Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Decembrie 2023
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ianuarie 2024
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Vremea
Varful Olanelor
Muntii Cernei-Mehedinti
#22  Inapoi 1 2 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Echipament montan Aku sau boreal (22)

rosurrr
rosurrr

Salut,

Bocancii cu talpa rigida sunt un chin iarna fara zapada consistenta(nu 2-3 cm). Cred ca stie oricine o avut de-a face cu asa ceva. In drumul de apropiere, iarna, trebuie sa folosesti bocanci cu talpa flexibila(bocanci de vara), fara nici o discutie.

R

Joi, 5 aprilie 2018 - 18:38

zentai
zentai
Coarda

@-mad-eu n-am a zice de contra. Au mai fost discuții despre talpa rigidă folosită vara. Eu însumi sunt fan. Au fost și alte opinii și am experimentat și eu. Pot spune că-n w.e. am băgat 8 km tur/retur de forestier la talpa rigidă! Nu mai sunt chiar așa fan, soro! A fost apăsător să știu că-n dulap stau odihniți Borealii chitiți pentru așa ceva dar pe Ceahlău era încă multă zăpadă. Totuși, pot spune că cei care susțineau teza că un bocanc cu talpă semi-rigidă e mai bun decât unul cu talpă rigidă, în sezoanele în care nu e vorba despre zăpadă/gheață, au realmente dreptate! Carpati.org

Cealaltă chestie: Boreal/LaSportiva/etc respectă foarte adânc treaba cu centrimetii branțului, fac din juma'în juma' de număr, de damă/bărbați...Adică dacă știi foarte bine ce-ți trebuie, greu să dai greș. Am fost pe același principiu dar trebuie să ne adaptăm realităților din țara noastră, zic eu! Plus că la magazinul de care am zis (Trekinn), fiind și retailer, îți garantează cel mai mic preț din Spania. Dar ce vrei mai mult de-atît?!(Știi bancul cu femeile și cu ultimul etaj). Poți să și probezi doar că plătești returul! Carpati.org

Despre compromisuri: soția e foarte deschisă la minte și se bazează pe foarte multă încredere în mine (de-asta și fac atâtea prostii Carpati.org ). Oricând ești bine venită la noi să-ți încerci norocul cu niște teste de bocanci pe Ceahlău doar să ne sincronizăm ( să fim noi pe-acasă). Carpati.org
Mesaj modificat de autor!

Luni, 2 aprilie 2018 - 16:28

mad
mad
Caraba

Am si eu a comenta. Carpati.org
@Zentai: De voie, de nevoie, am mers cu Nepalu' meu de iarna in Paklenica, arata asa:
https://photos.google.com/share/AF1QipNLvKkQEjS1fY0YDVozAnRRNCWvJXKbBkjAmfeLeBd9ffPtT
4KYyAmV9Uqcw_fchg/photo/AF1QipNcSuOkwrLTgXlVr9wUBiLF_le3FID-BqglHtgb?key=UEI4U2xNSDZC
ZnNXUFhmdlp0QVpvNkVzUXQ2Q1Zn
Pe scurt, noi plecaseram in Triglav de iarna si din motive de vreme ne-am reorientat, dar eu alte incaltari de nadejde nu aveam. Sincer, surprinzator, mai mult m-a durut sufletul de talpa lor la fiecare bucata de calcar decat talpile mele la final. N-a fost placut, evident, ma cam tineau gleznele dupa vreo opt ore de stanca si zau ca n-as repeta experienta, dar intr-adevar calapodul si "patul" interior al talpii sunt foarte prietenoase; asa ca un forestier n-ar trebui sa fie chiar atat de infect. Na, noblesse oblige si am constatat-o si la incaltarile de alergare de la ei, si la papucii de cocot. Pe de alta parte, nu esti primul care zice de bine de Boreal si ma bate si pe mine gandul sa trec la ei cand mi-oi distruge ghetele de primavara-toamna. Dezavantajul e, cum spune Robert, ca nu se pot proba si, cum ai tu principiul (intemeiat pe experienta) ca nu cumperi incaltari made in .ro, nici eu nu cumpar incaltari pe neprobate decat daca e vreo super-mega oferta (gen papucii Tarantula la 25 euro, da-i in spanac ca daca nu-mi veneau ii vindeam). Compromisul ar fi o tura in Ceahlau, venit de vineri seara si dormit in Piatra Neamt, iar sambata dimineata probat bocancii. Carpati.org

Luni, 2 aprilie 2018 - 10:49

zentai
zentai
Coarda

Bocancii au fost facuti cadou de Mos Craciun in decembrie. Carpati.org

Specificatia lor e ca sunt de backpacking dar am socotit ca pot fi "convertiti" la ture mai mult de primavara/toamna sau in iernile seci, unde bocancii cu talpa rigida pentru coltari nu-si au rostul.

Joi, 29 martie 2018 - 18:50

robert84
robert84
Caraba

Eu am folosit vara trecuta Scarpa barun GTX, problema nu i de talpa ci de faptul ca mi este foarte cald cu ei; de asta ma intreb daca Nubuck ul asta de 2.6 mm din care este confectionat Zanskar nu pune aceleasi probleme (el este descris ca bocanc de 3 sezoane).

Gabi, sotia ta ii poarta si vara?

Joi, 29 martie 2018 - 16:45

alek
alek

Asta asa e, eu am impresia ca multe produse sunt special pentru "prosti". In alt topic pe forum ziceam de o pereche de Salomon, peste tot cu review-uri super bune, mie imi intra apa ca si cum nu ar fi avut Gore-tex. Culmea, la acelasi pret ca peste tot!

Joi, 29 martie 2018 - 15:36

zentai
zentai
Coarda

Nimic nu te împiedică să cumperi bocanci făcuți în/pentru România. Noi doar purtăm o discuție care să te îndrepte pe tine sau altul la o hotărâre...
Știu că e o "modă" ca lucrurile să nu mai țină...Știu că, inclusiv la marfă alimentară România e tratată ca o colonie din lumea a treia, dar la același preț ca-n Berlin, Londra, Berna...Pe mine chestia asta deja mă jignește!
Dar e și vina noastră, atat ca nație, cât și ca individ. Pentru că acceptăm. Bine, poate pe unii nu-i duce mintea sau nu sunt informați (ca o butadă...Eram cu-n prieten care căuta fir de pescuit și vânzătoarea îi spune prietenului că nu se mai face, că e bun ăla de 0,2, că să întrebe pe "domnul", acesta fiind un puști de vreo 19 ani. Eu nu-mi bat capul, efectiv! Dar el îl întreabă cum recuperează o linguriță cu-n fir de 0,2? Puștiul stupefiat și foarte mirat..."dar n-o recuperez!" Carpati.org )

Zanskar are soția și am zis deja despre ei ce și cum. Eu nu am purtat încă perechea de Kovach, așteptând să se facă mai primăvară pentru ei dar singurul lucru care mă pune pe gânduri, atât la ei, cât și la Zankar e că au talpa exterioară, aia ce face aderență cu solul, foarte moale. Ori e un cauciuc fiabil la frecare cu solul, ori talpa o să se ducă mai repede decât mă gândisem eu. Prima pereche de Boreal Atlas tot la talpă s-au dus, efectiv topindu-se talpa intermediară. Dar tot au ținut vreo 16 ani!

Joi, 29 martie 2018 - 15:19

meliton1982
meliton1982
Caraba

Apropos zentai, cum se comporta zanskar-ul pe forestier?

Joi, 29 martie 2018 - 14:54

meliton1982
meliton1982
Caraba

Chestia cu cusaturile si mixul de materiale din bocancii care se fac in ultima vreme nu cred ca e o treaba chiar atat de rea. Chiar daca e un criteriu important pentru mine, faptul ca un bocanc e facut integral din piele, din una sau mai multe bucati, nu garanteaza anduranta. Din proprie experienta pot sa spun ca am avut o pereche de Salomon Quest 4d, cu o grada de cusaturi dar care, in momentul pensionarii, aratau ca noi, singura problema fiind talpa. Si tot eu pot sa afirm ca am avut o pereche de Lowa Ranger, full piele( ca la bemveu), carora li s-a dezlipit galosarea destul de repede.
E limpede, insa, ca toata lumea recomanda pielea pentru longevitate si din ce in ce mai multa lume recomanda marci cat mai putin accesibile la noi, obligatoriu " made in alta parte, nu in Romania": Boreal, Aku, Assolo, Zamberlan...

Joi, 29 martie 2018 - 14:52

zentai
zentai
Coarda

karok-grey- prea multe cusaturi pe fața bocancului, pentru gustul meu!
Nu-i laud. I-am purtat și pot dovedi la oricine că-i am de prin anii '96-'98!Ce interes aș avea decât acela de a avea și altcineva un bocanc bun pentru că fiecare plătește cu timp din viața lui banii ce-i dă pe-un lucru?! Dar poate că acum nimeni nu mai face un bocanc bun ca acum 15-20 de ani. Eu m-am riscat!

Am citit review-uri de m-a luat dracu despre vreo 6-8 perechi de bocanci, începând cu anii 2012. Am întrebat producători, am căutat "fișa tehnică" a bocancului. Lista s-a subțiat foarte tare și am ajuns la Zanskar și Kovach pentru că asta era ținta.

Precizez, totuși, că nici una dintre perechi nu a fost luată la extern ( cu excepția Olimpului, unde am urcat vara). Pentru ghețari și ture la extern am avut mereu Asolo (Otto mila).

Robert, eu te înțeleg. Și eu sunt fanul tălpii rigide. Cât e de fain să faci priza doar pe rama bocancului sau pe vârful piciorului și să zbori pe La Lanțuri, durându-te la bașcheți dar socotește că după aia tre să bagi tot forestierul de la Table în Zărnești. Ce-o să zică talpa ta despre asta?! O să mergi ca și cum ai avea platfus! Și ca să car două pechi de bocanci, una de stâncă și una de forestier...așa că am ajuns la cele ce-am zis pentru că și ligamentele mele nu mai vor cum voiau ca la douăzeci de ani! Astfel, Zanskar și Kovach mi s-au părut o alegere înțeleaptă. Singura, deatfel din multe variante ochioase!
Ca-n love...doar cu una vrei să te întorci acasă! Carpati.org

Joi, 29 martie 2018 - 13:54

meliton1982
meliton1982
Caraba

Mie mi se pusese pata pe AKU Utah, dar acum a cazut pe locul 3, dupa La Sportiva si Boreal. Mai cercetam putin....

Joi, 29 martie 2018 - 12:51

alek
alek

Atat i-a laudat zentai pe Boreal incat incep sa iau in considerare si varianta asta, par foarte rezistenti. In curand vreau sa-mi cumpar si eu niste bocanci de 3 sezoane, trebuie sa recunosc ca modelul Karok imi face cu ochiul, desi mi-ar fi placut ceva cu siret pana in varful bocancului.

Joi, 29 martie 2018 - 12:08

robert84
robert84
Caraba

Ionut, preturi reduse, daca vrei La Sportiva sunt si pe alpinexpe.ro.

Gabi, modelul La Sportiva l-am probat in magazin, se simt foarte comozi iar talpa nu pare foarte rigida, se indoaie destul de usor, pretul ma cam da inapoi; am mai vazut la Boreal modelul acesta
http://mountain.shopmania.biz/cumpara/bocanci-boreal-karok-grey-7180353 , dezavantajul este ca nu pot fi probati

Joi, 29 martie 2018 - 11:31

zentai
zentai
Coarda

Bun venit în club! Mie mi-a luat jumătate de an să fac o alegere bună dar am început prost, cu patriotismul!
Pot spune că aproape nu se mai fabrică bocanci de iarnă cu piele dintr-o bucată, galoșați, inele la șireturi, talpă semirigidă pe care să nu se prindă colțari! Cine avea pe mă-sa nu avea pe ta'-su! Așa că...fă-ți o provizie bună de țigări sau rudotel și uită-te bine- bine de tot! Carpati.org

Joi, 29 martie 2018 - 09:37

meliton1982
meliton1982
Caraba

Ca tot veni vorba despre La Sportiva, au fost si ei pe lista dar nu i-am mentionat din cauza pretului un pic mai ridicat fata de celelalte doua modele( cu aproximativ 200 RON) si a faptului ca doream un bocanc din piele dintr-o bucata, teoretic mai rezistent in timp. Am avut ocazia si am probat pentru vreo doua ore la o iesire o pereche de La Sportiva, modelul Trango ALP. Par foarte bine construiti, materiale si finisaje de calitate, par super comozi de la prima purtare si, datorita faptului ca nu m-am udat in ei desi am mers prin zapada apoasa, uneori chiar prin apa, pot spune ca sunt impermeabili.
Exact cum banuiam, alegerea incepe sa devina din ce in ce mai dificila.Carpati.org
https://www.himalaya.ro/produs.php?crt=6731&cc=85

Joi, 29 martie 2018 - 09:30

zentai
zentai
Coarda

Pentru primăvară-vară- toamnă ambele perechi mi se par ceva extraordinar de excesiv, având în vedere talpa rigidă pentru colțari.
Pe de altă parte, într-o iarnă, pe Jepii Mari, fără colțari (lăsați la cabană la Babarunca părindu-ni-se prea cald pentru așa ceva), dar cu bocanci cu talpă rigidă mi s-a părut foarte asemănător cu mersul pe niște bile de rulmenți!

Joi, 29 martie 2018 - 09:16

robert84
robert84
Caraba

In ceea ce priveste greutatea castigatorul este La Sportiva -1130 g vs 1565 g Boreal. Cand am spus 3 sezoane ma refeream la perioada calda primavara-vara-toamna. Deci Boreal pica.

Miercuri, 28 martie 2018 - 22:58

zentai
zentai
Coarda

Am observat ca bocancii La Sportiva au optat pentru trecerea șiretului prin pielea bocancului,nu prin clasicul inel fixat cu țintă in corpul bocancului. Nu stiu ca soluție tehnică cât e de viabilă in timp,eu nu m-am riscat niciodată sa-mi iau asa ceva,parandu-mi-se o glumă proastă,si am fost mereu atent la acest detaliu.

Miercuri, 28 martie 2018 - 22:56

zentai
zentai
Coarda

Dacă mă intrebati pe mine,nici eu nu stiu ce-as face pentru ca si La Sportiva sunt religie cu credincioșii ei,printre care ma număr si eu! Carpati.org
Cred doar ca cei de la Boreal sunt un pic mai ușori dar trebuie verificat.Oricare din ei sunt o alegere bună!Atâta doar ca nici una din perechi nu se pretează la colțari automati desi au talpă rigidă ceea ce ar fi poate un mare minus cândva! Zic si eu...
Dar ca bocanc de 3 sezoane (in sensul toamnă /iarnă /primăvară) eu zic ca-s O.K.

Miercuri, 28 martie 2018 - 22:41

robert84
robert84
Caraba

Salutare! Referitor la modelul de la Boreal producatorul il recomanda ca fiind un bocanc pt treking tehnic. Ma orientasem si eu spre acest model ca bocanc de 3 sezoane. Credeti ca se preteaza la asa ceva?
Il pun in balanta cu modelul acesta

https://www.nootkasport.ro/incaltaminte/bocanci-de-3-sezoane--72/bocanci-la-sportiva-
trango-guide-evo-gtx--34817.htm

Bocancul de la Boreal pare mult mai solid.

Multumesc frumos!

Miercuri, 28 martie 2018 - 22:34

Afisari: 1,921

#22  Inapoi 1 2 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0601 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2023) www.carpati.org