Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Mai 2023
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Iunie 2023
LMMJVSD
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Vremea
Varful Vladeasa
Muntii Bihor-Vladeasa
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Altele Drum Sinaia-Padina (7)

xoreax
xoreax
Coarda

Salut,

Catalin, nu trebuie sa iti spuna nimeni faptul ca drumul este oficial inchis, ai un "Accesul interzis" urias la intrare. Atunci cand il incalci, iti asumi toata raspunderea pentru acest lucru, chiar daca majoritatea nu o fac.

Asta inseamna, chiar inainte de teama de a ramane fara permis (care este ceva fara prea mare importanta pana la urma), faptul ca ai putea pati ceva, potential grav. Iar daca scapi nevatamat dar iti avariezi masina pe-acolo, degeaba ai CASCO.

Apropo de asta, desi drumul e inchis, aproape de Piatra Arsa se colecteaza taxa de parcare fara a fi nimic amenajat in acest sens. Cel putin asa era anul trecut.

Drumul este in stare buna si in acest an - am fost de 3 ori, inclusiv o data cand inca mai avea mici portiuni cu zapada.

Miercuri, 27 mai 2015 - 00:26

picard
picard

Buna seara,

Am fost anul acesta de doua ori in zona; Din surse diferite am aflat ca:
Desi drumul este practicabil si unii circula pe acolo drumul este oficial inchis
si in cazul in care va intâlniti cu Jandarmeria Montana sau Politia când circulati pe el
riscati amenda cu suspendarea permisului (asta fiind valabil si pe timp de vara nu numai iarna).

Toatele cele bune!

Marți, 26 mai 2015 - 21:16

geo_graful
geo_graful
Caraba

Mulțumesc amândurora pentru informații.
Înseamnă că e de bine, mai ales dacă se poate urca și cu autocarul. Dacă se asfaltează și porțiunile mai nasoale până la primăvară, ar fi minunat!
Dacă voi ajunge în zonă până la urmă, voi reveni cu informații.
Cele bune!

Marți, 17 februarie 2015 - 09:51

xoreax
xoreax
Coarda

Salut,

Am mers cu masina intre Sinaia si Padina pe 11 octombrie 2014 si situatia se prezinta in felul urmator:

Sinaia - Saua Dichiu
--------------------
Asfalt bun, recomand parcurgerea sa la primele ore pentru a evita aglomeratia.
Drumul este intr-adevar ingust pe anumite portiuni dar se poate urca si cu autocar pentru ca din loc in loc drumul se mai lateste. Personal nu am intalnit situatie in care sa nu fie loc de 2 masini - unde a fost cazul, am dat cu spatele pana unde s-a putut trece, insa nu mult.

Saua Dichiu - Bolboci
---------------------

Drum *asfaltat*, cu cateva portiuni neasfaltate sau care arata ca dupa razboi (dimensiune variabila, una din ele e mai mare parca, cam 1 Km - dar nimic de speriat). In principiu s-a asfaltat varianta care merge pe malul rasaritean al lacului iar aici se circula foarte bine (atentie, in dreptul barajului sunt cateva viraje dificile, mai ales pentru un autobuz).
Per total un drum frumos care merita parcurs.
Mesaj modificat de autor!

Marți, 17 februarie 2015 - 09:17

monycata
monycata

Anul trecut era asfaltat pana la Piatra Arsa. De pe Dichiu spre Bolboci - Padina nu era, dar era foarte decent, chiar pana la Pestera. Este ingust pe cateva portiuni (se mai lucra pe alocuri si la parapeti). Banuiesc ca se poate urca si cu autocarul (in toamna a fost PSD-ul la Pestera la nu-stiu-ce congres). Dar daca tot vrei sa urci in mai, mai asteapta pana atunci pentru informatii proaspete.

Marți, 17 februarie 2015 - 08:35

geo_graful
geo_graful
Caraba

Întreb pentru o excursie în luna mai, nu pentru acum.

Luni, 16 februarie 2015 - 18:41

geo_graful
geo_graful
Caraba

Salutare!
Știe cineva să-mi spună cum se prezintă drumul care pleacă din Sinaia și ajunge sus pe platoul Bucegilor? Mă interesează dacă asfaltul este bun și până unde anume este asfaltat drumul (m-ar interesa îndeosebi dacă este asfaltat din Șaua Dichiu până la Bolboci sau chiar Padina). Deasemenea, se poate urca cu autocarul pe acest drum? Pentru că, din ce am văzut din poze, mi s-a părut cam îngust pentru autocar.
Mulțumesc!

Luni, 16 februarie 2015 - 10:45

Afisari: 1,856

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0611 secunde

GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2023) www.carpati.org