Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Septembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Vremea
Varful Gugu
Muntii Godeanu
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Altele Deschidere secțiune "Voluntariat" (4)

turtuduicristian
turtuduicris..

Mulțumesc pentru informații lui Mulți și Laurei.q

Luni, 29 martie 2021 - 20:16

multi
multi
Caraba

Multumim, Laura, pentru gestul de a face un pic de lumina in relatia carpati.org - AMC si, cu atat mai mult, in initiativa de a promova voluntariatul la AMC. Bine, avand in vedere calitatea ta de veteran al remarcarilor cu AMC (vai de mine, cat de repede a trecut vremea de prin 2011...daca n-o fi 2011 apoi nu e nici un minut mai tarziu de 2012! Carpati.org ) era ceva de la sine inteles. Carpati.org
Nu intervin decat ca sa spun, public (caci cu Valeriu am apucat, deja, sa mai schimbam pareri pe alte canale...), sa nu contati, inca, pe vreun program de remarcare! Probabil, ca de altfel si in ultimii doi-trei ani, sa nu contati deloc pe vreun program de remarcare!
Lucrurile sunt intr-o dinamica continua si nu ne mai putem permite sa ne asumam niste date fixe pentru actiuni. Sa incerc sa explic.
In primul rand, asa cum zice si Laura, suntem in plin proces de finantare a viitoarelor lucrari. Nu putem sti care vor primi fonduri si care nu. Stim doar pentru ce ne-am hotarat sa cautam fonduri: mai avem de facut, in Bucegi, de la varful Omu, toata partea estica a acestui masiv; ne solicita Salvamont Arges sa ii ajutam sa refaca marcajele pe potecile care urca din sudul Fagarasului spre Moldoveanu si Negoiu; suntem foarte increzatori ca vom reusi sa reconstruim refugiul Scara, din Fagaras; s-ar putea sa fim solicitati sa refacem toate potecile din Masivul Cozia; ne oferim, avand in vedere Euro Rando 2021, sa refacem potecile din Cindrel; incercam sa refacem marcajele in Mehedinti. Si peste toate astea mai avem cateva maruntisuri pe care nu le mai insir...
In al doilea rand, acest volum de potentiale lucrari nu poate fi acoperit decat daca folosim la maximum zilele sezonului favorabil. Asta inseamna alte doua lucruri: in primul rand ca vom fi pe poteci in fiecare zi intre mai si octombrie si, be mic, oamenii care vor fi sase luni pe munte vor trebui sa aiba si o acoperire salariala, ca nu te prea poti astepta sa fie multi dispusi sa faca treaba asta, atata vreme, doar cu resursele de-acasa. De-aici, de la angajati, dar nu numai, vin principalele motive pentru care nu mai putem face un program: odata ce ne angajam sa platim salarii trebuie sa asiguram si front de lucru. Daca e vremea rea in Fagaras poate putem fugi in munti mai mititei, in Cindrel, in Mehedinti, unde perioada de vreme rea poate nu exista sau nu e atat de apriga; o eventuala lipsa de resurse logistice pentru o lucrare o putem depasi, la fel, prin relocare(cel mai bun exemplu este constructia refugiului Scara care se bazeaza, vital, pe folosirea elicopterului. Elicopterele ne ajuta cand au libera resursa de zbor, ceea ce nu putem prevedea. Pe deasupra, acest moment trebuie sa coincida cu vreme favorabila zborului, ceea ce nici asta nu putem prevedea. Ei, daca nu se intampla aceste conditii simultan ne luam noi zborul la alta lucrare si asteptam un termen urmator)
In concluzie, daca doriti sa va alaturati initiativelor noastre de a reface marcajele, va putem spune, cu siguranta, ca vom fi undeva, in munti, in fiecare zi a verii. Si ca facem toate eforturile sa puteti sa ajungeti la noi ca sa va aduceti contributia. Dar program, pe zile, pentru un intreg sezon...si daca ne-am munci sa il facem n-am putea sa ne tinem de el...
Asa ca cea mai sigura cale sa ajungeti la remarcari cu AMC este sa va inscrieti aici https://asociatiamontanacarpati.ro/voluntariat-asociatia-montana-carpati/
O sa primiti, cu cateva zile inainte, un mesaj e-mail care sa va spuna unde vom incepe o noua actiune si amanunte despre aceasta. Cand actiunea se va potrivi cu dorintele voastre...o sa ne vedem sus, in munti!

Luni, 15 martie 2021 - 14:31

lauramatei
lauramatei
(admin)

Buna, Valeriu!

Se pare ca sectiunea "Voluntariat" este un pic in "hibernare" Carpati.org.
Pe de alta parte, imi permit sa te redirectionez, pentru o cauza nobilaCarpati.org. Aceasta pagina NU reprezinta pagina Asociatiei Montane Carpati. AMC si Carpati.org sunt entitati diferite acum, desi le leaga origini comune. Desigur, nu inseamna ca ne dezicem unii de altii Carpati.org, avem preocupari comune si sustinem cauze comune. Din ce stiu eu, AMC a acordat mai multa atentie altor cai de informare cu privire la actiunile lor (mai ales FB), asa ca nu cred ca aici e locul unde poti gasi informatii actualizate.

Acum sa-ti raspund in calitate de voluntar AMC:
- Cel mai bine este sa urmaresti constant pagina lor de FB. Insa nu vei gasi inca un program detaliat pe luni, pentru ca in aceasta perioada inca sunt discutii si tratative cu alte entitati implicate (Salvamont, administratii arii protejate, alte ong-uri cu care se colaboreaza in proiecte comune, sponsori etc). E nevoie de organizare si de fonduri, costurile nu constau din pacate doar in pretul catorva cutii de vopsea, asa cum pare.

- Esti binevenit la actiunile lor, e nevoie de oameni care sa sustina aceste actiuni atat financiar, cat si prin munca pe teren. Chiar in vara trecuta am petrecut cateva zeci de zile cu ei (pe numarate Carpati.org ), pe coclauri mai mult sau mai putin umblate. Chiar e fain sa simti ca faci ceva pentru amenajarea si intretinerea traseelor, dupa ce atata vreme ai mers pe carari ingrijite de altii pentru tine. Asa ca... poate ne vedem la treaba Carpati.org.
Mesaj modificat de autor!

Duminică, 14 martie 2021 - 09:49

turtuduicristian
turtuduicris..

Salutare. Am o întrebare: de ce nu pot sa deschid secțiunea ,,voluntariat"? Multumesc!

Am fost intr o tura cu AMC azi(13-03-2021) și am întrebat ce programe de voluntariat au anul asta.Cineva mi a zis de refugiul Scara,ceva prin zona Cernei,Bucegi.Nu știa de un program detaliat pe luni.

editat de admin

Sâmbătă, 13 martie 2021 - 22:06

Afisari: 1,292

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0477 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org