mike, asa e, e greu de gasit! dar si cine are onoarea astaaaa
as fi curios de acel exemplu...
bamse, bafta in inceputurile de mers pe munte si....intre noi fie vb toti de pe acest topic stiu ce vorbesc asa ca poti linistit sa ii asculti !
miha, nu te4 lasa, arata'le ce'i viata adevarata !
Buna Bamse....
1. Cam toti de pe aici avem doar weekendul liber deci asta nu e o restrictie....fie ca muncim, invatam etc...sambetele si duminica sunt zilele de evadare
2. In Bucuresti sunt o groaza de oameni care merg la munte ...nu e musai sa stai in Bv sau Sibiu ca sa fie oameni pasionati
3. Poti incerca turele de intiere, urmatoarea e in 7 zile....poate o sa-ti placa...avantajul este ca se adeseaza celor aflati la inceput de drum si sunt gandite cu timpi medii de mers, cazare in general confortabila, ritm adaptat de mers,trase diferite, eventual pe cat posibil in masive noi....
4. Te poti lipi la o tura normala din planificator daca iti face ceva cu ochiul si daca cel care o gestioneaza e de acord.
5. La capitolul cluburi ai de unde alege dar nu stiu sa iti recomand unul caci pana acum nu am fost decat un ONCR.
@pt cristi_dav: cristi cu gasitul e mai greu sa stii...mai ales daca nimeni din jur nu iti imparte pasiunea....alergi dupa cai verzi pe pereti si nimeresti in cele mai ciudate combinatii...un exemplu de genul asta am in cap chiar acum si ti-l zic pe privat daca vrei
As zice ca se poate si mai mult de 2 prieteni, e si o chestie de gust pana la urma.
E adevarat ca daca o sa creasca nr de participanti scade viteza de deplasare dar un grup de 3-5 e numa' bun dupa parerea mea.
Daca incepi fara un "cunoscator" e bina sa-ti stii limitele, sa nu te avanti la ceva prea greu, documentarea inainte si sa ti marcajul ar fi suficent dar si mai bine sa ai pe cineva priceput langa tine.
ca sa il completez pe stefalexe cu un pct 5: daca vrei SI mai mult de la viata, cauta-ti 1, max 2 colegi cu care sa faci turele, iti iei o harta si incepi de jos si continui progresiv pana sus
O singura precizare la ceea ce a zis Alex: oameni precum Marian Anghel, Fane Tulpan si altii, nu fac initiere in turism ci in alpinism - ceea ce e cu totul si cu totul altceva.
O alta varianta sunt cluburile montane si gasesti o lista destul de lunga in meniul Ghid --> Cluburi montane.
Salutare Bamse! Bun venit pe Carpati.org! Cand ai putin timp, scrie te rog ceva la profilul personal, sa stie lumea cam ce fel de om esti!
Uite cum sta treaba: 1. pe piata exista niste societati comerciale, adica firme, adica bani dati de tine catre ei, pentru serviciul de instruire in domeniul turismului montan. Atestatul de "ghid" pe care ti-l ofera ei nu are valoare decat la tine in dormitor, putini astfel de "ghizi" duc apoi turistii pe trasee (ne)marcate prin munti. Majoritatea celor peste 30 000 de "ghizi" cu atestat din Romania sunt angajati in agentii de turism, iar ca meserie de ghidusie, vor face explicatii la obiective turistice sau in autocar!
2. Mai exista niste firme care organizeaza excursii de pregatire, care intotdeauna costa ceva mai mult decat face transportul, cazarea si ce mai e nevoie pe acolo, pentru ca trebuie sa aiba si ei profit!
3. Mai exista niste oameni care initiaza pe bani, care au o puternica pregatire in domeniu, si care contra a aproximativ 100 euro te invata cam tot ce trebuie sa stii pentru ascensiuni de vara sau iarna in tabere de cateva zile, cum ar fi: Fane Tulpan, Mariananghel, etc.
4. Daca vrei ceva mai mult de la viata, pe acest site, unde totul este gratuit si ajutorul vine fara interese, exista posibilitatea sa te alaturi unor Ture obisnuite, propuse de oameni care merg pe munte si care sunt dispusi sa mearga si cu alte persoane, si mai exista, dupa cum au zis si colegii inaintea mea, Ture de initiere, facute voluntar de niste persoane, special pentru a duce pe munte persoane ca tine!
Eu zic sa incerci o astfel de tura de initiere macar, costurile de transport si cazare sunt cele mai reduse, si vezi tu apoi daca mai vrei sa fii ghid dintr-ala cu atestat sau sa mergi pe munte cu adevarat! Apoi poti incerca punctul 3 cu incredere, ar fi cea mai buna investitie! Bafta!
puteti sa imi recomandati o metoda de intiere in tainele turismului pe munte ?
Tot citind pe internet am inteles ca o idee buna ar fi o scoala de ghizi, insa vad ca sunt scoli si scoli. Imi puteti recomanda o solutie pentru cineva din Bucuresti care nu are decat weekend-ul la dispozitie pentru a merge pe munte?
as fi curios de acel exemplu...
bamse, bafta in inceputurile de mers pe munte si....intre noi fie vb
miha, nu te4 lasa, arata'le ce'i viata adevarata !
Vineri, 13 iunie 2008 - 21:56