Ieri am reusit si eu sa-l vad tot pe youtube. Subscriu la cele spuse de meles si va recomand sa vedeti si filmul facut de spaniolii de la RTVE. Din pacate nu e subtitrat in nici o limba, dar daca intelegeti putina spaniola nu ar trebui sa fie nici o problema.
Hmm, e 30 octombrie, ora 22 fara cateva minute. Teoretic s-a terminat filmul (~ 45 minute are), dar l-a vazut cineva, cum este pentru ca din trailer pare promitator? Prinde cineva acest post TV? Ca pe internet nu am reusit sa gasesc nici un streaming online.
"Filmarile au avut loc pe parcursul a doua saptamani, in luna mai a acestui an, in zone precum Muntii Retezant, Muntii Zarandului, Muntii Apuseni, Negreasa si Valea Zalanului."
Eu mizez mai mult pe Retezat. Nu am fost in zona respectiva asa ca ce spun acum este doar presupunere din google earth + images.
3 elemente cred ca am identificat:
1) peisajul de la 0:39 e filmat undeva pe langa piatra iorgovanului in directia muntele slaveiu, gura bucurei si in stanga cred ca se vede peleaga+papusa
2) lacul de la 0:14 pare zanoaga.
3) la 1:43 apare sarmizegetusa regia.
Deci presupun ca a luat elicopterul de undeva de pe langa hunedoara si a facut un ocol in zona. Padurea nesfarsita ar putea fi din Poiana Rusca, pentru ca nu e intrerupta de creste si nici defrisata.
Cat despre parau mai mult decat ca e undeva in zona nu pot sa spun.
Am vazut in seara asta la stiri ca in aceasta seara se va lansa in Romania (dar nu am retinut unde) iar peste 2 saptamani in UK si in alte tari. Trailerul l-am vazut inca de acum cateva saptamani si e foarte interesant. Mie unul mi-a starnit interesul despre filmul asta, sper sa apara intr-o forma sau alta sa il putem vedea toti (de aici)
La inceput,am dubii.De la 1:23 este Piatra Craiului cu Politele Martoiului,dealul golas din centru este Dealul Popii iar valea din partea de jos a imaginii este Valea cu Pietre.In cadrele urmatoare apar si Timbalele dupa care se intoarce in ceea ce ar parea Parang.
http://www.rtve.es/television/20111028/bienvenidos-transilvania-corazon-rumania/47163
9.shtml
vizionare placuta
Luni, 7 noiembrie 2011 - 16:51