Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Septembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Vremea
Varful Paltina
Muntii Godeanu
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Altele Vremea pe carpati.org (11)

alecs010
alecs010

Si eu tot meteoblue folosesc. Pana acum nu m-a bagat in belele Carpati.org

Miercuri, 23 februarie 2022 - 20:28

andras
andras
Caraba

Personal folosesc doua surse: yr.no si meteoblue. Serviciul din Norvegia (yr.no) foloseste ca sursa si ECMWF (Centrul European de Prognoză Meteo pe Termen Mediu), cu care am avut sansa sa lucrez putin si sa vizitez sediul. Era impresionat, ei folosesc modele pe scara globala, astfel pot da progrnoze mai exacte pe termen mediu. Ei au spus ca in general prognoza pe 2-3 zile e destul de exacta, dar dupa acela acuratetea scada. Romania e partener ECMWF, deci cel mai probabil primesc datele de la ANM. Pot confirma ca de obicei sunt exacti, dar la fel e si Meteoblue, yr.no probabil e putin mai pesimistic. Totusi in acest caz vantul puternic nu era semnalat de ei...
Cate despre pluginul de pe site, nu stiu daca se poate schimba cu unul din cele descrise mai sus (la fel nu stiu ce licenta au pentru embedding sau API). Personal nu folosesc ce e pe carpati.org. Poate prognozele/informatiile ANM si linkuri catre cateva servicii meteo enumerate si in acest topic ar fi mai utile.

Sâmbătă, 19 februarie 2022 - 11:36

andrei_mtn
andrei_mtn

Am cautat si eu acum Costila atat pe viewweather cat si pe meteoblue si se pare ca meteoblue e cel care da informatia corecta.
viewweather trebuie inlocuit cu meteoblue, sunt de acord cu rupi2003.

Vineri, 18 februarie 2022 - 21:23

senty
senty
(admin)

Adi, carpati.org nu este doar pentru o persoana; fiecare individ este unic, asa ca ceea ce tie nu-ti place, nu inseamna ca se aplica tuturor. Am inteles unde bati.
Am lansat un apel pentru propuneri concrete, dar eschiva e la rang de arta; preferam sa masuram viteza vantului pe webcam.

In alta ordine de idei, nici eu nu ma folosesc de plugin-ul de pe site. Imi fac propria prognoza (buna, rea.. la nivel de amator) folosind ventusky, meteoblue, sat24 cat si unele statii meteo ce raporteaza informatii din zona ce ma intereseaza. Statiile meteo din zona de interes pot fi gasite in principal pe site-urile ce accepta asa numitele PWS (private weather station).
Interpretarea nu este usoara.

Vineri, 18 februarie 2022 - 20:20

rupi2003
rupi2003
Coarda

Eu zic ca m-am uitat pe webcam azi la cota 2000m si steagurile fluturau mult peste 22 km/h.
Daca literatura si prognozele meteo se analizeaza ambele avand ca etalon placerea indusa cititorului, nu mai zic nimic.

Vineri, 18 februarie 2022 - 19:53

senty
senty
(admin)

Daca cineva se increde doar intr-o prognoza dintr-o anumita sursa... apoi eu nu mai zic nimic.
Am o mica tangenta cu domeniul asta la nivel de hobby, pot doar spune ca am vazut destule la toti si personal niciodata nu ma incred doar intr-o sursa.

Privind problema din alt punct (si trecand peste anumite *** ieftine), exista o alta propunere de a inlocui plugin-ul de pe prima pagina? Inlocuirea va trebui sa fie compatibila din punct de vedere al designului site-ului.
Ideea este de inlocuire, nicidecum de a fi eliminat! Daca se merge pe principiul ca "eliminam dom'le ca nu e bun", ajungem sa eliminam multe sau chiar tot, ca deh... unora nu le plac articolele, jurnalele, culturalele, etc.

Vineri, 18 februarie 2022 - 18:10

rupi2003
rupi2003
Coarda

Felicitări, aveți bifată prognoza meteo pe homepage, mai bine ceva gratuit și inutil, decât nimic.

Vineri, 18 februarie 2022 - 14:10

bogdan.t
bogdan.t
Coarda

meteoblue rules...

Vineri, 18 februarie 2022 - 06:43

jimb
jimb

In meteoblue we trust.

Joi, 17 februarie 2022 - 22:03

senty
senty
(admin)

He he... cum se zice, vremea e probabila (si asa ar trebui sa fie luata in considerare).

Oficial doar site-ul ANM ar avea credibilitate pe teritoriul Romaniei, ce are acces la reteaua de statii meteo dar si la resursele satelitate; restul sunt doar simularari a unor date transmise de statii particulare, (si) sau (in cea mai mare parte) masuratori efectuate de satelitii meteo.
Totusi am mai vazut si "gherle" date de anm, asa ca... (dar si astea pot fi puse la categoria "vreme probabila").
Produsele anm (prognozele) precise pentru o anumita zona/arie, sunt contra cost; ce este public, este la nivel generalist si cu acuratete mult mai mica decat cele platite. Intr-ul fel este si normal, nimic ce e gratis este si cel mai bun.

Informatiile meteo afisate pe carpati.org nu sunt gestionate de carpati.org. La fel de bine acolo pot fi plasate si informatiile oficiale de la anm.

Joi, 17 februarie 2022 - 20:11

rupi2003
rupi2003
Coarda

S-a nimerit sa ma uit pe site la vreme chiar dupa ce tocmai citisem avertizarea ANM cod galben de vant pentru joi si vineri si buletinul nivo pentru următoarele 24 de ore (vant la peste 2000m 100km/h.
Ce aparea pe viewweather.com pentru varful Costila pentru zilele respective?
Pentru joi vant 13 km/h, iar pentru vineri 22 km/h.
Avertizarea INM este emisa de la ora 11, iar pe carpati m-am uitat dupa ora 19.

Ati mai observat diferențe atat de mari si alta data la alti munți?

Credeți ne-am putea lipsi de o astfel de prognoza pe site?
A se revedea deviza ce apare in coltul din stanga sus pe site.
Mesaj modificat de autor!

Miercuri, 16 februarie 2022 - 20:01

Afisari: 979

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0494 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org