Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Noiembrie 2023
LMMJVSD
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Decembrie 2023
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Vremea
Varful Piatra Secuiului
Muntii Trascaului
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Altele Locuri offcamping Bucegi, dar nu pustii :) (14)

neco
neco

La Bușteni (Poiana Țapului, mai precis), la camping Aviator, exista o zona nepietruite unde se poate instala cortul. Exista posibilitatea sa te conectezi la reteaua de energie electrica de 220 V, daca dispui de un prelungitor. In pretul platit intra acces la baie/dus si bucatarie cu masa, scaune, aragaz, frigider, congelator, vesela, chiuveta. In proximitatea locului pentru campat exista gratar metalic foarte mare si o chiuveta.
Mesaj modificat de autor!

Joi, 12 octombrie 2023 - 11:12

yo6pnc
yo6pnc
Caraba

Da, asa este...
Din acelasi motiv, urs (mai ales pe la noi)/ om, nu prea ies singur. Mereu caut sa am partener.
2 oameni schimba ideile ce le-ar putea veni unora, chiar si ursului, si nu in ultimul rand, in caz de ceva, unul poate merge dupa ajutor...

Miercuri, 11 octombrie 2023 - 19:24

sebasto
sebasto

Metoda mea e mai mult pentru zonele marginase unui oras sau chiar si unei localitati mai mici. Am fost acasa, langa Targoviste, mediul rural. La fel, stiu dealurile, am luat-o din loc unde am vazut cu ochii. M-am afundat pana m-am plictisit in paduri, alea cate mai sunt. Maxim niste ochi curiosi de la distanta, localnici care mai strang un lemn pentru iarna.
Ce-i drept, cam ala e animalul ce ma ingrijoreaza cel mai mult, cat timp nu sunt in teritoriul ursului - omul curios, de ii vin idei sau se crede justitiar sau crede ca stie legea. De aici si motivatia mea anterioara. Le mai taie din tupeu. Oricum, tin mereu ditamai "bidonul" de spray pt urs/om.

Miercuri, 11 octombrie 2023 - 13:18

yo6pnc
yo6pnc
Caraba

@Sebasto, foarte ok metoda ta... insa pe la mine, Mediaș, sunt dealuri multe si paduri intinse. Nu este pe cine sa anunt si habar nu are nimeni ca eu ma plimb prin paduri... ies si ma plimb pe unde imi cade bine, si imi pun tabara unde imi place... nici naiba nu trece pe acolo Carpati.org

Miercuri, 11 octombrie 2023 - 12:31

sebasto
sebasto

Nu stiu cat de ortodox e ce fac eu. Cel mai des ies cu cortul pentru 1, 2, 3 seri. De obicei iau o padure aleatorie, mai la campie, mai spre munte, dar unde au sediul ocolului silvic in proximitate. Apoi ma duc si pun o intrebare amicala, politicoasa. Trecand peste problemele administrative si ce se intampla in padurile noastre, prefer din pricina asta sa stie oamenii aia ca sunt pe acolo in caz ca primesc permisiunea sa campez, pe romaneste "sa stie de mine si ce intentii am".
Sunt transparent cu oamenii. Da, primesti sprancene ridicate, ca nu sunt obisnuiti cu asa ceva, dar de obicei intreb pentru ca, recunosc, prefer sa fiu mai cozy, aprind un foc mic, decent, pentru o mancarica si stat pe langa el, nu lasat peste noapte. Prefer sa imi anunt intentia, desi stiu ca nu se incadreaza in standardele legale, de aici si necesitatea de a cere acea permisiune de bun simt. Nu am multe instante de genul, dar am primit feedback, pozitiv. Arat ca am bun simt, ca strang in urma mea si ca nu sunt genul care vrea sa vina acolo sa faca un foc de tabara. Doar vreau sa stie de mine ca sunt pe acolo din diverse motive - ori ca se pot organiza partide de vanatoare si sa stiu si eu daca am ce cauta acolo, dar si din alte considerente pentru care ei nu ar vrea sa aiba ochi pe acolo in timp ce isi desfasoara "activitatea".
Pot sa zic ca pana in momentul de fata, de la un gest de "buna ziua" de genul, am bucuria sa ma retrag linistit pe langa Bucuresti, in vreo 2 paduri administrate de persoane diferite. Un telefon de bun simt in prealabil si oamenii apreciaza.

P.S.: Imi asum repercursiunile pe care le poate avea lumea fata de metoda mea. Imi asum. Nu mi se pare deplasat, dar pot fi subiectiv. Nu ma deranjeaza opinia oamenilor ce poate surveni ulterior acestei postari. Eu unul nu am gasit alta metoda mai safe pentru scenariul meu.
Daca aveti alte sugestii, as fi cel mai bucuros sa le primesc. Multumesc!

Miercuri, 11 octombrie 2023 - 12:15

iuma
iuma

Pentru ca a intrebat mai jos @zentai despre ele. Carpati.org

Joi, 3 august 2023 - 10:54

yo6pnc
yo6pnc
Caraba

Cum zice @cipicernat, prin off-camping eu inteleg "inafara campingului amenajat".
Adica iti pui cortul unde te taie capul.
Daca intrebi de off-camping, de ce mai vorbim de "locuri amenajate de camping" ?

Miercuri, 2 august 2023 - 23:05

cipicernat
cipicernat
(admin)

Cred ca avem o intelegere diferita a termenului "off-camping"...

Miercuri, 2 august 2023 - 22:55

iuma
iuma

Salut,

Ce as putea spune acum:
- Camping Heaven (campat efectif) - langa Rasnov: superb (curatenie, liniste, spatiu suficient cat sa nu fii sufocat nici cand e plin)
- Camping Aviatorul (vazut din masina trecand pe langa el prin Busteni: doar un loc pietruit unde sa iti lasi rulota, nici nu cred ca poti sta doar cu cortul.
- Camping Zanoaga (ne-a fost recomandat, nevizitat): din poze arata bine, mai putine locuri
- Hayhuy Camp (ne-a fost recomandat, nevizitat): din poze arata bine, mai putine locuri
- Vibe camping - mai departe, dar cica ar fi fain Carpati.org

Recomand sa sunati din timp pt rezervare, mai ales in weekend.

Cam atat din partea mea, poate mai adaugati voi altele. Din pacate ultimele 3 nu au fost vizitate, dar am zis totusi sa le adaug, poate va sunt de folos.

PS: Puteti verifica pe cucortu.ro si cicobella.ro (sau aplicatia lor CampMap), daca mai aveti si alte surse pentru locuri de camping va rog sa ne spuneti.

Miercuri, 2 august 2023 - 20:33

midan
midan
Rucsac

Pentru Bucegi, camping amenajat ar fi aici
https://carpatmontana-serv.ro/camping-zanoaga/

Duminică, 30 iulie 2023 - 16:51

zentai
zentai
Coarda

@iuma- atunci zi-le boss! Asa știam și eu, precum a grăit Ruxandra. Dar dacă ai date noi, zic că să le împărtășim! 😀 cort rules 😀

Duminică, 30 iulie 2023 - 12:07

iuma
iuma

Multumesc pentru informatie. Am gasit in schimb locuri de campare f bine puse la punct in zona. Si cu mai putine sanse de a avea vizitatori nepoftiti. Carpati.org

Sâmbătă, 29 iulie 2023 - 11:15

ruxandrav
ruxandrav
Caraba

Nu este permis campingul in incinta parcului Carpati.org

Sâmbătă, 22 iulie 2023 - 18:20

iuma
iuma

Salut,

Imi puteti spune daca in Bucegi gasim zone de offcamping care sunt relativ populate? Vrem sa campam pe munte, dar in acelasi timp cautam sa fim in relativa siguranta fata de ursi. Credeti ca este posibil asa ceva, inteleg ca sunt multi ursi in zona?

Multumesc!
Mesaj modificat de autor!

Miercuri, 19 iulie 2023 - 19:45

Afisari: 641

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,9471 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2023) www.carpati.org