Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Noiembrie 2024
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Online

Vremea
Varful Pietrii
Muntii Tarcu-Muntele Mic
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

  Forum Altele Reciclare baterii (acumulatori) portabile(i) (12)
 
csuporj
csuporj
Coarda
 
http://www.guardian.co.uk/environment/2013/jun/14/waste-trade-china-recycling-rubbish


Vineri, 14 iunie 2013 - 20:47

csuporj
csuporj
Coarda
 
A, si in Italia e atat de extrema treaba de in camping sunt filmate cosurile de gunoi. Sa se vada cine nu a sortat gunoiul. Iar in orasele sunt inchise tomberoanele cu "lacat" sa nu poti arunca gunoiul in ele. Asa ca am aruncat tot gunoiul (nesortat), intr-o pubela intr-o parcare in afara localitatii la marginea drumului de munte.


Vineri, 14 iunie 2013 - 20:14

csuporj
csuporj
Coarda
 
"Trebuie neaparat sa fie tigan? Romanilor le pute?"

E vorba doar de specializarea muncii si eficienta. La fel cum nu se apuca toti din bloc sa-si tina cate o capra pentru lapte.


Vineri, 14 iunie 2013 - 20:07

odin
odin
Rucsac
 
La cat de buni sunt acumulatorii la noi, cred ca e al 4-lea R : "recumparati" Carpati.org


Vineri, 14 iunie 2013 - 17:56

florinbalan
florinbalan
Rucsac
 
Trebuie neaparat sa fie tigan? Romanilor le pute?

Subiectul este intr-adevat ceva mai sensibil. Merita sa reciclam chiar daca facem jumatate din munca unor companii ce au profituri uriase si scutiri de impozite nesimtite? Eu zic ca da, caci altfel nu s-ar recicla deloc.

Pe vremuri era o campanie interesanta, numita cei 3R: "Recuperati, Reconditionati, Refolositi". Atunci era obligatorie, acum e un moft cu iz corporatist. Dar prea mult rau nu poate face, nu?


Vineri, 14 iunie 2013 - 17:46

csuporj
csuporj
Coarda
 
Eu nu inteleg moda cum ca toti trebuie sa preluam munca de selectare a gunoiului sa-i lasam pe tiganii care faceau asta someri. Poate-ti intra dupa aia in casa ca n-are de lucru. Chiria per metru patrat de locuinta in Cluj e de vreo 5 euro pe luna. Imi trebuie 1 mp in plus ca sa am loc de o galeata in plus pentru plastic, una in plus pentru metal, si un loc pentru hartii. Nu e mai bine daca dam aia 5 euro pe luna 200 de persoane unui tigan, si ne sorteaza gunoiul ? Nu mai pierzi nici vremea, si ia un om salar de 1000 de euro.

Daca bateria trebuie reciclata, sa se puna un pret, de exemplu 50 de bani. per baterie. O sa le adune colectorii de hartii de n-o sa gasesti nici o baterie in groapa de gunoi.


Vineri, 14 iunie 2013 - 15:43

radmar
radmar
(admin)

 
@all: Va rog sa tineti cont ca topicul este despre reciclarea bateriilor/acumulatorilor portabile. Va rog sa va pastrati la subiect si sa nu mai deviati spre cum trebuie incarcati acumulatorii, ce sa se foloasca sau alte lucruri ce nu legatura directa cu tema discutiei, "reciclarea bateriilor"

In urma devierilor de la subiect, unele mesaje au fost complet inactivate, altele au fost modificate, pastrandu-se in ele doar continutul legat de subiect.

In continuare va rog sa nu mai pierdeti timpul vostru pentru mesaje ce deviaza de la subiect, pe al nostru, al adminilor, pentru verificare si corectare, si nu in ultimul rand, pe al celorlalti oameni interesati de topicul respectiv, care vor gasi apoi aici alte lucruri decat ce se asteptau sa citeasca.


Vineri, 14 iunie 2013 - 14:29

leomaciu
leomaciu

 
Pana una alta sunt deacord ca trebuie sa fim ECO. Eu reciclez baterii de ceva timp.


Vineri, 14 iunie 2013 - 11:39

yo6ial
yo6ial
Coarda
 
Investiția în acumulatoare este cu adevărat mai inspirată când este vorba de utilizarea constantă, zilnică.
Aparate foto, jucării, lanterne, stații radio, telefoane mobile, computere portabile, etc.
Bateriile pot fi o opțiune viabilă când e vorba de aparate ce stau în așteptare și sunt rar și puțin folosite.
Ceasuri, lanterne de rezervă, sisteme de comunicații de urgență, etc.

Magazinele unde se procesează fotografii, foarte adesea, primesc baterii și acumulatoare uzate, fără costuri pentru depunător.
Ce zicea @Vasile este o strategie de marketing pentru a cumpăra/vinde mai multe baterii dar este o opțiune bună pentru reciclare dacă o folosești să ajungi la 0 baterii prin casă și rucsac.

Dar nu uitați că nu bateriile și acumulatoarele poluează mediul, apa, solul, etc. Oamenii poluează.

LNT Carpati.org


Vineri, 14 iunie 2013 - 11:08

leomaciu
leomaciu

 
Este foarte frumos ca te-ai gandit la asa ceva pentru ca nu tot timpul poti apela la acumulatori. Tineti cont ca acumulatorilor le faci rau daca curentul de descarcare este fooarte mic (telecomenzi), iar acestia se simt cel mai bine daca sunt folositi cat mai des (minim o descarcare-incarcare la 2-4 saptamani), altef necesita refresh-uri sau chiar reformatare pentru a fi folosit la capacitatile lor reale.
Spre exemplu eu am 3 perechi (a cate 4buc) de acumulatori (a 4-a pereche a crapar) si chiar si asa cumpar destul de multe baterii pentru ca de multe ori nevoia este mare. nu imi permit sa pun acumulatori in toate nebuniile: 2 frontale, blitz extern de la DSLR si o pereche de rezerva, 2 mouse wireless si o gramada de jucarii ale copilului Carpati.org
Problema este ca daca treci pe acumulatori trebuie sa investeti destul de mult si sa stii sa ii ingrijesti si sa ai si un incarcator foarte bun care stie sa-ti masoare temperatura acumulatorilor si sa-i lase sa se mai odihneasca, sa masoare tensiunea lor la un moment dat al incarcarii/descarcarii ca sa stie daca trebuie sa continuie sau nu incarcarea/descarcarea, sa poata masura capacitatea acumulatorilor folositi (difera capacitatea reala intre 2 acumulatori chiar si identici) si evident rezistenta lor interna care de cela mai multe ori iti spune daca acumulatorul este pe duca sau chiar trebuie schimbat.
Ma scuzati de off topic, dar eu incurajez folosirea de baterii in multe dintre cazuri, acumulatorii fiind mai mult exceptii..


Vineri, 14 iunie 2013 - 10:06

florinbalan
florinbalan
Rucsac
 
Daca vrei sa fii (mai) prieten cu natura folosesti acumulatori. Renuntand complet la bateriile alkaline, ca-s 40 sau 10 Carpati.org


Vineri, 14 iunie 2013 - 09:38

vasile.popescu
vasile.popes..
Caraba
 
Salutare!

Bănuiesc faptul că toată lumea folosește baterii sau acumulatori, pentru cel puțin unul dintre echipamentele cu care merge în drumeție. Printre altele: frontale, aparate foto, GPS-uri, etc....

Și cum toate acestea au durata de viață limitată, la un moment dat, și trebuie aruncate, iar acestea poluează mediul, s-au înființat centre de reciclare pentru baterii și acumulatori.

Noutatea si avantajul, printre aceste centre, este la magazinul Ikea, unde primești baterii noi în schimbul celor uzate.

Am aflat despre acest lucru de la un coleg de la serviciu.

Altă sursă online: http://haotik.ro/vino-cu-40-de-baterii-uzate-si-primesti-10-bucati-noi/

40 de baterii par multe, dar am descoperit că dacă pui în comun, se strâng cele 40 de baterii, iar cota este de 1 baterie nouă la 4 consumate (5 persoane care pun în comun câte 8 baterii uzate, vor primi câte 2 baterii noi)

Revin cu detalii suplimentare după ce facem trocul.

Nu uitați să reciclați și să folosiți, mai des și mai des, transportul în comun!

""Noi nu moștenim pământul de la străbunii noștri, noi îl luăm cu împrumut de la copiii noștri " "


Vineri, 14 iunie 2013 - 09:32

Afisari: 2,059


Adauga un mesaj in topic






Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

 


 
0,0535 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org