Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Ianuarie 2025
LMMJVSD
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Februarie 2025
LMMJVSD
12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Vremea
Varful Pietrii
Muntii Tarcu-Muntele Mic
#108  Inapoi 1 2 3 4 5 6 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Asociatia Montana Carpati Let's Do It Romania (108)

bubus8
bubus8
Caraba

aia cu atrocitatile era un citat din ce a zis yo6ial, nu eu am zis.

Duminică, 3 octombrie 2010 - 21:47

minel
minel
Caraba

bubus8 esti de nota 10, nu stiu cu ce te ocupi zi de zi, dar ai pus degetul pe rana care sangereaza in trupul naturii, al mediului inconjurator si bine ai folosit termenul"atrocitati".

Sâmbătă, 2 octombrie 2010 - 08:49

bubus8
bubus8
Caraba

"La marele public nu ajunge informația necesară, într-o formă digerabilă, cu privire la atrocitâțile comise asupra mediului înconjurător." eu consider ca nici nu se vrea un astfel de lucru, din cauza celor care profita pe bani multi de "decor"

Vineri, 1 octombrie 2010 - 19:06

yo6ial
yo6ial
Coarda

Razant, pe lângă subiect: Păi, listele astea de discuții de pe carpați.org îmi par tare similare unui dans. Iar cu dansul știm cum este. Dacă ne-am pus la dans, apăi... musai damsăm. Nu? Carpati.org

Alexus, chiar dacă nu-ți înpărtășesc adliteram viziunea, nu sunt nici foarte departe. Dar mâ abțin de la a lua de bun (și de a da!) orice fel de document scris de niște oameni cu multe și nebăbuite intenții.

Învățăturile religioase au, în esență, scopuri nobile, corecte moral ș.a.m.d. Dar esența este mult diluată de zorzoane și ritualuri.
De exemplu:
Dacă oamenii s-ar iubi mai mult, ca frați și surori...
Evit să spun ceva legat de legături anormale. Doar las de înțeles Carpati.org
Nu fac mișto.
Oricum, Omul își iubește sinele mai mult decât orice.
Și știm cu toții că, din dragoste nu faci întodeauna ceea ce este corect.
Chiar noțiunea de ”Bine” are roluri mult prea subiective.
Să-mi fac, mie, ”un bine” ar putea însemna să nu mâ ridic să-mi adun gunoiul, pentu că e mult mai bine să nu fac acest efort și să mă odihnesc în schimb.
De asemenea, aș putea să-mi iubesc aproapele și semenii atât de mult încât să duc ideea de ”Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face” la nivelul ”Mie nu-mi place să fiu certat câ... fac... în în refugiu, deci cum să-i cert pe alții?”

Omul este singura ființă care se *crede* rațională.
Printr-o simplă plimbare a acestuia cu autoturismul, demonstrează contrariul.
O ființă rațională ar putea fi în stare să-și otrăvească cu bună știință proprii copii?
Pentru că, absolut toate formele de poluare sunt o otrăvire și o condamnare a propriilor vieți și ale urmașilor noștrii.
Fumez un pachet de tutun pe zi. Poate spune cineva că-s rațional? Carpati.org
Nici eu.

Ca o paranteză, de dimineață am prins un documentar foarte fain depsre instinctul matern la animale. Mai precis era vorba de niște antilope.
Mama antilopă a ripostat și a atacat, o zi întreagă, leopardul ce i-a ucis puiul.
Normal că ființa aceea nu realiza pe deplin moartea puiului și ireversibilitatea acestui fapt, probabil sperând că încă mai trăiește, dar a adoptat strategii, specifice carnivorelor, de ripostă înpotriva leopardului.
O antilopă, un erbivor pașnic a fost filmat ca fiind în stare de mai mult decât orice pentru puiul ei.

Oare oamenii sunt mai presus de aceste ființe? Cu ce???
Oamenii sunt în stare să-și schilodească și să-și mutileze propriile progenituri pentru a le pune la cerșit (sau pentru a le ”corecta” comportamentul)
Banii rezultați din cerșit fiind dați pe alcool, droguri, bijuterii, etc.
Iubindu-se enorm, acei oameni își fac astfel ”un bine”. Se simt tare bine sub influența alcoolului. E și aia o formă de ”bine”
Lafel, iubindu-și copii tot atât, îi cinstesc și pe ei cu o halbă. Măcar să tacă, dacă nu de altceva.

Leț du it România nu este altceva decât o nouă metodă de... Carpati.org
gâdilare a ego-ului.
Mi-e tare bine că toți prietenii mei de pe FaceBook au aflat că sunt un ego... asta, ecologist adevărat, că am cărat țîșpe saci de gunoi de la refugii (și-napoi)

Tot o formă de ”bine”, efectuată pentru alte scopuri decât cele declarate.
Dovadă stă metoda de efectuare.
Dacă ar fi apărut la știri ceva de genul:
”Gunoaiele din munți au dispărut fără urmă, peste noapte. Autoritățile investighează, în acest moment ce s-a întâmplat. Sperăm că în câteva zile v-om avea mai multe detalii”
Ce fantezii am, nu? Carpati.org
Dacă se întâmpla așa ceva, mâcar de de departe asemănător, aș fi putut zice cu mâna pe inimă că, DA! Leț du it România a fost un succes. Locul e mai curat și are șanse să rămână și mai curat.

Numai explicarea și mai ales înțelegerea dependenței dintre cauză și efect poate avea succes. Succesul de a trăii corect, curat, în armonie cu planeta noastră.
Să nu uităm sau să ne reamintim sau chiar să aflăm că planeta noastră nu este numai a noastră și în nici un caz nu este a noastră să facem ce vrem cu ea.
Să înțelegem că fiecare gest, acțiune, neglijență și nonșalanță are repercusiuni. Repercusiuni și efecte ce pot fi deduse cu ușurință.
Tebuie doar voința de a vedea repercursiunile și nu a inventa rezultate pentru a satisface moral sau a liniștii pe moment gloata sau sinele.

Să înțelegem că o pungă în care a fost mâncare, dacă este aruncatâ în pădure, poate fi înghițită de un urs.
Urs ce va avea ulterior dureri abdominale îngrozitoare.
Iar din pricina durerilor, să atace o familie de drumeți și să ucidă poate chiar indirect, un copil.
Știu că oamenii vor ucide ursul imediat.
Dar cel ce a aruncat punga? Cel ce ar fi vinovat de moartea copilului?
E un scenariu ”tras de păr”, recunosc, dar nu împosibil și un exemplu din mii posibile de cauză-efect...

În schimb, ce nu poate fi pus la îndoială, este că poluarea, sub toate formele sale, curmă și schilodește vieți. Vieți de cuvântătoare și necuvântătoare, de-o potrivă.

Existența tuturor ființelor de pe planeta asta, este interdependentă.
Indiferent dacă acțiunile noastre ucid sau schilodesc un animal, tot nouă ne va fi rău, în final.

Dacă înțelegem, ca specie, repercursiunile acțiunilor noastre de zi cu zi, rezolvăm ceva. Și foarte probabil, rezolvăm definitiv.

Acțiuni de ”entertainment” ca Let's Do It România, Cod Verde, etc, au ca rezultat doar amuzamentul telespectatorilor și mângâierea egoului participanților.
La marele public nu ajunge informația necesară, într-o formă digerabilă, cu privire la atrocitâțile comise asupra mediului înconjurător.

Cine mai știe... poate și pentru că, imediat după articolul respectiv, este prezentat un accident rutier, în care ”Șoferul a pierdut controlu volanului și a ieșit cu mașina în decor”

Decor....
Așa, mediul vital în care trăim capătă rol decorativ. De amuzament...

Vineri, 1 octombrie 2010 - 12:37

hhhrobi
hhhrobi

Eu m-am dezabonat de la toate... adica am setat sa nu mai primesc mail.

Mergi la administrare cont si bifeaza :

"Nu doresc sa primesc e-mail atunci cand se adauga:"

"un mesaj inscris de catre mine la forum"

Vineri, 1 octombrie 2010 - 11:19

andrei.st
andrei.st
(admin)

@midan, eu incerc asta de o saptamana...fara succes, dezabonarea am vazut ca nu prea merge Carpati.org

Vineri, 1 octombrie 2010 - 11:02

midan
midan
Rucsac

Exista posibilitatea de a nu mai primi mailuri cand posteaza cineva la topicul asta ?

Vineri, 1 octombrie 2010 - 10:02

hhhrobi
hhhrobi

Alexus, logica ta bazata pe religie nu prea are temei in lumea reala. Ar trebui sa te trezesti putin! Doar pentru ca "asa scrie in biblie" nu inseamna ca chiar asa este.

1) omul nu este singura fiinta inteligenta si animalele se bazeaza si pe altceva in afara de instinct. ("Complex de reflexe înnăscute, necondiționate, proprii indivizilor dintr-o anumită specie și care le asigură dezvoltarea organismului, alimentarea, reproducerea, apărarea"). Un simplu exemplu exte dresarea cainilor, care se bazeaza pe inteligenta acestora.

2) imi pare rau sa te dezamagesc, dar unii oameni nu au nici o problema in a sta pe langa gunoaie(la munte, mare, la mici, acasa la ei, etc). In consecinta, le arunca pe unde apuca.
Faptul ca arunca pe jos arata tocmai acest fapt si faptul ca nu le pasa nici macar de ei, d'apai de cei din jur (cum zici si tu).

Eu unul nu stiu nici o specie care sa fie la fel de distructiva ca omul. Ne inmultim si terminam toate resursele pe care le avem la dispozitie dupa care ne mutam in alta parte si le terminam si pe cele de acolo (Fraza asta parca era si intr-un film SF de mare succes). Distrugem doar de dragul de a distruge, ucidem doar de dragul de a ucide, suntem total impotriva naturii cu toate ca asta ne face rau. Si aici vorbesc despre specia umana in totalitate, nu despre anumite exemplare ale acestei specii.

Si ne indreptam spre si mai multa distrugere si consumam si mai multe resurse si ne inmultim si mai mult (de parca nu am fi si asa destui). Asa ca, nu avem cum sa tindem spre nici o alta specie de pe planeta asta, care, in mod instinctiv (dupa cum ai zis tu) are tendinta de a armoniza cu natura si de a fi in echilibru cu aceasta.

NA! pe langa subiect (ca sa pastram linia de antienglezism Carpati.org )

Vineri, 1 octombrie 2010 - 09:39

mihaitzateo
mihaitzateo
Coarda

Cosuri-m-am exprimat impropriu,ma refeream la tomberoanele de gunoi.

Vineri, 1 octombrie 2010 - 00:01

mihaitzateo
mihaitzateo
Coarda

Eu stau prin Militari in Bucuresti (undeva pe langa autogara) si inainte de 89 cosurile de gunoi de la multe blocuri stateau in strada,arunca lumea gunoiul si in cos si pe langa.Vara putea a gunoi printre blocuri.

Acum e foarte curat,nu mai vezi cosuri de gunoi pe afara si nici gunoi aruncat pe jos.
Incet incet romanii se civilizeaza la loc,asa ca eu sunt optimist,o sa invete sa nu mai arunce nici gunoi prin natura.

Vineri, 1 octombrie 2010 - 00:00

alexus
alexus
Busola

yo6ial: "Asta apropos de faptul că omul nu ”se trage” din maimuță dar se îndreaptă cu pași iuți spre aceasta. (pentru ce? aș îndrăzni să întreb)"

Raspuns: omul este singura fiinta pe care Dumnezeu a inzestrat-o cu simtire, vointa si ratiune.

In stadiul actual al "progresului si evolutiei" umanitatii, realizam ca exista foarte multi oameni, a caror ganduri, vorbe si fapte sunt o consecinta a instinctului.
Instinctul este singura caracteristica a animalelor. Deci, daca oamenii nu-si mai folosesc nici vointa si nici ratiunea, se comporta la fel ca animalele.
Adica, acel zis "progres" si acea zisa "evolutie", sunt doar amagiri.

De ce spre maimuta?
Poate pentru faptul ca are un fizic oarecum asemanator cu al omului, si ca este preferata oamenilor de stiinta, atunci cand vine vorba de om.
Daca te nemultumeste termenul de maimuta, alege tu alt animal spre care se indreapta omul.
Sau in care deja s-au transformat o parte din oameni!

Referitor la comportamentul civilizat pe munte:

"Si auzind fariseii că a inchis gura saducheilor, s-au adunat laolalta.
Unul dintre ei, învățător de Lege, ispitindu-l pe Iisus, L-a întrebat:
Invatatorule, care porunca este mai mare in Lege?
El i-a raspuns: Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau cu toata inima ta, cu tot sufletul tau si cu tot cugetul tau.
Aceasta este marea si intaia porunca.
Iar a doua, la fel ca aceasta: Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti.
În aceste două porunci se cuprind toată Legea și Proorocii."
(Matei 22, 34-40)

Pai daca fiecare dintre cei care merg pe munte, si-ar iubi aproapele ca pe ei insisi, oamenii s-ar comporta in felul urmator:

- Nu ar mai lasa gunoaie aruncate aiurea, pentru ca nici lui nu ii place sa vina la munte si stea printre gunoaie. Si daca lui nu-i place, atunci si-ar strange gunoaiele pentru ca s-ar gandi sa nu stea nici "aproapele lui" in gunoaie.

- Cand ajungi seara la o cabana si nu mai au locuri de cazare, cabanierul s-ar gandi ca nici lui nu i-ar place sa balaureasca noaptea prin paduri, prin vai sau pe creste. Si ar gasi acolo, undeva, in ditamai cabana, un locusor unde sa innopteze si "aproapele lui".

- Atunci cand ajung in refugii, nu ar mai rupe scandurile de la priciuri, nu ar mai rupe masuta, nu ar mai scrie pe pereti "Gigi + Leana = Love".
S-ar gandi ca nici lui nu i-ar place sa innopteze intr-un refugiu fara paturi sau sa manance pe jos, sau sa se holbeze la niste pereti mazgaliti cu tot felul de prostii. S-ar comporta civilizat, pentru ca ar dori ca si "aproapele lui" sa se bucure de aceleasi conditii pe care le doreste el.

Si exemple sunt destule. Doar ca aceste exemple sunt conditionate de calitatea de OM, care se comporta in functie de simtire, vointa si ratiune.
Nu se pot aplica maimutelor (sau oricaror alte animale), care reactioneaza doar in baza instinctelor.

Sunt laudabile actiunile de curatare si strangere a gunoaielor. Ii felicit pe cei care au putut sa ia parte la "Let's Do It Romania". Asta dovedeste ca mai exista oameni care vor sa schimbe ceva.
Din pacate, toate aceste actiuni elimina doar efectele, iar elementele cauzatoare raman aceleasi.

Joi, 30 septembrie 2010 - 23:46

miparv
miparv
Rucsac

Daca se poate spune "sfarsit de saptamana" in loc de "weekend", s-o gasi ceva si pentru "let's do it" Carpati.org

Joi, 30 septembrie 2010 - 19:38

draganicimw
draganicimw

@miparv: ceva de genul ,,S-o facem, Romania!"? Carpati.org suna cam ciudatel

Joi, 30 septembrie 2010 - 19:30

miparv
miparv
Rucsac

Ca o observatie off-topic, se putea gasi o denumire in romaneste la actiunea respectiva ...

Joi, 30 septembrie 2010 - 18:05

mihaitzateo
mihaitzateo
Coarda

Eu nu am vrut sa ajunga discutia pe fagasul asta.

Revenind on-topic:
Din pacate nu se poate compara cum s-a facut curatenie in Letonia ca a ramas tara foarte curata dupa cu ce s-a intamplat in Romania.Eu ma invinuiesc si pe mine cand zic asta ca nici eu nu am participat.
La noi ca numar a fost un procent foarte mic din populatia tarii comparat cu participarea din Letonia.In Letonia si presedintele si primul ministru s-au implicat (au facut si ei curantenie),in Slovenia echipa de a facut curatenie a fost medaliata de presedintele Sloveniei etc.
La noi din pacate functioneaza foarte mult dictonul "americani-s de vina".
Americani au facut gunoaie in tara,americani au taiat padurile,americani sunt de vina ca suntem in criza economica etc.

Eu nu eram educat sa nu arunc gunoaie in natura ca nu imi facuse nimeni educatie.
Pe la 20 si ceva de ani am mers cu niste prieteni in Fagaras (normal mai mersesem la munte pana atunci si probabil aruncasem pe jos diverse chestii) si am aruncat pe jos o hartie de la ceva mancare.Mi-au zis ceva mai dur,da m-am invatat minte si de atunci nu mai arunc nimic pe jos in natura.
Cum e situatia in Romania ?
Nu stiu daca intamplarea asta reflecta ce e acum la noi,dar s-ar putea:
In facultate aveam un coleg ai carui parinti erau medici.Imi amintesc ca la un moment ne-am luat niste pateuri (eram prin Bucuresti) si dupa ce le-am terminat de mancat respectivul coleg a aruncat hartia pe jos,nu a asteptat sa ajunga la cos.
Daca nici macar la cei mai educati,cu facultate nu vezi sa fie respect fata de curatenie ce sa te astepti de la altii?

Joi, 30 septembrie 2010 - 14:21

yo6ial
yo6ial
Coarda

Carpati.org
OK.
Arătați-mi un Sfânt sau Maimuță care aruncă chiștocul de țigară la întâmplare, pe munte și mâ fac antropofag începând din secunda următoare. Carpati.org
Asta apropos de faptul că omul nu ”se trage” din maimuță dar se îndreaptă cu pași iuți spre aceasta. (pentru ce? aș îndrăzni să întreb)

n.a. nu mâ refer la valențele peiorative ale celor doua denumiri. Carpati.org

He-he, mai demult, un răvaș tare hâtru mi-o spus ceva de genul ”Nu conteaza poluarea (sau nu-ți fâ griji cu privire la poluare). Oricum ce-a de-a doua Venire este aproape.”
Deci ori fi și oameni ce iau în serios așa ceva... și zic că nu contează, oricum vine sfârșitul sau începutul sau orice altceva afară de poliție, jandarmerie... sau mâcar ciudați cu pata pusă.

Joi, 30 septembrie 2010 - 11:24

florinbalan
florinbalan
Rucsac

E bine ca au si sfintii un rol in trancaneala despre gunoaiele tarii...

Joi, 30 septembrie 2010 - 11:08

alexus
alexus
Busola

Aceasta mizerie aruncata de oameni la tot pasul, cat si neaplicarea legilor care sa-i pedepseasca pe faptasi, are doua motive: ateismul si erezia

Cu cat incearca mai mult "societatea evoluata" sa-l scoata pe Dumnezeu din viata noastra, a tuturor, cu atat decade mai tare, tragand in jos, spre involutie, tot mai multi oameni.

"Omul nu se trage din maimuta, dar se indreapta cu pasi repezi spre ea" - daca nu ma insel, a spus-o parintele Arsenie Boca.

Si toate acestea doar datorita dragostei de arginti, lacomiei, trufiei ...

Producatorii si comerciantii te indeamna sa consumi tot mai mult, pentru ca sunt interesati sa castige cat mai multi bani. Dar cum? Prin produse proaste, livrate in ambalaje de doua sau chiar trei ori mai voluminoase decat ar fi necesar, prin reclame care nu au nici-o legatura cu adevarul despre produs (toxicitate, porcariile artificiale din care este fabricat, valoare nutritiva, etc), reclame care te indeamna sa consumi produsul doar ca sa pari cool, trendi, smecher, bogat, frumos, destept, s.a.m.d.
Iar aruncare ambalajelor aiurea, tine tot de lipsa dragostei fata de Dumnezeu, fata de aproapele, fata de natura, fata de toata Creatia.

Pentru ca ce mai conteaza toate celelalte! "Eu" trebuie sa fiu smecher, "eu" trebuie sa aduc cat mai multe produse ca sa vada ceilalti ce si cat imi permit, "eu" nu trebuie sa le strang pentru ca se gasesc fraieri care sa faca asta ...
"Eu" si doar "eu" contez. Restul oamenilor ... calc pe cadrave ca sa-mi fie mie bine.

Omul care trebuie sa aplice legea nu este la datorie, pentru ca din nou, doar "eu" contez. Salariu mi-l iau oricum, asa ca mai bine dorm, beau, lenevesc, ma ascund, imi vad de alte chestii de-ale mele sau, si mai bine, ma duc sa iau o spaga de la ala pe care ar trebui sa-l amendez.

Lista cu deficientele acestei societati putrede, careia nu-i mai ajunge soseaua, parcul, trotuarul, paduricea de la periferie, si care a invadat deja muntele, este foarte lunga.

Ce se poate face? Sunt sigur ca exista solutii, pentru viitor. Dar trebuie combatute adevaratele cauze, prin educarea oamenilor, in special a copiilor, in spiritul dragostei fata de Dumnezeu, fata de toti oamenii, fata de natura ...

Mihaitzateo, despre nici unul din Sfintii sau monahii care si-au pastrat fecioria, nu se poate spune ca: "ar ramane ca ei nu au ascultat ce a zis Dumnezeu".
Este eronat ceea ce spui.

Vorbind despre feciorie, Mantuitorul spune: "Nu toti pricep cuvantul acesta, ci aceia carora le este dat" (Matei 19, 11)

Folosul moral al fecioriei il arata Sfantul Apostol Pavel, cand zice: "Eu vreau ca voi sa fiti fara de grija ... Cel necasatorit se ingrijeste de cele ale Domnului. Cel ce s-a casatorit se ingrijeste de cele ale lumii, cum sa placa femeii" (I Cor. 7, 32-33)

Joi, 30 septembrie 2010 - 01:34

ovid
ovid

Oricine poate sa critice, sa condamne si sa se planga in acelasi timp si majoritatea o fac.
(adaptare dupa Dale Carnegie)

Am folosit o adaptare, pentru a nu incalca regulamentul forumului si pentru ca aceste cuvinte definesc foarte bine parerea mea despre subiect si despre directia discutiei.

Miercuri, 29 septembrie 2010 - 00:27

b3b3
b3b3

parerea mea:
atata timp cat nu o sa fie legi care sa amendeze sau sa SUPUNA la munca in folosul comunitatii pe cei care nu respecta mediul asa va fi si de acuma inainte

degeaba faci ecologizare si pui anunturi sa duci cutine pana la capat gunoiul din munte cadn nici cei care ne viziteaza din straini nu fac asa(si va dau exemple daca vreti) ...

si degeaba SINCER stam noi 200...500...1000 de oameni discutam despre asta cat restul populatiei romaniei nu o vom schimba NICIODATa...si imi pare rau pt toti noi de asta.............

asa ca...de fiecare data cand va mai exista o actiune dinasta...sa facem doar pt ideea de iesit in natura si pt ca...o zi in anu ala va fi curat locul pe care l-am curatat............

carari cu soare si fara gunoaie...ce sa va mai zic....

Marți, 28 septembrie 2010 - 22:47

Afisari: 12,136

#108  Inapoi 1 2 3 4 5 6 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0669 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org