Pãi cum nu? Zi și tu...
Nu-s lucruri ce trebuie tratate cu "asta e".
Când fu bolovanu n-avea nimeni ce sã comenteze. Acum noi ne tãiem craca de sub posterior.
Cu drujba, nu așa.
Dacã vine un bolovan acuma o sã ne uitãm toți în sus și chiar n-o sã avem altceva de zis decât "asta e..."
Cu privire la propriul nostru comportament avem ce face și ce zice.
Filosofic vorbind,mi-aduc aminte de bolovanul ala cãzut din cer,dupe care rãmase 1% din specii...Adica,ce-mi vine prima prin minte e ca 99% se duse dracu!Si dinozaurii nici mãcar nu apucaserã sa-si fumeze primul trabuc!Vina de a exista nu se pune!Adevãrat ca unii ,pentru un dram de fericire,mai inventeazã atomica...dar cicã trãim pe cea mai buna dintr toate lumile posibile.
Sa moarã dujmanii daca nu te încingi cam repede,coane Alex!😊
ªi separat, comentez asupra campaniei Stand For Trees: Nu bre.
Nu tichete de carbon ci linºaþi cei ce ne furã dreptul nouã ºi celorlalte specii dreptul la viaþã.
Când ne lãudãm cu raþiune ºi înþelegere asupra universului ce ne înconjoarã, unii docþi, cu facultãþi ºi masterate, tobe de carte, când vom lupta în legitimã apãrare împotriva ameninþãrilor pe termen lung din partea propriilor semeni?
Ce nu pricepem? Nici dupã ce ne calcã maºina nu realizãm cã am traversat aiurea?
Natura va gãsi o cale ºi, în timpul ei, ce depãºeºte cu mult minþile noastre mãrunte, va reveni la normal.
Nimic nu va indica cã specia noastrã ar fi existat vreodatã.
Alãturi de noi vor pieri ºi nenumãrate alte specii. Alãturi ºi din vina noastrã.
Nu ne-a pãsat de când ne-am dat jos din pom ºi nu ne va pãsa nici în ultimele clipe.
Adrian, tu nu te simþi ºi nici marea majoritate a populaþiei. Dar eºti. ªi eu ºi tu, noi toþi.
Toþi, aproximativ 7500000000 ºi în creºtere, maimuþe chelboase.
Unii mai mult, alþi mai puþin, dar nici unul pe planeta asta lipsit de vinã ºi implicare.
Imi place sã cred despre mine cã sunt un om al pãcii!Totuºi, chestiile astea cu conºtientizarea... îmi stau fix în gât! Pe crucea mea dacã mã simt vinovat cu ceva despre periclitarea naturii....nici mãcar în stare de semiconºtienþã,chit cã dupã douã pahare de J.D. unora le-ar veni chef sã dea foc la niºte pãdure!
ªtiu de la o teorie din ºtiinþele juridice cã vinovatul colectiv înseamnã "pasarea"vinovãþiei într-un viitor mult prea puþin perceptibil...Pentru cã cercetarea ar durea prea mult!Ãia cu industrie pe declaraþia de avere, sã iasã în faþã sã lãcrimeze la postarea de faþã!
Nu-s lucruri ce trebuie tratate cu "asta e".
Când fu bolovanu n-avea nimeni ce sã comenteze. Acum noi ne tãiem craca de sub posterior.
Cu drujba, nu așa.
Dacã vine un bolovan acuma o sã ne uitãm toți în sus și chiar n-o sã avem altceva de zis decât "asta e..."
Cu privire la propriul nostru comportament avem ce face și ce zice.
Miercuri, 25 noiembrie 2015 - 21:07