Initial gasisem o dubita (trebuia sa asteptam cam 1/2 ora), apoi s-a gasit un microbuz care intre 2 curse regulate ne-a carat pe toti 15 pana la Baile Siriu. Nu exista curse regulate. Daca sunteti pana in 8 incercati sa vorbiti cu soferul (daca folositi cursele pana in Nehoiu) care va poate recomanda eventuale transporturi locale. Stiu ca sunt pe acolo prin zona dar nu le stiu orarul. Daca nu reusiti asa, ramaneti grupati si cautati o masina pt tot grupul, din Nehoiu. Cu siguranta veti gasi ceva convenabil (intre timp cei ce nu cauta masina pot face aprovizionarea de la magazinele din apropiere cu mancare, apa etc). Daca va imprastiati va dura mult pana va veti regrupa ... atentie ca in zona nu este semnal la telefoanele mobile.
Adica ati gasit un microbuz care face curse ?
Ma gandesc ca probabil o sa fim 5-6 , poate 8 ...
E bine de stiut daca putem lua toti aceeasi masina sau ne "imprastiem"
Ocazie din gara Nehoiu. Pentru grupuri mici nu ar trebui sa fie probleme ... cu toate ca 15 persoane am plecat rapid din Nehoiu pana in Baile Siriu si alte 2 persoane (care au venit cu trenul) au avut mari probleme in a gasi o ocazie.
Placerea era ( si va fi ori de cate ori situatia impune ) din partea mea.Am intuit ca era vorba de un grup mai numeros si am postat acea stire tocmai in ideea de a ajuta daca cineva din oarece motive nu putea sa insoteasca grupul.
Cum nu cred ca o sa ma mut prea curand din Buzau .....ori de cate ori situatia impune cei in dificultate pot apela fara rezerve ( subliniez : fara a urmari avantaje,ci pur si simlu din solidaritate cu oamenii de munte ).
@mastroiani - multumesc pt oferta dar nu putea fi acceptata deoarece eram un grup mai mare. Multumirile mele pt gest!
@dinac - nu era o varianta de luat in calcul !
@midan - transportul intre Bucuresti si Nehoiu este asigurat si de 2 firme care nu apar la autogari.ro (cel putin eu nu le-am gasit acolo):
- Transcom94: http://www.transcom94.ro/home.html
- Autotrans Calatori Filaret: http://acfilaret.ro/
Noi am folosit a doua varianta deoarece ajungea mai repede in Nehoiu
mihai:Frumos si colegial gestul lui mastroiani!Parerea mea:e o varianta f buna(cel putin ca rezerva!) si de luat in calcul!
Vreme frumoasa si drum bun de pe acum!Cristi
Multumesc frumos pentru toate informatiile! Cursele de 6.45 si 14.00 erau excluse din calcul (prea devreme si prea tarziu). Din Nehoiasu daca am citit eu bine ar fi cam 12 km pana la intrarea in traseu. Oricum astazi cred ca am gasit un transport auto f convenabil (ca timp, cost, conditii) din Bucuresti pana in Nehoiu
Sunt curse regulate din Buzau catre Brasov si asa cum spunea si Catalin la solicitarea pasagerilor te lasa acolo unde doresti ( in cazul de fata la baile Siriu...daca este vorba despre intrarea in traseu spre lacul vulturilor locul de debarcare eu il cunosc ca fosta tabara de la Hartagu )
De transport se ocupa mai multi particulari(printre care si firma Codreanu de la Brasov).
M-am interesat si au spus ca din Buzau ( de la autogara sud....la 1 minut de mers din gara Buzau) sunt curse spre Brasov la 06.45 prima si la 14.00 a doua cursa ( cursa = autobuz sau autocar ).Dupa 06.45 ar fi si alte mijloace de transport spre Brasov...gen maxi taxi,dar fiind vorba de un grup si mai ales la sfarsit de saptamana cel de la informatii a spus ca acestea au capacitate mica si s-ar putea sa fie si aglomerate.
O alta cale de ajuns la Siriu este trenul ( consulta mersul trenurilor din Buzau catre Nehoiasu ).Din Nehoiasu ( punctul final al trenului ) pana la locul de intrare in traseu sunt cam 20 km max.( am aproximat dar nu sunt sigur...s-ar putea sa fie si mai putin ), pe aceasta ruta fiind vorba de drumul national catre Brasov se gasesc masini de ocazie.
Telefon informatii autogara sud (Buzau) - 0238/720546
P.S.- daca situatia impune si vreti sau daca ajuta cu ceva, eu ma ofer sa transport din Buzau pana la baile Siriu - 4 persoane (fara a urmari avantaje materiale).
eu din ce stiu:
la orele 6.45 si 14.00 pleaca autocare din autogara buzau cu destinatia brasov, pe valea buzaului.in cel mult 2h1/2 soferul te va lasa chiar in dreptul zonei baile siriu, dupa ce treci de stanca teherau.
autocarele sunt de la o firma de transport din brasov, dar acum i-am uitat numele, sorry.sper sa imi aduk aminte si revin!
Sunt interesat de date concrete si recente referitoare la transport auto din Bucuresti pana in Baile Siriu, eventual din Buzau pana in Baile Siriu. Am citit toate datele CFR-ului si cele de pe autogari.ro. In plus au fost date si telefoane la firmele care asigura transportul pe ruta respectiva. Problema mare este transportul din Buzau catre Baile Siriu. Orice informatii (orar, firme, nr de telefon etc) sunt binevenite.
Duminică, 16 mai 2010 - 17:44