Pai...poate ca sa-l atraga pe cumparatorul nepriceput si ca sa justifice pretul mare
Cat despre pantalonii multicolori, cu petice, nici o problema ca si acest moft este platit la suprapretz.
Din pacate hainele confectionate din cat mai putine piese nu sunt atragatoare pentru turisti pentru ca nu arata smecher, multicolor si cat mai "modern", iar pentru producatori pentru ca apar pierderi mari de material din rola.
Ce nu pricep eu este de ce un pantalon conceput pentru schi (acum vreo 15 de ani) ar trebui sa tina la ploaie zdravana?
Noi sau la mâna a doua, încercați să vă orientați către articole vestimentare confecționate din cât mai puține piese și cusături.
Orice cusătură, vulcanizată sau nu, reprezintă un punct slab care va ceda mai devreme sau mai târziu.
Iar când aveți ocazia să inspectați, personal, produsul... faceți-o pe toate părțile.
Am multe chestii luate de pe burse și talciocuri online. Multe din ele îmi sunt de folos în continuare după destul de mulți ani.
Dar pot apărea situații neplăcute când ne grăbim cu deciziile și cu banii.
Personal am plătit anticipat și mi-a venit coletul cu ramburs.
Totuși, @Daniel, o vulcanizare desprinsă este relativ ușor de reparat chaiar dacă e gore-tex:
Speli bine, cu alcool sanitar sau izopropilic, banda de etanșare și zona pe care era aplicată.
După ce s-a uscat perfect poț să utilizezi prenadez pentru re-lipire sau să încerci să re-lipești la cald, cu vârful fierului de călcat, la 80-90 de grade.
Benzile astea sunt lipite cu polietilenă de joasă densitate. Asta se topește înaintea nylon-ului și aderă, cât-de-cât, de membrana gore-tex pentru că se agață de pori.
Oricum trebuie grijă. Iar la lipirea caldă, controlul extrem de precis al temperaturii.
Dacă scapă foerul prea fierbinte... treci prin țesătură instantaneu.
Duminică, 17 august 2014 - 22:37
xoreax
Cred ca ar fi mers testata impermeabilitatea acasa, sub dus si nu direct pe munte, mai ales intr-o tura lunga de cateva zile.
E posibil sa nu fi observat defectul. Am vandut un cort pe care l-am folosit o data mai demult si cum am numai corturi cu bete de duraluminiu eram convins ca si acesta are. L-am vandut ca atare. Mi-a crapat obrazul cand m-a sunat cumparatorul sa-mi spuna ca nu are. Se mai intampla. Si apoi daca era un chilipir doar nu vroiai sa fie perfect.
Dacă produsul, achiziționat de nou, s-a învârtit în jurul sumei de 500-700 lei, prețul de 140lei poate părea într-adevăr un chilipir.
Pot avea încredere în sinceritatea celui care-mi vinde un obiect de echipament sh, dar, fără supărare, nu mă pot încrede în capacitatea lui de a aprecia starea produsului respectiv (de aceea îl verific personal, fie și acasă). Cum spuneam, este foarte posibil ca respectivul să nu fi avut habar de această problemă. Oricum ar fi, achiziționarea de echipament sh nu este lipsită de riscuri.
Salut. Da ai dreptate, produsul se verifica de catre cumparator. In conditiile in care iti dai intalnire in strada cu vanzatorul ca sa cumperi un produs second-hand ca si de la taraba, fiind iarna nu aveam cum sa verific decat sub dus acasa. Marca produsului este : suprapantalon de schi Aesse Mountain la un chilipir de 140 lei. Suprapantalonii sunt de schi, fara material Cordura in zonele obisnuite ( balozaje fund-genunchi-glezne interior ). Cert este ca tanarul mi-a dat asigurari verbale de calitatea produsului la fata locului cand i-am intins banii in mana. De aici si vorba obrazului subtire.
Dacă cel care ți-a vândut pantalonii i-a folosit numai pe timp de iarnă, este foarte posibil să nu fi avut habar de problema pe care ai sesizat-o tu. Pe de altă parte, un produs sh se mai și verifică, nu mergi întotdeauna pe încredere.
De curiozitate, îmi poți spune marca, modelul și prețul pantalonilor?
Salut. In iarna am achizitionat de pe bursa carpati.org o pereche de suprapantaloni Gore-Tex de schi, vanzatorul @try_poe asigurandu-ma de calitatea ireprosabila a produsului. In acesta vara am fost cu ei in Muntii Fagarasului iar pe o ploaie zdravana am constatat ca vulcanizarea cusaturilor de la genunchi erau dezlipite posibil de prea multa uzura la fandari repetate pe schi. E greu de imaginat ce inseamna sa ai pe tine un pantalon Gore-Tex si sa umbli prin ploaie cu bocancii uzi datorita unui defect la genunchii pantalonilor . Prin urmare va recomand sa fiti cu grija la userul @try_poe de pe carpati.org cand cumparati ceva echipament de la el, e o persoana de neincredere.
Cat despre pantalonii multicolori, cu petice, nici o problema ca si acest moft este platit la suprapretz.
Luni, 25 august 2014 - 22:34