1: https://www.paypal.com/ro/webapps/mpp/home
2: Click pe "Sign Up"
3: Selectezi (e deja selectat) Personal Account și apeși pe Continue (După fiecare pas)
4: Îți alegi (e deja aleasă) țara în care te afli, o adresă de email validă, o parolă solidă pentru contul de PayPal.
5: Completezi formularul cu datele personale, citești ce se deschide când apeși pe User Agreement, Privacy Policy și Electronic Communications Delivery Policy. Dacă le înțelegi și ești de acord cu ele, bifezi lângă ”I have read and afree to PayPals(...)”
6: Completezi datele cardului tău și o adresă de facturare - de obicei aceeași adresă ca cea de reședință.
7: Desfaci o berulă. Ai gătat cu paipalu.
Mesaj modificat de autor!
Eu am cumparat din UK, am cautat si asteptat oferte-reduceri bune de pret,am prins si transport gratuit sau am platit pret normal, suma este fixa indiferent de greutate, de ex: de la Millets am comandat un cort + diverese, cost transport in Romania 7 lire( comanda transport normal, a sosit in 4 zile )
Pt. transporturi din SUA prin firma de care ziceam ai tarifele aici:
http://www.transporturi-sua.ro/tarife.htm (vad ca nu mai au si site-ul comenzi-sua.ro)
Cam 6 dolari pe kg plus vreo 20 dolari pe colet. Ei se ocupa si de vama si ridici coletul de la sediul lor sau il livreaza prin curier oriunde in tara. Dezavantajul e ca ajung cam intr-o luna.
Taxele vamale sunt consistente dar nu exagerate, cel putin pentru haine de care am comandat eu. Pentru multe produse, mai ales la reducere, iti iese mult mai ieftin decat in Europa cu tot cu transport si taxe vamale. Mi-am cumparat asa vreo doua geci de iarna si lenjerie de corp Smartwool cam la 60% din pretul din Romania sau UE, cu toate costurile incluse.
Depinde de fiecare magazin în parte. Orientează-te spre magazine care acceptă PayPal.
În toată Europa, coletele sunt expediate cu AWB/Număr de urmărire.
Doar magazine chinezești cu depozite în UE mai trimit fără tracking dar o fac la 1-2 euro per pachet.
Deci faci cont la PayPal, atașezi un card de debit la contul de PayPal și faci cumpărături în siguranță.
Vezi că trebuie să ai activă, de la bancă, opțiunea pentru comerț online la contul/cardul respectiv (3D Secure, Verified by Visa, MasterCard SecureCode, etc)
Costurile de transport depind de greutatea coletului și pot fi oriunde de pe la 10 euro în sus.
Un colet mic, dar mic, de până vreo 100gr era 7-8 euro din Austria încoace.
Fiecare magazin îți va spune prețul transportului la completarea formalităților (CheckOut)
Asigur-te că efectuezi comanda pe un magazin european. (.de, .au, .it, .hu, etc)
Sunt magazine.com sau .eu care se pretind, mai mult sau mai puțin subtil, că livrează din Europa dar te trezești cu pachet, la vamă, din Hong Kong sau Singapore.
Funcție de seriozitatea magazinului, poți avea timpi de livrare de 4 zile din Norvegia (de exemplu)
Dar așteaptă-te la o medie de 10 zile indiferent de țară.
La cumpărăturile on-line din interiorul Europei, ai TVA-ul inclus în preț și obligația ta este îndeplinită indiferent de valoarea taxei în țara respectivă și diferența față de taxa pe venit de la noi.
În caz de probleme, colete ne livrate (nici curierul nu le-a primit) poți formula o reclamație la PayPal și îți vei primi banii înapoi. E drept, poate dura și 6 luni.
Niciodată să nu plătești prin:
- virament direct
- plata directă prin dezvăluirea datelor de pe cardul tău.
@Alexandru (jadeasp):
SUA nu e în UE.
Încă...
Тransportul la un pachet de 1-2 kile ajunge la 100 de dolari.
După care urmează vameșul de la noi căruia îi curg balele instant dacă vede timbrul cu tanti aia cu făclia.
Și apoi vrea poză de-a lu' Franklin cu autograf ca să scapi de el.
Vad ca nu s-au afisat cifrele cu simbolul de dolar in fata... Am scris ca am luat geaca la 80 dolari redusa de la 220 si transport + taxe au mai fost inca 30
Am cumpărat de pe site-uri din Germania și Austria, atât echipament de munte, cât și de MTB. Plătesc exclusiv prin paypal cu un card dedicat, la fel precum colegul jadeasp, pe care am și un serviciu online și dacă ar încerca vreun comerciant să-mi "ciugulească" din card, banca mă notifica imediat de orice operațiune bancară efectuată de pe card! E excesiv, știu, dar pentru 5 lei pe lună...
Problema e în felul următor: alegi o singură adresă de destinație, soliciți nr.colet (dacă nu ți-l dau ei la confirmarea comenzii. Mie nu mi s-a întâmplat vreodată să nu primesc o notificare de expediție cu nr.colet) și precizezi și un nr.de telefon pentru ca operatorul de transport să te dibuiască ușor, în caz că nu ești acasă. Pe mine m-au sunat și mi l-au adus la serviciu. Nr. de telefon e bine să-l dai cu prefixul de țară!
La achiziția produsului, costul se socotește și cu TVA și cu prețul transportului!
Nu am întâmpinat niciodată nicio problemă. O singură dată, site-ul din Germania mi-a trimis un GPS foarte scump, în loc de roțile de biclă comandate și m-au contactat,rugându-mă să nu deschid coletul, ci să-l restitui aceluiași operator.
Orice site din vest are date de contact, oficiale, pe care le poți salva undeva, într-un folder, precum și politica de retur și reclamații care e în favoarea cilentului, iar cu plata prin paypal există un termen de 30 de zile (parcă), în care poți solicita neefectuarea plății și restituirea sumei în cont, în caz că nu primești coletul sau primești ceva derizoriu...dar nemții nu se încurcă la treburi de astea! Am zis-o, eventual, pentru e-bay!
Am cumparat articole de catarare/alpinism de pe site-uri din Marea Britanie.
Unele site-uri nu folosesc PayPal, ci au alt sistem de protectie pentru tranzactiile online cu carduri. A fost ok.
Iti recomand sa ceri vanzatorului un cod de urmarire al pachetului in timp ce se deplaseaza prin Europa intre filialele firmei de curierat (gen DPD online tracking). O data vanzatorul nu a scris corect adresa pe pachet si dupa ce a stat pe raft mai multe zile in Romania a fost returnat.
Eu am comandat de mai multe ori fără probleme. Dacă se face plata cu cardul prin intermediul PayPal cred că e destul de sigur. Altfel, depinde de tine cât de precaut vrei să fii. Eu am un card special pentru comenzi pe net pe care pun bani doar când și cât e nevoie.
Taxe vamale nu plătești în UE.
Modul și costurile de transport le poți vedea și alege pe site ul respectiv.
În general, îți recomand să vânezi reduceri în extrasezon, mai ales în SUA. Acolo poți găsi niște chilipiruri care să te ajungă mai ieftin decât în Europa cu tot cu transport și taxe vamale. Cel mai ieftin transport pe care l am găsit e să plătești tu cu cardul și să faci transportul prin comenzi-sua.Ro
De exemplu mi am luat o geacă de snowboarding Planet Earth La redusă de la 220 și am dat încă pe transport și taxe vamale.
Poate să-mi spună cineva cum este cu achizitiile de pe site-uri de munte din UE ? adică cum se procedează : cum plătesti ( cu cardul dacă sînt de încredere) , cum vine pachetul ( pt. achizitiile din UE am înteles că nu se plătesc taxe vamale ), alte taxe de transport de exemplu, sau orice altă informatie care poate să-mi fie utilă. Multumesc anticipat.
2: Click pe "Sign Up"
3: Selectezi (e deja selectat) Personal Account și apeși pe Continue (După fiecare pas)
4: Îți alegi (e deja aleasă) țara în care te afli, o adresă de email validă, o parolă solidă pentru contul de PayPal.
5: Completezi formularul cu datele personale, citești ce se deschide când apeși pe User Agreement, Privacy Policy și Electronic Communications Delivery Policy. Dacă le înțelegi și ești de acord cu ele, bifezi lângă ”I have read and afree to PayPals(...)”
6: Completezi datele cardului tău și o adresă de facturare - de obicei aceeași adresă ca cea de reședință.
7: Desfaci o berulă. Ai gătat cu paipalu.
Joi, 21 ianuarie 2016 - 10:34