Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Martie 2025
LMMJVSD
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Aprilie 2025
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Vremea
Varful Godeanu
Muntii Godeanu
#29  Inapoi 1 2 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Asistenta tehnica Diacritice (29)

mihaiburo
mihaiburo
Busola

"Problema s-a rezolvat cel puțin pentru Secțiunile Stiri/Jurnale/Articole/Culturale."

Nu vor ma fi șterse.

Vezi penultimul jurnal: Rătăciri de iarnă pe Măgura Tarcăului

Joi, 12 decembrie 2013 - 19:22

ratza
ratza
Busola

Păi dacă vor fi șterse, nu are rost să le mai pun, nu? La ce să mai complic munca altora?

Joi, 12 decembrie 2013 - 16:56

mihaiburo
mihaiburo
Busola

Cum dorești ... cu sau fără diacritice.

Joi, 12 decembrie 2013 - 15:05

ratza
ratza
Busola

Aha. Și ce fac, le mai scriu cu diacritice sau nu?

Miercuri, 11 decembrie 2013 - 13:24

mihaiburo
mihaiburo
Busola

Problema s-a rezolvat cel puțin pentru Secțiunile Stiri/Jurnale/Articole/Culturale.

PS "De fiecare dată cînd îmi scriu titlurile cu diacritice, acestea dispar, fiind înlocuite de literele corespunzătoare "
Nu dispăreau ... ani de zile au fost înlocuite de echipa de admin ... cât de repede puteau. Problema era cu motorul de căutare google care nu afișa corect diacriticile.

Marți, 10 decembrie 2013 - 19:12

ratza
ratza
Busola

Am și eu o problemă de semnalat, dacă tot se vor face lucrări la server. De fiecare dată cînd îmi scriu titlurile cu diacritice, acestea dispar, fiind înlocuite de literele corespunzătoare ("i" în loc de "î", "a" în loc de "ă" etc). Se poate face ceva astfel încît să nu mai fie schimbate?

Luni, 9 decembrie 2013 - 15:24

daniela
daniela
Coarda

Aha! Carpati.org Tocmai mă pregăteam să mai înscriu o poz(n)ă. Deci, am liber la probat. Carpati.org

Vineri, 13 mai 2011 - 11:37

cipicernat
cipicernat
(admin)

Ovidiu a facut, intre timp, si restul de corecturi la galerie. Carpati.org

Vineri, 13 mai 2011 - 11:25

daniela
daniela
Coarda

Problema persistă, indiferent de browser. Nu numai că numele albumului conține diacritice care apar distorsionate, ci și titlul fotografiilor care este prezentat în partea de jos a paginii, în galeria ultimelor imagini înscrise.

Vineri, 13 mai 2011 - 09:40

cipicernat
cipicernat
(admin)

Pe-aproape, dar mai e o problema. Daca numele albumului contine diacritice, el apare distorsionat pe pagina fotografiei.

Vineri, 13 mai 2011 - 08:13

ovidiu
ovidiu
Busola

Incercati acum...

Vineri, 13 mai 2011 - 00:43

midan
midan
Rucsac

Este și răbdare.
Discuția asta m-a facut să observ că fenomenul apare și la mesajele private.

Vineri, 13 mai 2011 - 00:34

cipicernat
cipicernat
(admin)

Ovidiu va face corectia necesara. (Doar ca mai trebuie putintica rabdare... )

Joi, 12 mai 2011 - 21:57

midan
midan
Rucsac

Mda, m-am jucat și eu un pic la un titlu de album, prima oară îl afișează corect, dacă dau modificare îmi bagaă și mie carcalaci.
Cred ca e un bug la scriptul respectiv.

Joi, 12 mai 2011 - 20:06

daniela
daniela
Coarda

Mulțumesc pentru răspuns, dar eu pașii aceștia îi știu și am diacritice. Problema mea e că pe carpati.org eu scriu "Crăiesei" și văd afișat "Cr Ă Ł iesei". Ca și cum "ă"-ul pe care-l produce tastatura mea e bolnav sau nu e de cetățenie română.

Joi, 12 mai 2011 - 19:54

midan
midan
Rucsac

Remin la mesajul meu de acum un an:

Pentru Windows XP
1 - trebuie instalat în primul rând update-ul de Windows XP, îl găsești aici: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=0ec6f335-c3de-44c5-a13d-a1e7
cea5ddea&DisplayLang=ro

2 - Driverele pentru tastatură le poți descărca de aici : http://www.secarica.ro/kbdro_2.3.exe

Parca trebuie să restartezi la pasul ăsta

3- Configurezi Windows XP

http://www.secarica.ro/html/ro_kbd_winxp.html

Eu folosesc RO Programmers:
Alt Gr ( Alt dreapta ) +q/Q = â/Â , pentru restul e mai intuitiv Alt Gr + a=ă, +s=ș +i=î, +t=ț,
SHIFT și Alt Gr pentru litere mari.

Cu setările astea, la mine funcționează.

Pentru Vista / 7 n-ar trebui să ai probleme.

Joi, 12 mai 2011 - 19:37

daniela
daniela
Coarda

Da, am și eu o 'problemă' cu limba română, e deformare profesională, credeți-mă că am încercat, dar nu pot să scriu fără diacritice!
Ok, le am, le știu cu ochii închiși unde sunt, dar mi s-a întâmplat să adaug un titlu sau o descriere amplă din care "am mâncat o literă". (Știu, e vina mea, trebuia să citesc de două ori înainte de a da Ok). Am revenit asupra fotografiei/descrierii apăsând pe "modifică" și am constatat că toate diacriticele (și "ț"-ul și "â"-ul), pe absolut toate 'ceva' mi le-a transformat în steluțe și/sau floricele sau alte asemenea. Și cum descrierile mele erau întinse pe câteva rânduri și tasta "insert" nu merge, am avut ce corecta.
Acum - azi - am adăugat un nou album. Nu reusesc de pe niciun browser să-l corectez. Numele albumului este "Minunata lume a Crăiesei Sure" - crăiasă cu "ă". Deși eu "ă" am tastat, la afișare se poate citi: Minunata lume a Cr Ă Ł iesei Sure.

Vă mulțumesc anticipat pentru înțelegere și rezolvare.

Joi, 12 mai 2011 - 18:29

midan
midan
Rucsac

E vorba de fonturile folosite nu toate fonturile "suportă" ș, ț cu virgulă, pe site mai poate fi și de la pagina de coduri.

Vineri, 5 martie 2010 - 14:17

alexus
alexus
Busola

Ninge pe creste! Carpati.org
Înainte sa plecati la munte, poate ma ajutați sa reyolv urmatoarea problema: în word, imi apare ț cu virgula, iar ș cu sedila; pe carpati îmi apar amândoua (ș și ț) cu sedile.

Am descarcat programul european, cu virgule, am facut setarea corespunzatoare din control/panel și totuși nu imi apar amandoua cu virgule in word. Pe carpați apar amândouă cu sedile.

Vineri, 5 martie 2010 - 13:46

florinbalan
florinbalan
Rucsac

Probabil pe munte. Carpati.org

Vineri, 5 martie 2010 - 13:16

Afisari: 2,930

#29  Inapoi 1 2 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0570 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org