Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Septembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Vremea
Varful Curcubata Mare
Muntii Bihor-Vladeasa
#21  Inapoi 1 2 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Altele Moldoveanu in I Shouldn't be Alive (21)

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac

Diverse "meichingofuri" despre cum sum sunt filmate episoadele acestei serii. http://animal.discovery.com/videos/i-shouldnt-be-alive-making-of-videos/

Duminică, 29 aprilie 2012 - 17:11

varverica
varverica
(admin)

Va rog sa ramaneti la subiect.

Discutiile personale nu ii intereseaza si pe ceilalti - daca sunt numai intre 2 persoane, sa fie tratate ca atare.

Miercuri, 18 aprilie 2012 - 10:16

iulianasb
iulianasb
Caraba

Multumim Ioan pt. lamuriri. Nu m-am uitat decat o data la film si asa am retinut ca spunea ceva cu Transfagarasanul ... si imi fixasem ideea ca a urcat pe sud pt. ca initial chiar speram sa vad Fagarasii in film, iar la cat de domoli pareau nu ma puteam gandi decat la zona sudica. I-ar fi prins bine baiatului in 2003 refugiul de pe Vistea din padure acuma ! Carpati.org)

Miercuri, 18 aprilie 2012 - 08:29

ioanbrasov
ioanbrasov

Prima data multe salutari! Referitor la subiect cateva precizari (personal sunt de langa orasul Victoria asa ca sa zicem ca cunosc zona):
- de acord cu ,,varverica" - tipul nu a urcat pe sud ci pe nord...iar important nu este sa se filmeze reconstituirea EXACT la fata locului (ideea in sine este importanta)
- de acord si cu Iulia (cel putin prima parte), referitor la pericolele de a merge aiurea, intr-o tara straina, nepregatit pentru zona (doar lecturand o harta), pentru miezul iernii in Fagaras si altele

- iar mai departe se pare ca nici unul dintre voi nu a lecturat mai multe articole scrise pe tema ,,zapacitului" astuia si anume: NU A URCAT PE LA BALEA sau cine mai stie pe unde, probabil ca a urcat direct pe valea Vistei Mari sau pe una din vaile stanga drepata si asta intrucat declaratiile de la vremea aceea (2003) spun ca a ajuns la 2 spitale inainte de a ajunge in Brasov.
Asadar primul spital este cel (a fost de fapt ca acum e inchis) din Victoria, urmanad cel din Fagaras si apoi Brasov.
Apoi taxiul l-a dus ori spre cabana Arpas, ori daca nu (cel mai probabil) pe forestierul de pe valea Vistei Mari, daca ar fi urcat spre Cab. Arpas sigur ajungea la Turnuri sau Podragu...dar de cabanae nu se pomeneste nimica...!
Pe langa asta avalansele in Valea Vistei sunt chiar frecvente...!
Api la intoarcere a ajuns (parerea mea) la Vistisoara (improbabil la Sumerna - ca ar fi trebuit sa mearga spre cab. Arpas) care de altfel si corespunde descriierii, zona fiind mai mult de vacanta pentru vara!

Asta este parerea mea! Poate cat de putin am reusit sa mai lamuresc un pic lucrurile!

Miercuri, 18 aprilie 2012 - 00:31

bolonitata
bolonitata
Caraba

Am verificat atent ce numere de inmatriculare avea masina: In fata scria B 39 SiE - exact asa cu i mic si in spate ND 45221 care daca a fost filmat in Norvegia apartine de "judetul" Telemark Carpati.org

Marți, 17 aprilie 2012 - 11:10

varverica
varverica
(admin)

Moldoveanu nu apare in aceasta filmare. Iar padurile/dealurile de la poalele Fagarasului nu arata asa.

Filmul a fost realizat in Norvegia.

Individul nu avea cum sa urce pe sud, fiind cazat in BV. Ar fi trebuit sa ocoleasca muntele cel putin 150 km cu masina pentru a ajunge pe o vale sudica. In plus, el nu a ajuns pe varf, deci a ramas pe aceeasi parte a muntelui (a coborat pe nord, deci a urcat pe nord).

Marți, 17 aprilie 2012 - 10:34

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/1418621/Avalanche-Briton-makes-amazing-four-da
y-crawl-to-safety.html

Marți, 17 aprilie 2012 - 10:09

iulianasb
iulianasb
Caraba

Suna mai reala stirea de pe alpinet decat filmul in sine ! Totusi filmul pana la urma are o morala: reflecta pericolele la care te expui daca vii pe munte pt. prima oara ne-echipat si inca in miez de iarna. Oricum, a mers ceva baiatul de la Balea cascada pana in Sumerna ... desi in film spune ca a ajuns inapoi la drumul unde il lasase taxiul ...

Marți, 17 aprilie 2012 - 09:55

bolonitata
bolonitata
Caraba

Cand am vazut filmul am amintit ca am citit pe vremea acea stirea:

http://alpinet.org/main/stiri/stiri_ro_t_patru-zile-tiris-prin-fagaras_id_938.html

De filmat cred ca o fost filmat undeva in balcani sau in in Caucaz. ( vezi Lada care folosea ca si Taxi, numarul masinii care par cu litere chirilice chiar daca nu se vede, chipul taximetristului etc. )

Marți, 17 aprilie 2012 - 09:41

csuporj
csuporj
Coarda

E bun "filmul" doar ca mi se pare amuzant ca nu e filmat in Romania, sau cel putin nu pare. Ar fi putut arata peisajul asta: http://www.panoramio.com/photo/4050072 ca reclama pentru Fagaras. Top Gear a facut reclama buna Transfagarasanului si Bear Grylls Apusenilor si mai ales Izbucului Tauz.

Moldoveanu de la 2:40 nici nu pare abrupt.

Poate au filmat toamna sau primavara (prin 2010) si langa Victoria nu era zapada cat in 2003.

Luni, 16 aprilie 2012 - 20:57

rupi2003
rupi2003
Coarda

Apropo de "cum urca cu pioletul in stil catarare pe o panta pe care stateai lejer in picioare !?"
La minutul 5 secunda 30 povesteste ca zapada era pulver si uneori intra pana la brau.
Apoi il arata urcand cu pioletul in stil catarare.
La minutul 8 se poate vedea destul de bine pioletul respectiv - din categoria celor folosite la catararea pe gheata.

Luni, 16 aprilie 2012 - 20:43

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac

Nu am urmarit povestea, caci nici vorba sa stau 43 de minute si ceva secunde sa ma chiorasc pe net la o asemenea minunatie, daca ma iau dupa parerile exprimate aici.
Eu m-am bagat în discutie doar referitor la Alpi Carpati.org Cartea lui de Martonne fiind publicata în 1906, nu este deloc exclus ca cei implicati în realizarea acestui film sa nu fi fost la curent de denumirea data de geograful francez.

Luni, 16 aprilie 2012 - 19:38

rdulul
rdulul

Dupa cum se vede si in link-ul pe care l-am dat, povestea e din 2003. Poate omul nu avea telefon, si nici nu sunt convins ca avea pe cine sa sune. Despre traseu nu ma pot exprima, dar am dubii ca macar ar fi avut piolet, cat despre ce haine avea el atunci, hmm, nu putem sti din film asta. Hainele lui din film sunt evident o reclama la HH(Helly Hansen). In plus, pe langa dramatismul adaugat de regie, trebuie tinut cont ca daca era ranit, era probabil in soc, instinctul de supravietuire fiind cel care l-a salvat, si deci povestea lui, chiar spusa prima data, nu putea fi exacta. Orice intamplare socanta iti va trece starea de constienta la un alt nivel. Ceva de genul ca, daca admiri un peisaj, acesta o sa ti se intipareasca in minte, dar daca fugi de urs, acelasi peisaj se va sterge aproape instantaneu din mintea ta, ocupata cu supravietuirea.

Luni, 16 aprilie 2012 - 19:20

iulianasb
iulianasb
Caraba

La cat de fabuloasa este toata povestea asta, vrei sa spui ca aia care au facut reportajul stiau de Alpii Transilvaniei ca denumire populara ?!

Luni, 16 aprilie 2012 - 18:51

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac

Iulia, nu esti prima persoana care tresare când citeste despre Alpii Transilvaniei. În comparatie cu "adevartii" Alpi, desigur modestii Carpati fac palida figura. Totusi exista un sâmbure de adevar ce i se datoreaza geografului francez Emmanul de Martonne despre care se gasesc aici http://ro.wikipedia.org/wiki/Emmanuel_de_Martonne câteva informatii interesante si care clarifica arzatorul subiect.

Luni, 16 aprilie 2012 - 18:46

iulianasb
iulianasb
Caraba

Acuma citesc ca s-a intors prin Sumerna ... sa mor daca inteleg pe unde a vrut sa urce omul asta pe Moldoveanu .... ?! Prin Sumerna treci ca sa urci spre Podragu, o tzara mai la dreapta cu vreo 3 ore vara de Moldoveanu !? Complet utopic !

Luni, 16 aprilie 2012 - 18:36

iulianasb
iulianasb
Caraba

Mah, frate da' omul asta si-a facut-o cu mana lui. Cu logistica asta cred ca toti muream acolo: nu tu telefon, statie radio, sa il astepte taxiul la o anumita ora inapoi etc ... ca sa nu mai vorbim ca era imbracat ca la munte, nu ca pe munte ! Sa inteleg ca a vrut sa urce pe Moldoveanu dinspre sud ? Pe acolo sunt drumuri forestiere mult mai lungi decat ce povesteste el !? Si sunt impresionata si de cat de repede batea poteca la inceput si cum urca cu pioletul in stil catarare pe o panta pe care stateai lejer in picioare !? Mai sa fie ! Daca e adevarat, imi pare rau de ce a patit, dar totul este mult prea tras de par ! Alpii Transilvaniei huh ? !Carpati.org Se numesc Carpati ca fapt divers !

Luni, 16 aprilie 2012 - 18:30

rdulul
rdulul

Mi se pare greu de crezut ca e o "poveste adevarata". Avalansele astea l-au prins pe mijlocul partiei de fiecare data? Nici a doua oara nu a stat mai cu grija? Hai, ma lasi?! Inteleg ca e un "remake", dar tot pare cam trasa de par povestea. Nici el nu pare prea convins ca asa s-a intamplat.

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/1418621/Avalanche-Briton-makes-amazing-four-da
y-crawl-to-safety.html
Varianta mai scurta si care ne invata geografie - Muntele Transfagarasan, cel mai inalt din Romania.

Sâmbătă, 14 aprilie 2012 - 14:23

xoreax
xoreax
Coarda

Parca ar escalada Everestul Carpati.org Au astia un talent in a dramatiza totul..

Sâmbătă, 14 aprilie 2012 - 09:26

csuporj
csuporj
Coarda

minutul 2 secunda 40 Carpati.org

Vineri, 13 aprilie 2012 - 23:08

Afisari: 4,103

#21  Inapoi 1 2 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0616 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org