Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Aprilie 2025
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Mai 2025
LMMJVSD
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Online

Vremea
Varful Gugu
Muntii Godeanu
#108  Inapoi 1 2 3 4 5 6 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

  Forum Asociatia Montana Carpati Let's Do It Romania (108)
 
csuporj
csuporj
Coarda
 
Si mai demult, in vremea lui Ceausescu si la inceputul anilor 90 se facea curatenie in jurul blocului ca o munca colectiva de o dupamasa de primavara. Asa ca ideea nu e chiar asa de "revolutionara". Si tot avem mizerie destula. Doar ca in oras acum e adunata de Rosal.


Marți, 23 februarie 2010 - 23:20

draganicimw
draganicimw

 
Unde mai pui ca si suprafata Estoniei este de 5 ori mai mica ca a Romaniei. Cum zice @rapel, intr-o zi nu poti curata Romania.
Dar nici nu se mediatizeaza actiunea. Eu unul n-am auzit decat de aici de pe site de ,,Let's do it". Daca nu se spune si la televizor pe posturile principale, nu e nicio sansa sa iasa lumea la curatenie. Dar sa se spuna cu mult inainte, nu ,,astazi a avut loc o campanie de strangere a deseurilor..."

Si sa inchei mai pesimist, impartind suprafata Romaniei la numarul de locuitori, revine ca fiecare om trebuie sa curete
circa 12.000 mp, cam suprafata a 120 de apartamente mari. Deci si teoretic e imposibila actiunea intr-o singura zi. Poate doar sa se curete asa de forma, doar cat gunoaiele sa nu mai izbeasca privirea.


Marți, 23 februarie 2010 - 23:12

florinbalan
florinbalan
Rucsac
 
Cat de curat este acum in Estonia?


Marți, 23 februarie 2010 - 22:31

rapel
rapel

 
imhhh eu ma gandesc la faptul ca nu avem gropi de gunoi pt cat gunoi e de strans din tara + ca relieful Romaniei nu se aseamana deloc cu al estoniei ( campie cat vezi cu ochii) ....sincer mi se pare imposibil.Daca spuneau 1 luna poate ...dar 1 zi pfff vise


Marți, 23 februarie 2010 - 22:15

shtelica
shtelica
Caraba
 
buna seara,
nu e vina autoritatilor ... lipsesc tomberoane, cosuri de gunoi ?....foarte bine exista buzunar .... ti greata sa pui in buzunar ..te abtii si nu manci .... iar partea cu bio-degradabil ii o prostie ...o gaselnita de a arunca pe jos .... chiar daca se degradeaza, pana ajunge la acel stagiu arata urat ..si vad eu, tu si multi altii ..... parerea mea ....


Marți, 23 februarie 2010 - 22:06

gotiq
gotiq

 
Salut .Sunt de acord cu voi toti si mai cred ca o vina foarte mare o poarta autoritatile :cate locuri pt depozitarea gunoiului stiti ?,dar cosuri de gunoi ''la tot pasul ''?


Marți, 23 februarie 2010 - 21:44

odin
odin
Rucsac
 
De aia nu sunt de acord cu actiuni in masa, de genul acesta. Trebuie lasati sa le ajunga gunoil la barbie, abia atunci vor face ceva.
"au fost si voci care pretindeau ca scoala sa-si termine treaba la care s-a inhamat" ...asta-i culmea nesimtirii...uite asa mi se intareste convingerea de mai sus.


Duminică, 24 ianuarie 2010 - 12:55

drumetu71
drumetu71
Busola
 
La noi in zona partiei anul trecut copii de la scoala impreuna cu profesorii au facut curatenie dar sacii adunati au zacut citeva zile pentru ca autoritatile nu s-au inteles cine trebuie sa plateasca transportul(au fost si voci care pretindeau ca scoala sa-si termine treaba la care s-a inhamat).Deci degeaba exista binevoitori daca autoritatile stau cu mainile incrucisate si nu ajuta nici macar cu saci.


Sâmbătă, 23 ianuarie 2010 - 23:25

draganicimw
draganicimw

 
Foarte buna ideea lui @shtelica. Da, o amenda mai mica, sa zicem 10 RON, care sa se aplice drastic, este de dorit uneia astronomice. Pentru ca la o amenda mare exista riscul unei ,,intelegeri" cu d-l politist. Pe cand o amenda mica nu arde la buzunar, dar arde la obraz si este suparatoare. Plus ca si politistii sunt oameni si in general se sfiesc sa dea amenzi mari pentru greseli mici (de ex. legea care ii obliga pe proprietari de animale de companie sa adune excrementele acestora, lege la care amenzile de 4.500 RON(!) s-au aplicat doar cateva zile, iar acum nu cred ca se mai dau). Amenzile mici vor fi mult mai dese decat cele mari, existand o posibilitate mai mare de a educa oamenii.

Dar, cum spunea cineva, in Romania nu se poate face nimic fara dictatura. Din pacate Carpati.org


Sâmbătă, 23 ianuarie 2010 - 21:52

senty
senty
(admin)

 
In estul extrem... china, coreea si alte state pe acolo, demult in istorie (poate si acum), legea (si educatia) se aplica DUR! O duritate extrema ce se bate cap in cap cu legile omului modern de azi, dar se pare ca in timp este eficienta.
La vest de noi (Marea Britanie, Franta...) educatia este aplicata copiilor de cei responsabili (parintii). Astfel esti educat de mic si stii ce e bine si ce nu sa faci in viata.
IN ROMANIA, cred ca e bine sa se aplice ambele retete! Lege dura (si aplicata obligatoriu) cu cei maturi prin amenzi ce a doua oara nu-ti mai arde sa incalci legea, iar de aici cei ce s-au "fript" isi vor invata si copii sa procedeze la fel!
E clar ca toate acestea nu se vor face decat dupa o generatie de la aplicarea sistemului! Noi ce ce traim acum... sa facem sa fie cat mai bine pentru noi si cei ce vin dupa noi.
Cu bine, Marius.


Sâmbătă, 23 ianuarie 2010 - 19:29

shtelica
shtelica
Caraba
 
buna ziua,

nu cred ca marirea amenzilor este o solutie, chiar nu cred in ea .... prefer o amenda mica (5 maxim 10 roni pentru o tigara aruncata pe jos sau un ambalaj) dar sa se aplice.

si noi nu suntem mai prejos decat strainii din punct de vedere a civilizatiei ci ei is "arsi" cand sunt prinsi asupra faptului. La fel se manifesta si ei ca si noi .... dau exemplu suporterilor englezi de fotbal (la meciurile de acasa stau in tribune ca la teatru...fara gard despartitor, cand joaca de exemplu in turcia sau italia sau in orice alta tara, cam fac scandal si probleme ) ..... de ce ? ... pentru ca daca este prins in anglia este ars....iar in alte tari nu este supravegheat asa de bine ....deci si ei numai de frica stiu ...apropo la chestia ca romanu stie numai de firca ....
doar atat ca la noi nu se aplica amenzile ...


Sâmbătă, 23 ianuarie 2010 - 17:54

stephen_kcor
stephen_kcor..

 
@florinbalan - noi urmarim niste pasi, niste proceduri, totul a fost gandit intr-un anume fel, mediatizarea "agresiva" cat si alte etape legate de ea, vor incepe la un moment dat.

Succes,


Sâmbătă, 23 ianuarie 2010 - 15:28

florinbalan
florinbalan
Rucsac
 
Ca oamenii sa inteleaga ceea ce doriti este destul sa va formulati in acest sens textele. Eu si multi altii asemenea mie, afla despre voi doar prin intermediul paginii de web. De pe care, recitind-o, nu vad altceva decat ceea ce am scris mai demult...


Sâmbătă, 23 ianuarie 2010 - 15:23

stephen_kcor
stephen_kcor..

 
@mihai.telemark - macar trebuie sa incercam!
@alexus - oamenii aplica legea, oamenii arunca, tot oamenii trebuie sa adune, nu sa dam vina pe legi si obiceiuri!
@midan - trebuie sa incepem cu ceva, trebuie sa facem, nu sa asteptam sa ni se faca!
@florinbalan - in legatura cu scopul nostru/scopul proiectului, ma tem ca ai inteles complet gresit! Noi vrem sa curatam Romania, intr-o singura zi! Sa sensibilizam si sa educam tocmai prin acest ambitios proiect! Sa ne laudam cu o cauza nobila? cu ecologie? cred ca ai uitat ca esti pe un portal de munte, draga domn. Ca sa reusim sa mobilizam, romanilor, trebuie sa le atragi atentia, si da o sa fie o performanta de Cartea Recordurilor! De asemena in acest proiect sunt implicati si foarte multi independenti care nu tin de onguri, autoriatati si alte grupuri, ne-am implicat si facem asta doar pentru natura! Te invit sa ne urmaresti mai atent pe letsdoitromania.ro!
@csuporj - pt noi adunam si pt viitor, ca atunci cand mergem pe trasee sa nu mai dam peste gunoaie, ca atunci cand mergem cu 3001 sa nu mai vedem gunoi!
@yo6ial - actiunile mai restranse niciodata nu vor lasa o amprenta mare in timp.


Sâmbătă, 23 ianuarie 2010 - 15:19

yo6ial
yo6ial
Coarda
 
Fiecare putem face câte puțin și cu suficiente consecințe bune.
Iar dacă adunăm după alții, cred că e mai bine sau cel mai bine să o facem neostentativ, ba chiar discret. Să nu se știe.
Astfel se mai atenuează concepția generală a unora cum că pot lăsa gunoaiele că oricum vin unii, care n-au altă treabă, să le adune.

Marile acțiuni, cu surle și trâmbițe, totdeauna mi-au mirosit a... hmmm (scuze) Carpati.org
Mai eficiente îmi par acțiunile restrânse, discrete, cu oferirea celor din jur a unui bun exemplu prin lăsarea locului așa cum trebuie și eventuala dojenire a celor ce-și varsă punga de gunoi sau ”scapă din greșeală” șervețelul, în care tocmai și-a suflat nasul, în potecă.

Iar cu amenzile... Carpati.org
Eu știu că justiția are brațul lung, așa este... dar e cam chioară, dacă nu oarbă de-a dreptul.


Marți, 5 ianuarie 2010 - 12:57

hana
hana
Coarda
 
Daca iti doresti un munte curat si sa mergi pe trasee fara gunoaie, strangi si dupa altii.
Nu tot odata, ci ori de cate ori ai ocazia si ori de cate ori poti. Mai ales pe trasee, daca ai o punga sau un sac la tine, mai aduni din mers.
Pentru ca gunoaiele se tot acumuleaza daca sunt multi cei care arunca iar din cei care strang din ce in ce mai putin.

Iar actiunea let do it ... indiferent de interesele egoiste ale unora, e un lucru bun cu posibile rezultate bune, pe langa curatenie, asa cum spune si florinbalan. Iar pe langa voluntari, se vor pune la dispozitie si alte mijloace necesare (masini de transport, saci, containere...) care in mod obisnuit lipsesc.


Marți, 5 ianuarie 2010 - 08:57

csuporj
csuporj
Coarda
 
Eu unul nu vad rostul sa adun gunoaiele dupa altii, care in ziua urmatoare sa arunce toate gunoaiele de la gratar in padure si pe pajiste. Daca asteptam sa fie un strat continuu de 20 cm de gunoi pe fiecare pajiste de langa drum, poate atunci se satura lumea de gunoaie, desi din masina nu se vad si nu se simt chiar asa tare, asa ca poate nici atunci nu va fi destul. Numai sa se curete Padurea Faget din Cluj trebuie vreo 1000 de oameni.


Marți, 5 ianuarie 2010 - 03:28

raresul
raresul

 
Amenzi sunt prevazute , bine ar fi sa se si dea. Eu cred ca putina fermitate in aplicarea legii nu ar strica. De altfel avem jandarmerie montana, padurari, salvamont, paznici si custozi de rezervatie etc.etc. Cu marlanul romanesc problema trebuie abordata de pe poazitii de forta! Educatiea, responsabilitatea, constiinta etc. cine nu le are pana la o varsta nu le mai poate dobandi.


Luni, 4 ianuarie 2010 - 13:10

catalin_
catalin_

 
"Da Estonia e o tara mai mica ca Romania ca suprafata.
Aproape de cinci ori mai mica ca suprafata comparata cu Romania.
Pe urma in Romania cred ca sunt mult mai mult decat de 5Xgunoiul din Estonia gunoaie."

Referitor la cantitatea de gunoi.. cred ca e mai mare de 5 ori decat in Estonia.
Dar noi, matematic cel putin, am putea mobiliza mai multa lume, deoarece ei au o populatie de 1.400.000 oameni, pe cand noi ne invartim pe la 15 milioane care sigur sunt in tara.
Oricum asta ar trebui facuta dupa ce se mediatizeaza tare de tot si vine si legislatia in completare, cu niste amenzi comparabile cu munca facuta de toti voluntarii.


Marți, 29 decembrie 2009 - 14:31

underboy
underboy

 
Un gest frumos, inca mai este energie canalizata in acest sens.

Trist ca din partea institutiilor statului nu avem deloc initiative ci doar clasicul "cu sprijinul". Este normal pentru ei, din moment ce nu pot fura bani din voluntariat.

Eu as initia mai degraba o propunere legislativa pentru marirea considerabila a amenzilor. Este prea mare riscul ca doar sa faci curat in urma unora, ce nu se vor opri curand. Romanul clar nu invata decat din frica.

In FMI we trust!


Joi, 24 decembrie 2009 - 12:06

Afisari: 12,254


#108  Inapoi 1 2 3 4 5 6 Inainte

Adauga un mesaj in topic






Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

 


 
0,2178 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org