Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Septembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Vremea
Varful Piatra Mica
Muntii Piatra Craiului
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Altele Service corturi...?? (7)

anarithil
anarithil

multumesc de ajutor. si cand ma gandesc ca macar nu fumez Carpati.org

Marți, 1 iunie 2010 - 23:31

florinbalan
florinbalan
Rucsac

@paul: daca rupturile se datoreaza vantului, degeaba-l cosi. Se va rupe din nou cand ti-e lumea mai draga. Daca nu vrei un cort nou poti sa faci rost de material (6425 de la Texline TM, de exemplu, 8 lei 1,5 mp parca) si sa te rogi de un croitor sa refaca tenda. Sansele sa se aseze la fel sunt infime, caci corturile se croiesc mai mici in functie de elasticitatea materialului.
@anarithil: daca gaura nu e foarte mare, se poate repara usor cu banda adeziva ranforsata, Den Braven de ex, lipita in cruce pe ambele fete. Tine bine destule ture. Cat priveste plasa de tantari...sa fim seriosi, un petec de perdea cusut? Si nu mai fuma in cort Carpati.org

Sâmbătă, 29 mai 2010 - 14:19

anarithil
anarithil

aveti idee cum imi pot repara podeaua de la cort. am o gaura in ea.dar plasa de tantari del a intrarea in cort?

Sâmbătă, 29 mai 2010 - 11:24

adi.vlad
adi.vlad

Daca e chiar atat de rupt nu stiu daca te mai poti baza pe el.
Probabil materialul este si el imbatranit, daca spui ca este vechi cortul si atunci investesti munca si bani intr-un cort care probabil va ceda din nou cu prima ocazie.
Poate ar fi mai bine sa te gandesti totusi la un cort nou. Nu mai sunt atat de scumpe ca acum cativa ani.

Vineri, 28 mai 2010 - 22:49

paul.veja
paul.veja

buna solutie, si ar merge super!doar ca acest cort are vreo 3 rupturi din care 2 mici si una de un metru jumate..
as putea probabil sa il fac la croitorie si sa sigilez cusaturile cu panglica de nylon dupa metoda ta!multzam!

Vineri, 28 mai 2010 - 22:03

yo6ial
yo6ial
Coarda

Încearcă la o croitorie, poate au chiar posibilitatea să-ți lamineze la cald cusătura... dar eu aș recomanda, cu mai multă căldură, acul și ața.
Carpati.org

În funcție de lungimea sfâșierii și materialul din care este țesătura se pot utiliza și adezivi pe bază de neopren (Prenadez, Adepren, etc) pentru a lipii un segment de panglică de nylon peste cusătură (pentru a sigila cusătura. )
Recomand o cusatura zig-zag printr-o bucata de material similar, pentru ramforsare pe partea interioară.

Dacă tenda externă este laminată cu poliuretan, panglica de sigilare se poate lipi doar pe exterior. Îndepărtarea poliuretanului de pe țesătură este nepractică.

Cu adezivul e simplu. După coasere, aplici cu o pensulă mică sau cu o linguriță de plastic de la îngețată, o peliculă subțire și uniformă pe ambele suprafețe având grijă să se îmbibe și în cusătură, se lasă la aerisit 30 de minute și se aplică petecul, cu grijă să se așeze uniform și întins, presând căt mai puternic și uniform 2-3 secunde. (presezi cu mâna, între două cărți protejate cu câte un ziar să nu se mâzgălească cu adeziv)

Am folosit adesea material din vechiul sac al cortului ca să fie ”la culoare” Carpati.org
Spor!

Vineri, 28 mai 2010 - 10:49

paul.veja
paul.veja

salutare!stie cineva unde se poate face o prelata pentru un cort?am cortul, cu bete din aluminiu, si s-a rupt prelata...si nu l-as arunca...

Vineri, 28 mai 2010 - 10:13

Afisari: 2,033

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0542 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org