Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Decembrie 2023
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ianuarie 2024
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Vremea
Varful Carja
Muntii Parang
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Altele Puii de urs, bunul samaritean si amenda (6)

ioana_m
ioana_m

Tre sa fie pe undeva discutii de oameni mari trecuti prin greutati de tipul 'ursu' mi-a stricat prunu', dar nu acolo am batut, punand aici o alta intrebare. Interesul era pentru niste idei, nu pt aruncat rosii, so...live long and prosper.. cum le urez si celor care au si-au dat silinta sa ajute, cum au putut si i-a dus capul, intentiile bune nu trebuie descurajate.

Sâmbătă, 10 aprilie 2021 - 10:46

c0nstantinne
c0nstantinne..

"For, forum" - termenul vine din latina si presupune un spatiu public, un for, o piata, un loc unde se tineau adunarile publice, unde se faceau auzite ideile politice si discursurile de tot felul. Termenul si-a pastrat mare parte din sensul initial si azi, chiar daca s-a mutat in online (sau poate mai ales acum!..). Deci o chestiune ridicata in forum e de presupus sa suporte si o inclinare plina de respect dar si o rosie aruncata de pe undeva, cine poate stii ce idei mai pot aparea la multimea din piata? ..poti sa-i categorisesti de frustrati pe aia pe care nu-i vezi aliniati ideilor tale dar cu ocazia asta iti cam dispare din aura cu care ai venit pregatit sa te afisezi! Iti cade asa pe-o ureche si ti se vede nevoia de control de dincolo de oferta de "a ajuta". Ce mai, cel mai bun control exista in conversatiile private, e clar. Bineinteles, dezbaterea (daca putem apela cu forta la cuvantul asta) ramane inutila cu totul speciei ursine, aflata acum in continua degradare tocmai cu sprijinul celor care n-au inteles foarte clar unde se termina ursuletul de plus si unde incepe ala adevarat din padure, drept pentru care ii iubesc deavalma, pe toti. Fara respect, doar iubire.

Vineri, 9 aprilie 2021 - 17:55

ioana_m
ioana_m

Intrebarea se refera la ceva idei de a ajuta niste oameni, nu la frustrari legate de animalele salbatice.
Intre timp am primit raspuns si aici, asa ca mersi.

Marți, 6 aprilie 2021 - 10:24

c0nstantinne
c0nstantinne..

Totul, dar absolut totul in textul mentionat (dar nu numai in acela, in altele de asemenea) abunda de mici sau mari apeluri subversive, manipulatoare de-a dreptul, la "spiritul protector" si "bunatatea" in lumina carora ne place, unora (multora!) sa credem ca suntem invaluiti: "doi pui de urs ramasi fara mama" (fara mamica lor - putea fi si mai impresionant!), "..doua ursoaice de doar doua luni care erau infometate si speriate", "micutele au strigat-o neincetat.."ursulicele erau slabite, deshidratate..","..sanctuar de animale..", ce mai!, n-ai cum sa rezisti, oricat de rezistent ai fi, au mai bagat si poza aia cu ochii rugatori ai ursuleciuticului (mai diminutivat de atat nu se poate!) si, gata, te-au topit! Subscrii! ..Semnezi petitia pe loc! ..Numai ca m-as mira daca e despre ursi sau daca nu cumva e despre vreo nevoie interna de imagine de sine si stima interna. Mai ales ca legea spune asa: art 23 lit f) / Legea 407/ 2006: se interzice deținerea neautorizată în captivitate a exemplarelor de faună cinegetică. Plus alte interdictii corelate cu alte situatii relativ asemenatoare. Eu nu zic ca omul ala e vinovat moralmente, o fi fost sub imboldul momentului, sau poate a fost sub impresia a exact acestui tip de texte. Dar nici legea nu trebuie stoarsa si intoarsa pana ne place noua cum suna sau, daca nu, o facem din petitii. E aia care e! ..plus ca atitudinea oamenilor in raport cu animalele e in continua degradare: oscileaza frenetic intre iubire nemasurata (de la cat mai mare distanta cu atat mai multa!) pana la sustinere negandita a unor practici ucigatoare pentru mediu: bunastarea de neinchipuit care ne inconjoara, cu care ne-am obisnuit si fara de care nu acceptam nimic ca fiind "normal" se face cu costuri de mediu (sa ne gandim la sutele de sortimente de carne din orice magazin de cartier - au fost animale: au fost ucise pentru noi. Li s-a dat vreo sansa?..) - iar aceasta oscilare ma face sa vad o gramada de ipocrizie. Eu unul n-as tine doi ursi in curte ca sa-i protejez: as suna la 112 instantaneu sa vina sa mi-i ia de pe cap. Sa se descurce "autoritatile". Nu ma las coplesit nici de faptul ca sunt dintre cei pagubiti bine de tot de animale salbatice, mistreti si ursi (numai anul trecut ursul mi-a rupt o gramada de ciresi si pruni de la mine din gradina, nu de la el din padure, cum ar zice unii de la bloc: "e casa lui". Cu mistretii sunt norocos: ei ara, eu doar trebuie sa seman daca am ce..). Tind spre un echilibru unde ursul e urs si nu e ok sa-l ai nici in curte, nici in gradina, nici pe partie, unde e un animal salbatic maiestuos, greu de vazut, nu un maidanez gunoier si unde oamenii, mai ales cei de munte, daca tot se declara asa, au un puct de vedere integrator in care fiecare element isi are rostul lui, nu se clatina sub impresia unui limbaj sau a unei emotii.

Luni, 5 aprilie 2021 - 20:09

yo6ial
yo6ial
Coarda

Întâi de toate, instituțiile de stat acționează numai la litera legii.
Fiecare acțiune, activitate și comunicat este bine acoperit de lege și hârtii.
Chiar dacă legea este respectată la literă...și legea este aplicată discreționar, după bunul plac al funcționarului public.
Asta pentru că funcționarul public nu suferă nici o repercusiune dacă nu aplică legea ci doar dacă o aplică greșit, adică în afara temeiului legal.

Soluția nu se află în petiții online. Amenda poate fi contestată (doar) în instanță.

Soluția reală este corectarea legislației existente care a fost elaborată și votată de băieți deștepți, cu cingători late, cărora nu le place ca cineva să le șutească obiectul hobby-ului. Indiferent de motiv.

Corectarea asta poate fi exprimată prin proiecte de lege și semnături olografe. O sută de mii, minimum, mai precis. Nume, prenume, semnătură. Pe hârtie. Cu pixul.
Și pentru șanse reale să fie votată, trebuie să reprezinte interesul, opinia și să fie susținut de semnăturile unei porțiuni relevante de populație. Adică milioane.

Petițiile online or să aibă vreo valoare juriducă numai după ziua în care vor apărea în constituția țării: identitatea electronică și internetul ca serviciu public garantat tuturor cetățenilor.

Luni, 5 aprilie 2021 - 10:12

ioana_m
ioana_m

Ni s-au inmuiat inimile zilele trecute la vederea filmuletului unor pui de urs ajutati de niste oameni saritori.
https://www.mediafax.ro/life-inedit/sibiu-doi-pui-de-urs-ramasi-fara-mama-s-au-aciuat
-intr-o-curte-ei-au-fost-dusi-intr-un-adapost-20003719

Pentru ca apoi sa revenim cu picioarele pe pamantul Romaniei. Bunul samaritean nu a urmat procedura legala si Garda de Mediu Sibiu a reactionat prompt si eficient, amendand cu 10 000 de lei o asociatie non profit pentru gestul sau incalificabil de a reactiona si a ajuta bietele animale, asa cum a putut... dar nu conform legii se pare:
https://www.mediafax.ro/social/caz-incredibil-salvatorii-puilor-de-urs-din-sibiu-amen
dati-ca-nu-au-asteptat-hartiile-de-relocare-20015533

Amu ce e de facut, oare cum ii putem ajuta pe oamenii astia? E o petitie online aici:
https://www.petitieonline.com/anularea_amenzii_emise_de_catre_garda_de_mediu_sibiu_in
_cazul_salvarii_puilor_de_urs

Sâmbătă, 3 aprilie 2021 - 20:09

Afisari: 958

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0554 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2023) www.carpati.org