Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Aprilie 2023
LMMJVSD
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Mai 2023
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Vremea
Varful Prislop
Muntii Tarcu-Muntele Mic
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Altele Cu televizorul chemam platitorul (11)

claudiu_plescan
claudiu_ples..
Busola

@florin, pozitia postului o stiu deja. e evidenta, stiu ce raspuns voi primi si de asta nu intreb. e ca si cand as intreba Olanesti Riviera despre avantajele taxarii apei minerale sau pe administratia PNBV despre avantajele taxei pe bocanciori.
si ca sa fiu bine inteles, Vali Conea inainte de a fi realizator e si el om, cu slabiciuni si defecte, are niste sefi si niste interese, ca noi toti. dar daca vedem picnic la munte (a se citi si legea picnicului) sa nu ne mire ca o sa vedem si foc din ienupar pitic, lastuni in frigaruie, capra neagra de suparare sau ca piatra crapa-n patru buzunarele unora. ca om de munte si ca mester in ale televiziunii poate sa faca ce vrea dar nu-mi spune ca abordarea asta educa. mai ales cand este insotit de reprezentanti ai parcului. asta era problema.
caratul voluntar al gunoaielor, a vopselei sau a materialelor pentru refugii educa. mediatizarea luptei cu braconajul, cu taierile ilegale, cu cei care extind cariere, cu cei care vor sa construiasca drumuri, constructii, telegondole sau instalatii de bungee jumpng in arii protejate, astea educa.

dar tendinta spre comercial, spre consum turistic fara discernamant doar pentru a salva niste aparente, e mult prea evidenta ca sa mi se para a fi doar o speculatie.
e vorba de atitudine, adica, exact asa cum spuneai, e ce ne lipseste.

@zeus, la noi dracula e-n toti si-n toate, o tara de “bambiri” care sug sangele poporului, vorba lu’ nenea iancu.

Miercuri, 28 martie 2012 - 09:26

zeus
zeus

Daca avem munti si ne place sa ne mandrim cu ei [cu toate ca unii se mandresc fara sa-i cunoasca decat din poze], mi-ar fi placut sa avem un post tv care sa emita liber prin satelit [in Romanica, direct, la liber] pt. a-i face cunoscuti...asa puteam sa multiplicam nr. de turisti...deoarece multi nu au auzit de Romania, daramite de Carpati...si mai ales daca i se punea si o sigla cu Dracula, efectele apareau imediat...unii au asa ceva...Franta de expl...

Marşi, 27 martie 2012 - 23:09

florinstoican
florinstoica..
Caraba

Mai elegant era sa pui intrebarile celui in cauza. Sau sa ceri pozitia postului tv.
Doar asa doar l-ai acuzat pe baza unor conexiuni si aprecieri strict personale.

Marşi, 27 martie 2012 - 20:26

claudiu_plescan
claudiu_ples..
Busola

@florinstoican, te referi la user, precis! Carpati.org
mai usor cu politica si cu conspiratii ascunse incercand sa deviezi atentia de la subiect. eu am pus trei intrebari bazate pe observatii directe si pe fapte. nu e nimic speculativ. se pare ca afacerile celor ce patroneaza VTV nu-ti displac chiar asa de tare. dar cum ai putea avea o atitudine critica la problema asta atata timp cat VTV "mediatizeaza activitatea PNBV si PNC", adica le fac reclama - pe romaneste - si ne indeamna sa platim lucruri ca aerul sau apa care pana mai ieri erau gratuite pentru orice turist? sau si asta e tot o asociere, o conspiratie sau o chestiune politica?
despre ce taxa vorbesti? Carpati.org

Marşi, 27 martie 2012 - 20:04

florinstoican
florinstoica..
Caraba

Ma uit la posturile locale rar fiindca n-am ce vedea... La emisiunea in cauza ma uit fiindca recunosc locuri dragi. Daca nu-mi place am telecomanda.
Am intervenit doar pt. ca mi se pare normal sa-i iau apararea unui om pe care-l cunosc si care e bagat intr-o oala unde nu are ce cauta. Oala politica, conspiratii ascunse si asocieri gratuite. Il cunosc personal si vorbesc doar de ce stiu, nu-mi plac speculatiile.
Te-ai saturat de subiectul preferat? Adica taxa.

Marşi, 27 martie 2012 - 18:58

claudiu_plescan
claudiu_ples..
Busola

oops! vad ca numarul de telespectatori VTV a crescut vertiginos Carpati.org

Florin, pe realizator il judeca audienta si... patronatul, ala de care am vorbit mai jos. bine, asta in functie si de sponsori si intereselor celor pe care-i mediatizeaza, nu? pot da si ceva exemple in acest sens, dar o sa creada lumea ca lucrez cu juma de norma la PNBV Carpati.org
conspiratie-neconspiratie eu vorbesc de fapte. insa tu acum ai vorbit exact ca userul cosminb si asta ma pune pe ganduri... spui "consider ca si asa se face educatie celor care calca doar intamplator pe-acolo". cum, Florin? alaturi de user, ranger si salvamont ma imbii sa vin la frigarui in curmatura builei si sa dau putin ca sa vad mult? never-ever!

p.s. mie-mi place emisiunea, dovada ca ma uit la ea, dar sincer imi placea mai mult versiunea cu pescuitul. acolo gratarul era mai la el acasa Carpati.org cat despre taxa, las-o naiba! ca nu merita sa ne pierdem timpul si banii cu asa ceva Carpati.org

Marşi, 27 martie 2012 - 08:49

florinstoican
florinstoica..
Caraba

Prea multa teorie conspirationista...
Realizatorul in cauza se numrste Vali Conea si face emisiunea si la radio si la TV locale de ani buni. De vreo 3-4 cred la actuala. Inainte a fost la alt post, de alta culoare, cu aceeasi emisiune. Merge pe munte de si mai multi ani si-i place. Practic el e emisiunea si emisiunea e doar datorita lui. Fiindca ia camera cu el cand urca pe munte si da pe post. Calitatea presei locale e slaba si culoarea (nepolitica) adusa de filmarile lui fac loc emisiunii pe post, dar doar pt. umplerea golurilor de emisie. Altfel ar fi muzica populara cred. Se filmeaza in cele doua parcuri fiindca doua sunt, dar ca pondere sunt putine filmari fata de alte zone cu natura din judet.
Una peste alta e singura emisiune de gen, intr-un judet care cu 3 televiziuni, vreo 5 statii radio si vreo 20 periodice tiparite si altele online sta bine la cantitate. Asta arata interesul presei dar si al publicului. Nu am vazut hoarde de turisti prin parcuri dupa difuzari si consider ca si asa se face educatie celor care calca doar intamplator pe-acolo. Fie si doar ca sa stie da ia cu ei si 5 lei pt. taxa, nu doar 100 pt. bere si mici. Sau sa-i convinga sa nu se mai duca Carpati.org

Luni, 26 martie 2012 - 19:41

leon37
leon37
Busola

Salut. Nu prea am obiceiul sa ma bag in discutii pe forum, dar de data asta relatez un fapt concret vazut de mine!
Duminica 25.03.2012 am vazut o asemenea emisiune in cabana Cozia impreuna cu nea Vasile cabanierul. De tot rasul ca si pe el l-a enervat ceea ce afirma directorul parcului.
Dupa o asemenea prezentare cu un inteles pur comercial la adresa unui parc national si pe o limba pe care nu prea o inteleg oamenii muntelui nu mai sunt multe de spus.
Cu toate ca dirctorul cu pricina impreuna cu rangeri, reporter si cameraman trecusera pe acolo cu cateva zile inainte, in curtea Cabanei Parcului zapada neatinsa de vre-o urma, trona la 1,5m! Si asta poate spune multe despre spiritul gospodaresc!
Un gust foarte amar...luat in direct!

Luni, 26 martie 2012 - 15:03

claudiu_plescan
claudiu_ples..
Busola

de persoane, de firme, de emisiuni... am luat doar doua link-uri aproape intamplator din miile de afisari de pe google:
http://www.adevarul.ro/actualitate/Ramnicu-Valcea-Turistii-Olanesti-anularea-minerala
_0_20400133.html
http://www.ramnic.ro/articole/mos-gerila-va-aduce-valcii-o-televiziune-nou-vtv-10821/
2007-11-19

povestea e veche si numele sunt mult prea cunoscute ca sa le fac reclama. stii cum e, ori de bine ori de rau, tot reclama se numeste. important e sa existi in... piata Carpati.org
doar conexiunile si dilemele imi aparin si sper sa nu fiu atat de original Carpati.org desi s-ar putea, la cati oameni se uita pe postul respectiv... Carpati.org

Luni, 26 martie 2012 - 13:00

florinbalan
florinbalan
Rucsac

Nume domnule! NUME!

Luni, 26 martie 2012 - 11:21

claudiu_plescan
claudiu_ples..
Busola

De ceva vreme, in fiecare sambata seara imi relaxez neuronu’ cu un soi de emisiune informativ-turistico-montana, realizata si difuzata de un post local de televiziune. Realizatorul calatoreste “din parc in parc”, ca sa-l citez, promovand turismul in doua parcuri nationale, respectiv P.N. Buila-Vanturarita si P.N. Cozia.

Doar ca am cateva nelamuriri:
De ce promoveaza turismul de larg consum in ariile protejate?
De ce prezinta imagini din afara traseelor marcate turistic?
De ce realizeaza aceasta emisiune fix la postul TV detinut de cei care au pus cartela de taxare pe apa izvoarelor minerale de la Olanesti si care dezvolta importante afaceri in turism?

Ca sa va faceti o idee este tipul de care ziceam ca in Buila ne indemna sa “platim putin ca sa vedem mult” (am o pasiune pentru citate). Probabil la Olanesti sloganul este “platesti putin ca sa bei apa multa…”

Luni, 26 martie 2012 - 10:03

Afisari: 2,380

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0588 secunde

GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2023) www.carpati.org