Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Noiembrie 2024
LMMJVSD
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Decembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Online

Vremea
Varful Leaota
Muntii Leaota
#53  Inapoi 1 2 3 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

  Forum Altele De la ''pantofar'' la alpinist (53)
 
leomaciu
leomaciu

 
Merci. M-am uitat si eu la astia, dar vroiam sa fac o impartire intre ceva de iarna si ceva mai mic si mai usor. Probabil ca voi incepe invers.
Ma mai uitam si la astia care sa se incadreze in ceva mai mic si pt ture mai usoare http://magazin.scarpa.ro/index.php?route=product/product&path=72_74&product_id=78&sor
t=p.price&order=ASC


Duminică, 3 august 2014 - 13:38

yo6ial
yo6ial
Coarda
 
http://www.craimont.ro/bocanci-grisport-10005-dg73g
Sunt mult mai aproape de bugetul tău, mai solizi și rezistenți la apă.

Cu căt sunt fabricați din mai multe bucăți cu atât au mai multe cusături ce pot ceda.
Nu uita să-i dai cu ceară (meindl sport wax) după ce-i probezi și ești mulțumit dar înainte să-i porți la ture Carpati.org


Duminică, 3 august 2014 - 12:47

leomaciu
leomaciu

 
Astia cum sunt pentru ce am cerut?
http://www.craimont.ro/ghete-de-munte-scarpa-aria-xcr-63038
Daca as gasi ceva pana in 300lei ar fi si mai bine.


Duminică, 3 august 2014 - 12:22

leomaciu
leomaciu

 
Imi place acest subiect si sunt sigur ca multi se regasesc...
Inca ma mai numar printre ei chiar. Imi amintesc ca am facut mai multe ture de o zi in decembrie 2 ani la rand cu ghete de oras ce aratau a ghete de munte si mi-a intrat la apa in ei de fiecare data de nu-mi mai simteam piciarele la intoarcere dar nu avem bani de alte ghete...
Acum pentru o perioada de timp locuiesc intr-una din tarile nordice si as vrea sa ma ajutati in a alege o incaltaminte pe care sa o folosesc in urmatoarele conditii:
- pentru anotimpurile primavara-toamna, deci exclus iarna si sfarsit de toamna
- pentru ture de o zi pe trasee maxim medii de dificultate
- rezistenti la ploi
- buni si comozi pentru pedalat in oras (mers aproape zilnic) si paduricile cu alei amenajate (mai fara noroi si balti,aproape ca-n oras) din imprejurimi
- sa poata fi purtati si de zi cu zi in oras in zilele ploioase si destule ca numar
numar
Bugetul nu l-am stabilit,dar o sa fie unul mai modest. Nu stiu daca cer imposibilul sau nu dar sa nu fie chiar bocanc ca acolo e un alt plan pt 2015.
Mesaj modificat de autor!

Sâmbătă, 2 august 2014 - 01:36

mihaitzateo
mihaitzateo
Coarda
 
Ia uite ce face pantofaru asta!
Carpati.org
http://www.youtube.com/watch?v=pt8yZCXNJFE
(banuiesc ca stiu majoritatea de aci de espadrile de catarat).
Acum sa lasam gluma la o parte,macar sa vina pantofari cu bocanci de oras,pe munte,tot sunt mai buni,decat pantofi de oras,mai sunt si pantofarite de vin cu pantofi cu toc.


Luni, 3 martie 2014 - 18:46

mariusfm
mariusfm
Caraba
 
Odin, intrebarea mea era la fel de generala ca si enuntul tau despre incaltaminte. Raspunsul tau, incepe sa arate cand iei si cand nu iei un pantof gen sport pe munte... nu detaliem ca nu este cazul.

Nea Mihai, vorba lui Margineanu... mi-am tras trening si pantof cu toc!. Fara toc nu-mi place. Carpati.org

Inchei cu un citat din yo6ial
"Munțoman? Montaniard? Om de munte?
E cel sai cea ce-ți întinde bidonul de apă cu ultimul strop. Este cel sau cea ce întinde mâna să te apuce când aluneci pe stâncă. Este cel ce te dojenește că nu ți-ai luat hainele de ploaie pe vreme rea, nu râde de tine pentru asta." Imi place mult si sunt si ontopic Carpati.org


Luni, 3 martie 2014 - 17:27

odin
odin
Rucsac
 
Alex: pielea "suede" este o "piele" la care stratul exterior al pielii integrale a fost indepartat prin slefuire, la fel si partea inferioara. A ramas tratul de mijloc, foarte poros, bun pe vreme uscata. Pentru ture scurte, e ok daca ai soare. Oricum parerea mea este ca pielea suede e o mare pacaleala. Dai o gramada de bani si nu e buna de nimic. Ori totul sintetic, ori piele integrala, fiecaruia cum ii place. Insa combinatia de sintetic si pele suede nu face decat sa iti cumperi si la anul bocanci. Eu le-as baga niste legi pe gat, in ceea ce priveste garantia...sa vezi cum se va face incaltare buna ca inainte. Asta de azi...e numai opera societatii de consum, arata bine dar e proasta rau.


Luni, 3 martie 2014 - 14:43

odin
odin
Rucsac
 
Marius fm: sunt curios ce faci tu cu adidasii aia cand vine vijelia.
Daca tura de munte presupune o urcare linistita pe poteca si intoarcere seara, nu zic, nu mori cu ei. Dar pe un grohotis, sau la o tura de mai multe zile unde vremea se poate schimba rapid, unde e foarte posibil sa treci paraie, sa dai de mocirle... mie mi se pare sadomasochism sa mergi in adidasi...
Presupun ca mergi pe ideea de tura de munte, nu pe iesire la iarba verde Carpati.org


Luni, 3 martie 2014 - 14:01

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac
 
Marius, cei propusi de tine - din cauza culorilor - ar fi bine vazuti într-o discoteca. Pentru Vama, ar fi indicat ceva mai sobru http://www.roadrunnersports.com/rrs/products/KRW160/mens-karhu-flow-trail-wp-fulcrum/ Carpati.org


Luni, 3 martie 2014 - 13:27

yo6ial
yo6ial
Coarda
 
O remarcă aleasă din mai multe pe care le-aș face la articolul oferit de Florin Bălan:

En: „However, before you get carried away by the use of suede for uppers, let me point out that leather uppers can be a disaster if the weather is wet. My wife had some joggers with suede uppers on a long (2 months) trip in europe. It was wet for the first 4-5 weeks. The sueded got soaked and lost its tanning (or whatever). That did not matter: the synthetic strength layer inside handled the wet just fine. Then the weather cleared up - how nice! But the wet sueded leather dried out and shrank! Suddenly, in one day, my wife's shoes went from 'wide enough' to seriously too narrow.”

Ro: „Oricum, înainte de a te lăsa dus de nas de pielea 'suede' pentru bocanci, lasă-mă să atrag atenția că bocancii de piele pot fi un dezastru dacă vremea este umedă. Soția mea avea niște încălțări de jogging cu piele suede într-o călătorie lungă (două luni) în Europa. A fost umezeală în primele 4-5 săptămâni. Pielea suede s-a îmbibat cu apă și și-a pierdut argăsirea (n.t. tratamentul) (sau ce-o fi). Asta nu a contat: stratul sintetic de rezistență a ținut foarte bine.
Vremea s-a îmbunătățit - ce fain! Dar pielea suede, udată, s-a uscat și s-a strâmtat! De-odată, într-o zi, papucii soției au devenit de la ”numai buni” la prea înguști. ”

Iar remarca mea este: „Ceară, ceară, ceară!”
Fără un tratament care să reziste cu adevărat la apă și să prevină îmbinarea pielii cu apa de ploaie, roua sau din pârâuri, pot fi bocanci de 2000 de lei bucata și tot îi faci praf în condiții banale. Apoi faci praf pielea de pe tălpi.

Da, știu că sunt tot atâtea păreri, despre încălțămintea ideală, pe câte picioare sunt încălțate.


Totuși... mai întreb odată:
Bocancii sau atitudinea fac un munțoman ori un pantorar?
Ce are în picioare sau ce are în minte, în suflet și ceea ce face zi de zi?

Sunt oameni ce iubesc munții și cu tot sufletul. Adesea aceștia abia au bani de tren să ajungă la munții iubiți.
Și fiecare tură e prețuită. Nu devine o banalitate. Banalitate din care ar urma să caute alte provocări sau țeluri cum ar fi etalarea statutului social și a cardului de credit cu descoperire de 150%.

Munțoman? Montaniard? Om de munte?
E cel sai cea ce-ți întinde bidonul de apă cu ultimul strop. Este cel sau cea ce întinde mâna să te apuce când aluneci pe stâncă. Este cel ce te dojenește că nu ți-ai luat hainele de ploaie pe vreme rea, nu râde de tine pentru asta.
Nu mai continui. Cred că am zis destul.
S-aveți ture faine.


Luni, 3 martie 2014 - 11:44

mariusfm
mariusfm
Caraba
 
Odin, din pura curiozitate, acesti pantofi sport care arata ca un "adidas" sunt de Vama Veche?

http://www.vasque.com/vasque-shoe/7590-vasque/7590-vasque-mens-pendulum-seaspray-lime
green


Luni, 3 martie 2014 - 10:11

florinbalan
florinbalan
Rucsac
 
Un articol cat se poate de decent despre incaltaminte si unele mituri incetatenite si pe aici...
http://www.bushwalking.org.au/FAQ/FAQ_Footwear.htm#Light


Luni, 3 martie 2014 - 10:01

odin
odin
Rucsac
 
"Eu cred ca unii de pe aci au ramas la mentalitatea veche,conform careia,daca arata a bocanc,e neaparat bun pentru munte."

Cu siguranta, daca incaltarea arata a adidas sau slap, e buna pentru Vama Veche, nu pentru munte.


Duminică, 2 martie 2014 - 21:29

mihaitzateo
mihaitzateo
Coarda
 
Eu cred ca unii de pe aci au ramas la mentalitatea veche,conform careia,daca arata a bocanc,e neaparat bun pentru munte.
Nu e asa.
Sunt destui pantofi sportivi de urcat pe munte,cu talpa super aderenta,facuti chiar in scopul asta,dar nu tin glezna,ca dezavantaj.
Si exista sufiecient bocanci care nu sunt buni pentru munte,de aluneca talpa si pe noroi,cand urci pe ceva panta .


Duminică, 2 martie 2014 - 19:20

csuporj
csuporj
Coarda
 
Pantofii:
https://www.youtube.com/watch?v=JrsnrirxRNE


Sâmbătă, 1 martie 2014 - 13:42

scufitul_rosu
scufitul_ros..
Caraba
 
Rupi draga, habar nu aveam de pasajele mentionate (si ce as rade sa fi fost eu autorul si sa nu-mi aduc aminte! Carpati.org noroc ca inca n-am pus ture) insa, in ciuda limbajului de lemn din primul si a excesului neologistic din al doilea, exista in spusele acelea o doza de adevar care - culmea - este aproape on-topic! Si asta fara sa ma pricep in vreun fel la dezvoltare personala - e doar un concept care mi-a trecut pe la ureche fara a-mi castiga aprecierea.

Cred ca suntem de acord cu totii (sau macar majoritatea) de aici ca muntele nu inseamna numai aer curat, efort fizic si zgait la peisaje, flori si capre negre. Nu ca as desconsidera ceva din enumerarea de adineauri - in fond, sunt un practicant asiduu al tuturor elementelor - insa mai e un quelque-chose pe care eu unul nu l-am intuit de la bun inceput si care poate merita explicat unui incepator intr-ale muntelui: muntele te formeaza. Te invata sa te cunosti si sa-i cunosti pe ceilalti, iti da un simt corect al proportiilor, ce mai - per ansamblu chiar am ajuns sa cred ca te face un om mai bun, oricat de cliseistic ar suna asta. Si o spun fara pic de efuziune lirico-montana - nu din veneratie tampa fata de munte (desi am trecut si prin faza asta) ci ca pe o constatare. Asa ca, chiar daca forma acelor citate nu e cea mai fericita, tehnic omul are o doza de dreptate.

Cat despre categorisire: te-ar mira sa apara o astfel de categorie? Poate ma reprofilez Carpati.org Citeam de curand despre o ocupatie care mi s-a parut remarcabila: consilierul filozofic! Un om care te poate ajuta sa-ti gasesti propriile raspunsuri la intrebarile fundamentale care te macina (daca e cazul...) punandu-te in primul rand in contact cu ideile marilor ganditori. Se vrea o forma de vindecare interioara din cat pricep. Pai ce, muntele nostru nu are si el unele competente in domeniul asta? Sunt sigur ca vom gasi pe carpati.org destui oameni care au avut daca nu revelatii, macar timpul necesar reflectiei si asezarii gandurilor in timpul preumblarilor montane.

Asa ca revenind la topicul nostru: daca reusim sa-i facem sa inteleaga astfel de lucruri pe cativa oameni din zona gri a unei "categorii inferioare" cum sunt unele dintre cele discutate aici, nu le-am usura tranzitia catre nivelul urmator, oricum ar arata acela pentru ei? Sunt o multime de oameni care au nevoie sa li se spuna, sa li se explice lucruri care pentru altii ar parea evidente; si atunci, de ce nu un "dezvoltator personal alpin"? Cat timp ceva iti face viata mai buna fara a le-o deranja pe a celorlalti, go for it...


Vineri, 17 ianuarie 2014 - 13:17

yo6ial
yo6ial
Coarda
 
Mie-mi aduce aminte de versurile fostului imn "Trei culori"
Îmi vine să le citez.
Categorii, categorii și alte categorii, strașnic categorisite pe criterii diverse...

Ce urmează? Culoarea pielii? Grupa sanguină?
Cine-i cel mai cel? Ah... asta e deja.
Cred că sunt de blamat: teribilismul, itesponsabilitatea, reaua voință și ignoranța.
De aceste "calități" dau dovadă oamenii echipați până-n dinți, intermediarii și exhibiționiștii în egală măsură.
Blamat concomitent cu un efort de corijare, de înbunătățire a atitudinii.

Putem cădea de acord că respectul, cuvinciozitatea, precauția, grija pentru sine și natură, concomitent, sunt de încurajat, nu?
În rest nu contează de unde începi dacă aspiri și evoluezi către o situație echilibrată. Acolo unde te bucuri de natură în siguranță pentru tine, cei de lângă tine și pentru natură.

Un începător într-ale drumeției va înțelege "de ce bocanci" doar după ce miturile despre ei îi sunt spulberate, după ce mai alunecă pe potecă, când îi mai zice cineva că-i mai bine, etc. dacă tot batem apa în piuă pe bocanci vs pantofi cu toc cui.
Sau orice alt articol vestimentar, de prote ție sau ajutor în cazuri de necesitate.

Instinctul și comportamentul de turmă la specia umană mă înfurie.
"Tu ești pantofar - nu ești din gașca noastră"
Eventual își ia portofelul în dinți sau îi cere lu' mama și se prezintă în fața găștii ca membru aspirant.
Asta numai pentru a acorda calificativul de pantofar mai departe.

Asta e ideea? Ăsta e scopul?
N-ar fi cazul să ne concentrăm atenția spre ceva mai important?
De exemplu să protejăm ce iubim și în fiecare zi este deteriorat și nu câte puțin? Adesea cu participarea noastră directă.


Joi, 16 ianuarie 2014 - 21:42

rupi2003
rupi2003
Coarda
 
Scufitule, cand ai scris "Doi, nu ne-ar fi mai bine investita energia daca, in loc sa elaboram un sistem de categorii si sa-i categorisim pe altii sau pe noi insine, am tinti doar sa ne imbunatatim sau, daca vreti, sa-i migram pe altii dintr-o categorie considerata inferioara intr-una mai buna?" te-ai gandit cumva la categoria asta de umblator pe munte - dezvoltatorul personal si profesional ?

Am gasit pasajul asta delicios la o tura propusa de curand: "Pe parcurs, vom discuta despre ce inseamna si ce presupune drumetia montana, precum si care sunt beneficiile unei astfel de activitati desfasurate in mod regulat si consecvent. Totodata, vom analiza aceasta activitate din perspectiva unui proces asumat de dezvoltare personala si profesionala."

Pe blog insa condeiul publicitar e mult mai inspirat:
"Pornim pe carari de munte. Cedam peisajul urban pentru cel natural. Ridicam ochii spre inaltimi mai generoase, ni-i rasfatam cu spatii mai largi decat sunt obisnuiti in mod curent de masivele cladiri urbane. Suplinim jalonarea prin padurea de masini cu serpuirea potecii prin padure. Lasam in urma scurgerea anevoioasa a masinilor pe bulevarde si stradute si ne obisnuim auzul cu susurul paraielor si cu vuietul vantului generat de trecerea printre crengile copacilor. Inlocuim padurea de stalpi si cabluri cu cea in care foioasele si coniferele se imbratiseaza armonios.
Parasim agitatia orasului si savuram linistea padurii. Dar pastram ceva! Aceeasi dedicare si pasiune pentru acompanierea celor care pasesc sustinut pe drumul dezvoltarii profesionale. Acelasi interes pentru situatii de dezvoltare personala."


Joi, 16 ianuarie 2014 - 21:01

mihaitzateo
mihaitzateo
Coarda
 
Am fost la un moment dat cu tata la Voineasa,vara,in august.
Tata avea niste pantofi ,cusuti,da cu talpa de bocanci de mountaineering,intarita cu otel,care sunt facuti pentru munca.
Eu aveam niste bocanci de la ceva mare firma,tare buni cica.
Intr-o zi am urcat pe Fratosteanu mare si la coborare (ca nu am coborat pe poteca ci de-a dreptul,spre curmatura Vidrutei) pe mine a inceput sa ma doara un genunchi rau de tot.
In alta zi,am mers pe Cheile Latoritei si apoi pana la cabana Petrimanu.
Acolo am lasat masina si am luat-o la plimbare pe jos.
Am vazut o amenajare cu scari de metal,lanturi,spre o captare de apa,de urca doua-trei sute de metri,pe o vale de abrupt,pe care curgea un firisor de apa.
Am urcat,pana s-a terminat amenajarea si am ajuns in partea de sus a vaii.
De acolo am vrut sa urcam mai departe,dar cum unele stanci erau ude,bocanci mei nu aveau suficienta aderenta asa ca nu am continuat ci am coborat.
Pantofi lui tata (Dockers) aveau super aderenta.
Plus ca talpa era mult mai rigida,decat la bocanci mei.
Deci,nu conteaza cu ce fel de incaltaminte urci pe munte,ca sunt bocanci,pantofi sau adidasi,ideea e sa fie potriviti pentru conditiile de atunci.
Va arat bocanci zisi de munte care nu prea merg la urcat pe stancarie,sau pe pante mai abrupte si pantofi sau adidasi,care merg fara vreo problema.


Sâmbătă, 11 ianuarie 2014 - 15:35

zentai
zentai
Coarda
 
@john_adevarat.Toata lumea e indreptatita sa urce pe munte, indiferent de echipament si experienta.E valabil cand o face pe barba lui!Cand se inscrie intr-o tura,"neadecvarea"lui poate pune in pericol pe ceilalti!De-asta,cei mai multi organizatori de ture mai hard, cer participantilor un echipament minim obligatoriu si un palmaresCarpati.org.Si pe buna dreptate!Nu vreau sa jignesc pe nimeni.Personal, am invatat amarnic din greselile proprii.Cred ca e regula number one, singura, importanta...nu pune in pericol pe altul!Si are o plaja foarte mare de aplicare, de la a nu arunca cu bolovani la vale,sau cu pietre, de amuzament, ca nu stii cine e in vale sau pe stanca, pana a nu te inscrie intr-o tura in care ai indoieli,chiar si firave, ca nu faci fata!Asta ar fi pericolul iminent.
Pericolul abstract, care si asta ne pune viata in pericol, este de a nu periclita mediul, locul pe unde umbli sa ramana asa cum l-ai gasit!Circula o chestie...cica "cand se va taia ultimul copac si se va otravi ultimul izvor, vom realiza ca nu putem manca bani" (citat aproximativ).


Sâmbătă, 11 ianuarie 2014 - 12:07

Afisari: 6,240


#53  Inapoi 1 2 3 Inainte

Adauga un mesaj in topic






Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

 


 
0,0658 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org