Cautare:
De actualitate

Calendar

Martie 2026
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Aprilie 2026
LMMJVSD
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

#28  Inapoi 1 2 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Cabane / Refugii Refugiul Iezer (28)

drumetu71
drumetu71
Busola

Complete si utile informatii. Multumesc !

Miercuri, 5 noiembrie 2014 - 01:52

cristi.iliescu
cristi.ilies..
Busola

Salut!

Ultima dată am fost acum aproape două săptămâni la refugiu. Înăuntru era curat, spre deosebire de prima săptămână din septembrie, când se lăsaseră foarte multe gunoaie înăuntru. Sper să se păstreze cât mai mult curățenia!
În camera din dreapta erau în continuare 6 sau 7 saltele de burete, pe care se poate așeza izoprenul sau sacul de dormit. În plus, priciurile de deasupra mai aveau cred că două locuri unde mai era un plastic peste plasă, în loc de burete.
Soba nu este funcțională. Se poate aprinde focul, dar iese fum în cameră și nu se încălzește. Asta în condițiile în care am adus vreo doi-trei săculeți cu lemne de jos. Noi am aerisit înainte să ne culcăm, era prea mult fum. Altfel, lemn se găsește destul de departe, pădurea se termină cam pe la altitudinea de 1.600 m, iar refugiul e situat la 2.135 m. În apropiere este doar jneapăn, care arde cu mult fum, repede, și mai e și specie protejată Carpati.org Nici tricourile ude nu s-au uscat Carpati.org
În cameră au fost pe timpul nopții aproximativ 8 grade, așadar am dormit bine în sacii de dormit. Asta pentru că ușile se închid bine și geamurile sunt întregi.
Ture faine!

Marți, 4 noiembrie 2014 - 23:50

drumetu71
drumetu71
Busola

Salut ! Imi poate spune si mie cineva care mai e starea refugiului Iezer, daca mai e soba, daca mai sunt saltelele, daca usa se inchide bine si cam cat se coboara dupa lemne ? Multumesc !

Mesaj mutat de admin. Apelati functia de cautare inainte de a deschide un nou topic!

Marți, 4 noiembrie 2014 - 23:03

radmar
radmar
(admin)

@hegoat +all: topicul anterior deschis gresit de tine a fost inactivat iar mesajele mutate aici.

Pe langa aceasta tin sa precizez ca in topicuri se discuta strict la subiect, fara a mai deschide alte subiecte. Daca vrei informatii despre cab Voina, citesti/intrebi la topicul dedicat cab Voina; pt traseele inchise citesti/scri la topicul respectiv. Astfel, nu este permisa impreunarea subiectelor intr-un topic, tocmai pentru a putea fi mai usor de gasit informatiile despre obiective.

In final, este de retinut ca nu se accepta amestecarea merelor cu perelor, chiar daca sunt din aceeasi livada. Cand vei vrea pere, vei cauta in lada cu pere si nu in cea cu mere.

Luni, 28 ianuarie 2013 - 13:10

bobimanta
bobimanta

In weekenduri este prezenta a salvamontului la refugiu, una dintre cele doua incaperi fiindu-le dedicata. O sa puteti afla si de la ei detalii.

Sâmbătă, 19 ianuarie 2013 - 18:52

hegoat
hegoat

Experiente cu sobe am avut si in cabane. Pe cat posibil ne vom baza pe sacii de dormit, caldura sufleteasca si ceaiul de la primus.

Sâmbătă, 19 ianuarie 2013 - 17:57

klausgavrila
klausgavrila..

Cred ca cel mai bine e sa nu folosesti soba din refugiu. Noi am incercat anul trecut si a iesit fum pe toate partile. Carpati.org

Sâmbătă, 19 ianuarie 2013 - 00:02

hegoat
hegoat

Va multumesc mult pentru raspunsuri. Foarte util si bine punctat.

Vineri, 18 ianuarie 2013 - 19:15

razvan1984m
razvan1984m
Caraba

Am dormit în refugiu o singură dată, în vara anului 2010. Cel mai recent am fost în octombrie 2012. refugiul era în stare foarte bună, excelent izolat. Există și sobă, numai că trebuie adus lemn mai de jos. Cu sacul pe care îl aveți nu cred că vor fi probleme.

Pentru iarnă, alegeți varianta traseului marcat cu cruce albastră de la cabana Voina, și în funcție de starea zăpezii, așteptați-vă la un drum de 5-6 ore.

Drum bun.

Vineri, 18 ianuarie 2013 - 16:49

ratza
ratza
Busola

Cele mai bune răspunsuri le obții de la Salvamont. Suni la 0725 826 668 (0SALVAMONT), spui în ce munți ai tu treabă și ți se face legătura cu cei care răspund de zona respectivă.

Vineri, 18 ianuarie 2013 - 16:49

hegoat
hegoat

Temperatura precizata e cea de confort (limita inferioara). In noaptea de 01.01 l-am folosit la o stana in Baiului si a fost totul ok. Camera se prezenta insa mai bine decat refugiul din Saua Strunga(Bucegi) in care ocazional mai intra zapada.
Am spus orientativ temperatura sacului pentru ca sunt curios cat de bine este izolat refugiul in conditii de vant (cum se prezinta temperatura in general ramane de vazut inainte de plecare).

Exista cumva si autocare pana la/spre Cab. Voina?

Si daca tot se dezvolta subiectul as mai avea doua intrebari:
Ce trasee sunt de obicei interzise pe timp de iarna?
Unde ma pot interesa cu cateva zile inainte de plecare de starea zapezii si riscurile aferente?

Vineri, 18 ianuarie 2013 - 16:07

laeksutzu
laeksutzu
Caraba

Cat despre transport, taxi e ok, poti negocia, mai ales daca sunteti 3-4 oameni. Cat despre refugiu..e in stare relatiiv ok (cel putin era in ianuarie 2012).

Sacul...depinde, temperatura e de confort sau extrem? Ca daca e extrem nu e bun, daca e confort e ok, dar sa iei in considerarare ca poate fi mult mai frig, chiar si inauntru.

tura faina, alex

Vineri, 18 ianuarie 2013 - 15:56

hegoat
hegoat

As dori ca la inceput de februarie (9-10 sau 16-17) sa abordez Muntii Iezer. Din titlu reiese ca as fi interesat de refugiul iezer despre care nu am gasit informatii mai recente de 2011.
Mai este funcional? Este izolat si locuibil pe timp de iarna (sac de dormit de -8)?

O alta informatie folositoare de care as avea nevoie se refera la transportul pana in apropierea unor inceputuri de trasee. Numerele de telefon ale autogarilor din Campulung nu mai sunt alocate, informatiile sunt vechi, etc.

Va multumesc anticipat!

Vineri, 18 ianuarie 2013 - 15:42

marasb
marasb
Busola

oki...multumesc frumos.de cateva zile tot citesc RT-uri.o sa plec bine informata....Carpati.org

Miercuri, 31 octombrie 2007 - 16:32

stefalexe
stefalexe
Busola

eu zic sa mergeti linistiti, daca sunteti sa zicem 8 persoane luati si un cort sa aruncati obiecte nefolositoare in timpul noptii in el, in timp ce toate persoanele dorm la caldurica in refugiu. refugiul este destul de incapator, vezi ca e un sir de jurnale recent postate, ai poze acolo.

o varianta ar fi sa mergeti in cozia, se ajunge usor, preturi bune, caldura in camere, aveti ce vedea in 2 zile. si de aici gasesti niste jurnale recente. bafta!

Miercuri, 31 octombrie 2007 - 16:29

marasb
marasb
Busola

aha....ok.....multumesc...deci poate ar fi mai bine sa gasim alta destinatie pt weekend-ul planificat....sau sa mergem cu cortul, dar in domeniul mers cu cortul iarna nu prea avem experienta...aveti vreo sugestie pentru o tura undeva aproape de sibiu in afara de fagaras?multumesc

Miercuri, 31 octombrie 2007 - 16:23

stefalexe
stefalexe
Busola

refugiul este un adapost in caz de necesitate, cand sosirea noptii sau vreo accidentare nu te lasa sa continui drumul. din pacate, pentru zona inalta a iezerului, este unicul adapost si multi il considera loc de innoptat din start.

unele refugii sunt posturi de garda permanenta pentru serviciul salvamont, dar iezer nu este unul dintre ele. nu exista posibilitatea rezervarii locului, singura prioritate o poti avea prin accidentare, in rest, se accepta ideea ca nu doarme nimeni afara.

cel mai bine e ca macar o parte din voi sa aveti un cort, mai ales ca e weekend, sa fie disponibil in caz de nevoie. daca e prea frig, se pot pune rucsaci in acel cort, si se castiga spatiu in refugiu, care poate fi incalzit cu lemne daca va carati din padure.

Miercuri, 31 octombrie 2007 - 16:19

marasb
marasb
Busola

si acolo pot intreba daca e liber refugiu??idea e sa nu ajungem acolo si sa ne trezim ca refugiul e plin....multumesc frumos

Miercuri, 31 octombrie 2007 - 16:18

cipicernat
cipicernat
(admin)

Sunt mai multe numere de telefon la Ghid - Salvamont. (http://www.carpati.org/salvamont/1/).

Miercuri, 31 octombrie 2007 - 16:16

marasb
marasb
Busola

vreau sa merg cu niste prieteni in 17-18 noiembrie la refugiul iezer si vroiam sa va intreb daca imi puteti spune cum pot sa ma asigur ca putem dormi in refugiu??exista un nr de tel salvamont sau ceva cu care sa putem vorbi???

Miercuri, 31 octombrie 2007 - 16:08

Afisari: 2,914

#28  Inapoi 1 2 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0.0418 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2026) www.carpati.org