Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Aprilie 2023
LMMJVSD
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Mai 2023
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Vremea
Varful Bucsa
Muntii Leaota
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Altele Informatii despre Nae Popescu (8)

alex29
alex29

mflorin-ma bucur ca te-am putut ajuta.

Si eu am sesizat greseala legata de kilometrii parcursi, dar cum nu am avut alta sursa in afara de revista (nu wikipedia), am lasat aceasta cifra. Cred ca este mult mai importanta activitatea dansului, si nu kilometrii parcursi.

Daca e sa ne luam dupa cifrele spuse de dansul, cred ca nici cea referitoare la cele cateva mii de articole nu este corecta.

Miercuri, 14 aprilie 2010 - 10:09

florinbalan
florinbalan
Rucsac

Din pacate e mai greu de citit caci colegii de dincolo-s interzisi pe-aici.

Miercuri, 14 aprilie 2010 - 00:56

octavian67
octavian67
Caraba

Despre milionul de kilometri parcursi puteti citi si aici:
http:// alpin et [punct] org/main /liste/ index_ro_t_a-un-milion-de-km-pe-munte-_id_43610 [punct] html

Marşi, 13 aprilie 2010 - 20:06

florinbalan
florinbalan
Rucsac

Acestea sunt momentele in care vedem cat de incompleta este wikipedia...Carpati.org
Care este deschisa oricaror informatii, trebuie doar un contulet...

Marşi, 13 aprilie 2010 - 18:20

mflorin
mflorin
Caraba

Alex, multumesc mult pentru informatii.
N-as fi sperat la un raspuns atat de repede, si cu date atat de complete.

Cu milionul de km parcursi nu stiu ce-a vrut sa zica nenea Nae, daca a gresit zerourile, sau a vrut sa exagereze voit.

Marşi, 13 aprilie 2010 - 16:06

csuporj
csuporj
Coarda

Cred ca e un zero in plus la milionul de km per pedes. 365 zile/an * 60 ani = 21.900 zile. Ar fi trebuit sa faca o medie de 50 km/zi, daca mergea in fiecare zi a anului.

Marşi, 13 aprilie 2010 - 14:35

alex29
alex29

Am gsit un articol despre Nae Popescu, in Revista Muntii Carpati, nr.30, pe care il reproduc intocmai:

"Nae Popescu. 67 de ani. Pe 27 mai, tot in Bucegi, pe Plaiul Mircii, de la cabana Bolboci in sus spre Tataru, navalnicul oferitor de trasee montane isi gasea un final prea repede sosit: aflat la vopsit semne, impreuna cu Christel Berbec, pe o zi torida, uita ca nu avea voie sa forteze prea mult, se apleaca sa smulga un bolovan, pentru a-l pune intr-o momaie de marcaj, si ruperea unui vas de sange il face sa plece instantaneu. Salvamontistii carora li s-a cerut ajutor nu inteleg unde sa-l caute si il gasesc doar dupa ce Christel face un foc de reper.

La 30 august 2000, Nae Popescu facea un CV, nu stim cui destinat, pe care il reproducem in continuare:
“Subsemnatul Popescu D. Niculae (Nae Popescu), domiciliat in Brasov, Calea Bucuresti, nr.80, Sc.B, ap.3, sunt nascut in Bucuresti la 10 august 1933, din parintii Dumitru si Margareta, in prezent ambii decedati.

Am urmat scoala primara clasele I-IV (1941-1944) la scoala nr.55 Bucuresti, apoi liceul teoretic clasele I-VIII, intre anii 1944-1952. Din 1952-1957 am urmat cursurile facultatii de Chimie industriala in cadrul Institutului Politehnic Bucuresti, luand in 1957 examenul de stat in specialitatea chimie organica.

In domeniul turistic am inceput in 1948 o vasta activitate atat documentara cat si practica, avand la dispozitie o bogata biblioteca romaneasca si straina, practicand turismul sportiv. Incepand din 1958 pana in prezent am desfasurat o vie activitate publicistica in domeniul turismului montan si a turismului in general.
Din aceasta activitate au rezultat 20 de carti, cateva zeci de pliante si cateva mii de articole in diverse reviste, almanahuri romanesti si straine.

In almanahul turistic al Ministerului Turismului au aparut in perioada 1961-1991 aproximativ 70 de articole si harti turistice de specialitate. In revista Romania Pitoresca au aparut in perioada1973-1995 un numar de aproximativ 100 de articole, din toate zonele Carpatilor romanesti. Incepand cu 1985 am fost redactorul rubricii “Biblioteca montaniardului” in cadrul revistei.
Pe linie de turism sportiv, din 1978 in cadrul Federatiei Romane de Turism Alpinism, am facut parte din comisia centrala de turism sportiv ca director tehnic de competitii. In acest scop am organizat toate campionatele nationale de turism sportiv in perioada1978-1999, competitii avand caracter de stafeta a muntilor si de performanta. De asemenea in perioada 1991-1999 am organizat Cupa Romaniei pentru turism sportiv montan, avand caracter de sport de performanta. In cadrul acestor competitii au fost elaborate impreuna cu fisa tehnica, harti pentru toti Carpatii competitionali, regulamente, activitate desfasurata in cadrul Consiliului National de Educatie Fizica si sport.

Privind activitatea competionala de munte si cea publicistica, am atins toti cei 67 de munti ai Romaniei, parcurgand in acest scop aproximativ 1.000.000 km per pedes, in vederea culegerii de date din teren, necesare intocmirii lucrarilor de cartografiere.
Privind judetul Brasov-incepand cu 1996 pana in prezent, impreuna cu doamna Christel Berbec am studiat si cartat (publicate sau in ciorna) urmatoarele zone: masivul Ciucas, Piatra Mare, Postavarul, Bucegi, Leaota, Piatra Craiului, Fagaras, si muntii invecinati-Persani, Bodoc, Baraolt. In aceasta perioada am reusit sa publicam prin forte proprii urmatoarele lucrari: valea prahovei-Comarnic; valea Prahovei-Sinaia; Valea Prahovei-Busteni, in curs de aparitie; valea prahovei-Azuga, in curs de aparitie; valea Timis, in lucru; pliant-Piatra Craiului Nord si Sud; Brasov si imprejurimi; Bucegi-Sud, zona Cuibul Dorului-Bolboci.

Paralel cu aceasta activitate, din 1973 am fost coordonatorul retelei de marcaje turistice din Carpati, executand in prezent in perioada 1998-2000 marcaje noi pe sectorul Bucegi Sud si Vest, zona Moieciu-Bolboci-Sinaia, refacerea unor marcaje, si avand in plan completarea unor marcaje in Piatra Craiului Sud si a unor corecturi in zona Bucegi Vest si Zarnesti”.

Sper sa-ti fie de folos aceste informatii.

Marşi, 13 aprilie 2010 - 08:51

mflorin
mflorin
Caraba

N-am gasit nicaieri pe net informatii despre Nae Popescu, mare om de munte, autor si coautor a zeci de carti, monografii si harti montane.

Stie careva vreo informatie despre el ?
Anii de viata, orasul de origine, activitatea montana etc. - practic orice ar tine de biografia lui.

Luni, 12 aprilie 2010 - 19:32

Afisari: 2,547

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0580 secunde

GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2023) www.carpati.org