zentai, cutitele de vanatoare ma fascineaza maxim din copilarie si ma vor fascina in continuare ...
Cred ca treaba asta a inceput la 8-9 ani, cand am vazut prima data un film pe video ...Rambo.
M-a fascinat maxim ce a facut el cu acel cutit si pentru ca tata mi-a facut unul din lemn similar, cu care plecam in misiuni pe dealuri si lunci, probabil a ramas adanc inradacinat acest sentiment, de a avea un cutit de vanatoare ...
Ce as putea face cu el, inca nu stiu, ma gandeam ca la un moment o sa fac cateva ture de supravietuire prin padure, sa vad daca imi iasa ... e doar o idee.
Pe de alta parte, sa-i mai dam si sufletului ce vrea, ca de cand l-am luat, parca am pus mana pe closca cu puii de aur, imi da un sentiment de buna dispozitie maxim...
Asa ca zic sa-i mai dam si copilului din noi, ce vrea ... ca pana la urma o viata avem.
Daca ne gandim mereu doar la eficienta, uz rational si obiectivism, pierdem partea aia emotionala, care probabil ne diferentiaza de roboti si masinarii nemtesti ... numai zic!
Eu daca as fi in locul tau, asa lua macar unu, sa se bucure si sufletu tau, chiar daca nu o sa il utilizezi prea mult pe undeva, da macar il ai, e al tau asa cum ti-ai dorit si senzatia aia, fie ea si pentru cateva zile e ... PRICELESS!!!
Cuțitu' meseriaș, full tang! Acuma...dacă ai luat cuțit ar merge și o toporișcă de luptă sau măcar o macetă!
Adevărul este că după ce am văzut serialul "Vikingii" mă ardea și pe mine la suflet să-mi iau un tomahawk. Dar mi-au încolțit în minte două întrebări și după aia ele au crescut: că ce dreaqu fac cu el și cine-l cară?!
Când o să aflu un răspuns rezon la astea două întrebări, o să-l iau. Deja am pus ochii pe vreo trei... ))
Cu supraviețuirea este exclus să intre ceva în calcul. Dacă nu mi-a trebuit la supraviețuire vreo 20 de ani nu știu de ce s-ar putea schimba ceva acum. Ca să supraviețuiești, că mai întâi trebuie să se pună problema. Apoi că acel cuțit nu o să te ajute cu mai mult, ci poate o să te sâcâie ideea că ai putea să-l pierzi. Adevărat, cu-n cuțit toți suntem datori a-l purta la chimir! Eu, în locul lui, aș prefera o pungă cu bani. M-ar ajuta să "supraviețuiesc" mult mai fain. Da' și mie îmi place să mă amăgesc în draci!
Tricourile Merino se spala cu balsam de rufe (si un detergent delicat si eventual dedicat de lana) si nu mai ai senzatia de "jena" (sau, ma rog, e redusa la un minim care mie imi permite sa le port fara probleme... si nu sunt chiar omul care poate sa suporte frecarea).
Asta e dezavantajul tricourilor sintetice: prind miros si nu mai scapi de el. Sunt consumabile cu o viata relativ scurta. Sunt si variante mai fancy si sufera mai putin de problema asta (Patagonia Capilene, de exemplu), dar esti deja in buget de lana Merinos sau mai sus.
In ceea ce priveste tricourile de lana, cele mai rezistente in timp contin un amestec de materiale (cele din lana pura sunt mai sensibile in timp), dar mie unuia imi permit sa merg mai multe zile cu acelasi tricou / polar (deci o greutate mai scazuta a bagajului).
In ceea ce priveste bandanele de tip Buff, eu recomand totusi originalul (mirosul la final de zi e unul din factori) Si by the way, si aici exista variante de lana.
Dar, daca imi permiti o recomandare, nu-i mai lua prin oras, sau ia o pereche separata de munte vs de cea de oras. Asfaltul, fiind foarte abraziv, lustruieste talpa, si pe urma nu o sa mai aiba aderenta la fel de buna pe stanca.
Am avut cateva tentative, dar pur si simplu nu pot sa fac asta ... ideea in sine in pare buna, pana ajung in fata momentului sa intru sub dus, cand ma apuca un ... meeh las pe alta data ))
Rucsacul ala l-am testat pe 1 traseu pana acum si e super, chiar nu simt greutatea lui, e bine inchegat si gandit. Prietena are versiunea simpla, dar la fel de comoda, RUCSAC DRUMEȚIE LA MUNTE MH100 30L NEGRU, si de aia am ramas la acelasi model.
Initial am luat unul mai mic si mai usor Arpenaz NH100 30L Negru ... dar ce sa vezi, la traseu a dat rateuri, imi aparea mai mereu un junghi in spate, probabil nu e bine gandit/proprtionat, nu imi dau seama, dar l-am si returnat imediat ce am revenit din traseu si am ramas la ce stiam ca merge.
Nu, nuu, mi-am luat CARABINEEEE ) https://www.magazindearme.ro/blaser-r93-carabina-de-vanatoare-2/ si dupa aia am luat cutittul si am renuntat la ele )
Bocancii aia au prins un traseu cu ploaie, cam 5 ore din traseu (2 la dus si 3 la intors), mocaneasca dar constanta,pe alocuri grindina, fulgere si tunete...
Pe poteca si pe langa era ud + balti si am prins si o zona cu grohotis umed, pe care se scurgea si apa, sa fie bine sa nu fie rau ... dar noah coafura a rezistat destul de bine.
Au mai prins si alte doua ploi normale cam de 30-45 min. si bagat eu intentionat cu ei prin balltile care se formau, sa vad ce si cum, dar pana acum a fost ok... si mi-e un drag de ei de mor, ca ma simt excelent in ei, asa ca-i mai iau si prin oras, mai ales cand ploua
A si parazapezile alea nu am apucat sa le testam, ca am uitat mereu sa le luam
Merci frumos... abia asteptam sa mai bagam un traseu ... parca ne-a luat un dor asa
Intre timp am achizitionat si hardshell-ul Patagonia Torrentshell 3l , am prins o promotie extra pe 8a.ro si l-am achziitionat-o cu apx 600 lei..
https://8a.ro/geaca-barbati-patagonia-torrentshell-3l-jacket-black?gclid=Cj0KCQiAtvSd
BhD0ARIsAPf8oNny3EHiaNbEbBapwwtv4QEG0n0W5CnVMj_f2bZ4QZnqKEXoof9xLWUaAuWqEALw_wcB
La prima vedere pare ok ca si configuratie, am testat-o doar prin oras, ploaie sa-i spunem normala, DWR-ul isi face treaba foarte bine, vedem si cand o intra in productie pe furtuni serioase, daca se va invi ocazia.
Pe de alta parte am tot facut diverse trasee prin zona si pot spune ca am ramas impresionat de softshell-ul Idahoe de la Hervis care a devenit jacheta favorita de hicking pentru ce face acum, trasee de 1 zi.
Intre timo am luat si un rucsac de 20L de la Decathlon de care sunt extrem de multumim, varianta actualizata MH500 20L Negru
https://www.decathlon.ro/p/rucsac-drumetie-la-munte-mh500-20l/_/R-p-310057?currentPag
e=1&filter=all&mc=962984&c=NEGRU&transactionId=7-1197-1197-20221115180039-101-2413
Pare ca sau gandit la destul de multe chestiuni cand l-au actualizat ...
daca tot mi-a cazut in mana am luat si 2 seturi de parazapezi de la Nootka Milo Creek https://www.nootkasport.ro/imbracaminte/parazapezi--19/parazapezi-milo-creek--6821.ht
m
si multe alte accesorii gen, carabine mai mari si mai mici, sfori, cani, cutit de vanatoare - asta nu era necesar dar e pe ideea, poate, poate candva ... supravietuire )
SIKA 9 GRIP Negru 90
https://www.decathlon.ro/p/cutit-fix-sika-9-grip-negru-90/_/R-p-144509?mc=8377027&c=N
EGRU
Era sa ma bag la un traseu acum pe la Polovragi, unde se pare ca e o zona cu ceva trasee, dar m-a prins o viroza urata, asa ca am mers doar in ritm de promendara, cam 1 ora, pe Cheile Oltetului ... o sa revin cu siguranta.
Asta vara am facut un traseu misto acolo la Crucea lui Urasche, cu intoarcere prin Chei si a fost absolut superb.
Scurt feedback echipamente, dupa cam 7 trasee de 1 zi:
Panataloni (nu am mai luat altii de iarna momentan) astia de ai am sunt EXTRAORDINARI pentru ce fac, au facut fata ok la 0^C promendata pe Chei, oricum nu cred ca o sa fac prea curand trasee pe zapada sau mai lungi de 1 zi.
Vara super ok, ventilatie ok, uscare rapida, au mers pe toate tipurile de atmosfera pana acum, mai putin zapada, SUPER multumit de ei.
Pantalon Drumeție la munte MH500 Negru-Gri Bărbați
https://www.decathlon.ro/p/pantalon-drumetie-la-munte-mh500-barbati/_/R-p-325496?curr
entPage=3&filter=all&mc=8587372&c=GRI&transactionId=7-746-746-20220826143119-106-3497
Buf-ul este un accesoriu de tip MUST HAVE, absolut util si indispensabil pe orice tip de vreme
Bandană Trekking MT100 Gri Adulți
https://www.decathlon.ro/p/bandana-multifunctionala-din-material-sintetic-mt100-rosu-
adulti/_/R-p-330154?currentPage=3&filter=all&mc=8616258&c=GRI_ALBASTRU&transactionId=
7-746-746-20220826143119-106-3497
Si bocancii aia care aveam usoare indoieli de ei au fost la fel de EXTRAORDINARI peste tot pe unde am fost.
Poate cand voi face trasee mai lungi de 1 zi va fi altceva, dar acum nu am ce sa le reprosez.
Bocanci înalți din piele Impermeabili Trekking MT100
https://www.decathlon.ro/p/bocanci-inalti-din-piele-impermeabili-trekking-mt100-barba
ti/_/R-p-14011?currentPage=3&filter=all&mc=8319097&c=GRI&transactionId=7-746-746-2022
0826143119-106-3497
Imi displac polarele, in schimb foarte bune mi se par trcourile alea banale de 25 de lei de la Decathlon - Tricou din material sintetic reciclat Drumeție la munte MH100, si Sosetele tot de la ei - Șosete Lungi Hike50 Gri
O sa incerc si tricourile Merinos de la ei, la prima testare in magazin pareau ca ma cam jeneaza la piele, pentru ca observ ca in timp, tricourile din poliester capata un miros de ... transpiratie, indiferent de cate ori il speli.
Pai, dupa ce m-am gandit ce vreau sa fac in viitorul apropiat si indepartat, m-am hotarat si asupra hardshell-ului pe care o sa-l achizitionez, cand prind vreo oferta mai buna
and the winner is: Patagonia TorrentShell, noul model 3L
Printre zecile de site-uri si video reviews consultate, am gasit si un site interesant pentru comparatii, printre zecile deja consultate ... pe care il las si aici pentru pasionati:
https://sectionhiker.com/sectionhiker-gear-guide/10-best-backpacking-rain-jackets/
https://sectionhiker.com/patagonia-torrentshell-3layer-rain-jacket-review/
si inca unul:
https://www.switchbacktravel.com/reviews/patagonia-torrentshell-3l
Site-ul ala Section Hiker se spune ca e facut dupa parerile si achizitiile utilizatorilor; l-am gasit intr-un video al unui tip care spunea una alta despre Marmot Spectra / Precip si Frogg Toggs Ultralite blink; blink; unde am ajuns de la un review despre Marmot Minimalist si Outdoor Research Foray, astea doua de la urma erau si ele pe lista scurta.
De astia de la Frogg Toggs am mai auzit la un tip care prezenta cum baga el toate chestiile, pentru o excursie de 4 zile intr-un rucsac de 40L, daca e cineva interesat las si link:
https://www.youtube.com/watch?v=MJoaLN5S2aw
Legat de Frogg Toggs, se pare ca este o jacheta impermeabila super ieftina si cand zic super ieftina nu exagerez cu nimic, dar cica nu trece apa prin ea nici moarta, mai zic multi ca e super usoara, dar cam atat. Am vazut ca totusi le cumpara multi pentru astea 3 motive si le schimba cand se deterioreaza, inteleg ca se deterioreaza foarte usor .... dar nah e totusi impermeabila, usoara si ieftina.
Daca a avut-o cineva, zic de Patagonia TorrentShell si poate sa-mi spuna cateva pareri pro si contra, doar "hands`on" le astept cu drag.
Acum trebuie sa vad cum le organizez eu pe toate intr-un rucsac, si le utilizez in mod compact, in ture de mai multe zile, fara masina sau camping/cabana, ca la ultima tura de la Sfinxul Lainicilor, daca nu aveam masina ca base camp, eram halit ... inca am nevoie de muuuuult spatiu pentru diverse (masa din camping, bancheta, portbagaj, tavita portbagaj etc. parca nu erau suficiente ...) nu mai zic la strangerea sacilor de dormit si a cortului toate portierele erau pe post de uscator final si parca mai aveam nevoie de cateva.
1. nici nu o sa gasesti vreun cort care sa fie "perfect" - daca ceva te deranjeaza fundamental este si corect si bine sa intervii si sa modifici.
Si eu sunt foarte sensibil la detalii, si chiar la corturile bune gasesc mai totdeauna solutii care nu mi se par potrivite. Ma si minunez cand gasesc vreun cort la care sa nu am cateva obiectii la prima vedere, defapt nu mi s-a prea intamplat cu exceptia unui TerraNova insa cu totii stim cat sunt de scumpe...
2. INSA fii atent daca vrei sa intervii la fermoarele principale (usa de acces). Nu zic ca nu se poate dar 1. riscurile sunt mari 2. o solutionare defectuoasa tinde sa faca de aruncat cortul.
Vezi ca la unele magazine tip "mercerie" se gasesc calareti de fermoar, in multe cazuri sunt standardizati.
3. parerea mea este ca usile in sine fie stau deschise cand le folosesti ca acces / fie stau complet inchise.
Zone cu deschidere partiala nu prea sunt in mod frecvent prezente la corturile actuale (cu ani in urma erau aproape obligatorii) si nu au rost functional decat ca sa acopere cu panza o zona care este din plasa (deci variere de ventilare) - INSA este vorba de un fermoar secundar suplimentar, diferit de cel principal destinat sa stea inchis.
4. in extra-sezon, mai ales daca masina permite fizic eu vad ca recomandabil sa dormi direct in masina. Asta vine de la un partizan inrait al cortului.
Acum chestia cu "permite masina" este ceva mai stufos, nu are rost sa dezvoltam aici... in mare ar fi discutii de ventilatie, suprafata plana, inaltime + lungime disponibila, etc.
Camera interioara e din panza (stofa), are mesh la cap si la picioare, prin care se realizeaza ventilatia, iar usa din stanga, are in partea superioara o bucata de mesh, care nu se poate detasa si nici nu se poate deschide/inchide fata de restul usii.
Acum treaba e ca vreau sa modific eu putin inchiderea/deschiderea usii si sa mai adaug un cap (cheita?) la fermoar, care sa plece si sa lucreze in partea superioara, fata de cum e acum originalul, care pleaca din partea inferioara si treci toata matca cu el pana ajungi sus si deschizi toatra usa.
Am zis ca o sa-i contactez pe cei de la Vango sa vedem ei ce zic de treaba asta si daca imi pot trimite capetele alea de fermoar.
Aici e o imagine legata de pozitionarea si constructia usilor.
https://images.internetstores.de/products/966621/02/070bde/Vango_Nevis_300_Tent_pamir
_green[1920x1920].jpg?forceSize=false&forceAspectRatio=true&useTrim=true
La ce umezeala de nici nu luau surcelele foc descrii, e perfect normal. Nush exact cum functioneaza usile interioare la genul asta de cort, vad ca zice 'part mesh inner door' - ai cum defermoariza chestia astfel incat sa deschizi partea de stofa si sa ramana partea de mesh? Cand e atat de ud e de obicei si destul de cald, deci mai ales cu sacii aia n-ar trebui sa ai probleme...
Weekend-ul asta am fost la Sfinxul Lainiclor in PN Defileul Jiului si in nota caracteristica m-am bagat pe alta parte, pe langa un camping situat undeva la mijlocul traseului, dupa cateva sute d emetri mi-am dat seama ca pe traseul ala ma indepartez si am luat-o pepetis perpendicular pe o zona cu frunzis mult si umed si sol umed sub, de a scos untul din noi pana am ajuns sus in creasta la poteca normala.
Ce vreau sa zic este legat de cortul Vango Nevis 300.
Desi se spune ca nu trebuie sa campezi langa rauri si paruri curgatoare, campingul asta este amenajat chiar langa pe langa Jiu, intr-o zona in care la apusul Soarelui totul este umed si plin de roua.
M-am chinuit vreo ora si mai bine sa fac un foc intrucat absolut orice surcica era plina de umezeala si nu lua foc, ca idee.
Campingul e aici:
https://www.google.ro/maps/uv?pb=!1s0x474debefb835e79f%3A0x85aae27a354302b6!3m1!7e115
!4shttps%3A%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipMVt1G__mqdeZddk9xDtq0GQa_2ctH3
gQjVuGRi%3Dw325-h218-n-k-no!5scamping%20langa%20sfinxul%20lainicilor%20-%20C%C4%83uta
re%20Google!15sCg0KCS9tLzAxaDZkNDAB&imagekey=!1e10!2sAF1QipOj3hhhPNs2lHb6lZNaXi_Dv8JG
F7Hw2w0QuSV2&hl=ro&sa=X&ved=2ahUKEwiU5Lq-4un6AhVKh_0HHbr9BjQQ7ZgBKAB6BAgOEAI#
Intre timp am luat si doi saci de dormit mai de iarna, ca suntem frigurosi amandoi si tot a venit sezonul rece cu Tc-3/Tl-9 de la Nootka - https://www.nootkasport.ro/saci-de-dormit-saltele/saci-de-dormit-de-iarna-3-4-anotimp
uri--68/sac-de-dormit-fjord-nansen-trondeland--1453.htm
care pot spune ca isi fac foarte bine treaba, afara au fost cam 3 grade, eu am dormit in tricou.
Problema a fost ca datorita umiditatii extrem de mari de afara (ma gandesc) pe la 3:30 dimineata, toata camera interioara, in specialzona superioara, avea condens care la atingere picura, asa ca am luat sacii si ne-am mutat in masina
Acum intrebarea mea este, trebuia sa mai las fermoarul usilor deschis putin, sa ventileze suplimentar sau in cazul ala orice as fi facut, lua de afara umezeala?
In partea de jos a camerei, am observat ca nu era condens ...
Va super multumesc tuturor pentru informatiile utile, timpul alocat si tips&tricks.
Momentan am luat decizia sa raman cu ce am + poncho de bkup Forclaz sau Ferrino (dupa ce testez Forclazul daca rezista) la nevoie si ma gandesc ca pana una alta, la urgii stationez sub tenda de la Nevis.
Acum am polar si puf ca straturi la nevoie si mai pot adauga o bluza tehnica sau pulovarul ala subtire din lana (dupa ce il testez si pe ala) daca tot mi-e frig.
Pentru ca iarna nu o sa ma prinda pe trasee montane, voi avea timp pana la primavara sa testez rezistenta si caldura/respiratia actualului echipament in conditii de temperaturi mai scazute (pe dealuri, pe langa masina, pe trasee scurte etc.) si sa pandesc reduceri serioase la vreun HS
Posibil sa iau si pantalonii aia recomandati de tine @Ruxandra daca coafura o sa intre si pe mod de iarna.
https://www.decathlon.ro/p/pantalon-alpinism-light-evo-gri-barbati/_/R-p-334254?mc=86
As vrea, inca o data, sa spun ca NF-ul a fost un exemplu. Doar am vrut sa subliniez faptul ca e bine sa stai sa compari inainte de a lua o decizie (era o reactie la o certitudine "Forclaz" vs jacheta de firma).
Nu stiu cum se vor comporta Futurelight-urile in 10 ani, a aparut pe piata de mai putin timp. Probabil singurii care stiu sunt cei de la NF.
‐------------
Fermoarul dublu nu este o alternativa la fermoarul lateral. Dincolo de nevoia practica pentru care este folosit (pentru ham), in singura poza in care apare deschis in directia jos - sus, tipul nu are rucsac. Centura lombara a rucsacului, cea care in mod normal ar trebui sa sustina greutatea rucsacului (spre sanatatea utilizatorului), ar face imposibila deschiderea gecii pentru aerisire.
Altfel jacheta este ok daca este folosita pentru ceea ce e gandita. Mai complicat cu ea cand e relativ cald.
----------
Membranele imbatranesc in timp, risca sa devina rigide si casante. Luati in calcul asta cand primiti o oferta de nerefuzat la o geaca sau gheata veche, fie ea si nepurtata.
Mesaj modificat de autor!
Fermoarul de fata cu dublu sens e ca sa ajungi la brida de filat (sper ca asa se cheama in romana) a hamului cu hardshell-ul pe tine, in caz ca shell-ul a venit pe tine dupa ce a venit hamul. Nu are cine stie ce utilitate in drumetie, sau in ture de alpinism in care esti in vant/cu zapada curgandu-ti in cap toata ziua deci pleci cu shell-ul gata pus. Dar e beton cand te prinde ploaia in perete. Nu e neaparat obligatoriu, unele ultralighturi (al meu de ex) n-au, o inchei deasupra hamului si iti asumi ca te uzi pe fund si gata, dar e un pic mai safe, mai ales cand te apuci de rapeluri, sa nu ai vizibilitatea asupra bridei obturata de cutele unui shell purtat in doru lelii. Nu prea ajuta la ventilatie pentru ca majoritatea oamenilor transpira la subsuori, nu pe mijlocul burtii.
Zet: dap, daca ai un softshell bun n-ar strica sa faci mai multe ture cu el, si cu poncho-ul de rezerva in rucsac (nu stiu de ce scrie prostia aia pe saculet dar ai o metoda simpla de testa, intri cu el in dus. Daca nu te uzi, sigur impermeabilitatea nu-i aia. Daca te uzi, un poncho Ferrino e 50 lei https://www.sportvirus.ro/pelerine-ploaie/3687-pelerina-ploaie-poncho-ferrino.html). Eu n-as lua, sincer, o geaca din 2012, nu stii in ce conditii a fost pastrata si cand se delamineaza...
Cipi: la NF-ul ala ma plangeam *si* de lipsa fermoarelor laterale. Si o sa continui sa o fac, cu toata membrana lor miracol, pentru ca majoritatea membranelor astora se infunda dupa o vreme. Daca in 10 ani Futurelight-ul asta e inca respirabil, cool, dar pana atunci iau ce stiu ca pot ventila.
@Zet- da geaca mea OR are fermoare de sub axila până jos. O poți face poncho. A fost foarte important pentru mine acest aspect pentru ca lungește viața jachete. În loc sa pună membrana la lucru, o mare parte din transpirație iese afară. Nu as mai lua acum o jachetă fără fermoare laterale.
Din câte știu eu, fermoarul din față cu dublu sens este astfel pentru a asigura un acces facil la buzunarele pantalonilor. As înțelege asta dacă jacheta ar fi până la genunchi, desi chiar si atunci poti s-o ridici ca sa bagi mana in buzunarul pantalonilor, ca doar nu e armură. Nu pot traduce în cuvinte decente cât de tare mă enervează fermoarul dublu. Pe mine.
Probabil poate fi folosit și sa te aerisesti dar nu cred ca este conceput ca o alternativă la fermoarul de sub axila. Plus ca desfacerea jachetei în față, pe ploaie sau ninsoare, e epică pe oriunde s-ar face asta, în partea de sus sau de jos a gecii. 😀 Pe când, la fermoarele laterale, ai brațele pe bretelele de la rucsac, de paravan, și totul e asa cum trebuie sa fie ,în caz că desfaci geaca pe ploaie sau ninsoare.
Dar nimic nu te împiedică sa iei o geaca convenabilă care nu are fermoarul acelea de sub axila. Ani buni am avut geaca fără aceste fermoare și nu am mai murit de supărare sau de cald! 😀
Mesaj modificat de autor!
@Ciprian da, am vazut review ala si mi se pare relativ ok, adica nu vad chestii pe acolo care sa fie fail ...
De la NF imi place The North Face Summit L5 FuseForm GTX dar nah nu m aating la pret, poate o prind la vreo vanataroare
Legat de fermoarele laterale, daca te uiti in poze, OR are alta tehnica, fermoarul central se deschide si de jos in sus pentru ventilatie, ceea ce mi se pare o alternativa la fermoarele de la axila.
Cu sacii de dormit, dap, eu am 180 deci imi trebuie de 185.
Am mai vazut acest brand "OR" la niste cehi care testau in conditii extreme un adapost (la 4camping cehia e video-ul si ei nu fac reclama la aceste geci ca nici nu le au in portofoliul lor), dormind direct pe zapada, bine aveau o saltea si saci de dormit Pinguin, dar gecile erau de la OR.
Si am mai vazut brandul lor pe la cativa testeri de corturi in conditii extreme, care purtau acelasi OR, deci ma gandesc ca sunt totusi un brand bun.
@zentai will do, il sun pe om sa vedem ce si cum. Am vazut si eu ca vinde echipament si am vazut ca avea si vreo 33 de reviews foarte bune, adica nu trage tepe oamenilor cu alte cuvinte. o sa-mi fac o lista cu astea de top care imi plac si o sa pun alerte la ele pe ici si pe colo, vedem ce pica...
Miercuri, 11 ianuarie 2023 - 12:38