Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Noiembrie 2023
LMMJVSD
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Decembrie 2023
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Vremea
Varful Baiul Mare
Muntii Baiului
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Altele Pentru cã, uneori, nu ne mai întoarcem! (3)

bogdan.t
bogdan.t
Coarda

Dumnezeu sa-i ierte!

Marþi, 24 decembrie 2019 - 06:52

rupi2003
rupi2003
Busola

Mi-e greu sa-mi iau ramas bun de la cei doi prieteni.

Trec lunar prin locuri din Bucegi care imi amintesc de ei.

Sambata am urcat pe valea Malinului. Pana sus de data asta. Cu Scufitu si Scufita nu reusisem in martie 2016, o trosnitura la vreo suta de metri de platou ne-a speriat si ne-a indemnat sa ne retragem. Duminica era ziua lui de munte si sambata seara m-ar fi intrebat daca am iesit si stiu ceva despre zapada de pe vai.

Mai sus de BMC am vazut scocul pe unde intrasem prima data cu Mugurel spre branele nordice ale Costilei. Era multa zapada, dar imi aminteam ca este mult grohotis la baza. La intoarcere am intersectat Valcelul Malinului pe unde stiam ca organizase Mugurel o tura vara, ocazie cu care aflasem si eu de existenta acelui valcel.

Scufitu cel bogat (cu munte, brane, ace, vale și valcel) ”s-a intors” pe valea lui.
Mugurel se intoarce probabil saptamanal in Bucegi prin noi, cei pe care i-a calauzit pe atatea trasee din abruptul prahovean.

„Partir, c'est mourir un peu,
C'est mourir à ce qu'on aime:
On laisse un peu de soi-même
En toute heure et dans tout lieu.”
(Edmond Haraucourt, Rondel de l'adieu)

Luni, 23 decembrie 2019 - 20:31

zentai
zentai
Coarda

A trecut un an de când Mugurel Ilie ºi Scufiþul Roºu nu mai sunt printre noi.
Nu am fost un apropiat al nici unuia! Pe Mugurel l-am cunoscut la un stagiu de alpinism hivernal. Nu mai tin minte pe aproape nici unul de la acel curs, decât pe Mugurel, pe Mihai Florin ºi pe o tipã micuþã (o sã pãstrãm decenþa anonimatului) pe care o plãceam foarte mult.
Cei doi domni mã fascinau, iar Mugurel mã ºi intimida, cu faþa lui severã, parcã de profesor care abia se mai abþine sã nu te ardã cu-n 2 la mate! Invariabil, mã chiteam pe lângã cei doi. Paradoxal, Mugurel, deºi pãrea un tip sever, avea un incredibil simþ al umorului! ªi ºtia sã povesteascã! Conteazã în viaþã sã fii un bun povestitor!
Când am aflat cã Mugurel s-a sfârºit pe Bucegi, cred cã era sã sparg, efectiv, ecranul calculatorului! Nu-mi aduc aminte sã fi avut un moment mai trist pe acest portal, ce m-a fãcut, atunci, sã reconsider prezenþa mea pe acest site. Pentru cã mã durea foarte tare amintirea lui! A fost fain la acel curs. Ce nu este fain în Bucegi când mai ai ºi cu cine împãrtãºi?!

Azi Mugurel nu mai este printre noi. Aºa a fost sã fie atunci, un om care cunoºtea foarte bine Bucegii, care era foarte prudent ºi calculat sã se sfârºeascã atunci ºi acolo!

De Scufiþul Roºu a citit toatã lumea „dãrile lui de seamã” cu privire la starea zãpezii din Bucegi. ªtiu cã avea ºi el umor cu carul!

Nu ºtiu dacã, efectiv, mai conteazã ce am scris eu acum. Am vrut doar sã pãstrãm un moment de reculegere pentru ei, cei doi, foºtii noºtri colegi care acum nu mai sunt...ºi sã nu-i uitãm aºa de repede!

Eu, abia azi am putut sã-mi iau rãmas bun de la Mugurel!

Cãrãri cu soare! Acolo unde eºti sigur trebuie sã fie cãrãri, cãci soare puteai tu sã-l faci sã fie, povestindu-ne despre el!

Luni, 23 decembrie 2019 - 13:35

Afisari: 1,298

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0557 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2023) www.carpati.org