Cautare:
De actualitate

Calendar

Decembrie 2025
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Ianuarie 2026
LMMJVSD
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

#26  Inapoi 1 2 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Altele Drum Moroeni-Padina (26)

mad
mad
Caraba

Arunc si eu o intrebare:

Stiti vreo varianta de transport privat din Moroeni (varianta Pietrosita) la Padina? Nu iarna.

Auto personal e exclus.

Multumesc.

Luni, 3 aprilie 2017 - 19:26

xoreax
xoreax
Coarda

Ori faci o confuzie teribila ori nu ai mai fost de 10 ani in saua Dichiu.

https://goo.gl/maps/Kq1PJEg3dkQ2

Vineri, 24 februarie 2017 - 10:04

monycata
monycata

Mda, nu știam de cabana Dichiu. Ultima dată când am trecut, din câte rețin, cred că se pregătea ceva pe-acolo. O altă junglă urbană în natură?

Vineri, 24 februarie 2017 - 09:42

xoreax
xoreax
Coarda

@rodik avand in vedere ca s-a incalzit portiunea inferioara va fi noroi cu pietris, fara zapada. Fiind principalul drum de acces spre Padina, el e destul de bine pregatit de drumari.
Cu toate astea, ti-as recomanda macar sa incerci sa urci pe Transbucegi pana la cabana Dichiu, drumul fiind intr-o stare mult mai buna dar inchis - pe 12.02 am urcat pe acolo, mici probleme prin zona de padure din cauza portiunilor cu zapada framantata dar imediat ce treci in jud. Prahova (belvedere) e negru pe jos pana la Piatra Arsa inclusiv.

Sambata se anunta alte precipitatii in cursul diminetii, in special intre 8 si 11.

Joi, 23 februarie 2017 - 12:26

rodik
rodik
Caraba

Salutare! Stie cineva care mai este starea drumului Moroeni - Bolboci? As vrea sa merg sambata la Padina.

Joi, 23 februarie 2017 - 12:04

rzv
rzv

Salut, am urcat sambata 28.05 dimineata devreme la Padina , drumul perfect,cum il stiam din toamna.
Ne-am intalnit cu un autocar care cobora de la Padina pe conturul lacului,exact la serpentinele de la baraj.
Mai greu, cu atentie si maiestrie sofereasca, dar se poate.Sau altii au facut-o.

Luni, 30 mai 2016 - 13:46

geo_graful
geo_graful
Caraba

Salut!
Mersi de răspuns! Între timp (de curând, acum vreo săptămână) i-am contactat pe cei de la Salvamont Dâmbovița, care mi-au spus și ei exact același lucru. O să văd la fața locului când voi ajunge, luna viitoare.
Numai bine!

Vineri, 27 mai 2016 - 11:20

xoreax
xoreax
Coarda

Salut,

Nu stiu cum de am ratat faptul ca ai pus o intrebare.

Da, este asfaltat in totalitate daca se merge pe partea vestica a lacului. Atentie, inainte de baraj exista un indicator care interzice accesul autovehiculelor mai lungi de 12 metri.

Cele cateva serpentine de acolo sunt un pic stranse dar cu ocuparea integrala a drumului nu vad de ce n-ar putea urca un autocar.

Vineri, 27 mai 2016 - 03:56

geo_graful
geo_graful
Caraba

Salut!
@xoreax, ai idee dacă un autocar are loc pe șosea ca să ajungă până la Padina? Drumul e asfaltat până acolo?
Mersi!

Duminică, 1 mai 2016 - 13:24

xoreax
xoreax
Coarda

Astazi am fost la plimbare pe Transbucegi. Se ajunge atat la Piatra Arsa cat si la Pestera (pe partea asfaltata) fara zapada pe drum. Exista un singur obstacol cam la 10 minute de baraj spre Pestera: un molid prabusit pe mai mult din 80% din drum intr-o zona in care au loc des alunecari de teren - probabil va fi indepartat zilele acestea.
Mesaj modificat de autor!

Duminică, 1 mai 2016 - 02:09

senty
senty
(admin)

M...
1. Se pare ca primul mesaj nu prea a fost bagat in seama.
Chiar nu puteti discuta civilizat si fara atacuri subtile?

2. Nu va grabiti sa trageti concluzii eronate, legat de activitatea administrativa!
Xoreax, nu a mutat nimeni nimic, asa ca parerile tale sa le pastrezi pentru tine. Deja sunt cam multe "devieri" de acest fel, avem si noi o limita!

3. In acest topic, un user a intrebat ceva, restul ii raspund; nu trebuie sa arate nimeni ca varianta lui e cea mai buna si aia trebuie neaparat adoptata! Expuneti-va parerea si lasati persoana ce a intrebat sa traga concluziile de rigoare.
-----------

Mesaj de user banal... (non administrativ):

...(a fost trimis prin PM).

Miercuri, 13 aprilie 2016 - 02:22

macaz2006
macaz2006
Caraba

"Dragul" meu xoreax, iti scriu si tie dar si pentru cei asemeni tie ce nu stiu ca varianta de iarna de trecere pe langa lacul Bolboci este pe partea vestica (stanga) si nu pe asfalt pe partea estica (dreapta), unde de pantele sunt mai abrupte - poti intreba orice sofer cu scaun la cap. Crezi ca intereseaza pe cineva ca a ramas vreo pipitza cu tractiune spate infipta in noroi pe partea vestica a lacului? Iti pot da multe exemple de pipite ce nu stiu sa scoata masina din parcare; am vreo doua ce ma amuza in fiecare dimineata.
Inca ceva: cand am fost eu in tura la Padina, pe partea stanga a lacului era uscat, iar pe dreapta era gheata. Asta cum ti se pare? Poti intreba oamenii ce au fost in tura respectiva.
In afara de asta, discutia era daca se poate circula si prin saua Dichiu sau doar prin Moroieni, ambele trasee avand zona comuna intr-un final zona lacului Bolboci.

Marți, 12 aprilie 2016 - 22:01

xoreax
xoreax
Coarda

La data la care a fost creat topicul varianta DJ714 in sensul strict (Moroieni - latura estica a lacului Bolboci) era singura deschisa circulatiei publice din cauza zapezii - pe perioada iernii varianta DN71 - DJ713 - DJ713A - latura vestica a lacului Bolboci nu este intretinuta (a se nota si cele cateva evenimente din aceasta iarna in care temerari cu tractiune spate fara lanturi au ramas blocati pe ea).

Lucrurile se schimba odata cu topirea zapezii pentru ca varianta cea mai comoda de a ajunge la Padina, chiar si din Glod, este a doua, cea integral asfaltata.

-> Intrebarea lui @rzv vizeaza a doua varianta, cea care nu este cuprinsa in titlul acestui topic.
-> Administratorii au considerat in mod *eronat* ca trebuie mutate mesajele din topicul original deschis de @rzv.
-> @andrei.st pretinde ca informatia mea nu vizeaza acest topic pentru ca se refera la drumuri diferite

Asadar, cateva concluzii:

- administratorii fie au gresit prin mutarea mesajului lui @rzv aici fie prin nemodificarea titlului acestui topic in ceva care sa cuprinda ambele variante de drum catre Padina, in ambele sezaone
- @andrei.st incearca sa argumenteze impotriva mea folosind.. titlul topicului, un lucru atat de volatil si de usor interpretabil, asa cum am aratat in primele paragrafe? Astept o noua provocare din partea acestuia insa un pic mai sustinuta.

Astept si o interventie din partea echipei de administrare care sa vizeze in special prima concluzie. Odata ce vor fi create premisele corecte (fie titlu modificat, fie un nou topic), revin cu informatii utile despre starea drumului (inclusiv cel spre Piatra Arsa) insotite de album foto complet.

Marți, 12 aprilie 2016 - 17:29

andrei.st
andrei.st
(admin)

@xoreax, "imediat dupa baraj" nu prea face parte din varianta Moroieni sau Dichiu. Daca gresesc imi cer scuze dar din poze pare ca tu ai ales drumul asfaltat care face dreapta inainte de baraj cum te duci spre Padina si trece pe la turbarie? Sleaurile alea le poti intalni dupa ce parcurgi oricare dintre cele doua variante daca alegi sa nu mergi pe langa Cabana Bolboci Carpati.org

Marți, 12 aprilie 2016 - 16:53

senty
senty
(admin)

Mesaje offtopic eliminate.

Marți, 12 aprilie 2016 - 11:04

xoreax
xoreax
Coarda

Nu e chiar adevarata informatia lui Gabi, "niciun pic de zapada". Ieri, 09.04.2016, imediat dupa baraj erau niste sleauri de gheata uratele:

http://bit.ly/1RLQmwL

http://bit.ly/20riF5P

Duminică, 10 aprilie 2016 - 10:42

rzv
rzv

Multumesc!!!!! Am castigat minim 30 de minute ...de somn,de poze sau de aer curat...

Sâmbătă, 9 aprilie 2016 - 01:44

macaz2006
macaz2006
Caraba

Se poate pe Dichiu fara probleme. Nici pic de zapada.

Vineri, 8 aprilie 2016 - 13:13

rzv
rzv

As vrea va rog ceva info referitoare la acces auto in aceasta perioada.
Ma intereseazainfo despre accesul auto inante de 15-17.04 la Padina.
Varianta Moroeni cunosc conditiile,as vrea sa stiu daca insa,info proaspete - se poate scurta in conditii de siguranta peste Dichiu?

Vineri, 8 aprilie 2016 - 11:40

ioanamutiu
ioanamutiu
Busola

Multumesc pentru informatii!

Joi, 6 martie 2014 - 19:45

Afisari: 8,240

#26  Inapoi 1 2 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0.0300 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org