Nu e greu de marcat locul, atat ca Cristi momentan nu este prezent. Locul de desfasurare a fost identificat/vizitat de el.
Se va rezolva. Ca reper cel mai important... Mânăstirea Berivoi, dar nu se ajunge pana acolo!
Mesaj modificat de autor!
E foarte greu de pus pe o harta un X? Macar sunt ceva puncte de reper mai clare: "la dreapta de Casa Randunicilor", "la sud/la nord de 104A", "dupa/langa carciuma lui x-lescu", marcaj cu momai din pietre albe...
Să aveți vreme bună, că întâlnirea, cu siguranță va fi foarte bine organizată.
Căsătoria a doi tineri frumoși ne ține pe lângă casă, astfel că ratăm această întâlnire.
Distrați-vă, dragi carpatiști!
@lauramatei observ o oarecare săgeată aruncată spre/către utilizatorii de GPS și te știu mai puristă. Totuși nu e cazul să ne desconsideri. Ie loc prin iad pentru toți. În august am și eu „drum“ și în cazul în care @urlea2002 nu face bifa până atunci o să încerc să o fac eu și pe urmă să o transpun peste o hartă. Seri tihnite.
Cristi, ar fi bine sa marchezi exact locul pe o harta si sa postezi imaginea aici, pentru cine vrea sa vina pe jos din creasta si se orienteaza cu harta pe hartie. Nu toata lumea merge cu GPS, reducand un loc la niste numere.
mihaita_39: parerea mea, privitor la intrebarea ta (traseu PA+PR), este ca NU e de mers pe acolo iarna. PA urca la inceput abrupt prin zona cu desisuri, unde sigur este zapada multa acumulata si retinuta de boscheti, prin care urci cu greu si e posibil sa nu gasesti cararea corecta... plus niste locuri accidentate, unde si vara e ud, acum pesemne e gheata. Traseul nu e evident de tinut, atunci cand zapada acopera marcajele de pe jos. Mai sus, intri in traversare spre dreapta, deci probabil riscant, depinde si de zapada. Iar PR chiar are traversari cu risc si de avalansa, si de alunecare, parca sunt si niste cabluri, deci nu. Nu e pe muchie!!! Muchia este foarte accidentata, nu e treaba de picior, e catarare cu ceva scule, cred. Poteca marcata merge in traversare o lunga bucata, deci exact ce nu trebuie!!!!! In general, traseul propus de tine se situeaza pe un versant, deci nu e indicat iarna.
S-ar putea sa mearga doar urcarea pe PR din padure, din TR, de mai jos de cabana, iese in muchie in partea ei mai joasa, urmezi muchia in coborare si ajungi in zona manastirii si a pastravariei. Dar nu sunt convinsa, pentru ca nu stiu in ce mod iese in culme, daca nu cumva sunt traversari sau zone expuse, n-am fost pe acolo. Aflam pe la cabana cum e acest traseu.
Gata la mine e masina ocupata (radhoo, lauramatei, lenin62 si stephane). Estimez ca vom ajunge la cabana maine pe la 17.30. O seara buna si sa ne vedem cu bine sus.
Se va rezolva. Ca reper cel mai important... Mânăstirea Berivoi, dar nu se ajunge pana acolo!
Mesaj modificat de autor!
Joi, 16 august 2018 - 21:22