Salutare, recomand un sortiment de biscuiți... DITA , produși de RoStar, ”cu multicereale, fără adaos de zaharuri, sursă de fibre ”, pot fi achiziționați fie la pachete de 36 gr. fie la pungi de 250 gr. de prin Kaufland .
Mesaj modificat de autor!
Pâine uscată feliată iau de la Lidl – Rivercote (varianta cu susan) – au un gust bun, costă aprox. 3.5 lei/250 g (seamănă cu cele descrise de @lauramatei).
Tot de la Lidl eu am luat niste crutoane de forma sferica. Sunt usor imbibate in ulei vegetal, poti fi consumate in supa sau chiar ca atare, fara nimic altceva. Pachetul este destul de usor, nu mai stiu exact gramajul, parca ceva pe la 250-400g, dar are volumul unei pungi de orez de 1kg.
@lauramatei- oare painea de care vorbesti seamana cu painea de care eu am pomenit, cea de la Carrefour? La Lidl nu am fost, dar voi merge o data pentru a vedea produsele. Daca ai putea sa precizezi numele painii pe care o recomanzi mi-ar fi mai usor...
Multumesc pentru sugestii
Exita in supermarketuri diverse sortimente de paine deshidratata. Unele sunt chiar niste felii de paine uscata aliniate si ambalate in celofan, dar acelea se fac praf in rucsac dupa cateva zile. Sunt altele mai bune: niste pachete paralelipipedice cu niste felii mai tari, foarte subtiri, dar consistente, de grosimea unei lipii, cu secara, cu seminte etc etc. Preturile variaza. Cele mai ieftine se gasesc la Lidle si sunt foarte bune. Tin mult, am mancat si 10 zile din ele, doar trebuie sa ai grija sa nu se ude. Sunt foarte usoare si spornice.
In rest, paste cat cuprinde (in afara de pachetelele de fidea-supa despre care vorbeste lumea pe aici, se gasesc si niste paste obisnuite, romanesti, cu ou, foarte mici, sub forma de patratele sau frunzulite subtiri, care se fierb doar cateva minute), orez prefiert, piure...si nu-ti mai trebuie paine.
Cu lipiile nu m-am impacat: sunt grele si mucegaiesc repede.
Orezul inca nu l-am incercat, dar daca e asa cum spui, nu se merita.
Cred ca o buna solutie sunt cerealele, sub diferite forme, din care se poate face un fel de terci... instant. Ideea este de a obtine cat mai multe calorii din cat mai putina greutate.
...și mă tot gândesc la franzela aia feliată, lăsată la refugiul Zârnea, după ce a fostă cărată vreo trei zile. Nu, nu de mine.
Pâine am mai văzut și în refugiul Țigănești, tot așa, ne atinsă...
Dar de orezul ăla prefiert voi a zice ceva:
Mie mi se pare că ard prea mult kero pentru o cratiță de orez.. Am fiert 15-20 de minute la el și a trebuit să-l las o oră să se mai umfle. Imediat după ce l-am luat de pe foc avea textura unei colive sărate și nefierte.
O mămăligă e gata în 10 minute, un griș în 5-7, pe foc.
Iar macaroanele clasice, cu brânză uscată, în 10 minute de fierbere plus 10 minute de odihnă, sunt gata de mâncat.
Am revenit din tura si fac o mica completare. Cei ce au unul sau mai multe mari magazine alimentare in apropiere pot petrece ceva timp cautand pe rafturi tot felul de produse interesante de luat pe munte. Eu am trecut in fuga, sub presiunea timpului, prin Carrefour Sibiu si chiar din viteza tot am descoperit spre exemplu orez semipreparat, taitei instant. Revenind la paine, aici am descoperit paine produsa chiar de Carrefour de secara si integrala cu seminte cu valabilitate mai mare de 10 zile. Am cumparat si am mancat din ambele sortimente, mie mi-a placut. Cu adevarat, valabilitatea e reala, nici dupa zece zile painea nu s-a alterat.
Mesaj modificat de autor!
Eu nu car painea dupa mine. M-am invatat sa mananc fara. Pt carbohidrati folosesc paste, biscuiti (din care mananc pe traseu) si acele supe cu multe paste (de fapt sunt noodlesul asiatic ) care se pregatesc atat de usor si sunt f hranitoare.
Pentru o perioada de o saptamana, merge ceva paine la inceput (pt. vre-o 2 zile) si pe urma, lipia. Avantajul ei este ca tine (parca) ceva mai mult, si nici nu prea ocupa asa mult spatiu in rucsac. Oricum, nici asta nu e alimentul vesnic, dupa un timp se altereaza si ea, dar pentru o tura de o saptamana... e ok combinatia prezentata
Pentru ture mai nebune (ce depasesc saptamana pe munte), clar trebuie sa ai in vedere pe langa cele spuse anterior si... ceva uscat. Uscarea painii in cuptor, sau intr-un ceaun si transportarea ei in saculete de panza, nu este ceva nou, se cunoaste de muuult timp, atat ca foarte putini folosesc metoda asta, intrucat pt ture de cateva zile... e suficienta painea normala.
Cum Alex a adus in discutie pastele fainoase, eu prefer la ture lungi sa am cu mine "minunile" alea de paste rolton/mamitta/(si alte denumiri). Daca intr-o tura lunga te-ai plictisit de supa si ai ramas si fara paine... ele se pot manca asa uscate; au un gust bun, dulceag si la nevoie le poti gandi ca un inlocuitor pentru paine.
Sunt sigur ca prin comert se mai gasesc si altele.
@yo6pnc: Pe jumătate adevărat. Mie mi-au plăcut grisinele, dar "jumătatea" nu s-a prea împăcat cu ele, așa că și-a cumpărat pâine de la Cabana Pietrele. Pesmeții ăia din armată erau buni, dar n-am mai văzut așa ceva... din armată! Adică de vreo 15 ani!
Va recomand tuturor celor care doresc sa scape de paine mucegaita, sfaramata si chiar de ceva greutate ....pesmetii( crutoane)...adica paine taiata si uscata...eu tai feliile de paine cubulete si le usuc intr-o tava in cuptorul aragazului.
Mesaj modificat de autor!
Duminică, 19 octombrie 2014 - 17:46