am si eu un prieten care a zis ca cei de la forumul german au luat cele mai multe cabane printre care si Canaia si cred ca si tine marasb ca au in plan ceva mare fiindca am fost inv.la intalnirile lor,ar fi ceva foarte fain sa se redeschida refugiul fiindca era f fain cand era acolo nea Gligor,pe aceea vreme mergeam acolo si duceam acumulatori pt.statia de radio emisie necesara statiiei de salvare SB,dar acum este,da seamana cu un grajd pacat.
Normal ca nu e stana Canaia insa in vara era cineva care "avea"grija de refugiu si de aceea am zis ca probabil acum nu mai e nimeni.Oricum conditiile nu erau prea bune.
Asa cum zicea urlea2002 sunt o gramada de alternative.
@Marasb-de unde ai informatia cu skv?E o chestie nemaipomenita.
Din cate am inteles eu canaia intra in proiectul celor de siebenburgerkarpatenverein (skv) care vor sa reconstruiasca cabana pentru a putea fi folosita de turisti.la fel se intampla si cu suru unde o sa inceapa lucrarile in primavara....din cate am aflat proiectul mare este un circuit de cabane la distanta mai mica de o zi in tot lantul carpatiilor si nu doar de la noi din tara.skv si-au revendicat deja o parte din cabanele pe care le aveau....
Canaia nu e stana....acum e inchis.....si recomandam cu caldura cortul, nici vorba de dormit acolo decat dak e o chestiune de viata si de moarte! Oricum, nu ai nevoie de Canaia, sunt alte locuri de cazare alternative care iti permit, in ture de o zi, sa faci traseele zonei, chiar si iarna.
Din ce stiu eu in vara cica erau animalutze mici si prietenoase pe acolo si in plus mai trebuia sa platesti.Acum cred ca e gol avand in vedere ca a venit toamna.De altfel toate stanile din Cindrel sunt cam parasite.
Joi, 31 ianuarie 2008 - 19:50