Eu zic asa, cum ca toate explicatiile sunt bune.Francizeaza-le si dupa aia, fii destept, si arunca-te intr-o emfiteoza cu cei de la Rammstein!Poate or sa fie interesati si poate o sa aparii urmatorul clip, fiind ala care o sa cada, in mod real si alpinistic!
Totusi, un clip nu e discovery (si chiar si aia o mai dau de gard, uneori).E un act de creatie artistica, in care realul e doar un motiv de scorneala
Fii baiat destept si nu mai cauta explicatii, acolo unde ele, indeobste cunoscut, nu pot fi date!
Piesa e pentru prieteni care ascultand-o, isi mai aduc aminte de momente frumoase pe munte, mai dau pe gat un whisky bun, isi aprind o tigara si sunt si ei un pic fericiti ca se revad, ca uneori au dat "la pace" cu moartea si au scapat breji, din noroc, din prostie, din intamplare, din prevedere.N-are importanta!Important e ca sunt vii cand putea fi totul altfel. Intr-o lume de tot sictirul, prietenia adevarata e ridicarea sufletului din pamant in inaltul cerului!Asta e explicatia piesei: prietenie, risc, moarte!Ca tu sa te gandesti de doua ori inainte de a face ceva ce ar putea fi o mare prostie!
Mai cresti si tu, fa-te odata manga si asculta piesa cu niste prieteni la care tii foarte mult!O sa intelegi la marele fix daca mai are importanta de ce a cazut ala in clip!
Mihail, nu știu unde ai auzit tu așa ceva: "Cu ocazia asta mi-am reamintit/aflat mai bine cum e cu carabiniera si coarda,de mi-am amintit ca zicea pe aci careva,intr-un curs/tutorial de alpinism,trebuie legata cu un nod special de carabiniera,ca in cazul de cazi,nodul sa preia mult din soc." Nodul de legare în coardă nu "preia" din șoc. El trebuie să aibă 3 calități: să nu se defacă, să poată fi desfăcut cu mâna după ce a fost puternic solicitat și să nu reducă mult din rezistența corzii prin înnodare, astfel încât, în cazul unui șoc să nu se rupă din nod. Diminuarea șocului asupra elementelor sistemului (coardă, pitoane, noduri, alpinist, etc.) se face prin metode de asigurare dinamică + o parte din energie este disipată prin alungirea corzii.
Intrebarea era pusa pentru cine se mai pricepe/face alpinism.
Din ce au raspuns Senty ,Andrei.st ,Kxo.xp am inteles ca nu e facut chiar cum trebuie videoclipul din punct de vedere al cuiva de a mai practicat macar un pic alpinism.
Ma voi duce intre brazi,
Acolo, unde te-am zarit ultima oara.
Dar seara arunca un val peste pamant
Si peste drumurile din spatele padurii.
Si padurea e atat de neagra si pustie
Vai mie, oh, vai,
Si pasarile nu mai canta...
Fara tine nu pot exista
Fara tine
Cu tine sunt tot singur
Fara tine
Fara tine numar orele
Fara tine
Cu tine stau secundele
Nu merita
Pe crengile din santuri
E liniste acum si neinsufletire
Si respiratia imi cade ah, atat de greu
Vai mie, oh, vai,
Fara tine nu pot exista
Fara tine
Cu tine sunt tot singur
Fara tine
Fara tine numar orele
Fara tine
Cu tine stau secundele
Nu merita
Fara tine
Fara tine
Si respiratia imi cade ah, atat de greu
Vai mie, oh, vai,
Fara tine nu pot exista
Fara tine
Cu tine sunt tot singur
Fara tine
Fara tine numar orele
Fara tine
Cu tine stau secundele
Nu merita
Fara tine
Pentru ca am ceva ani de lucru in domeniul video (editare, productie), am sa-ti spun scurt si la obiect: este un film/clip ce urmareste o poveste, un scenariu. Filmele pot fi de doua feluri: reale si imaginare. Aici povestea, scenariul este imaginar.
Din punct de vedere al rezultaului final artistic, iti spun ca acelasi clip cu acelasi scenariu poate avea alta "imagine" daca la "comanda" era un alt regizor (sau monteor). Probabil daca asamblam eu cadrele finale dupa un scenariu aproximativ... fii sigur ca respectam si niste norme "tehnice montane", dar in cazul asta, poate ca regizorul sau editorul video nu le are cu muntele asa ca... pe romaneste "il doare la basca" ca intr-un cadru e legat in coarda si in altul lipseste coarda si asa mai departe. Clipul NU ESTE PENTRU EXPERTII MUNTOMANI
Asa ca, propunerea lui Cipi cu atelierul AMC e foarte bine venita pt cei din clip, la fel si pt regizorul clipului! As mai adauga ca ma ofer voluntar sa montez un alt clip, dar trebuie sa vina baietii de la Rammstein sa filmam alte cadre, eventual in Bucegi.
Gata... ca m-am distrat destul azi. Topic fara rost. -1 daca se mai continua asa, de dragul de a despica firul in 4, 16...
Propun ca la urmatorul atelier de alpinism, AMC-ul sa ii ia si pe baietii de la Rammstein. Ca aia nu stie sa faca noduri si mai si se lauda pe net cu prostiile facute de ei.
Se vede mai incolo,tot in videoclipul respectiv,nodu se desface,la minutu 3:05 pana la 3:08 unu din membri,trage coarda goala.
Dupa ce la minutu 2:47,se vede cazand,dar cu nodu pe carabiniera ,de la coarda albastra.
Din ce se pare,s-a dezechilibrat,a alunecat si a cazut si apoi s-a desprins nodu,din cauza asta nu a ramas agatat in coarda,asta au vrut sa zica cei de la Rammstein.
Poate si partea cu coarda maro si coarda albastra nu e o scapare.
Cu ocazia asta mi-am reamintit/aflat mai bine cum e cu carabiniera si coarda,de mi-am amintit ca zicea pe aci careva,intr-un curs/tutorial de alpinism,trebuie legata cu un nod special de carabiniera,ca in cazul de cazi,nodul sa preia mult din soc.
Uite daca nu faci noduri calumea ,ce se intampla.
Eu zic ca a cazut pentru ca mancase ca bou' si ierea greu.Si din motive de mistica, implinind rosturile progresiei dramatice, creca se si masturba, lucru care incetineste la voiciunea mintii,iar dupa cum stii, Dumnezeu rupe capu'la onanisti!La explicatia asta te-ai gandit?
Dar nu te baza pe varianta asta.Dupa cum stii, astia de la Rammstein e nemti, iar nemtii au inventat blitzkrieg, dupa care ne-am mai imputinat un pic pe lumea asta!Au revenit un pic in carti cu Mercedez si BMW dar eu zic ca nu ajuta prea mult!Tot mai buna e aia cu fracturarea hidraulica
PS-urmatoarea intrebare care mie imi creaza probleme de emotie e cum in Star Wars aia pleaca cu navili, cu viteza luminii la sute de ani lumina si cand se intorc, aia de-au ramas loco e la fel de tineri si voiosi, cand cine a trecut pe acasa pe la Einstein stie ca relativitatea face ravagii in cartier!
parerea mea e ca arta cere sacrificii, uneori, greu de imaginat pentru o minte ordonata!Pacat ca ai ales sa-ti faci mana cu Rammstein.Pentru unii e religie!
Cu voia dv.unele inadvertente cu gramatica au fost "pashite" in mod voit, de dragul artei pamfletului!
Joi, 30 octombrie 2014 - 09:40
xoreax
Eu zic ca se arunca din cauza depresiei provocate de melodie. Daca era o manea pe fundal, urca si in tenisi si nu patea nimic..
Mesaj modificat de autor!
Inca ceva,tot pe videoul postat mai devreme,la 2:47,in cadere,se vede carabiniera,cu o coarda legata de ea.
Dar coarda de data asta e de culoare albastra,coarda de apare la minutul 2:28 e de culoare maronie.
Mai incolo,la 2:49 tot in cadere,carabiniera e goala.
O fi o scapare,sau mai multe,ce sa zic.
https://www.youtube.com/watch?v=0PSUYhAmFPA
La 2:28 apare inca legat in coarda,la 2:32,nu mai e legat in coarda,nu mai vad nici carabiniera.
O fi o scapare,nu stiu.
Mesaj modificat de autor!
Daca luam in considerare doar OD:
- Till era asigurat
- Till avea o coarda legata de ham/carabiniera
- Till alune
- coarda se face nevazuta de la un cadru la altul
Daca luam in consideare OD (ceea ce vedem) si HF (care explica pe undeva OD):
- Till era asigurat
- Till nu cade initial pt ca e inca in coarda
- Cand Richard taie coarda, Till nu se poate tine si cade
- coarda (sau ciotul de coarda) iar face pe invizibila
Deci da, e un detaliu acolo omis, coarda aia cu nodu ei cu tot. E bine? Nu a ajung in regrupare - era inca pe fata verticala si ar fi fost cam idiot sa se dezlege acolo. Mai avea cativa metri buni pana la teren sigur.
Numai Chuck Norris cred ca ar putea sa-si desfaca nodul in cadere (carabiniera e la locul ei), iar... "Haifisch" ne induce in eroare pt ce cel care cade isi taie singur coarda de la mijlocul nodului, altfel (daca taia altcineva coarda) se vedea nodul de la carabiniera si un ciot de coarda in cadere
Pentru ca e doar un film Mesaj modificat de autor!
Haifisch e o gluma,care a fost facut dupa Ohne Dich.
Ohne Dich a aparut in 2004 iar Haifisch in 2008.
De munto-mani textul nu e inteles,"Fara tine" - e vorba de varf,cine canta se simte singur,trist etc,fara varf si despre asta si e melodia,dupa cum se vede din videoclip.
E o melodie foarte serioasa,pentru muntomani.
Eu asa inteleg textul,altii interpreteaza altfel textul.
Din cate inteleg eu,de sunt lipsit de cunostinte de alpinism prea multe,ceilalti membri ai echipei de muntomani au ajuns in regrupare.
Personajul principal,banuiesc ca isi dezleaga coarda,a ajuns cu un pas inainte de regrupare si de aceea s-a dezlegat din coarda ; fiind grabit de ceilalti colegi,face un pas prea mare si punand piciorul o priza aiurea,se dezechilibreaza si cade.
Am inteles ca Rammstein a apelat la alpinisti profesionisti,pentru a realiza videoclipul.
http://rammstein.wikia.com/wiki/Ohne_dich
Personajul principal al videoclipului amintit cade intrucat orice videoclip prezentat sub forma unei poveste are nevoie de o "intriga" - punctul de la care incepe actiunea.
Lasand hazul si mistoul (sper ca nu te superi pe noi!), cade pentru ca se dezechilibreaza pe o panta abrupta.
Legat de partea cu "dar era asigurat!", iti recomand sa urmaresti videoclipul "Haifisch" in jur de minutul 2
Vineri, 31 octombrie 2014 - 14:06