Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Mai 2023
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Iunie 2023
LMMJVSD
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Vremea
Varful Urechea
Muntii Baiului
#51  Inapoi 1 2 3 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Asistenta tehnica Calificative acordate dupã desfãșurarea unei ture (51)

zentai
zentai
Coarda

Cât de tributari suntem trecutului în care am crescut, dacã am crescut!
Zic asta cã poate unii dintre noi am rãmas încã în visurile copilãriei pe toatã linia, nu numai pe anumite aspecte!
1- ce poate cimenta mai tare o relaþie de grup decât datul în gât?!Carpati.org
2- dacã folosesc cuvintele caprã,varzã, viezure, gorun, nu înseamnã, neapãrat, cã sunt dac!Carpati.org
3- problemele în paradis nu-ºi au o rezolvare în mai multa rugaciune!Adam a fost izgonit din rai doar pentru cã a fost papagal, ºi fix dupe aia pentru cã a pãcãtuit!Carpati.org
4-ferirea de fraieri e ca trecerea de pietoni.Oricând poate apare un nebun în vitezã maximã.Asta nu înseamnã cã trebuie sã murim "pe partea cealaltã"!Noi trebuie sã fim pregãtiþi pentru orice.Ne asumãm, sau nu ne asumãm! Carpati.org

Eu pot fi perceput ca cel mai gigea bãiat de unele persoane ºi ãl mai al dracu jeg de restul!Cine are adevãrul în buzunar sã-l scoatã repede,acu',sã facã departajarea dreptãþii, ca sã nu ajungem la lovituri de la 11 metri!Adicã sã nu tot citim pe forumuri sau dupã ture, nºpe mii de dezminþiri sau acte de frondã.

La analiza pe text, Ceiuc (Adriana) n-o sã zicã niciodatã public ce a deranjat-o!Pentru cã e femeie ºi pentru cã ea/dânsa se mai poate întâlni cu obiectul deranjului pe munte!ªi nici ãºtia ce deranjeazã nu se lasã cu una cu douã!Nici nu putem aºtepta sã se împlineascã vrerea naturii. Dar nici sã fim poliþiºti nu e viaþã!

Apoi cã ºi eu am o gonflabilã acasã!Mi-a fãcut multe plãceri în viaþã!Dar a fost motivul pentru care am trecut la caiac, cãci la barca(gonflabilã)trebuiau doi ºi prietenul meu a plecat în Anglia, pentru mulþi ani, lãsându-mã în restriºte singur cu ea!Dar viaþa trece!

Mai putem discuta...

Luni, 4 aprilie 2016 - 14:39

lawr
lawr
Caraba

E bine si asa. Nimic nu opreste un participant sau un organizator sa posteze un comentariu cu ce l-a deranjat dupa tura.

Luni, 4 aprilie 2016 - 12:41

bogdan.t
bogdan.t
Coarda

Cel mai ok mi se pare ca, dupa o tura, organizatorul sa vine frumusel sa faca un "review" cu privire la tura respectiva, sa povesteasca ce i-a placut/nu i-a placut, ce-a facut/n-a facut un anume participant, cum s-a comportat un anume omulet samd.
Despre calificative au zis f bine hana si yo6ial. Nu prea-si au rostul.

Luni, 4 aprilie 2016 - 12:06

radmar
radmar
(admin)

La http://www.carpati.org/de_actualitate/propuneri_pentru_carpati.org/50/ exista analiza acestei propuneri si a altora. De atunci nu s-au schimbat foarte mult parerile administratorilor. Daca eventual credeti ca situatia este alta pentru unele dintre propunerile discutate acum 4 ani, va rog sa adaugati un comentariu in locul respectiv.

Luni, 4 aprilie 2016 - 10:00

lawr
lawr
Caraba

ar fi frumos daca adminii ar putea gasi o modalitate de acordare a calificativelor.

Luni, 4 aprilie 2016 - 09:14

hana
hana
Coarda

Pai scopul pana la urma este sa aplici aceeasi evaluare pentru toata lumea.
Daca organizatorii pot fi evaluati si monitorizati prin comentariile la ture, acelasi lucru ar trebui sa fie valabil si pentru participanti.
Nu este corect sa apreciezi comportamentul celor doua categorii cu ocale diferite.
Ramane problema modalitatii de realizare, care e spinoasa intr-adevar.

Vineri, 1 aprilie 2016 - 19:14

yo6ial
yo6ial
Coarda

Mãi... calificativele nu definesc un om iar un om poate juca teatru fãrã probleme.
Doar tot noi, oamenii, am inventat teatrul ºi suntem singurele fãpturi care obiºnuiesc sã se prefacã.

Ce împiedicã, afarã de resursele intelectuale, un participant la ture sã fie un îngeraº, zece ture la rând, pânã-ºi gãseºte momentul oportun?

Mã apuc ºi eu sã particip la ture ºi mã comport în aºa fel încât sã adun cât mai multe steluþe.
Dupã ce am un palmares de invidiat mã pun pe treburile iniþial intenþionate (oricare ar fi alea)

Miºto, nu?

Întâi de toate, cel sau cea ce hotãrãºte sã iasã în lume cu oameni necunoscuþi sau insuficient cunoscuþi, îºi asumã un risc.
Un risc, sper eu, calculat ºi siguranþa personalã ºi buna desfãºurare a activitãþilor sã fie susþinute ºi minime cunoºtinþe de psihologie. Cunoºtinþe ce pot fi dobândite de oricine are voinþã, fãrã sã trebuiascã urmeze facultatea de psihologie sau sã sã aibã doctorat în comunicarea non-verbalã.

Sistemele informatice sunt ºi vor fi vulnerabile triºorilor (vezi facebook, twitter, etc.)
Ok, poate cineva zice cã pe okazii sau mai ºtiu eu care talcioc, treaba cu calificativele funcþioneazã.
Dar acolo, oamenii au o relaþie simplã vânzãtor-cumpãrãtor ºi atât. Nu pot ajunge în situaþii în care unul sã aibã viaþa în coarda asiguratã de celãlalt.
Iar calificativele negative pot fi acordate pe nedrept.

Luând cazul ”ceiuc” de exemplu, ce l-ar împiedica pe cel cãruia i s-a adresat rugãmintea de a sta acasã sã dea negative Adrianei? Nimic. ªi nu doar el ci ºi amicii lui. ”Bã! Dau o berulã dacã-þi faci un cont pe carpati si dai niște negative cui îþi spun eu”
Sau niºte pozitive. Cu niºte laude, la pachet. Superextracalifragilisticus!

Tot forumul în care poate fi discutatã atitudinea unuia sau uneia, unde existã ºi posibilitatea de replicã, e mijlocul mai edificator ºi mai practic. Plus cã e gata implementat ºi mai greu sã dea rateuri din pricina programatorilor.

Mai înþelegi ceva despre un om ºi din modul în care se exprimã, chiar dacã se exprimã doar în scris.
Pace!

Vineri, 1 aprilie 2016 - 17:04

dodo79
dodo79
Caraba

Adica sa dam "like" ? Doar ce mi-am adus aminte ca sunt un antisocial care nu foloseste facebook Carpati.org.

Ideea nu e rea, dar nu gasesc necesara sau utila implementare la nivel de rating sau like, se poate si acum da feed-back cu ce ti-a placut si ce nu, iar fiecare poate sa raspunda pe tura.
Asta e valabil pt. organizator, e mai greu sa cauti pe un participant in turele altor organizatori, deci ar fi cam unidirectionala.
Util ar fi sa poti cauta pt. un membru carpati.org toate postarile, inclusiv de prin ture. Asa poti evalua mult mai bine personalitatea fiecaruia si posibilele incompatibilitati inainte de a pleca cu el la drum.

Hana, dar ai avut ceva experiente, nu gluma... singura modalitate de protectie fata de "turbulenti" este sa chemi politia (ma rog, jandarmii montani, aia care taie amenzi pe nemarcate) daca te simti amenintata. Dar ce te faci daca te intalnesti cu turbulentul pe nemarcate ? Iti asumi amenda ? Eu zic ca majoritatea celor ce merg in ture sunt oameni normali si in principiu ar trebui sa intervina in protejarea celui agresat de un astfel de "turbulent". Iar majoritatea poate fi convingatoare in fata unui singur om.

Vineri, 1 aprilie 2016 - 16:46

hana
hana
Coarda

Nu stiu cat ajuta un calificativ daca nu stii exact pentru ce i s-a dat calificativul ala.
Cineva poate fi taxat pentru ca merge prea incet si intarzie grupul ceea ce nu e atat de grav ca hartuirea unuia sau mai multor participanti.
Si sa nu uitam ca totusi ca turele sunt publice.
In ce masura poti proteja participantii de un turbulent?
Te poti trezi cu el la intrarea in traseu si se tine dupa voi, au fost cazuri.
E greu de gasit o solutie.

Vineri, 1 aprilie 2016 - 15:27

xoreax
xoreax
Coarda

La nivel de model de date nu cred exista momentan nicio asociere (participant, organizator) intre un utilizator si o anumita tura.
Daca ar exista, atunci la nivel de interfata vizuala ar putea fi implementate diverse variante de feedback (puncte/likes/review/samd.).

Cum organizatorul alege participantii, acesta ar trebui sa aiba posibilitatea sa adauge un user intr-o lista de participanti.
La inchiderea turei, userii care sunt in lista de participare ar avea la dispozitie un formular de feedback.

Vorbim aici de multa logica de aplicatie care ar trebui introdusa pe o platforma unde informatiile sunt in general statice si/sau uploadate manual.

Nu e imposibil insa. Sustin si eu propunerea.

Vineri, 1 aprilie 2016 - 14:58

danmih
danmih

Ar fi util ca dupã desfãșurarea unei ture, atât organizatorul, cât și participanții, sã poatã acorda calificative.
Dacã la profilul utilizatorului, ar apãrea și turele la care a participat, atunci ar fi mult mai ușor pentru un organizator sã își aleagã oamenii și invers, pentru un participant sã își facã o idee despre cel care organizeazã.

La urma urmelor trãim în era rețelelor sociale, ar fi un pas înainte pt carpati.org Carpati.org

Vineri, 1 aprilie 2016 - 13:10

Afisari: 8,040

#51  Inapoi 1 2 3 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0516 secunde

GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2023) www.carpati.org