri, 20 august 2008 - 12:27

odin
odin
Rucsac

Poate ca multimea aceea de producatori nu a mers cu vibramul in picioare coborand stanca umeda sau traversand un pod de barna de brad dupa ploaie. De aceea il folosesc.

Miercuri, 20 august 2008 - 12:07

simonav.
simonav.

@mihaiburo: multumesc pentru urari, sper si eu sa fie asa.

Marți, 19 august 2008 - 19:08

mihaiburo
mihaiburo
Busola

@simonav - sa te tina cit mai multi ani si sa nu ai probleme din cauza lor !

Marți, 19 august 2008 - 16:25

midan
midan
Rucsac

Pe langa faptul ca iarasi deviem de la subiect.

Daca e asa prost vibramu' asta de ce il foloseste dom'le multime de producatori ?

De curios, care ar fi alternativa, garantata, ca ofera aderanta mai buna decat vibramul ?

Nu-mi ziceti crampoane/coltari Carpati.org

Revenind la subiect: sunt curios sa aflu parerea Simonei despre bocancii ce si i-a luat.

Marți, 19 august 2008 - 12:57

mihaitzateo
mihaitzateo
Coarda

Pana la urma cred ca Midan are dreptate - astia sunt bocanci de treking/backpacking si pentru asta sunt excelenti.
(am stat cu ei in picioare sambata de la 9 dimineata la 9 seara si nu am transpirat de loc - si am mers ceva , plus ca m-am bagat sa cobor pe valea unui torent secat...si nici nu se observa pe pielea de pe ei asta...Carpati.org
)
Daca te uiti cu atentie o sa vezi ca au bagat sub talpa un material tare ca sa iti protejeze talpa la socuri si sa nu te doara daca faci drumetii lungi.
Nu am facut nicio batatura,nu m-au durut talpile,nu am transpirat.

Pentru mers pe stanca uda sunt alte tipuri de bocanci (si adidasi mei adidas de ii port prin Bucuresti au super aderenta la stanca uda si uscata dar probabil ca la conditii dure se rup fetele foarte repede...). Sunt si incaltari speciale gen pantof pentru catarat pe stanca pentru cine nu are probleme cu gleznele.

Marți, 19 august 2008 - 12:54

odin
odin
Rucsac

Mai bine nu cauta stanca umeda numai asa sa vezi. O sa fii nesigura cu vibramul in picioare. Cel putin eu am stat cu frica. Va fi prima si ultima pereche de bocanci primavara-toamna cu vibram pe care o sa ii am. Cu siguranta!!!

Marți, 19 august 2008 - 12:37

simonav.
simonav.

Bun. Am luat ieri bocancii Raichle. In weekend fac o iesire, si promit sa caut stanci ude, ca sa-i testez. Luni voi face publice rezultatele Carpati.org

In alta ordine de idei, sunt foarte comozi, mai ales la calcai, e putin moale interiorul si cred ca o sa prinda foarte bine la plimbari mai lungi.

Marți, 19 august 2008 - 10:48

odin
odin
Rucsac

Am constatat si eu cu vibramul ca nu-i place stanca umeda si barna de brad uda. Bocancii noi. Dar pe cuvant, pe stanca aia care era pe traseu era putina mazga de la pamant. Sa mai astept, e ca si cum as schimba cauciucurile la motocicleta, mai dureaza pana sa te obisnuiesti cu ele.

Luni, 18 august 2008 - 19:50

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac

Ce credit poti acorda unor asemenea observatii de peste mari si tari ? Nimeni nu stie nimic despre context, teren, etc, etc Erau noi bocancii lui sau aveau talpa uzata ? Cât de uzata ? Putin, mult, foarte mult, foarte putin ? La ce bun toate aceste ipoteze ?

Luni, 18 august 2008 - 19:08

mihaitzateo
mihaitzateo
Coarda

Pe linkul respectiv cel care se plange de aceeasi problema care am remarcat-o si eu este userul Peewiglet.
"The first time I wore them I went down the rock path from Grisedale Tarn to Grasmere after a heavy rainfall, and both feet almost went right out from under me on several occasions. I was reduced to picking my way down the grassy bits by the side of the path.
"
(userul vorbeste de MT Trail GTX care au fix acelasi tip de talpa.)
Nu stiu ce sa spun dar am vrut sa zic de aceasta problema ca sa nu mai o intampine si altii.

Luni, 18 august 2008 - 19:02

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac

Am aruncat o privire la acea trimitere catre outdoorsmagic.com si nu am înteles ce trebuie citit acolo. Înca o data comentariile o iau razna.

Din sfaturile si opiniile cerute de Simona nu reiese ca are de gând sa se catere cu acele ghete de trei sezoane, adica pe stânca. Daca e sa ne legam de stânca umeda, atunci e clar ca nu mai pune nimeni picioru' în Bucegi, Piatra, Fagaras, Retezat ca e plin de stânci. Atunci ce facem, stam acasa sau ne plimbam prin padure sau pe dealuri ?

Luni, 18 august 2008 - 18:53

mihaitzateo
mihaitzateo
Coarda

Era pe roca neteda si destul de lucioasa (cred ca era ceva sist cristalin) dar nu era foarte inclinat.

De urcat am urcat ok dar cand am vrut sa cobor era ca si cum m-as da pe gheata...Adica aderenta nu ca nu era extraordinara nu era deloc.

Ideea e ca cei de la Raichle am vazut ca mai au ca talpa la bocanci de treking si vibram® Mulaz sole, PU wedge (de aia cu climbing zone adica intarita la varful bocancului) sau vibram® Mulaz sole, Poro wedge si poate acelea sa fie mai aderente pe roca neteda uda.

Luni, 18 august 2008 - 18:51

midan
midan
Rucsac

Chiar sunt curios daca e are cineva "aderenta extraordinara pe stanca uda" cu o talpa de bocanc de trekking/backpacking.

Luni, 18 august 2008 - 18:43

mihaitzateo
mihaitzateo
Coarda

Eu mi-am luat o pereche de MT Crest GTX de la Raichle.
(aproape identic cu cei vrei sa iei tu).
Sunt super ok ca respirabilitate,impermeabilitate,comfort.
Dar un lucru cam neplacut la ei este ca acest tip de talpa nu are aderenta extraordinara pe stanca uda.
Deci zic eu ca pentru trasee mai serioase pe stanca nu sunt prea buni daca ploua.
(Raichle de vroiai sa ii iei tu).
Am vazut pe internet ca si altii se plang de acest tip de talpa (vibram® MT-Traction sole, PU wedge, TPU insert ) ca luneca pe roca uda.
Uite aici :
http://www.outdoorsmagic.com/forum/forummessages/mps/utn/13575/v/8/cp/1/
Nu cred ca talpa de la cei Scarpa ai fi mai buna pe roca uda - este un vibram si mai putin aderent se pare.

Luni, 18 august 2008 - 18:10

scryci
scryci

eu am o pereche de ghete marca la sportiva si va pot spune ca sunt multumit de ei.....sunt din categoria de 3 sezoane...pot sa spun ca am facut si o iesire de iarna cu ei si am fost multumit.dar....cum ati spus depinde si de noroc.

Luni, 18 august 2008 - 14:30

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac

Ce nu a sous dl.Mihai este ca un bocanc care se dezlipeste la prima iesire trebuie schimbat fara nicio discutie si argumentare contra din partea celui care a vândut. Oricare ar fi marca, oricare ar fi vânzatorul. O asemenea patanie este dovada unei slabe ( sau proaste fabricatii ). Asa ar trebui sa se întâmple.

Vineri, 15 august 2008 - 13:56

simonav.
simonav.

Cred ca un bocanc bun, daca nu se rupe la prima iesire (adica ai avut ghinion) te tine mult si bine. Iar o talpa dezlipita la prima tura e oricand de preferat unor bataturi permanente. Oricum, toate magazinele ofera garantie, asa ca nu-mi fac probleme. Cum a spus dl Mihai, chiar si pneurile Michelin se mai sparg Carpati.org

Bocancii mei vechi erau Kayland (nu stiu ce model) si m-au tinut 4 ani, dar am auzit ca unii au avut probleme cu Kayland (tot la primele ture). Asa ca, incercam pana gasim bocancul bine facut Carpati.org

Vineri, 15 august 2008 - 12:13

Afisari: 5,007

#31  Inapoi 1 2 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0595 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org