Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Martie 2025
LMMJVSD
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Aprilie 2025
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Vremea
Varful Piatra Mica
Muntii Piatra Craiului
#80  Inapoi 1 2 3 4 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Asistenta tehnica Imposibilitatea stergerii si modificarii turelor (80)

conrad
conrad
(admin)

Noroc ca adminii nu se intreaba de ce ar fi relevanta opinia unei persoane care arunca acuze neclare si care uita sa raspunda cand i se cere sa explice de ce anume considera ca e o mare piedica si o pedepasa pt vreo categorie de utilizatori, o anumita modificare pe site pe care, de altfel, o sustine, dar pe care o considera marsavie odata aplicata. Precum si opinia unei persoane care nu are nicio interventie si nu poate da niciun raspuns intr-un mod decent, civilizat si fara sa jigneasca. Sunt sigur ca ai prin ideea.
Mesaj modificat de autor!

Joi, 28 ianuarie 2016 - 14:23

blueandria
blueandria

scufitule: dacă aș candida pentru un post de admin aș întreba de ce e relevantă opinia unui individ care în primul lui jurnal găsea fascinant că fetele sunt diferite de băieți? Noroc că nu candidez totuși. Nu-mi dau seama totuși în ce fază ai ajuns acum.
Așa că îți lansez și eu o provocare: numește tu o persoană de sex feminin, de aici, care să se ridice la...cum ziceai, ceva de calitatea adminilor. Sunt sigură că ai prins ideea.

PS: Probabil că te-a derutat faptul că mulți interlocutori au început cu Andreea. Nu Andreea e subiectul. Așa că poate bagi și tu totuși o impresie în subiectul topicului sau măcar pe lângă el. Ți se pare ok ideea, nu ți se pare? E o propunere pe care poți s-o ignori liniștit.

Joi, 28 ianuarie 2016 - 13:32

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba

@andrei.st: ma gandeam ca postul de admin implica o anumita doza de echilibru interior si de buna judecata, sau macar o aparenta exterioara. Le propunem asta tocmai celor care ii contesta si nu dau semne ca le-ar intelege munca? E un pariu periculos, iar acceptarea ar arunca automat un semn de intrebare asupra calitatii celorlalti admini.

@blueandria: " Deci oameni cu care ai trăit chestii foarte faine aici vin și-ți cer acum 5 lei, 20, 50, 100 pe Facebook". Inseamna ca acele chestii faine au fost mincinoase si trebuie sa-ti re-evaluezi capacitatea de apreciere a calitatii oamenilor. Vina nu e a lui carpati.org - calitatea lor umana deficitara i-a predispus la asta.

@all: suntem pe un site al altcuiva, care si-l gestioneaza cum crede de cuviinta. Ce datorie au ei fata de noi, pana la urma? Am platit pentru asta? Avem vreun contract care stipuleaza obligatiile lor? Chiar daca nu ne place cum suntem tratati, nu putem sa reactionam la modul "ei ar fi trebuit sa..." (fill in the blanks). Ei nu ar fi trebuit sa nimic. Ar fi fost frumos/moral/elegant/recomandabil etc sa, dar nu cred ca trebuia sa nimic. Nu ne place, plecam. Si apropo, daca plecam nu inseamna ca organizam automat ture pe bani pe facebook Carpati.org

Miercuri, 27 ianuarie 2016 - 19:06

andrei.st
andrei.st
(admin)

S-a atins aici un aspect important, dar pe care toti ne facem ca nu il vedem.
Acum ceva ani, la rubrica de admini erau doua pagini cu numele lor... acum este una.
Am mai criticat si eu pe ici pe colo si mi s-a spus: hai la noi sa ne ajuti. Am inghitit in sec, am luat pozitia ghiocelului si mi-am dat seama ca imi era ok sa am libertatea de a critica orice nu imi convine si sa consider ca este de datoria lor sa ma asculte si sa gaseasca o solutie, dar atunci cand mi se cere sa ma implic imi dau seama ca este greu, cere timp si ceva chef. Asa ca am inceput sa-i cunosc si sa-i inteleg, o fac de placere si ar putea face altceva in acest timp, incearca sa o faca bine si se consuma atunci cand apar disensiuni pe tema muncii lor voluntare.

Cred ca da, solutia ar fi ca cei care sunt atat de nemultumiti de munca actualilor admini sa-si dedice timpul (consumat cu postari interminabile de nemultumiri) imbunatatirii site-ului, alaturandu-se acestui voluntariat Carpati.org.
Andreea, da un exemplu pe care e posibil sa-l urmeze si altii: transforma-ti nemultumirile in munca voluntara pentru imbunatatirea comunicarii, fii unul dintre cei 2-3 voluntari de care ai nevoie pt ca totul sa fie bine pentru comunitate Carpati.org

Miercuri, 27 ianuarie 2016 - 13:22

zentai
zentai
Coarda

Un prieten de-al meu a spus odată, pe ceva similar, că multe din dialecticile noastre n-ar exista dacă am fi față în față și nu prin intermediul unui ecran și-o tastă!Nu știu a câta oară se adeverște spusa lui!

Mi-ar place, că nu e greu, să găsim o bază în discuția asta și aia ar fi că dacă ceea ce ne unește e mult mai important decât ceea ce ne desparte, în păreri, să mergem pe ceea ce ne unește și poate așa construim ceva.

Nu mă interesează cine organizează turele pe bani. Mă dezamăgesc doar cei care plătesc pentru asta, o persoană care nu se asumă social, ca ghid, ci doar speculează slăbiciunile altora, bazându-se nu numai pe buna credință a celorlalți, fie ea trecută sau prezentă...ci și pe dragostea lor pentru munte, ducându-i pe acolo pe unde el a fost dus, de alții, PE GRATIS, adică fără să fie speculat, ciugulit, măsluit! Carpati.org

"Pentru că întotdeauna ai nevoie de un prieten", țin foarte mult ca acest site să rămână așa cum e el acum.Buni, răi, cu greșeli, cu merite, ăia care simțim la fel, site-ul ne oferă posibilitatea să rămânem împreună. A devenit un fel de "biserica" noastră, a celor ce mai cred în altruism, în prietenie, în camaraderie...Nu aș contribui cu nimic ca ea să devină "peșteră de tâlhari"....
Tocmai pentru asta eu unul nu mă mai grăbesc cu criticile....dacă ele ar fi!

Nu știu dacă sunteți de acord cu ce am zis dar eu am zis. Să privim cu toții, măcar un pic, "peste" discuția asta...

Miercuri, 27 ianuarie 2016 - 13:21

yo6ial
yo6ial
Coarda

@Andreea: Voluntarii se oferă nu se cer. Carpati.org

@admins&users: A greși e omenește. A ierta e divin.

Hai că-s chestiuni mai urâte și mai frumoase decât turele pe feisbuc, cu bani sau fără bani.
De exemplu se burică tăietorii că a crescut prețul lemnului și nu mai pot face profit din cheresteaua exportată.
Nu c-ar avea, rămasă pe picior, prea multă.

Carpe diem et propitius eris!

Miercuri, 27 ianuarie 2016 - 12:49

conrad
conrad
(admin)

@blueandria: poti sa explici, de data asta rational, te rog, ce rau am pricinuit cuiva, oricui, prin faptul ca am decis ca sa nu se mai poata sterge turele de pe site, decizie cu care si tu esti de acord, si ca nu am anuntat asta in mod oficial? Cu ce incurca acest lucru pe cineva care doreste sa puna ture, ce fel de bete in roate i se pun astfel? Ca organizatoare de ture pe acest site, cu ce te incurca pe tine ca nu fusesei informata ca nu-ti mai poti sterge o tura odata ce ai postat-o?
Ti-a adresat si zentai o intrebare, paragraful doi din ultimul sau comentariu. Poti sa incerci sa raspunzi si la acea intrebare, care sigur nu era retorica.

Si sunt curios daca poti sa raspunzi cumva si intr-un mod decent, civilizat, fara sa jignesti Carpati.org.

Si cateva precizari:
- Nu trebuie sa taci, dar e bine sa fii explicita cand acuzi ceva, sa intelegem si noi care e problema. Nu doar sa deschizi gura cu scopul de a jigni, fara a fi prea clara asupra acuzelor ce le aduci.
- Noi nu avem nicio treaba care "trebuie" facuta aici. Eu, daca nu mai vreau sau nu mai am timp sau consider ca am altceva mai important de facut, chiar si doar sa citesc o carte care-mi place, pot sa nu mai deschid site-ul sau modulul de administrare un an de-acum inainte si nu exista nimeni care sa ma traga de maneca sa-mi spuna ca "nu-mi fac treaba". Si asa poate face oricare dintre noi. Daca revenim si intervenim si intretinem site-ul, o facem pentru ca ne pasa de el, pt ca am pus suflet in ce se intampla aici si nu vrem sa se aleaga praful. Nu defilam cu asta, ci asta e purul adevar. Asa a functionat intotdeauna acest site. Nu e nimeni "angajat" sa faca ceva pe aici. Fiecare ofera din timpul lui pt site numai in limita in care poate face asta. Pentru ca da, adminii si programatorii acestui site nu primesc absolut nimic in schimb, in afara de mentiunea ca sunt penibili, ca au regulile lor nescrise implementate pe furiș, ca isi bat joc de membri si ca sunt rupti de realitate. Oh, si astea, inca, sunt dintre cele mai cuminti acuze aduse ca rasplata Carpati.org

Miercuri, 27 ianuarie 2016 - 12:45

blueandria
blueandria

Gabriela, hai să băgăm puțin context: Întrebarea cu ne-ați vândut (era întrebare) a fost pusă în momentul în care pe acest site necomercial apărea prima tură comercială, marca AMC. Una dintre organizatoare, îți amintesc, era membră AMC. Din lipsă de clienți, presupun, ne-a luat comentariile de la turele făcute aici și le-a pus pe site-ul ei. Așa a apărut întrebarea.
Io-mi amintesc că atunci s-au încins spiritele mult mai tare chiar pe tura comercială marca AMC și în final discuția s-a încheiat cam cum se va încheia și acum.
Cu un nerecunoscătorilor aruncat de la înălțimea domniilor voastre. Sau nerecunoscătoarea, în cazul de față. Atunci Florin Fratu ținea lecția, dacă nu mă înșeală memoria.

Revenind la ale noastre, io zic că am priceput care a fost treaba. Nu mai e cazul să insistați.
La fiecare discuție aprinsă, inevitabil se ajunge la faza în care ni se reamintește că voi prestați aici voluntar și fără prea mult timp. Foarte frumos, ce să zic.
V-ați gândit totuși să vă măriți echipa? Poate s-or mai găsi 2-3 voluntari inimoși care să presteze muncă de admin.
Că să tot defilați cu placa asta nu mi se pare productiv. Adică eu ar trebui să tac doar pentru că voi n-aveți timp să vă faceți treaba aici?
Îmi pare rău de durerea pricinuită. Nu pot să-mi cer însă scuze în care nu cred. Iar scuzele rânjite ale lui conrad mă lasă rece. Trebuia să spun scuze zâmbărețe?
Pân la urmă e site-ul tău, nu te oprește nimeni să faci curățenie.
Din punctul meu de vedere, subiectul e închis.

Miercuri, 27 ianuarie 2016 - 10:36

varverica
varverica
(admin)

Andreea, mă miră de fiecare dată înverșunarea cu care ne critici atunci când pe site se poartă discuții mai aprinse. Vorba 'ceea, doar am discutat preț de vreo două ore și ceva cum funcționează site-ul și cum se întâmplă să mai greșim și noi. Iar asta am recunoscut-o public, în fața tuturor celor care ne-au ascultat.

Vina îmi aparține în totalitate în cazul de față.

Scuze există întotdeauna, iar de data asta scuza mea au fost niște probleme destul de grave în familie. După ce a fost efectuată modificarea, am omis să fac actualizarea în regulament. Adminii nu au acces la regulament - modificările le fac eu. Culmea ironiei, îmi propusesem să mă ocup săptămâna asta.

Da, sună penibil, neverosimil, caraghios... dar asta e realitatea.

Deci pietrele la mine, vă rog, dar pe privat dacă vreți să continuăm discuția.

În rest... apreciez în mod deosebit părerile celor care chiar înțeleg că obligațiile noastre sunt destul de limitate: facem ceva de bună voie, în timpul nostru liber, cu resursele de care dispunem, pe alocuri cu greșeli. Acceptăm propuneri, sugestii, critici, dar exprimate frumos.

Pe mine una mă dor afirmațiile tale de tipul "își bat joc", "să băgați scuze în care nu credeți nici voi", "penibilul situației" etc. Ca să nu mai zic de cele de acum doi ani, care au venit FIX după ce am fost la tine la RFI, cum că v-am vândut (pe voi, membrii site-ului) ca să facem bani și altele. Ștefan a pus o întrebare, iar de la întrebarea lui s-a ajuns la chestii de-a dreptul SF...

Miercuri, 27 ianuarie 2016 - 09:05

zentai
zentai
Coarda

Andreea,niste simple verosimilități (organizarea unor ture pe bani),bazate pe o ipoteză (ca modificarea organizării de ture s-a facut pentru a îngreuna pe unii ,fiind o răzbunare pe aceia) nu are cum sa deslușească adevărul pentru ca "adevărul" tau nu admite nici o distinctie morală intre bine si rău,a carei existența nu se cere pusă în discuție (ca adică asa se verifică un adevăr in toată discutia asta pe subiect).

Ce-am inteles eu e ca furia ta vine din teama ca nu se vor mai organiza ture pentru ca organizatorii nu le vor putea șterge pe cele care nu pot fi bifate la palmares.Oare nu vor fi aceia car vor fi ca cei care acum iti cer bani pe ture? Adică, oare nu fac un "stagiu" pe carpati.org bazându-se pe o "carte de vizita" pusă la dispoziție de site,pana acum...adica "intrati si vizualizati profilul.Sunt epic!Numa'ture de succes".

Nu discut alegerea unora de a plăti sa meargă pe munte ,fără ca pe cheptul organizarorului să scrie mare"GHID".Poate ca face parte din patetismul unora de a fi sau poate sunt incredibil de naivi sau poate au bani si n-au nerv!Sau n-au știință...Nu importa in cazul discutiei noastre decât daca raportat la ceea ce trăim noi pe carpati.org e bine sau rau ! Carpati.org

Marți, 26 ianuarie 2016 - 23:52

blueandria
blueandria

conrad: Răstălmăcești spusele mele. Un exemplu: am zis rupți de realitatea din ture, realitatea de pe site o updatați după cum explicași în 5 pagini mai jos.

Ce a declanșat furia mea? Păi hai să-ți explic. Am mers mult în turele de pe aici și constat cu îngrijorare maximă că tot mai mulți oameni renunță la a posta ture aici și se mută pe Facebook pentru ture contracost. După ce-și fac un nume aici, am sesizat că se poartă expresia.

Deci oameni cu care ai trăit chestii foarte faine aici vin și-ți cer acum 5 lei, 20, 50, 100 pe Facebook. Și sunt atât de mulți și vin și mai mulți din urmă. Atât de mulți încât n-ai ce face, tre să accepți că nu poți opri trendul.

În acest context turele de pe carpați făcute de 3-4 oameni deveniseră cumva o oază. O oază total anemică – de aia n-am înțeles defel de ce ați găsit că o schimbare din asta poate fi făcută la modul ăsta.

Adică dacă Ștefan nu se poticnea aflam de schimbări când un altul s-ar fi trezit că vrea să facă modificări și nu mai poate. Indiferent de explicațiile voastre, aș vrea să rețineți, ca admini, că lucrurile astea sensibile nu se fac așa. Nu acum.

Cred că e mult mai important să pricepeți ceva din furia asta, ăștia de vreți să pricepeți, nu să băgați scuze în care nu credeți nici voi.

Marți, 26 ianuarie 2016 - 19:20

cristi.iliescu
cristi.ilies..
Busola

@Conrad: mi s-ar părea util să păstrați posibilitatea de a redeschide o tură închisă de organizator înaintea datei desfășurării.
Iau cazul unei ture în care numărul maxim de participanți a fost atins cu câteva zile înaintea plecării, organizatorul a închis tura și află apoi că o parte dintre cei înscriși nu mai pot veni. Pentru a pune din nou la dispoziție locurile libere, ar putea publica un comentariu, dar cum tura este închisă, mai puține persoane ar accesa-o pentru a vedea care e situația. În schimb, dacă tura poate fi redeschisă, va reveni în actualitate și va fi vizibilă mai ușor.

Marți, 26 ianuarie 2016 - 10:35

lauramatei
lauramatei
(admin)

Claudiu si ceilalti admini, nu e nevoie de scuze si nici de suparare, nu e nevoie sa dam atata dramatism acestor detalii, doar ca e bine sa stie fiecare ce este permis si ce nu, atunci cand isi asuma rolul de organizator. Eu personal am scris doar in ideea ca da, parca e aiurea sa nu fii anuntat cand nu mai ai voie sa faci ceva si sa fii pus direct in fata faptului implinit.; asa, ca principiu.

Probabil nu s-a deranjat nimeni cu ocazia altor modificari in regulile de postare si de functionare, tocmai pentru motivul explicat de tine: organizarea turelor e altceva, impune responsabilitati, de aceea subiectul acesta a interesat si a aprins spiritele unor useri, putin exagerat, ce-i drept.

Spor la ture si la gestionat carpati.org!

Marți, 26 ianuarie 2016 - 07:50

conrad
conrad
(admin)

Sa lamurim lucrurile:
- Turele postate pe site nu mai pot fi sterse.
- Orice tura deschisa poate fi modificata, dar nu si stearsa.
- Turele inchise devin read-only, adica nu mai pot fi modificate.

O tura poate fi inchisa de autor sau inchisa automat de scriptul care ruleaza zilnic (verifica daca data plecarii este mai mica decat data curenta).

Masura nu este deloc inoportuna in viziunea noastra. Odata ce o persoana decide sa puna o tura, isi asuma ceva. Daca intervine ceva neprevazut o inchide si pune un comentariu cu explicatia de ce a fost inchisa inainte de a se tine. Nu e nevoie sa o stearga. De exemplu, daca un user a pus 10 ture, dar 9 le-a sters inainte sa se tina, in istoric va aparea ca a avut o singura tura. Daca insa doritorii ar sti cat de serios e cand posteaza ceva, s-ar gandi si cat de serios poate fi si in alte privinte. Sau nu s-ar gandi.
Nu exista nicio explicatie logica pt care tura trebuie stearsa daca, din orice motiv, nu se mai poate tine. Cat despre situatia mentionata de autorul topicului "au fost cazuri cand am propus initial o tura de adulti, am anulat-o si propus alta de copii etc etc etc.", solutia a dat-o singur: anuleaza tura aceea, o inchide si pune alta.

Daca ai postat o tura, pana in data tinerii ei cand se inchide automat, sau pana la data inchiderii turei, poti face modificari in descriere, daca acestea se impun. Orice fel de modificari, nu doar corecturi gramaticale.

Organizarea de ture se face pe baza unui formular pus la dispozitie de site. Atat organizatorii cat si userii beneficiaza de aceasta facilitate a site-ului. Inclusiv adminii care au fost organizatori de ture si sigur vor mai pune ture pe site, precum si participanti in ture si sigur vor mai participa. Nu exista niciun act artisitic in a completa un formular. Nu se incalca dreptul la proprietate intelectuala nimanui prin a nu mai sterge o tura postata pe site, mai ales ca pana in prezent au fost sterse doar ture cu comentarii problema, ture cu probleme in desfasurare, ture fara participanti sau ture in care organizatorul s-a razgandit. In schimb, prin stergerea acestori tipuri de ture se incalca dreptul la a se informa cu cine merge la drum, celui posibil interesat sa participe si doreste sa se si intereseze despre organizator in primul rand. Chiar si in cazul in care organizatorul nu mai poate tine tura din motive foarte obiective, tot e mai ok si mai onest sa existe un comentariu cu explicatia ca tura a fost inchisa din motive obiective, decat sa fie stearsa si sa nu existe nicio explicatie pt motiv.
Initiatorul topicului spune ca atunci cand cumperi un produs on-line te poti ragandi in termen de 14 zile. Asa e. Dar care e motivul? Pentru ca el cumpara un produs pe care nu-l vede si poate fi indus in eroare de reclama mincinoasa. Dar cand decizi sa postezi o tura, de ce sa te mai razgandesti? Ca nu mai ai chef? Ok. Spui asta sau dai ce explicatie vrei. Dar ceilalti vor sti si vor decide singuri daca treaba asta are importanta sau nu. Daca ti se intampla ceva, inchizi tura si spui ca nu o mai poti tine si aia e. Si cu siguranta nu atarna prea greu istoricul comenzilor si cu alea in care te-ai razgandit sau nu le-ai mai putut tine, deci nu e imperios necesara stergerea turelor care nu mai pot fi sustinute.
Au fost pe site organizatori care au sters toate turele in care nu a venit nimeni, pastrandu-le doar pe cele cu participanti. Ori si faptul ca nu e nimeni interesat de anumite ture e o sursa de informare in anumite privinte.

Acum, ca acestea au fost lamurite (in ce consta implementarea si motivele noastre), sa vorbim si despre partea neplacuta care a generat replici aprinse, jignitoare si pline de furie, anume faptul ca nu s-a anuntat din timp.
Au fost o multime de lucruri pe site care s-au implementat si au fost anuntate ulterior la "De actualitate". Nu a comentat nimeni cand a fost schimbata interfata site-ului si alte lucruri, ca n-au fost anuntati si intrebati dinainte.

Ideea e urmatoarea: toate aceste implementari au venit in primul rand ca urmare a cererii din partea utilizatorilor acestui site. Apoi, au fost implementate in functie de importanta si urgenta pe care adminii au stabilit-o si in functie de timpul celui care programeaza site-ul. Ca si in trecut, s-a implementat cand a existat timp. Optiunea a fost implementata si testata, urma ca noi adminii sa fim anuntati si apoi sa se faca, la o vreme potrivita si cand aveam toate datele precum si timpul necesar, si anuntul oficial. In "de actualitate" de obicei era trecuta o lista de implementari, nu se facea un text pt fiecare implementare facuta. Nu s-a gandit nimeni ca fix in intervalul acesta de timp, va exista o persoana care doreste sa stearga o tura. Si ca daca nu mai poate sa-si stearga tura (desi noi consideram ca nu e ok sa o stearga si asa au considerat si considera si multi dintre utilizatori si participanti la ture sau organizatori) inseamna ca, citez "e ca un fel de pedeapsă aplicată ăstora de se încăpățânează șă mai facă ture cu necunoscuț,i fără să ceară bani". Serios? Chiar trebuie sa raspundem la astfel de lucruri? Faptul ca nu mai poti sterge o tura, care ajuta la siguranta celor care participa in ture prin posibilitatea d einformare, inseamna in opinia cuiva ca e o pedeapsa aplicata celor care fac ture care nu sunt pe bani? Tot ce e pe acest site a fost pus mereu gratis la dispozitia utilizatorilor, ne-am straduit sa eliminam orice tura comerciala si orice fel de postare cu caracter comercial. Dar in fine, orice om e liber sa aiba o parere si sa si-o exprime. Pana la urma, din opiniile si parerile utilizatorilor am facut majoritatea modificarilor de pe site.

Altcineva considera ca aceasta implementare e fara utilitate practica. Da, probabil pentru unii nu are nicio utilitate practica sa se poata informa complet despre cei cu care pleaca la drum, dintr-un istoric fara acele ture cu pete care au fost sterse, si e mult mai important pentru el sa poata posta mai usor o poza in jurnal. Da, e drept, si acest aspect are mare importanta si trebuie rezolvat. Dar din timpul avut la dispozitie, am ales sa fie implementata mai rapid acele lucruri care pot ajuta la informarea corecta si completa a userilor, care, in unele cazuri, poate ajuta la siguranta lor. Am pus pe primul plan siguranta userilor, fata de aspectul site-ului, pentru ca siguranta utilizatorilor care pornesc la drum prin intermediul site-ului are o mai mare importanta pentru noi. Continuati sa dati cu piatra!

Iar acum, ca am explicat si motivele subiective pt care nu s-a anuntat din timp, va cer scuze in numele tuturor care lucreaza la acest site, admini si programatori, pentru ca timpul limitat i-a facut sa comunice greu intre ei si sa dea informatiile cu intarziere. Nu am ignorat acest topic, dar am preferat sa nu dam un raspuns pana nu aveam toate informatiile, iar pana au putut sa explice ce si cum toti cei implicati, a trecut o vreme. Ne cerem scuze, inca o data, pentru asta.
Nu am facut nimic rau, nimanui. Nu am facut nimic pe ascuns, "pe furis si dupa reguli nescrise ale noastre", nu am pedepsit pe nimeni. Sa nu mai poti sterge o tura nu incurca cu nimic pe nimeni si nu poate fi considerata o pedeapsa.

Daca mai aveti nelamuriri, vom raspunde. Acum ca stiti cum stau lucrurile, vom raspunde la orice veti mai avea de zis sau de intrebat.

Dar evident nu vom raspunde la aluzii cum ca avem antipatie pt cineva si ca aceasta masura care ii priveste pe toti cei care pun ture, ar fi o pedeapsa pentru cineva anume, ori la intrebari la care ni se da sa alegem intre doua raspunsuri, ca ne batem joc sau suntem rupti de realitate.
Implementarea asta vine ca o cerere din partea multora, nu doar din necesitatea considerata de noi, deci nu stiu cum ne-am bate joc prin faptul ca tinem conte de cee ace se cere, cat despre treaba ca suntem rupti de relaitatea a cee ace se intampla pe site... ce-am putea sa raspundem? Carpati.org
Iar pentru intarzierea dintre momentul implementarii si anunt, inca o data ne cerem scuze, dar in niciun caz nu inseamna ca ne batem joc,pentru ca nu am fost toti liberi si in fata calculatorului cand programatorul a avut timp sa implementeze ceva. Si e posibil ca pentru unii din noi sa nu fi fost considerata aceasta informare o urgenta de capatai. Ne pare rau pentru neplacerile create.Vom incerca sa fim mai prompti pe viitor.

Tot ce va fi cu referire la aceasta modificare, va aparea si in regulament si in "de actualitate" si oriunde mai e necesar, de indata ce vom avea timpul necesar pentru aceasta treaba.

Marți, 26 ianuarie 2016 - 02:12

zentai
zentai
Coarda

Ai dreptate,Andreea.Acu' nu merg dar poa' o sa merg.Asta da un temei la discutii.Din niste vorbe n-a murit nimeni.Pentru asta ar fi nevoie de măcar o rangă! Carpati.org

Eu doar am prezentat niste argumente fără să caut dreptatea cuiva.Am zis de la început!
Si nici nu mi-e sete să am dreptate!Am convingerea ca se va alege ce va fi mai bine pentru toti.Asa a fost mereu.De ce ar fi acum altfel?!

Plus ca pe mine nu ma întrerupi de la ce ai zis dar ca să fii împăcată,din aprecierea superlativă a persoanei tale,mă poti întrerupe ori de câte ori ai simti tu ca este nevoie.Ma incred deplin in delicatețea persoanei tale! Carpati.org

Luni, 25 ianuarie 2016 - 22:19

lauramatei
lauramatei
(admin)

- Sunt total anti-stergere ture, inainte sau dupa desfasurare!
- Sustin posibilitatea anularii unei ture, dar numai cu un comentariu care sa explice motivele anularii.
- De modificari din mers e nevoie uneori, pentru buna desfasurare, in functie de factorii care intervin (modificari de prognoze care impun reconfigurare, situatii neprevazute in privinta cazarii/transportului, informatii in plus si recomandari primite de organizator, care il determina sa corecteze ceva, sa reevalueze timpul de parcurgere, sa completeze cerintele de echipament etc.).
- Pe de alta parte, pot exista modificari care sa nemultumeasca sau sa induca in eroare participantii care s-au inscris in urma citirii primei configuratii a turei, inainte de modificari. E dreptul/obligatia lor sa se retraga daca nu agreeaza/nu indeplinesc noile conditii, dar pentru asta e necesar ca modificarile sa fie cat mai vizibile. Comentariul nr. 42 din cele 70 ale turei e posibil sa fie neglijat, sa nu fie citit de cei care vor sa se inscrie ulterior si care citesc prezentarea turei, nu si cele 70 de comentarii. Iar daca modificarea se opereaza in prezentare, mi se pare incorect fata de cei care au citit prezentarea initiala si au respectat conditiile respective. Recomandarea mea este ca orice modificare sa fie mentionata intr-o sectiune de update vizibila, inclusa la sfarsitul prezentarii.
- Sustin introducerea unei reguli care sa oblige organizatorul sa scrie un comentariu la final, in care sa prezinte cel putin detaliile elementare din desfasurarea turei. Nu-l pune nimeni sa scrie jurnal, dar sunt ture care au ramas in pom si intreaba cineva acolo in zadar daca tura a mai avut loc...
- Turele nu sunt nici fotografii, nici jurnale sau articole, nici creatii artistice, sa ne tot infoiem ca suntem proprietarii lor. O tura implica alti oameni, niste participanti sau niste potentiali participanti care au cerut acolo detalii si au dialogat public cu tine, organizatorule, pentru buna desfasurare a turei. Oamenii aceia nu sunt papusi sau pioni. Nu-i stergi tu cand nu mai ai chef sa vada lumea tura in care ati mers impreuna. Toti si-au adus aportul la buna sau mai putin buna desfasurare a turei, desigur, dirijati de organizator.

Fara suparare: si eu, ca participant si organizator, ma simt lezata de schimbarea regulilor jocului fara sa fiu informata. Nu am dreptul sa comentez regulile unui forum sau ale unei comunitati; pur si simplu, astea sunt, iar daca nu-mi convin, pot sa plec. Dar sa-mi schimbi regulile si sa nu ma anunti mi se pare nepotrivit. In rubrica "De actualitate", de exemplu, unde actualitatea e reprezentata de intalnirea carpati.org de acum 3645738292 de ani toamna, s-ar putea include doua randuri care sa anunte orice modificare, hotarare etc. Nu cer justificari, doar informare. Multumesc!

Luni, 25 ianuarie 2016 - 21:52

blueandria
blueandria

yo6ial: Tu nu mergi în ture. Domnu zentai nu merge în ture. Adminii nu mai merg în ture. Cumva dilema ta e și a lor - de ce ne burzulim așa? Mă scuzați că v-am întrerupt de la saci atârnați de rucsac și mâncare. N-o să se mai repeteCarpati.org

Luni, 25 ianuarie 2016 - 17:52

yo6ial
yo6ial
Coarda

Bre, eu nuș la ce vă tot buricați, unii la alții, pe tema asta...
De când activez pe forumuri, liste de discuții sau canale IRc obscure, știu și accept regulile de aur, valabile peste toate canalele astea:
”Utilizarea acestor servicii este un privilegiu nu un drept.”
”Dacâ în țară o fi democrație nu înseamnă că e și pe forum. Pe forum este, întotdeauna, o formă de dictatură”

...și este normal să fie așa. Serios.

Vedeți reglementările magazinelor on-line sau a serviciilor bancare on-line, de exemplu.
Toate au, undeva la finalul documentului ”User agreement” (bifat de utilizatorul care l-a citit și e de acord cu el) o linie, două, de genul:
”Prezentul regulament poate suferi modificări, oricând, cu sau fără o notificare prealabilă.” și
”Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru eventualele greșeli de tipar sau inadvertențe apărute în prezentul document, pentru daunele materiale sau morale suferite de utilizatori prin utilizarea serviciilor oferite”

Vedeți punctul cinci din prezentul regulament al carpati.org.
Este una din puținele condiții care prezintă consistență în lumea virtuală.

Deci...
Carpati.org

Luni, 25 ianuarie 2016 - 17:37

rupi2003
rupi2003
Coarda

@xoreax
Solutia cea mai simpla era sa ne comunice tuturor ca s-au modificat regulile la postarea de ture, nu doar in privat cuiva care a observat schimbarea lor.
Multumim pentru mostra de lauda de sine servita off topic. Oglinda, oglinjoara... Carpati.org

Luni, 25 ianuarie 2016 - 16:47

xoreax
xoreax
Coarda

Sunt dezamagit ca din atatea de idei bune care s-au vehiculat de-a lungul timpului (chiar eu am gasit cateva bubite uratele la site) s-a preferat implementarea acestei restrictii fara prea mare utilitate practica.

Solutia cea mai simpla era retragerea dreptului de a organiza ture acelui membru.

Luni, 25 ianuarie 2016 - 16:30

Afisari: 6,410

#80  Inapoi 1 2 3 4 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0698 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org