Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Martie 2025
LMMJVSD
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Aprilie 2025
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Vremea
Varful Cosana
Muntii Capatinii
#80  Inapoi 1 2 3 4 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Asistenta tehnica Imposibilitatea stergerii si modificarii turelor (80)

macaz2006
macaz2006
Caraba

Stai asa ca nu-i asa. Turele in termen pot fi modificate. Mi-a confirmat acum cineva.

Luni, 25 ianuarie 2016 - 15:36

blueandria
blueandria

zentai: Da, asta cred în cazul de față. Sunt două variante: bătaie de joc sau rupți de realitatea (recentă) a mersului în ture aici. Interpretarea îți aparține. Desconsiderarea participanților la ture, dacă vrei. Că ne privește pe toți schimbarea, ăștia de mergem în ture pe aici. Indiferent că ești organizator sau participant. Și nu mă refer la faimoasele ture între prieteni. Eu vorbesc despre foarte puținele ture pe bune făcute aici, nu la alea în care eu mă fac că nu știu despre ce e vorba și mă înscriu în tura ta. Oh, da, există și așa ceva, sper că nu te-am șocat prea tare.

macazu a șters tura – ce a făcut el pe urmă îl privește. E greșit să-ți imaginezi că din cauza lui s-a schimbat regulamentul. Nu, nu din cauza lui. Nu a existat tură de pe carpați în care să merg și să nu fiu întrebată – cum e ăla – fie organizator, fie participant. Cei implicați în turele de pe carpați au nevoie de informațiile astea.
Libertatea asta de a șterge turele era bine înșelătoare. Pentru că oamenii luau de bună ce alegea acel organizator să arate. Nu conștientizau cât de falsă e imaginea. Și eu am descoperit pe măsură ce participam la ture, iar organizatorii ștergeau ulterior acele ture.

Personal, găsesc foarte copilăresc modul ăsta de a acționa, dar era aprig folosit pe aici De ce să ștergi o tură? Ai postat-o, ai anulat-o, explici de ce și asta e. De ce s-o ștergi? Ca să dai impresia că ești ce? Cel mai de succes organizator de pe planetă?Carpati.org Mda.

Treaba cu modificarea turelor rămâne cu mari semne de întrebare până ne lămuresc decidenții.

Luni, 25 ianuarie 2016 - 15:27

macaz2006
macaz2006
Caraba

@zentai
Atata timp cat pe organizator exista deja o mare presiune, ca aproape ca trebuie sa fie si mama si tata si infirmier/a, sa aiba si echipament in plus pentru cine stie ce destept, sa stie la cat e trenul, autobuzul, avionul, iar, in contrapartida, participantul poate sa vina oricum in tura isi autoevalueaza aptitudinile, cunostintele, starea fizica, iar, cand acestea nu corespund, tot organizatorul e de vina ca : ''-De ce l-ai luat?''.
Daca turele astea ar fi fost pe bani, mai ziceam, dar ''fraierii'' astia care inca se mai strofoaca sa puna ture pe aici o fac din placere, din dragostea pentru munte, din placerea de a arata si altora muntele si asta chiar mai mult decat placerea turei in sine, atata cat stiu ei. Si, ce ne-am gandit noi: hai sa-i mai luam un pic din avant, ca si-asa nu prea mai avea.
Organizatorul trebuie sa aiba instrumentele sale de organizare nebontite. Cum sa ii iei dreptul de a mai schimba cate ceva pe la echipament, la itinerariu sau la conditii de participare? Si de ce, ma rog, sa nu pot amana o tura, sa zicem cu o zi, ori cu o saptamana?
Eu stiu discutiile de acum vreo 3 saptamani legat de stergerea turelor si sunt de acord sa nu poata fi sterse, insa este normal sapoata fi modificate inainte de consumarea turei.

Luni, 25 ianuarie 2016 - 15:13

zentai
zentai
Coarda

@blueandria- nu știu de ce percepi toată chestia asta ca o bătaie de joc sau ca o răzbunare! Ambele sunt blamabile, adică provin dintr-un caracter de doi bani! Mizezi tu pe chestia asta?Că adică totul e o bătaie de joc sau răzbunare?Știi tu pe cineva dintre administratori care că corespundă la acești doi algoritmi? Apoi că posibilitatea ștergerii turelor are și ea subtilitățile ei, bifate de @-stfp.
Adevărat, propun o tură și înainte de termen, mă răzgândesc din varii motive, nici nu contează.Dacă n-o mai pot șterge, schimbă asta cu ceva starea de fapt, că adică eu nu mai țin tura nici de-al dreacu? Doar pot veni, ulterior, cu mesaje în care să scriu un eseu, la nivel de simpozion, de ce n-am mai ținut tura! Carpati.org

Cred că modificarea privește turele trecute pentru ca userii, mai noi, mai vechi, să evalueze cât mai aproape de realul lor, felul turei, caracterul organizatorului, modul lui de-a gestiona situații anterior/în timpul turei/ulterior și să poată hotărî în consecință, pentru ei, pentru binele lor dar și pentru binele celorlalți participanți la tură, că adică să mai aibă un reper la alegerea lui.
Știi și tu, că alegerile pe care le facem în viață, în afară că am vrea să fie profund personale, am vrea, fiecare, să se bazeze pe ceva în care credem, că altfel, pur și simplu, am da cu banul! Nu-i rușions să te bazezi pe "urim" și "tumim"! Carpati.org Doar că fatalitatea, cică, se bazează pe preștiința divinității, nu pe predestinare, căci pentru Dumnezeu "azi", e și acum o mie de ani dar și viitorul de peste o mie de ani! Însă, în prezentul nostru, alegerea, cu cât se bazează pe mai multe argumente, cu atât are șanse să fie cea înțeleaptă! (ți-am zis că pot s-o dau în eseu Carpati.org )

Probabil, soluția tehnică găsită e asta de acum!

Ca deobicei, vă doresc inimă bună și ture la max! Suntem o mână de oameni, raportat la cât rău ne înconjoară în ultimii ani. Ar trebui să ne înțelegem și să ținem foarte tare unii la alții și la acest site în care, comercialul nu există și asta ne face să ne simțim ca într-o familie! Părerea mea!

Luni, 25 ianuarie 2016 - 14:27

stfp
stfp
Busola

Cateva puncte, inginereste:

1. Unii dintre comentatori nu au inteles exact ce am cerut eu in primul mesaj cu care am inceput topicul: Am cerut sa se poata sterge si modifica turele din VIITOR (asta inseamna: ziua curenta si de maine incolo). Nu am nimic cu cele din TRECUT (asta inseamna: de ieri sau mai demult). Deci argumentul ca trebuie sa ramana un istoric etc nu se aplica in acest caz; vorbim doar despre turele din VIITOR, ce nu au avut inca loc.

2. Eu am cerut un punct de vedere administratorilor site-ului - de aceea forumul se numeste "Asistenta tehnica"; utilizatorii intreaba sau solicita ceva iar unul sau mai multi administratori raspund. Pana acum acest raspuns "oficial" lipseste.

3. In multe situatii ai dreptul sa te razgandesti; cand cumperi un produs il poti da inapoi in 14 zile (online); cand faci o rzervare o poti anula; cand planifici o iesire cu prietenii peste 2 zile poti sa te razgandesti etc etc. Mi se pare o problema grava daca atunci cand pui o tura pe Carpati NU te mai poti razgandi!

4. Se pleaca de la suspiciunea ca organizatorii de ture ar folosi aceasta facilitate de stergere si modificare in scopuri dubioase, si s-a dat UN (adica unul, da! unul singur) exemplu de o tura care nu ar fi trebuit stearsa. Dar nu a dat nimeni SUTELE de exemple cand o tura din viitor a fost stearsa pentru ca nu a mai avut loc din orice motiv! Si zic sute ca daca doar la mine au fost zeci, la toti organizatorii trebuie sa fi fost sute.

5. Cand se sterge o tura de fapt ea nu dispare din baza de date, doar inceteaza sa fie afisata. Ea poate fi oricand 'dez-stearsa' de administratori, in caz ca ar fi nevoie.

6. Fara a intra in discutiile de proprietate intelectuala, regulament etc mi se pare o chestie de o politete elementara fata de organizatorii de ture ca atunci cand propun o tura (fara sa fie siliti de cineva si din proprie initiativa) sa o poata si sterge. La fel cum nu cere nimeni explicatii cand pui o tura, la fel sa nu ceara si cand o stergi INAINTE DE A AVEA LOC.

Luni, 25 ianuarie 2016 - 14:06

blueandria
blueandria

rupi2003: Pot să trec peste penibilul situației dacă mi se explică. În rest, știu: administratorii nu sunt plătiți, nu merg în ture, au și ei simpatii și antipatii. Că e și ei oameni.

zentai: Problema nu e dacă m-au întrebat sau nu pe mine. Problema e că au făcut o schimbare majoră fără să explice în ce constă ea exact. E ca un fel de pedeapsă aplicată ăstora de se încăpățânează șă mai facă ture cu necunoscuț,i fără să ceară bani. Întrebarea e: își bat joc sau sunt rupți de realitatea de pe teren?

Luni, 25 ianuarie 2016 - 13:50

zentai
zentai
Coarda

@macaz-corect! Eu sunt de acord cu punctul tău de vedere!

Luni, 25 ianuarie 2016 - 13:40

macaz2006
macaz2006
Caraba

Nu am inteles un lucru: descrierea turei, conditiile organizatorului, data, itinerariul se pot schimba pana la data desfasurarii turei? Mi se pare de bun simt ca macar aceste date sa se poata modifica, pentru bunul mers al organizarii turei. Cred ca adminii s-au cam pripit luand hotararea de a mu face mai intai publice deciziile luate; subscriu parerii lui rupi ca membrii site-ului trebuie instiintati despre modificari caci poate le piere cheful de a posta ture in noile conditii.
Una peste alta, modificaea nu e rea daca se aplica doar dupa expirarea datei turei. Cat timp tura este in termen, ea trebuie sa poata fi modificata

Luni, 25 ianuarie 2016 - 13:37

zentai
zentai
Coarda

@-rupi- ar fi valabil ce spui tu într-un singur caz: noi să fim în cadrul unei realități juridice și modificarea să producă efecte juridice. Publicitatea, în acest caz, e cauza opozabilității! Dar noi nu suntem într-o realitate juridică proprie exclusiv a site-ului și modificarea publică/nepublică nu are ce efecte juridice să aibă/producă.

@blueandria- să ne bazăm, amândoi, pe buna credință. Părerea mea e că am fi rezonabili, fără să fim excesivi. Carpati.org
Schimbările de pe site nu au avut loc în baza unei democrații, ci a unor propuneri. Uneori propunerile veneau de la 2-3 useri dar au fost propuneri socotite ca benefice tuturor. Dacă ești de acord cu modificarea, care principial ți se pare foarte bună,mai contează că nu ai fost întrebată personal? Carpati.org
Poate că a fost o scăpare a celor ce au stabilit asta!

Eu am venit cu niște argumente ca să nu ne certăm/supărăm unii pe alții!Personal, prea puțin mă interesează dacă turele se șterg/rămân. Eu nu mi-am șters turele postate, chit că s-au găsit unii să mă muște de amigdală pentru asta, că adică n-am avut "cvorum" la succesul pe ture și, ca atare, părerea mea nu ar conta, lucru la fel de cinstit ca afirmație ca și aceea că ar avea dreptul să vorbească, în țara asta, doar cei care au participat la războaie, eventual, de la Burebista încoace! Carpati.org

Luni, 25 ianuarie 2016 - 13:34

rupi2003
rupi2003
Coarda

@blueandria:
Mi se pare ca suntem intr-o situatie cam penibila: administratorii tac malc si noi ne batem capul sa deslusim regulile lor nescrise implementate pe furiș.

Luni, 25 ianuarie 2016 - 13:31

blueandria
blueandria

zentai: Din istoricul ăsta ce e de reținut? Că decid cei care contează și se aplică pe cei care nu contează?

Și eu cred că turele trebuie să rămână, indiferent de motivul anulării sau de câți comentează. Măsura mi se pare foarte bună, modul în care a fost implementată însă miroase de la o poștă a “lasă că ți-o coc eu”.
Și nu aș trece cu vederea acest aspect, zentai, la istoricul faptelor.

Aș trece la istoricul faptelor că weekendul acesta a fost risc mare de avalanșă și erau două ture postate aici exact în zonă. Am căutat și eu să văd ce se întâmplă, caută și tu. Asta că tot se vorbește aici la nesfârșit despre a învăța ceva din experința altora. Bine că au intrat în vigoare noile reguli la Ștefan. Omenirea e salvată.

Revenind la schimbări: nu înțeleg ce înseamnă acel nu mai poți modifica. Ștefan: tu ai un U lipsă la ANULATĂ. De șters am priceput că nu mai poți șterge tura, dar nici să bagi U-ul nu te mai lasă? În sensul ăsta nu mai poți modifica?
Nu înțeleg.

Luni, 25 ianuarie 2016 - 13:07

rupi2003
rupi2003
Coarda

@zentai

1. Daca tot opinezi constant cu privire la aspectele juridice, cred ca treci prea usor cu vederea lipsa publicitatii normei aplicabile si momentul intrarii in vigoare.
Gasesti vreo justificare plauzibila pentru lipsa publicitatii ?
Care era graba in a aplica noua regula fara a o aduce la cunostinta membrilor?
Administratorii pot reposta o tura cu probleme stearsa, dupa cum am aflat din topicul respectiv.

2. Singura majoritate cuantificabila in acest moment si care conteaza este cea a administratorilor site-ului.
Majoritatea data de cei care au comentat la topicul respectiv nu este egala cu majoritatea membrilor.

@administratori
Mai sunt pe site si alte reguli nescrise, adoptate de administratori si neaduse la cunostinta membrilor ?

Luni, 25 ianuarie 2016 - 12:45

zentai
zentai
Coarda

Prin postarea asta nu țin partea nimănui!

Dar având în vedere că turele pot fi înscrise NUMAI/DOAR prin completarea unui formular, partea cu proprietatea intelectuală cade, făcând loc, eventual, dacă vrem să ne raportăm la un reper cum ar fi temeiul legii, unei variațiuni a unui "contract" preformat/de adeziune (de genul celui care se încheie cu E-ON sau cu banca). Și întrucât site-ul propune o platformă, în genul formularului, discuția despre proprietate intelectuală mi s-a părea doar una de complezență.

Acesta este un argument în combaterea tezei cum că o tură este proprietatea exclusivă a celui care o postează pe site. Ea este proprietatea exclusivă doar dacă este postată pe un domeniu atribuit și personal, gen cont pe Facebook. Atâta doar că o tură mie nu mi se pare un act de creație intelectuală, în orice sens s-ar vrea. Cred că este o propunere, neechivocă, de a petrece timpul împreună pe munte.
Nimeni nu propune vreo tură pe site ca să-i fie admirată ca act de creație, indiferent de efortul lui de a organiza. Organizatorul face aceste eforturi din motive altruiste, dezinteresat de contraprestații bănești (căci doar asta ne-ar interesa în cadrul unei discuții privind proprietatea intelectuală).

Adevărat, nu s-a anunțat pe nicăieri și nu s-a schimbat în regulament dar cred că această modificare vine în urma discuțiilor acerbe și îndelungi, despre ce s-a întâmplat în tura de pe Ace, când unii colegi reproșau, cu fervoare, că de ce organizatorul turei de pe Ace ștersese aceeași tură. Țin minte că atunci, împotriva ștergerii acelei ture, s-a argumentat amplu! Țin minte că împotriva ștergerii turei s-a adunat o părere majoritară. Nu știu dacă era majoritatea care conta!Carpati.org Doar e bine să ne amintim că toate propunerile userilor cu privire la eficienta și corectitudinea de pe site nu au întrunit o majoritate și nu au fost supuse la vot, ca să capete girul majorității, ci au fost analizate de proprietarii și administratorii site-ului și dacă s-a ajuns la concluzia că acele modificări sunt ceva bun, în accepțiunea că ce e bun pentru majoritate, e bun și pentru o minoritate, ele au fost aplicate.

Eu n-am avut nicio opinie în acest sens. Am ținut doar să ne aducem aminte istoricul faptelor! Carpati.org

Luni, 25 ianuarie 2016 - 12:24

stefi
stefi

Stefan, tu esti un om de buna credinta si comunitatea te cunoaste. Dar consider ca este necesar sa ramana turele organizate, chiar fara comentarii la acestea.
Sa va dau un exemplu personal: aveam o zi libera si vroiam sa merg pe munte, insa nu aveam cu cine. Asa ca am intrat pe carpati sa caut ceva excursii. Am dat de tura unui baiat, singura lui tura din ce vedeam la profil, care parea in regula. Intuitia mi-a spus ca totusi ar fi bine sa stau cuminte acasa si sa nu merg singura cu organizatorul. Dupa ceva timp, acelasi organizator si-a aratat adevarata lui fata, dupa care a si fost dat afara de pe site. La ceva timp, si-a facut un alt cont si s-a decompensat din nou, de data aceasta era vizibila starea lui. Care a fost aici interpretata ca s-ar amuza pe seama noastra. Sincer cred ca baiatul in cauza are reale tulburari psihice, iar faptul ca a putut in repetate randuri sa-si stearga turele nu ne e de folos noua. N-am dat nume pentru ca nu asta e important, ci faptul ca tot ceea ce organizeaza cineva ar fi bine sa ramana ca un fel de CV al acestuia pentru cei care merg cu el.

Luni, 25 ianuarie 2016 - 11:41

mdr
mdr

Buna ziua
1.Tocmai ce ati modificat dreptul de proprietate. Cine detine dreptul de proprietate asupra turelor ? organizatorul care munceste sa se informeze asupra starii traseelor, timpilor, dificulatati traseu, mijloace de transport, cabane, refugii sau site-ul pe care sunt facute publice.
2. In regulament singurele care nu pot fi sterse sunt comentariile "ATENȚIE! Pe carpati.org nu există posibilitatea ștergerii definitive a contului, ci doar inactivarea acestuia! Postările publicate (știri, articole, jurnale, fotografii, topicuri pe forum, anunțuri la bursă) le puteți șterge singuri, însă nu și comentariile, pentru a nu trunchia eventualele discuții la care ați participat pe site. În urma inactivării profilului, datele cu caracter personal aferente contului (nume, oraș, descriere) nu vor mai fi vizibile."
3. Va rog ca modificarile importante aduse regulamentului, iar aceasta prin care nu se mai pot modifica, sterge ture eu cred ca este importanta sa fie adusa la cunostinta membrilor si sa intre in vigoare dupa o anumita perioada de la publicare, astfel incat cei care nu sunt de acord cu modificarile aduse sa aiba posibilitatea retragerii de pe site.

Luni, 25 ianuarie 2016 - 10:50

mad
mad
Caraba

Sunt perfect de acord cu @baumwolle, o tura poate fi inchisa/inactivata fara a fi stearsa. Mi se pare ok ca atunci cand alegi sa te inscrii in tura cuiva sa vezi ce ture a mai propus, cum s-au desfasurat sau de ce nu s-au mai tinut. Uneori comentariile de la o tura sunt un bun indicator pentru asta. De asemenea, sunt un bun indicator si despre alti membri cu care te-ai putea insoti in alte ocazii. Ca sa nu mai zic ca pot contine informatii despre traseu, marcaje, etc. Din punctul meu de vedere, singurele ture care s-ar justifica sterse, inainte de data la care ar trebui sa inceapa, ar fi cele care au 0 comentarii. Restul - la arhiva.

Poate ca e simplu sa vorbesti despre asta de pe margine, mai ales ca n-ai nicio tura propusa Carpati.org , dar asta e parerea mea.

Luni, 25 ianuarie 2016 - 09:51

rupi2003
rupi2003
Coarda

Transparenta in asteptare la aceasta modificare.
Rubrica "De actualitate" din coltul din stanga sus afiseaza in continuare intalnirea din septembrie 2015 ...
Regulamentul turelor nu a fost modificat. Se aplica o regula nescrisa ?
Mi se parea corect sa se aplice o modificare anuntata in prealabil celor interesati (organizatorilor de ture).

Luni, 25 ianuarie 2016 - 08:39

blueandria
blueandria

Ha! Asistăm la un moment istoric. Bine că ne anunțași și pe noi.

Luni, 25 ianuarie 2016 - 00:22

baumwolle
baumwolle
(admin)

Nu sunt de acord, Ștefan. O tură deja postată, dar care nu se mai poate ține din anumite motive, devine o tură anulată. Este irelevant dacă anularea intervine înainte de data desfășurării turei sau după aceea.

Administratorii au luat o decizie foarte bună.

Duminică, 24 ianuarie 2016 - 15:52

stfp
stfp
Busola

De curand am observat ca nu mai pot sa-mi sterg sau modific propriile ture; am avut nevoie de aceasta functionalitate cand am dorit sa-mi sterg o tura care am anulat-o inainte de a se desfasura.

Nestiind daca aceasta masura este intentionata sau este un bug (o scapare/eroare in engine-ul site-ului) am contactat un administrator care mi-a confirmat ca este intentionata.

Personal gasesc masura cat se poate de inoportuna; mi se pare importanta posibilitatea de a sterge turele INAINTE de a avea loc pentru ca pot aparea diverse motive pentru care nu mai poti sa o tii. Dealtfel pe langa cele aproape 200 de ture care le-am propus aici si au avut loc au mai fost si alte cateva zeci care le-am propus si le-am sters inainte de a se desfasura; atunci i-am informat pe cei inscrisi de ce nu mai pot sa tin tura si am sters-o. Sau au fost cazuri cand am propus initial o tura de adulti, am anulat-o si propus alta de copii etc etc etc.

Daca se doreste impeidicarea utilizatorilor "suparati pe site" care ar dori sa-si stearga sau modifice o parte sau toate turele, o simpla verificare care sa nu permita stergerea sau modificarea turelor cu data mai veche de ziua precedenta ar impiedica acest lucru.

In concluzie mi se pare oportuna modificarea politicii curente de la:

'nu se pot sterge sau modifica ture'

la

'nu se pot sterge sau modifica ture cu data desfasurarii in trecut (de ieri inapoi)'

Multumesc.

Duminică, 24 ianuarie 2016 - 13:20

Afisari: 6,411

#80  Inapoi 1 2 3 4 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0656 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org