De actualitate
Login
Calendar
| Februarie 2026 | ||||||
| L | M | M | J | V | S | D |
|---|---|---|---|---|---|---|
| 1 | ||||||
| 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
| 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
| 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
| 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
| Martie 2026 | ||||||
| L | M | M | J | V | S | D |
|---|---|---|---|---|---|---|
| 1 | ||||||
| 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
| 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
| 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
| 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
| 30 | 31 | |||||
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic
|
Forum
Echipament montan
127 ore - alte soluții
(6)
|
||
|---|---|---|
viktor |
|
|
|
miparv ![]() |
O fumigena colorata poate ajuta dar in spatii asa inguste, ca in film cel putin, nu stiu cata eficacitate are sau, mai grav, poate intoxica persoana in cauza. Cum a zis @yo6ial, fluierul ar fi bun.
Luni, 8 mai 2017 - 14:07 |
|
ionescuadria.. ![]() |
Pentru semnalizarea pozitiei, eu folosesc de regula un laser verde 501 cu acumulator 18650, varianta 1/2 pentru a fi mai usor. Are o raza de 10 kilometri. Inca nu am gasit un fluier cu semnal foarte puternic. O "racheta" de semnalizare ar putea fi considerata divertisment si atat.
In trusa medicala, inainte vreme, aveam o fiola de xilina si seringa. Chiar un mini spray cu xilina. Am fost insa avertizat ca o doza gresita ar putea genera un infarct. Ar mai fi si varianta confectionarii ad-hoc a unui instrument care sa inlature obstacolul. Nu stiu insa din ce materiale aflate de regula in rucsac s-ar putea confectiona acest ceva. Una din cele mai cunoscute "pocnitori" poate fi obtinuta din ingrasamant agricol (azotat de amoniu) si motorina incalzita. Conteaza insa si aici doza, altfel obstacolul ar putea fi "inlaturat" impreuna cu cel blocat. Luni, 8 mai 2017 - 00:03 |
|
|
yo6ial ![]() |
Briceag, plămâni, eventual fluier și noroc de câltigător la Loto.
Cu stația nu prea penetrezi stâncile... Aia cu 3 sau 10sau Ț kilometri e cu vizibilitate directă între corespondenți, doar aer și preferabil umiditate scăzută între. O chestie pe care aș vedea-o utilă într-o situație ca aia ar fi o doză sau două de morfină, novo/benzocaină... Ușurează "munca" enorm. Sfatu' popii: evită să ajungi într-o situație ca aia. Duminică, 7 mai 2017 - 22:31 |
|
|
yo6pnc ![]() |
Am vazut si eu filmul mai demult, nu prea il mai tin minte. Trebuie sa il revad.
Insa pentru statie, vezi ca am montat un repetor papagal in canalul 8 pmr, in Medias, si acopera o mica parte a centrul tarii, si se poate accesa din mare parte a muntilor, in special cand prinzi putina altitudine. Eu o ascult cat imi permite timpul, si sunt mari sansele sa te auda cineva. Sâmbătă, 6 mai 2017 - 23:54 |
|
ionescuadria.. ![]() |
Am revăzut recent filmul "127 ore". Ce solutii ar exista in 2017 pentru o situatie asemanatoare ?
Pentru turele solitare, eu obisnuiam sa pun in ruscsac o ministatie usoara cu bataie de 3 kilometri. Este drept ca ultima oara cand am folosit-o (in Fagaras) pe una din frecvente am tras cu urechea la o discutie in limba maghiara. Mesaj modificat de autor! Sâmbătă, 6 mai 2017 - 22:28 |
|
|
Afisari: 3,019
| ||
Adauga un mesaj in topic
|
|

Mijloacele de comunicare si semnalizare permanent la indemana ar trebui sa fie cele functionale indiferent de vreme si acces la sursele de energie precum bateriile. Pentru mine personal, asta inseamna fluier, oglinda si cateodata petarde si ceva cu care sa fie initiate (protejate de umiditate in ceva perfect etans si verificata starea lor inainte de orice deplasare cu ele). Restul de "efecte si artificii" pot fi utile, dar si deveni nefunctionale din mai multe cauze. De aceea am busola, de tip militar, mereu, si cateodata si o harta topometrica, in loc de gps; Mic notebook din hartie si creion, radiera etc.
Am mentionat petardele mai sus. Ma referisem la cateva bucati eventual, dintre cele mici, de genul celora folosite de pustiulime de revelion. Pot ajuta in semnalarea pozitiei, la aprinderea focului, sau alungarea unor animale daca este absolut necesar. Se poate si vana cu ele in caz de nevoie, dar sa nu intram in asta. Acestea ocupa putin loc si sunt usoare, si usor de protejat impotriva deteriorarii. Sunt si ieftine si se gasesc usor. Daca vreti neaparat "pocnitori". Si, decat in anumite locuri/circumstante, sunt legale! NU va jucati cu explozibili ! Nu in general si in niciun caz nu cu cei mai potenti. sau cu substantele din care s-ar putea obtine. Este periculos, si nu doar pentru voi. Si este absolut ILEGAL!! Hai pe bune acum, chiar ati umbla cu asa ceva la voi cand mergeti in natura?
In schimb, pentru munca mecanica cu roci puteti avea un burghiu de stanca manual in echipament. Asa ceva: https://www.himalaya.ro/produs.php?crt=3780&cc=48 Este mic, usor, actionat manual, nu costa mult. Gauriti si "roadeti" cu el din stanca pana la eliberare. Bineinteles, il puteti folosi si in scopul pentru care a fost facut, daca si voi obisnuiti sa mergeti cu echipament de catarat/rapelat.
Duminică, 17 septembrie 2017 - 11:21