Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Septembrie 2024
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Octombrie 2024
LMMJVSD
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Vremea
Varful Padina Popii
Muntii Piatra Craiului
#171  Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Inainte

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Altele Argumentele oficialilor pentru introducerea taxei de acces pedestru in parcurile nationale (171)

florinstoican
florinstoica..
Caraba

O stire despre un drum facut praf de firmele de exploatare forestiera. Situatie aproape generala in tara.
Pe langa greseala cu proprietarul padurii (e vorba de Obstea Cheia, nu Olanesti) trebuie facute cateva precizari:
- drumul in cauza are in hartii regim de drum judetean, desi niciodata nu a fost altceva decat drum forestier;
- ce-l face mai cu mot ca altele e ca e si accesul auto catre schitul Pahomie si pana aproape de Patrunsa;
- localnicii care privesc neputinciosi cum se distruge drumul sunt aceiasi membri din obstea care a vandut padurea pt. taiere firmelor de exploatare;
- drumul e tot al lor si intr-adevar ei au obligatia intretinerii si o fac numai ca sa aiba pe unde vinde padurea, nu mai pot ei de dragul credinciosilor de merg la manastire;
- in zona fiind si paduri ale statului, mereu obstile si cei de la Romsilva arunca vina de la unii la altii pt. distrugerea drumului, cand defapt la asta muncesc cu totii, mai mereu in acelasi timp.
- nu-i nicio durpriza ca drumul e praf, mereu e asa;
- pt. parcul national asta-i un drum de acces, dar asta oricum ii intereseaza si mai putin, practic e calea pe care intra in parc toate relele din zona si care sincer m-as bucura sa se faca praf de tot ca sa nu mai poata intra nicio taraboanta.

Sâmbătă, 12 aprilie 2014 - 10:08

hana
hana
Coarda

Ca tot a inceput topicul acesta cu taxa pe bocanc "poluant si distructiv" din unele zone "protejate" printre care Buila-Vanturarita, uitati o stire proaspata cu situatia drumurilor rezultata in urma traficului firmelor protejate (neplatitoare de taxa):
https://ro.stiri.yahoo.com/drum-turistic-din-v%C3%A2lcea-distrus-camioanele-cu-lemne-
173740713.html

Vineri, 11 aprilie 2014 - 23:04

claudiu_plescan
claudiu_ples..
Busola

In Shark Tale personajul principal ne povesteste despre principiile ecoturismului atunci cand justifica taxarea iubirii iubitilor lui iubitori de natura Carpati.org 5 lei pentru 7 zile indiferent de numarul de vizualizari. Modic. Doar normal si protejat. Foaaarte principial, n-am ce spune! Mare peste, mare caracter!

Pestisorul TiTo

Joi, 24 octombrie 2013 - 10:02

ratza
ratza
Busola

Nu sînt egali, interlopii sînt mult mai organizați.

Miercuri, 23 octombrie 2013 - 08:30

odin
odin
Rucsac

Mi se pare mie sau deja ai ajuns la semnul de egalitate intre ei? Carpati.org

Marți, 22 octombrie 2013 - 19:24

ratza
ratza
Busola

Spre deosebire de paznici, interlopii își fac treaba mai bine, fiindcă știu ce e aia concurență. Ori statul nu are. Și nu-i place să-l furi, fiindcă detestă competiția. Deja îi încurc între ei.

Luni, 21 octombrie 2013 - 23:36

claudiu_plescan
claudiu_ples..
Busola

Si totusi statutul de arie naturala protejata este singura forma legala de bloca/incetini ofensiva intereselor economice in acea zona. Am zis legala.

Insa a accepta taxa de acces pe motiv ca aria „trebuie pazita” si ca „nu avem bani” este ca si cand ai accepta interlopa taxa de protectie desi exista institutii publice menite si platite public ca sa-ti asigure protectia.

Taxa nu rezolva problema, oficializeaza ineficienta unui sistem si incapacitatea celor deja platiti in indeplinirea primei lor sarcini de post. A se vedea si exemplul RBDD, unde gasim de toate, sume mari de la buget, taxe si avize de toate culorile si tot degeaba.

Fir intins si catare plina!

Luni, 21 octombrie 2013 - 10:06

odin
odin
Rucsac

Gabi, nu a zis nimeni sa devii justitiar Carpati.org Cred eu ca daca situatia o impunea, gaseai tu posibilitatea de a face probe.
Vorba lui Alex...se pun interdictii sa nu vada oamenii de rand ce ilegalitati fac ei acolo.
Dar si noi avem un obicei atat de prost...sa mergem exact acolo unde nu vor ei...cel putin asa cred ei. Carpati.org

Sâmbătă, 19 octombrie 2013 - 09:46

claudiu_plescan
claudiu_ples..
Busola

„They took all the trees
And put 'em in a tree museum
And they charged the people
A dollar and a half to see them.”

Da' si astia zgarciti, frate! Ce inseamna un dolar jumate la americani? O suma modica, 2 mici, o bere. Modica. Si se mai si c**a pe ei.

Excelenta interventie yo6ial, excelenta trupa.

Sâmbătă, 19 octombrie 2013 - 07:05

zentai
zentai
Coarda

@-Alex-cetatenii pot retine o persoana,prinsa in flagrant (sau aproape de locul infractiunii daca exista banuiala rezonabila c-ar fi participant la acea infractiune),pana la sosirea Politiei,fiind singura situatie cand se poate face asta fara sa te lipesti de infractiunea zisa "lipsire de libertate in mod ilegal".

@-Odin-Muntii Tarcaului nu-s rezervatie naturala,din cate stiu eu.Parca ar fi ceva dar pe partea Gosmanilor...foarte departe de locul unde eram.La intrarea pe forestier era doar denumirea si lungimea drumului,iar langa era un al panou pe care scria ca pescuitul e interzis , sau contraventie,cu amenda bla-bla...

Regimul drumurilor,daca-s inchise sau nu circulatiei publice, nu e stabilit de Romsilva, ar fi una.Padurile statului,daca n-au regim special care sa le protejeze,nu e nici macar abatere sau contraventie sa te plimbi prin ele.Apoi ca nu eram pe acolo sa produc probe.Nici nu opream dar, paradoxal, aveam castile in urechi si cand m-a semnalizat sa opresc,din mareata-i Toyota Hillux,chiar am crezut ca s-a intamplat ceva si sunt solicitat sa ajut!Dupa ce mi-a trecut surpriza am avut o discutie oarecum scurta dar plina de miezCarpati.org.Inaintea mea prietenii mei nici n-au oprit.Poate nici n-or fi fost atenti.Eu mergeam mai domol pentru ca peisajul e extraordinar de frumos.Poate ca Valea Tarcaului chiar ar merita statut de rezervatie naturala.Ne dam pe acolo de ceva vreme!

M-a umplut de amarciune doar tupeul omului statului de a prosti in fata pe cineva...ca un manelist....Un tip de 20 de ani chiar l-ar fi crezut!Dar toate astea se intamplau in numele "actiunii" cu vanatori straini.Socotesc ca pronia cereasca mi-a socotit de bine ca n-am dat si eu niste telefoane mai incolo...Am uitat de zicala teutonilor, cum ca iertarea cheama noi pacate Carpati.org.Dar sunt mereu cu sufletul plin de atata frumusete, pe Valea Tarcaului...

Vineri, 18 octombrie 2013 - 21:32

yo6ial
yo6ial
Coarda

OffTopic: Există articolul 465 din codul de procedură penală.
Poate zice Gabi (Zentai) dacă „prinde și duce” ar putea fi doar „prinde și reține până la sosirea autorităților” ?

Iar, înapoi la subiect, da... multe din interdicțiile și amenințările unor autorități au menirea de a ascunde de privirea oamenilor de rând (și de bună credință) ilegalități de soi și tot soiul.
Știți cum e aia cu trei hectare rase maximum? Trei hectare azi, trei mâine și tot așa.
Eventual și ocazional se lasă un rând de nuieliș, în picioare, la hotarul de parcelă.
Astfel, cele mai ample defrișări, s-au produs și se produc în zonele ferite privirii, între munți, departe de șosele și linia vizuală directă a orașelor.

Știu că dacă întreb un jandarm, acum, îmi va zice că amenzile sunt pentru a descuraja aventurarea temerarilor în zone unde-și pot pune viața în pericol și taxele sunt pentru a finanța infrastructura turistică.

Dar ce te faci când vrei să te regăsești într-un mediu sălbatic, nealterat de om, curat și te trezești că traseul marcat a devenit o șosea ce duce la hotel. Și înapoi.
Sau, la fel de rău, o potecuță ce o știi din copilărie a devenit un parc tematic, unde dai cinci lei și ”te tragi” cu tiroliana.

Vineri, 18 octombrie 2013 - 20:43

odin
odin
Rucsac

Zentai...si ma rog ce cauta ala in parc national cu actiune de vanatoare? Nu l-ai intrebat? Poze cu telefonul merge sa faci si fara semnal.

Vineri, 18 octombrie 2013 - 19:24

csuporj
csuporj
Coarda

*plateasca

Vineri, 18 octombrie 2013 - 12:57

csuporj
csuporj
Coarda

E interesant cum turistul trebuie sa pazeasca paza. Ca doar nu drujbarii si braconierii fura, ci turistul.

Vineri, 18 octombrie 2013 - 12:56

csuporj
csuporj
Coarda

"M-a oprit si pe mine, deunazi, pe un forestier pe Valea Tarcaului, un bagator de seama de la silvic, sa ma intrebe ce caut cu bicla pe acolo, crucit de indignare ca nu stiu io cum ca accesul e interzis, nefiind traseu turstic amenajat, iar el avea o "actiune" de vanatoare cu vanatori straini!"

De asta as desfiinta toate parcurile nationale. Dar oricum chiar daca ar fi desfiintate, s-ar dea legi de astea sa nu-i deranjezi pe braconieri (daca te impusca sa fie vina ta, daca-i denunti sa fi amendat ca ai umblat pe interzis) si pe drujbari (sa nu-i poti denunta).

Ce ar fi ca in loc de parc national, sa se interzica doar taierea padurii si braconajul in anumite zone. Astfel n-ar trebui nici un ranger. Doar padurar, la fel ca unde nu-i nici o "rezervatie".

Vineri, 18 octombrie 2013 - 12:54

zentai
zentai
Coarda

Discutia poate marja pe criterii economice...pana-n pragul doctoratului!Tehnic vorbind, argumentele ar trebui sa justifice sau sa blameze aceasta taxa!Si-s doua chestii:vrem trasee curate, cabane decente ca igiena, paduri care sa nu dispara sub securea "investitorului".Toata lumea e de acord cu astea.Au legatura cu taxa sau n-au?! De fapt, ce justificare poti gasi ca o formatiune, oarescum legala, s-a "instalat" pe un munte si pentru ca unii respira pe acolo pe post de turisti, ar trebui sa dea un ban la prosperitatea naturii! M-a oprit si pe mine, deunazi, pe un forestier pe Valea Tarcaului, un bagator de seama de la silvic, sa ma intrebe ce caut cu bicla pe acolo, crucit de indignare ca nu stiu io cum ca accesul e interzis, nefiind traseu turstic amenajat, iar el avea o "actiune" de vanatoare cu vanatori straini!Eu am ramas masca...Dar m-a tinut putin, fata de amaraciunea de dupa.Evident, nu cred ca m-ar mai opri a doua oara. Si pacat ca nu aveam semnal, ca sunam si la vreun 112. Asa ca, orchestral, cred ca suntem abia la inceput cu toate astea!

@-ratza- sunt dezamagit ca un baiat verde ca tine, a dat-o de gard pe "Miorita! ..."si de-o fi sa mohor in camp de mohor", nu inseamna ca baiatul ala s-a resemnat!Carpati.org durandu-l la bashcheti de ce o sa fie!A luat in calcul cea mai de napasta solutie si s-a gandit la maica-sa s-o menajeze daca ar fi sa fie. Reiese, cel mult, ca moldovenii poate-s un pic mamosiCarpati.org Dar nu reiese de nicaieri cum ca si-a aprins o tigare, asteptand domol sa-i ia acareturile si ca nu le-ar fi rupt capul baciului vrancean si celui ungurean! Eu zic ca taman asa s-au petrecut lucrurile si ca toate gandurile ciobanelului erau, de fapt, sa-i creasca dracii pana-i apareau sub geana astilalti doi!...ca stii ca moldovenii se enerveaza repede si mai din orice! Tocmai de aia au inventat si sarba!Carpati.org.Dar ala din Miorita cred ca abia astepta un motiv sa-si verse naduful....
Argument emotional:"...iute la manie si degraba varsatoriu de sange, care i se parea cum ca si fericirea altora ii este lui cu paguba"(Miron Costin barfindu-l pe Stefan cel Mare...drept pentru care s-a si ales cu o fatala durere de cap).

Vineri, 18 octombrie 2013 - 12:21

ratza
ratza
Busola

În primul rînd, greva e inițiată de angajații unei companii, nu de clienți. Dacă protestul e inițiat de clienți se numește boicot. În orice economie există raportul cerere-ofertă. Cînd cererea e mare, prețul crește.

Revenind la jecmăneală, mă irită maxim unul din modurile în care e pusă problema: "există și-n alte țări/parcuri/păduri etc și nu s-a plîns nimeni". Asta înseamnă, în traducere liberă: "nu mă interesează ce taxe puneți, noi le vom plăti oricum", mentalitate pe care o detest din tot sufletul și care e fix cea a imbecilului de cioban din "Miorița". Sper că nu trebuie să explic de ce e imbecil.

Vineri, 18 octombrie 2013 - 11:12

odin
odin
Rucsac

"Greva" are exact acest scop: sa produca paguba. Alt rol nu are. Si da, ii poti cere unei firme sa nu mareasca pretul cand acesta e nesimtit. Asta ca off-topic.

Joi, 17 octombrie 2013 - 21:01

ratza
ratza
Busola

odin, aia cu benzina era moartă din start. Nu murea dacă mergea cu autobuzul, e drept, dar nici ăla nu merge cu aburi. Cei mai mari consumatori sînt transportatorii (de marfă sau persoane), nu plebea care merge cu mașina din joi în Paști.

Oricum, comparația e forțată, fiindcă benzina e ceva care poate asigura confort sau care produce bani. Nu poți să-i ceri unei firme să-și reducă prețurile, fiindcă scopul ei e să producă profit, nu să facă pomană. Dacă mi-ai cere mie să-mi scad prețul pe ora de lucru, te-aș invita cu plăcere să cauți serviciile altcuiva.

Taxa, în schimb, e un bir, ca să nu jic jecmăneală. Vrei, nu vrei, o dai. De aia îi zice "taxă", altfel se numea "contravaloare". Nu primești nimic în schimbul ei. E ca taxa de drum, ca taxa pentru ploaia care-ți cade în curte, ca taxa pentru trecut un pod, taxa pe valoare adăugată (ce valoare adaugi cînd mănînci?). Primești ceva palbabil în schimb, în afara sictirului autorităților? Nu. Iar apoi se miră cînd se caută tot felul de moduri prin care omul de rînd, sătul să fie jefuit, nu fură de la stat, ci încearcă să-și diminueze pierderile.

Mai erau unii acum ceva timp care o comparau cu biletul la zoo.

Joi, 17 octombrie 2013 - 12:06

odin
odin
Rucsac

Taxe se pun pt ca exista vad; daca nu ar fi vad, nu ar fi nici taxe.
Se merge pe ideea ca omul pentru pasiunea lui, nu se da in laturi de la nimic; de aceea si preturile pentru astfel de obiecte.
A fost acum ceva timp un protest pe internet la care se spera ca toti soferii il vor urma: sa nu cumpere benzina intr-o anumita zi, ca protest. S-a intamplat asa? Nu. S-au gasit mereu sclifositi care sa urle "am nevoie de benzina". Nu murea 1 zi daca mergea cu autobuzul. Dar sclifoseala, deh...

La fel si cu Piatra Craiului. S-a pus taxa pt ca exista doritori. Cum legal nu ai cum scoate taxa, sunt curios daca moare vreunul daca nu vede Craiul 1 sezon, in perioada cand se plateste taxa. Mergi in alta parte de exemplu. Vorba aia, nu iti trebuie NUMAI Crai...mai exista si alti munti.
Ma gandesc la negrii aia din SUA cand nu s-au suit in mijloacele de transport si au provocat pagube imense. Daca au reusit unii...altii de ce nu? Pentru ca e mai usor sa platesti 5 lei si sa nu te doara capul...

Joi, 17 octombrie 2013 - 11:26

Afisari: 18,309

#171  Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Inainte

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0597 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2024) www.carpati.org