Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Septembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Vremea
Varful Mohorul
Muntii Parang
#24  Inapoi 1 2 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Altele Cenzura sau dezinteres? (24)

odin
odin
Rucsac

FlorinCarpati.org
Locul unde ai pus mesajul a siferit odata un atac de cord, a lovit bomba atomica, a intrat Ebola di Febra Galbena in acelasi timp. Si s-a ridicat din ruine...datorita userilor minunati de aici. Asa ca ai sperante si sa auzim de bine!

Vineri, 21 iunie 2013 - 19:19

florinstoican
florinstoica..
Caraba

Dupa aproape un an pagina PNBV a revenit, cu acelasi domeniu (www.buila.ro), pe alt server (unde speram ca nu vor mai fi probleme), dar la nivelul anului 2007 cand a fost realizat (din pacate toate modificarile/completarile de atunci s-au pierdut), urmand sa fie actualizat.

Vineri, 21 iunie 2013 - 15:28

claudiu_plescan
claudiu_ples..
Busola

Sper sa recupeati datele si efortul de constructie sa nu trebuiasca luat de la zero. Decizia nr. 12/2011 v-o pot da eu pt ca o am salvata in memoria afectiva. Multumesc pentru precizari dar acum stau sa ma intreb: de ce sa ataci informatic serverele Romsilva? Doar nu doreau sa le fure scorul la Solitaire. Si apoi, de ce numai informatic?

Luni, 20 august 2012 - 09:32

florinstoican
florinstoica..
Caraba

Pt. cei interesati de soarta paginii web www.buila.ro, am aflat pana la urma de la departamentul IT al Romsilva ce s-a intamplat: in urma unui atac informatic asupra serverelor, pagina a fost stearsa si pierduta. Incercam sa gasim o solutie sa recuperam ce se mai poate si sa repunem in functiune pagina.

Vineri, 17 august 2012 - 14:46

senty
senty
(admin)

Ssite-ul www.buila.ro are greseil de scriere in .htaccess
Aceeasi eroare apare si cand lipseste index-ul dintr-un folder (in cazul asta, din folderul principal), iar configul apache are setat Option indexes Off. In concluzie, administrare defectuasa, neatentie (in stergerea de fisiere) sau rea vointa.

Proprietarul unui site (persoana ce a inregistrat domeniul) poate sa-si recupereze controlul asupra lui, numai schimband nameserverele de pe rotld.ro; evident continutul site-ului va ramane pe vecie pe vechiul hosting. Mai departe, procedura de lucru e binecunoscuta de admin, nu face obiectul acestui thread (de altfel, nici ceea ce spun mai sus nu are legatura cu topicul - a fost un raspuns pentru dan_22pd, si cine o mai fi interesat).

Sâmbătă, 21 iulie 2012 - 22:02

dan_22pd
dan_22pd
Busola

nu se poate reface site-ul fara ROMSILVA? Ar fi o lovitura grea pentru ei!!! o mica batalie castigata. am mai vazut pe la televizor ca nu le place cand presa isi baga nasul cand "lucreaza" ei prin paduri!!!

Vineri, 20 iulie 2012 - 21:10

alekstar
alekstar

claudiu? nu ti-au cerut si cnp-ul cand ai vrut sa-ti scrii opinia? Carpati.org mai nou, la banci, daca vrei sa le comunici ceva, trebuie sa-ti declini si cnp-ul. are ca scop, evident, imbunatatirea serviciilor adresate clientilor. din fericire (inca) atunci cand mai descoperi o adresa gen custormer.service@unadintrebanci.ro, macar ai iluzia ca nu ajunge la "un domn respectiv". din pacate insa, ai aproape intotdeauna certitudinea ca ajunge..naiba stie la cine. caruia oricum nu-i pasa de opinia ta, asa ca, la ce sa le-o mai comunic Carpati.org)

Vineri, 20 iulie 2012 - 21:02

claudiu_plescan
claudiu_ples..
Busola

de o saptamana si mai bine incerc sa acceses site-ul www.buila.ro. si constat ca iar nu merge. nu stiu cati se mai uitau pe el dar eu sunt unul dintre ei. ma intereseaza in special rapoatele de activitate, bilantul contabil, care mai sunt traseele omologate turistic si alpinistic, numarul de vizitatori platitori, daca inca au schimbat decizia, cat mai e taxa de acces per iubitor, daca mai e optionala sau daca nu mai e deloc, chestii d-astea, mizilicuri. n-ar fi prima data cand serverul e scos din priza insa totusi ma intreb: sunt probleme tehice de nerezolvat sau am eu ban pe IP? e cenzura sau dezinteres?

@florin, ramane cum am stabilit. colegii democrati de la Romsilva isi cam bat joc de munca ta si a voastra. ti-as sugera sa scoti de la profil site-ul asta pt ca se pare ca vremea lui a cam trecut.

@cosminb, in numele Marioarei, nu te lasa! fa buila.ro site cu plata. baga tarif de vizionare asa cum ai facut si cu Buila. ia sa vezi atunci cum te umplii de bani. iubitorii sunt incantati sa trimita SMS-uri.

Vineri, 20 iulie 2012 - 17:49

odin
odin
Rucsac

Care parc? Nu apare pe harta.

Claudiu, scrie despre taxe sa stie toti ceea ce ar trebui platit. Apoi vedem noi daca accesul pe domeniul public (natura) cere impusa o anume taxa. Da, nu ma ascund, am ce am cu aceste taxe "de acces".

Luni, 2 aprilie 2012 - 14:55

florinstoican
florinstoica..
Caraba

OK, atunci n-o sa mai comentez de pe margine. Parcul are o administratie careia va sfatuiesc sa va adresati daca doriti sa aflati ceva legat de parc. Succes!

Luni, 2 aprilie 2012 - 12:54

claudiu_plescan
claudiu_ples..
Busola

@florinb, ai punctat esentialul. esti un om informat. deci principala problema nu e deficitul de comunicare ci dezinteresul. in schimb stiu sa intinda mana la buzunarul catorva zeci, sute, maxim mii de iubitori ai muntelui cu care ar trebui sa fie "parteneri pentru natura".

@florins, eu nu stiu la alt caz, insa stiu explicatia si apreciez interventiile tale chiar daca nu-s de acord cu unele. recunosc pozitia ingrata in care va aflati si doar asa imi explic anumite lucruri. dar, din pacate, aceste interventii nu pot rezolva problemele. invitatia de a "comenta de pe margine", pe forum, iti apartine si, una peste alta, cred ca e bine ca lumea sa cunoasca realitatea, sa se informeze, sa judece singuri si sa nu inghita pe nemestecate gogosile din deciziile unora. (evident ca odin la ei s-a referit).

p.s. am sa revin cu cele 16 motive de a fi de acord cu taxa in forma actuala. marturisesc ca as fi preferat sa le scriu acolo si tot acolo a fie macelarite. insa nu am aceasta posibilitate (tehnic vorbind), mesajele nu ar fi suficient de vizibile sau ar fi cenzurate. oricum cred ca problema este una generala si risca (la trecut) sa para o vendeta personala.

Luni, 2 aprilie 2012 - 10:52

florinbalan
florinbalan
Rucsac

Deci nu-i cenzura, e dezinteres.
"Dupa cum probabil stiti, institutiile statului au un deficit important in ceea ce priveste comunicarea si relatiile publice"
Nu-i singurul sait care nu merge cum trebuie, si majoritatea paginilor institutiilor de stat nu ofera altceva decat un mail si telefon fix, la care de obicei nu raspunde nimeni. Romsilva fiind o regie autonoma total dezinteresata de opinia publica, nu are niciun motiv sa devina mai "prietenoasa".

Lipsa de comunicare a statului cu cetatenii...nimic nou, nimic conspirationist, doar politica de partid. Deranj inutil.

Luni, 2 aprilie 2012 - 09:55

florinstoican
florinstoica..
Caraba

@odin: Ma facusi curios. Cine sunt acele persoane in al caror folos zici ca e muntele? Si care e interesul lor?
@claudiu: Aici tu vorbesti de o cenzura si ti-am explicat care-i situatia. Mie-mi place sa vorbesc la subiect si sa nu amestecam lucrurile.
Referitor la subiect: cate discutii legate de un alt parc la care sa vi se raspunda de fiecare data, aici sau in alta parte ati mai avut? V-ati intrebat vreodata de ce?
Imaginea ti-am zis ca se construieste prin fapte, nu prin vorbe. Asa ne-am construit-o, si tot asa avem de gand sa avem in continuare grija de ea. Ti-am mai trimis invitatii si tie si altora sa ni te alaturi la munca, asa macar vei putea vedea cum stau lucrurile in realitate in loc sa tot comentezi de pe margine. Iar daca tu vezi lucrurile asa cum le descrii, nu inseamna ca toti au aceeasi opinie cu tine.

Luni, 2 aprilie 2012 - 09:38

claudiu_plescan
claudiu_ples..
Busola

Florin, spui ca aveti opinii diferite, de la distanta ai dreptate si nu aveti nici o vina. sunteti victime nu doar ca zic eu, chiar tu ai recunoscut undeva si e o evidenta. orice incercare de a drege busuiocul e sortita esecului si va discrediteaza si mai rau. unora le poate parea ciudat ca aud asta dar, pe fond si asa cum am mai spus, eu am numai cuvinte de lauda despre ONG-ul partener in guvernarea Builei. dar e partener, nu sluga!

nu inteleg de ce-ti tremura mana pe tastatura si, mai ales, de ce continui (cu incapatanare) sa le tii partea. e SINUCIDERE! ei isi bat joc de voi! - stiu, e doar parerea mea, ma insel, speculatii, interpretari, paranoia etc.

la subiect, din pacate singurul raspuns posibil l-am dat mai jos: cenzura (opiniile turistilor sunt filtrate de un administrator si nu au posibilitatea sa si le exprime liber), dezinteres (administratia nu e interesata de asa ceva), inactivitate (pasivitate din ambele parti: administratia ca nu actualizeaza site-ul propriu, turistii ca sunt scarbiti de primele doua motive).

si ca sa glumesc putin si sa ne mai decretim fruntile, mie-mi vine sa ma inscriu in kogayon, am tot echipamentul necesar dar mi-e ca nu-mi dai acceptul. plus ca s-ar supara salaii ca ar ramane PNBV-ul fara un vizitator platitor de taxa pe bocanc Carpati.org

succes in campania 2%!

Duminică, 1 aprilie 2012 - 21:17

odin
odin
Rucsac

"Lucrurile bine facute"...pt cine sunt bine facute?
Din cate stiu eu, muntele trebuie sa fie in folosul turistilor nu a catorva persoane.

Duminică, 1 aprilie 2012 - 18:46

florinstoican
florinstoica..
Caraba

Asta-i parerea ta. A mea e ca lucrurile facute bine raman iar imaginea construita pe ele ramane si se consolideaza indiferent cat incearca unii sa o denigreze. Pana una alta stiu doar putine fapte care au ajutat parcul si mult mai multe vorbe, inclusiv de ocara sau mai ales din astea. Din fericire exista si o miniritate care mai si face ceva, inclusiv prin vorbe. Pt. acestia ma incapatanez sa continui si eu si cu vorba si cu fapta, inclusiv in folosul celor care alrfel n-ar mai avea subiecte de dwzbatut.

Duminică, 1 aprilie 2012 - 13:38

claudiu_plescan
claudiu_ples..
Busola

Ca sa fie clar: lipsa de atitudine a colegilor consultati democratic calca in picioare toate realizarile ONG-ului si ii afecteaza grav interesele. Suportati consecintele si nu cred ca sunt dintre cele mai placute. Nu m-ar mira ca la "Opinia turistilor" sa apara si mesaje de la userii RNPR, nu doar de la Kogayon, asa... pentru biodiversitate.

@odin, nu la biban ci la salau. numai ca te cam ciupe ghibortul. Daca nu stii ce e, ghibortul (sau bibortul, Acerina cernua) este un peste inrudit cu bibanul, tepos, de talie mica si care mananca icrele pestilor valorosi, cum ar fi salaul. Cu toate astea salaul (Stizostedion lucioperca sau Sander lucioperca) mananca ghibort si astfel se creeaza un echilibru in ecosistemul heterotrof. Iata de ce trebuie sa militam pentru biodiversitate Carpati.org

Duminică, 1 aprilie 2012 - 13:15

odin
odin
Rucsac

Off-topicCarpati.org
Oare de ce imi suna a pescuit de biban? La linguritaCarpati.org

Duminică, 1 aprilie 2012 - 11:54

florinstoican
florinstoica..
Caraba

Ca sa fie clar: pagina parcului a fost realizata de Asociatia Kogayon al carui presedinte sunt. Acum pagina este pe serverul RNP Romsilva, administratorul parcului. La transfer, datorita conditiilor tehnice specifice si regulilor IT ale institutiei proprietare a serverului, unele functii ale paginii au devenit inactive, cum ar fi forumul si incarcarea de noi fotografii in galeria foto.
Tocmai pt. a nu anula interactivitatea paginii a fost stabilita persoana de contact. Cat am lucrat la administratie, aproape 5 ani, pana in urma cu un an, aceasta a fost responsabilitatea mea. Nu am contabilizat da Car au fost cateva sute de mesaje, majoritate de solicitare de informatii, sugestii, informatii utile, inclusiv cu probleme din teren. Niciun mesaj n-a ramas fara raspuns.
Aceasta si deschidetea spre comunicare cu toti factorii interesati, inclusiv pe acest site si pe alte canale de comunicare, multe dintre ele publice, cred ca deja constitue exemplu de best practice. Dupa cum probabil stiti, institutiile statului au un deficit important in ceea ce priveste comunicarea si relatiile publice, iar aceasta deschidere a Administratiei PNBV fiind rezultst al aportului ONG-ului nostru. Unul dintre aporturi.

Duminică, 1 aprilie 2012 - 11:04

claudiu_plescan
claudiu_ples..
Busola

@florinstoican, se pare ca nu esti foarte asaltat de opiniile turistilor din ultimul timp Carpati.org RNPR-ul are multe motive tehnice greu de inteles... bine ca merge mailul, altfel cum ar mai fi avut loc consultarea democratica? prin SMS sau prin beep? deci, cum fac cu opinia? daca scriu la office-ul ala mi-o publica nesmintit Carpati.org

@turonian, asa cum zicea si Florin, sa nu generalizam. o fi banatul fruncea da' aici e vorba de PNBV, adica de viitorul "best practice" in materie de parcuri nationale. apropo, cineva compara un parc national cu o gradina zoologica. genial, nu-i asa?

@odin, da. imi scapase varianta asta. cenzura+dezinteres+inactivitate. o sa tin cont de observatia si de indemnul tau. multumesc.

Duminică, 1 aprilie 2012 - 00:29

Afisari: 3,918

#24  Inapoi 1 2 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0561 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org