Skin Classic Skin White Skin Black & Whilte Skin Default Adauga la Favorite (In contul carpati.org)
Cautare:

Calendar

Mai 2025
LMMJVSD
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Iunie 2025
LMMJVSD
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Vremea
Varful Svinecea Mare
Muntii Almajului
Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un topic

Forum Alpinism Initiere (17)

midan
midan
Rucsac

off topic
http://dexonline.ro/search.php?cuv=involvat&source=19
conform site-ului de mai sus ( si "site" are o situate fragila, nu se gaseste in DEX sau DOOM2 ) "involvat" nu e in nici un dictionar din cele specificate aici http://dexonline.ro/faq.php#surse

Cum ramane cu initierea in alpinism ? Carpati.org

Miercuri, 16 iulie 2008 - 20:12

maria
maria
Caraba

Ca de obicei incurcati limbile Carpati.org Nici n-aveam de gand sa mai continui discutia despre neologisme. Toate cele bune!

Miercuri, 16 iulie 2008 - 19:58

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac

Maria, te rog, nu insista. Construieste o fraza coerenta cu acest "involvat" si dupa aia sa-mi spui daca suna româneste. La acest "subiect", pe româneste "topic" este vorba de initiere în ale muntelui si nu în ale neologismelor. Asa ca oprim aici, bine ?

Miercuri, 16 iulie 2008 - 19:52

maria
maria
Caraba

In DEX nu prea se gasesc neologisme, tocmai d-asta v-am spus sa consultati DOOM 2. "Involtat" face partea din a doua varianta, pe care ati dat-o ca exemplu; cate cuvinte englezesti se folosesc in limba romana in ziua de azi... si legat de doi de "i", unii scriu din nestiinta asa.

Miercuri, 16 iulie 2008 - 19:45

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac

DEXul habar nu are de acest neologism post-decembrist. Intre a scrie gresit cu doi "i" acolo unde unul ajunge si a inventa cuvinte doar de dragul modei "in", prefer de departe prima varianta. Hai sa scriem româneste.

Miercuri, 16 iulie 2008 - 19:31

urlea2002
urlea2002
(admin)

Carpati.org

Miercuri, 16 iulie 2008 - 19:28

maria
maria
Caraba

Domnule admin Mihai, consultati DOOM 2( cu siguranta este un neologism Carpati.org) ) Involved(lb. engleza)=implicat.

Miercuri, 16 iulie 2008 - 19:10

mihai.telemark
mihai.telema..
Rucsac

Ana draga, poti sa ne spui si noua ce înseamna "involvat" ? Ca eu sunt nedumerit de tot, Dexul la fel.

Miercuri, 16 iulie 2008 - 17:40

anamihailescu_79
anamihailesc..

@xemax..., parca ziceai ca nu esti bun la dar sfaturi! Oricum
tu esti involvat intr-un plan...

Miercuri, 16 iulie 2008 - 16:25

ene
ene

mersi

Sâmbătă, 21 iunie 2008 - 19:57

cipicernat
cipicernat
(admin)

Pai gasesti toate amanuntele de care ai nevoie aici:

http://www.carpati.org/cluburi_montane_frts/c.a.r_cluj_universitar/83/

In mod normal, pagina lor de web este:

http://www.universitateacluj.clubulalpinroman.org/ (pe moment vad ca nu functioneaza).

Si, ca de obicei: http://www.vx.ro/dinumititeanu/

Miercuri, 11 iunie 2008 - 11:56

ene
ene

cipicernat imi poti da mai multe detali ?
Tate cele bune

Miercuri, 11 iunie 2008 - 11:42

ene
ene

xemax ms mult de sfaturi si voi tine cont de ele doar ca eu sunt minor si nu pot sa fac o initiere doar cu acordul parintilor si maica-mea nu vrea nici sa auda sa semneze asa ca va mai trebui sa astept inca un an

Miercuri, 11 iunie 2008 - 11:41

cipicernat
cipicernat
(admin)

Daca tot ai pomenit de Cluj, eu zic sa te interesezi de CAR sectia universitara, club cu o frumoasa traditie. Carpati.org

Miercuri, 11 iunie 2008 - 11:39

xemax
xemax

Recomandarea mea ar fi ca inainte de toate sa urmezi un stagiu de initiere in alpinism, in general echipamentul tehnic este furnizat de catre instructori tu trebuie sa ai doar echipamentul de drumetie montana. Pretul unui astfel de stagiu este in jur de 100 euro, uni spun ca e mult, insa avand in vedere ca este viata ta si a altora in joc, eu cred ca cei ~100 euro sunt eficient cheltuiti.

Desigur ca poti invata unele tehnici de la prieteni, amici, oameni de bine... insa exista riscul ca sa dobandesti unele deprinderi grsite care or sa fie greu de schimbat mai apoi.

Vei intreba unde poti gasi o astfel de oferta, pai mai deunazi pe carpati a fost postat un anunt, vezi:

www.carpati.org/stire/scoala_de_munte_everest_-_etapa_de_vara_/1082/

De asemenea mai poti urmari si site-ul lui Marian Anghel, www.rucksack.ro, unde vei gasi multe lucruri interesante, precum si anunturi privind stagile de initiere in alpinism.

Miercuri, 11 iunie 2008 - 11:22

sanovi
sanovi

salutare ene!Carpati.org...am citit in dim asta ce ai postat...eu is din tm dar nu asta ar fi o pb sa inveti alpinism si escalada!uite daca vrei,eu anu asta,mai exact prin 8-9 iulie merg in fagaras sa il traversez,si daca sti de acord,hai si tu,iar cand am coborat de acolo stai si tu cu noi in busteni la un amic de al meu si inveti cu noi ce e legat de alpinism....mail me:sanmyaku_ovi@yahoo.com,te salut!

Miercuri, 11 iunie 2008 - 11:03

ene
ene

as dori si eu un mic sprijin sau mai mare Carpati.org de la cineva experimentat in alpinism de prin Baia Mare, Cluj sa imi explice si mie una alta despre alpinism si escalada deoarece eu sunt din Satu Mare si ma pasioneaza de vreo un an de zile escalada si alpinismul si nu stiu mare lucru in acest domeni daca se poate sa ma ajute cineva Carpati.org
Toate cele bune si poteci insorite

Miercuri, 11 iunie 2008 - 02:35

Afisari: 2,335

Adauga un mesaj in topic

Trebuie sa te autentifici pentru a putea adauga un mesaj

0,0699 secunde

Deblocari usi Bucuresti | GetaMap.org | Maps from all over the world | ro | fr | es | de | Calculator distante
ViewWeather.com - A new way to view the weather | nl.ViewWeather.com | sv.ViewWeather.com
Regulament carpati.org
© copyright (2004 - 2025) www.carpati.org