Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Martie 2025
LMMJVSD
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Aprilie 2025
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Vremea
Varful Stevia
Muntii Baiului
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Asistenta tehnica Poze pentru jurnal (12)

odin
odin
Rucsac

daca nu faci cum zic...copy-paste la text din orice document apoi deschizi directorul de fiecare data si click pe poza si se insereaza.

Luni, 22 septembrie 2008 - 23:18

felicia
felicia
Coarda

Si chiar am vrut sa iti spun sa faci "actiunea" aia si cand lucrezi ca se poate intampla sa cada netul, dar ... acum e prea tarziu!

Luni, 22 septembrie 2008 - 18:35

alexus
alexus
Busola

Foarte misto!

Lucrez de doua ore jumate la un jurnal si deodata se inchide pagina. S-a dus ... toata munca.

Ma lipsesc de jurnale. Este un mod prea complicat si necesita mult timp.

Luni, 22 septembrie 2008 - 17:23

alexus
alexus
Busola

Da, asta stiu. Am vrut sa spun ca dupa ce redimensionez pozele manual la dimensiunea de 500 px, le uploadez in directorul din care urmeaza sa le inserez in jurnal.
In acest director pun cursorul pe poza si o inserez direct in jurnal la aceeasi forma din director, adica mai mica decat pagina jurnalului.
In felul acesta mi se pare mai usor de "redimensionat", adica tragerea de colturi pentru a o incadra in pagina.

Luni, 22 septembrie 2008 - 14:58

cipicernat
cipicernat
(admin)

Nu o sa poti insera fotografiile la marimea originala. Exista un maxim de marime pentru upload - dincolo de care nu vei reusit sa treci.

Sfatul meu este sa utilizezi functia batch al unui soft specializat in prelucrarea de imagini pentru redimensionarea tuturor fotografiilor la o latime (width) de 500px.

Luni, 22 septembrie 2008 - 14:42

odin
odin
Rucsac

Sistemul considera poza ca un text scris. Daca tragi de ea si se face putin mai mica (din colt) dai clickin dreapta ei jos. Si apare liniuta in afara pozei. Apoi enter.

Sau dai copy-paste la tot textul si umbli apoi numai cu pozele. Unde vrei sa inserezi poza/pozele dai click sa-ti apare liniuta de scris. Opreatia descrisa de deschidere a directorului si click pe poza care se insereaza singura. Necazul e ca dupa fiecare poza repeti operatia.

Daca bagi pozele direct, eu stiu ca se redimensioneaza singure si isi pierd calitatea.

Luni, 22 septembrie 2008 - 14:30

alexus
alexus
Busola

ad078, deci solutia este sa uploadez cate o poza ori sa deschid mai multe directoare.

odin, eu pun cursorul pe poza tin apasat si o aduc direct in jurnal la aceeasi dimensiune din director. Mi se pare mai simplu de redimensionat dupa aceea.

Da felicia, ai fost foarte clara. Am inteles.

Va multumesc!

Luni, 22 septembrie 2008 - 14:30

alexus
alexus
Busola

Asta inseamna ca trebuie sa deschid 20 de directoare in care sa uploadez 4-5 poze, ca sa le am cat de cat grupate si intr-o oarecare ordine. Foarte complicat si foarte mult timp.

Dupa ce am terminat jurnalul, cum pot sterge directoarele respective? Altfel, va fi acolo o ditamai lista de directoare, complet nefolositoare si care ocupa spatiu.

Luni, 22 septembrie 2008 - 14:18

odin
odin
Rucsac

Cel mai simplu fa asa: scrie in word textul si-l salvezi. Il salvezi in my doc. Uploadezi pozele in director, ele vor ramane acolo.
Cand scrii jurnalul, te duci cu copy-paste din textul din my doc si il bagi in jurnal. Srie cu 12. Cand vrei sa inserezi poza, te duci la inconita din dreapta "insert image" dai click si se deschid directoarele. Click pe directorul stabilit si se vad pozele. Click pe poza si se insereaza in jurnal. Acolo ai putin de lucrat in sensul ca tragi din coltul pozei sa o faci putin mai mica si iti apare liniuta aia pt scris...enter si cobori...text sau poza adaugi cum am scris mai sus.
Mai mult de 10 min nu iti ia. Pozele sa le redimensionezi la 500 pixeli.

Luni, 22 septembrie 2008 - 14:17

felicia
felicia
Coarda

Cand scrii jurnalul... sa spunem ca nu mai ai timp...
Este butonul din meniul jurnalului, sa vezi sursa...este primul buton din meniu!
Dai click pe acest buton, iti apare jurnalul intr-o alta forma.
Faci comanda din taste ctrl+a, adica selectezi tot ce este in acea pagina! Apoi copii ctrl+c!
Te duci pe calculatorul tau si deschizi o pagina noua de notpad sau word sau ce vrei tu!
Dai paste in acest fisier nou! Ctrl+V

Salvezi acest document !
Cand vrei sa scrii la jurnal, dai din nou "adauga jurnal"... Copii textul din documentul salvat la tine pe calculator... dai paste pe site... si continui de scris jurnalul... si tot asa pana ce termini jurnalul si il postezi!

Cu pozele nu stiu ce sa spun... eu le inserez in jurnal pe parcurs... nu le uploadez pe toate si apoi le inserez!
Sper ca am fost clara... eu asa procedez!

Luni, 22 septembrie 2008 - 14:14

ad078
ad078
(admin)

O sa incep cu punctul 2:ideea este ca nu pot fi afisate numele originale ale pozelor, pentru ca exista riscul sa fie mai multe persoane cu aceleasi nume de poze (01, 02 etc. sau bucegi1, bucegi2 etc.).

De aceea, la fiecare upload, sistemul le redenumeste in functie de momentul upload-ului (cu milisecunde).

Despre salvarea jurnalului, nu ai cum, ori il redactezi intr-un editor de text tip MS WORD si apoi il copiezi in editorul de pe site, la final, ori il postezi direct pe site si mai adaugi cate un pic cand ai timp Carpati.org

www.carpati.org/forum/asistenta_tehnica-1/cum_sa_introduc_
poze_intr_un_jurnal_-1202/1/

Luni, 22 septembrie 2008 - 14:04

alexus
alexus
Busola

Ma tot chinui de vreo cateva zile sa scriu un jurnal. A fost o tura de mai multe zile si cu multe poze.

Intampin 2 probleme :

1- Nu am timp sa-l scriu tot odata si as vrea sa-l scriu pe bucati sa-l salvez undeva si sa continui in alta zi, pana va fi gata. Exista o functie, icoana din stanga-sus (html). Am incercat acolo si nu reusesc. Nu-mi dau seama unde trebuie salvat si cum il aduc inapoi in pagina pentru a continua jurnalul.
Mi-a explicat stefalexe, dar nu prea ma pricep la calculator si nu reusesc.

2- Cand incerc sa uploadez pozele in directorul din care urmeaza sa le pun in jurnal, mi le copiaza aiurea. Nu pastreaza ordinea numerotatiei. Am multe poze si nu pot sa stau sa caut in tot directorul,fiecare poza pe care urmeaza sa o pun in jurnal.

Imi poate explica cineva, asa mai babeste, cum trebuie sa procedez sa salvez pe bucati si sa uploadez pozele in ordinea fireasca ?

Multumesc!

Luni, 22 septembrie 2008 - 13:54

Afisari: 1,802

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0525 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org