Iepuras, nu prea mititel, am intalnit si pe la 1600m in Muntii Bistritei, vara, dar intr-o poaina mare. Dar si pe Platoul Ceahlau intre cabana meteo si cabana Dochia, pe sfarsit de iarna, cand era zapada de rachete.
Ce a fost interesant in fiecare intamplare ca si-au parasit ascunzatoarea, cand unul sau chiar 2 din grup trecuse de el si fuga lui ne-a speriat un pic
Hm... Am cautat pe net si cica iepurele de campie salajuieste din delta pana-n creierii muntilor.
In afara de ciobani; muntele n-o vazut pana acu 200 de ani decat capre, marmote, ursi, oi si... iepurasi!
Pai din aproape juma de secol de viata petrecui vre-un an si juma pe munte si abia acu vazui un iepuras alpinist? Asta-i mare minune!
Marþi, 11 mai 2021 - 22:03
markbv
Salut.
Am vãzut anul trecut, in decembrie, un iepure pe Coada Oslei, la cca. 1900m altitudine. Și nouã ni s-a pãrut ciudat sa-l vedem atât de sus, dar judecând dupã multitudinea de urme pe zãpadã ( adevãrate poteci, în toate direcțiile) iepurele stãtea de câteva zile în zonã și pãrea sã se simtã foarte bine!
Ieri, împreunã cu doi amici am vãzut un iepure în gol alpin la 2000 de metri altitudine. Noua ni s-a pãrut ciudat. Voi ați mai vãzut iepuri în gol alpin?
Ce a fost interesant in fiecare intamplare ca si-au parasit ascunzatoarea, cand unul sau chiar 2 din grup trecuse de el si fuga lui ne-a speriat un pic
Marþi, 11 mai 2021 - 23:31