Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Septembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Vremea
Varful Harghita-Ciceu
Muntii Harghita
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Altele Campare in zona barajului Paltinu (4)

kael
kael

Salut!

Revin cu informatii actualizate despre camparea in zona barajului Paltinu - zona amenajată Poiana Ciucas, CAMPAREA ESTE INTERZISA incepand cu luna iunie 2020 prin hotararea consilului local al primariei Doftana.
Din pacate o zona care a fost pastrata curata de la amenajare si in care aveai acces la grupuri sanitare camparea a devenit interzisa in conditiile in care se putea pune o taxa, bani care putea fi folositi pentru intretinerea zonei, in plus zona este supravegheata de politia locala.
La noi functioneaza mai bine politica decat sa facem ceva pentru oameni mai bine interzicem.
Persoanal nu merg foarte des cu cortul dar observ ca nu ai foarte multe optiuni decente si legale, si nu inteleg de ce nu se amenajeaza locuri de campare publice cu parcari si grupuri sanitare, cu taxa, parcometre si camere de supraveghere, in prezent poti face astfel de lucrari cu impact minim asupra mediului.
In weekendul 24-26.07 am campat pe malul raului Doftana, aproape de localitatea Seciuri, zona in care erau destule persoane cu cortul sau rulota, zona este curata, observ ca sunt din ce in ce mai putini oameni care lasa gunoaie in urma, cel putin unde am fost eu, toti oamenii isi adunau resturile in saci pe care ii lua cu ei.
Respectul pentru natura cred ca se cultiva cel mai bine prin petrecerea timpului in natura iar autoritarile publice ar trebui sa incurajeze acest lucru. Sper ca in viitor lucrurile se vor schimba in bine in acest sens.

Luni, 27 iulie 2020 - 08:26

kael
kael

Salut!

Revin cu informatii despre camparea in zona barajului Paltinu:

- se poate campa exact pe malul lacului, zona in care sunt din pacate foarte multe gunoaie si resturi sau dupa terminarea zonei de gratare, aici beneficiezi si de umbra dupa amiaza si este si curat;
- nu exista taxa pentru campare si nici pentru parcare, masina se poate parca la sosea;
- se poate face foc, dar e bine sa va aduceti lemne de foc, pentru ca nu gasiti usor in zona, eu asa am facut;
- este si o zona de gratare amenajata cu destul de multe foisoare si gratare amenajate, fara taxa;
- pentru cei interesati exista in parcare un loc in care vand mancare(gratar, cartofi prajti), sucuri, cafea etc, la preturi decente, care dispune si de cateva mese cu umbrele;
- in lac se poate pescuii, dar se achita o taxa, erau cativa oameni la pescuit;
- locul nu este aglomerat, vineri cand am ajuns era chiar liber, sambata au venit mai multi oameni, dar mai erau locuri suficiente si in zona de campare si in zona de gratare;
- sunt cosuri de gunoi in zona si o toaleta cu apa curenta, fara taxa, amplasata in parcare;

Pentru cei care vor sa se bucure de un peisaj frumos, natura si racoare, mi se pare un loc ideal, mai ales ca nu trebuie sa mai pierzi timpul cu traficul de pe valea Prahovei, cel putin pentru cei din Bucuresti.

Sâmbătă, 24 august 2019 - 21:57

aditza
aditza

Eu am fost acolo .Nu exista camping.Se poate pune cortul langa lac.Se poate face si gratar .La gratar in general vin si ursi [...] modificat de admin

Vineri, 23 august 2019 - 12:41

kael
kael

Salut!

In weekendul care urmează as vrea sa merg cu cortul pentru o noapte si ma gandeam sa campez pe malul lacului Paltinu, cu fetița mea de patru ani, in prima ei experiența de dormit la cort.

As fi interesat sa știu dacă se poate campa pe malul lacului, daca zona are vreun statut special, pentru că pe internet nu am gasit informații exacte. Exista vreun camping amenajat? As vrea un loc pe malul lacului. Daca au fost probleme cu ursii in zona si daca pot faca un foc mic de seară, nu pentru grătar.

Multumesc

Marți, 20 august 2019 - 14:03

Afisari: 3,529

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0482 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org